User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
43 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Her isteyen araba satamayacak.

yearone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem_subasi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende okudum az önce haberlerde anladığım kadarıyla yurt dışından gelen araçları burda üretmek istiyolar ve fiyatlar biraz daha makul hale getirmeyi istiyolar
    Vergileri düşürsün o zaman. Vergiler yüzünden normal bi aracı 2,5 katına alıyoruz.
    セルカン+レーラ=愛

ocean0636 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlis anlamadiysam grey market araclara karsi cikarilacak bir kanun..

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    galiba yerli otomobili çıkartmak için zemin hazırlıyolar .
    Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mercedes de enayi değil heralde marka prestijini korumak için 10 liralık malzeme yerine 3 liralık malzeme kullandırtmaz bence. O kadar da değil yani...
    Bu sadece kullanılan malzeme ile alakalı olan bişey değil işçilik malzemesi ile de alakalı olan bişey. Bir alman işçiye yapacağı işi gösterirsin sıkması gereken tork değerini verirsin sürekli şaşmadan çıkartır. Bizim işçilere verirsin başına kontrol edecek adam koymazsan tork anahtarı yerine normal anahtar kullanır. Sorduğun zaman da bende onun kadar sıkıyorum zaten der. Orada ustalar tork anahatrının kalibrasyonunu yaparken bizim ustalar birbirlerine şaka yapar. Aradaki fark bu kadar büyük. Evet bazı konularda eziğiz. Beğenmediğimiz Çin bile bizden 100 yıl ileride.
    IN BOOST WE TRUST

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otomotiv full otomasyon çalışan bir sektör, mercedesin brezilyada çin de fabrikaları var, bizim ülkemizde de üretilse işcilik zaafiyeti olacağını sanmıyorum. Türkiye de otomotiv yan sanayisi zaten aşırı gelişmiş durumda.

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sadece kullanılan malzeme ile alakalı olan bişey değil işçilik malzemesi ile de alakalı olan bişey. Bir alman işçiye yapacağı işi gösterirsin sıkması gereken tork değerini verirsin sürekli şaşmadan çıkartır. Bizim işçilere verirsin başına kontrol edecek adam koymazsan tork anahtarı yerine normal anahtar kullanır. Sorduğun zaman da bende onun kadar sıkıyorum zaten der. Orada ustalar tork anahatrının kalibrasyonunu yaparken bizim ustalar birbirlerine şaka yapar. Aradaki fark bu kadar büyük. Evet bazı konularda eziğiz. Beğenmediğimiz Çin bile bizden 100 yıl ileride.
    Bold kısım hariç diğer dediklerinizin hepsine katılıyorum ancak annemde Çin malı Chery Kimo var. Türkiye'de üretilen en kötü Megane bile yanında Alman Mercedes kadar kaliteli kalır. Çin'i o kadar gözünüzde büyütmeyin bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çin i gözümde büyütmiim mi. Daha geçen hafta oradaydım güzel kardeşim. Cherry dediğin arabayı Çinliler kendileri kullanmıyorlar sen neden bahsediosun. Adamların metro sistemini cartını curtunu gördün mü. Ben gördüm. Dediğim gibi bizden 5-10 yıl değil 100 yıl ilerideler. Metro sistemleri Paristekinden daha gelişmiş. Pekinde metroda wifi sistem var. App ile hangi durağa kaç dakika içinde varacağını gösteriyor. hangi iki durak arasında olduğunu durağa olan mesafeni gösteriyor eğer kapıya uzaksan ve göremiyorsan oradan görüyorsun. YAptıkları kaliteli şeylerde aradaki farkı anlayamazsın bile. Daha samsung s4 çıkmadı orada kopyalamışlar 130€ ya satıolar. Retina takibine kadar yapıyor. Çinlileri çıkardıkları Cherry ile yargılama. Bende gitmeden önce öyle düşünüodum uçaktan indiğimde feleğim döndü. Manhattın daki gökdelenleri toplasan Şangayın çeyereği etmez. Böyle bir yer Çin.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer sizde otomobil dışından bahsedecekseniz tabiiki ilerdeler. Biz neyi tartışıyoruz? Otomobili değil mi? Devletlerin gelişmişliklerine bakarsak Türkiye birçok ülkeden geri. Benim kastetmek istediğim otomobil konusunda Türkiye'yi yabana atmayın. Hem yan sanayi konusunda hem de üretim konusunda birçok ülkeden ilerdeyiz.

yasko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ertekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben basit usulden araç alıp satmak için vergiye tabiyim.istersem 500 tane alır satarım.
    HeLaaL Ertekin abi kim tutar seni

bu arada olayı getirmek istedikleri nokta sanırım greenmarket satışları yani gümrükten düşük vergiyle araç getirenleri durdurmaya calısıcaklarki sadece bayilik dahilinde yüksek vergiden satış yapabilsinler..yine olan vatandaşa olucak

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rekabetin azaldığı ortamda fiyat ucuzlayacakmış
    hiç mi ekonomi bilgin yok arkadaş?
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen gün profesörümüz bir hikayesini anlattı
    "sene 80 ler toros almaya gittim fabrikaya gencim Elazığ'a getirip şekil yapacağım sorulan soru şu sağ ayna ister misiniz ? yedek lastik alır mısınız?
    neyse geziyorum bir tane gördüm rengi metalik klima felan var herşey tamam ben bunu alacağım dedim olmaz onu türklere satmıyoruz dediler diyor proton geldi de sağ ayna yedek lastik klima gördük diyor"

ötv zammı sırasında hükümete destek olan doğuş grup jetta yı meksikaya kaptırdıktan sonra wolksvagen grup gelip dandik bi fabrika kurup yılda 5-10 bin araba üreteceklerse sonra senede 100000 araba satacaklarsa hiç gelmesinler

Mercedes demişsiniz merak etmeyin senede 1000 tane tır kamyon üretiyor türkiyede

tutsunlar10-20 tane yabancı mühendisi bassınlar parayı getirsinler. türkiyede ki uzmanlarıda toplasınlar bir araya bir araba üretsinler he diyeceksiniz kim alacak tüm büyük şirketlere zorunlu kılsınlar şirket aracı olarak bunu kullanmayı bakın bakalım o sektör gelişiyor mu? ama içten yanmalı motor dersinde hala karbüratör lü motor gören bir ülkenin çocukları olarak bunlar hayal...

Bu arada biz dünya lideriyiz Akil insanlarımız var bizim ...
    Artık haber okumaya korkuyorum ecdadımdan utanıyorum bu ülkeyi bu hale getirdiğimiz için

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nası la benim kafamkarıştı şimdi..
    devlet diyecekki x marka y marka ve z marka siz satın babaım arabalarınızı, diğerleri yok siz satamıyomusunuz mu dicek?
    yoksa araba satabilmeleri için burda üretmeleri zorunlu mu olacak?
    yani sadece burda ürettiklerini mi satabilecekler yoksa atıyorum vw gelip golfü burda üreticek, satış hakkı olacak ama bütün modellerini mi satacak?

haber biraz kompleks geldi bana, anlayamadım tam manasıyla..
    If you have no LAG, you have no turbo..

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haber kolpa gibi geldi bana,koca Türkiye'de Bmw satılamayacak artık yani.Yahu devlet o büyüklükteki ötv-kdv zart zurt kaynağını kesermi Allah aşkına..Geçenlerde de yine bir haber vardı,yakıtlardaki ötv eşitlenecek,benzin-mazot düşecek lpg fiyatı artacak falan fıstık.Gündem değiştirmeye yönelik üfürmeler tamamen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eyüp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok laiklik elden gidiyor Bayılıyorum sizin gibi düşünen insanlara...
    Hemende zorunuza gider...

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer sizde otomobil dışından bahsedecekseniz tabiiki ilerdeler. Biz neyi tartışıyoruz? Otomobili değil mi? Devletlerin gelişmişliklerine bakarsak Türkiye birçok ülkeden geri. Benim kastetmek istediğim otomobil konusunda Türkiye'yi yabana atmayın. Hem yan sanayi konusunda hem de üretim konusunda birçok ülkeden ilerdeyiz.
    Otomotiv sektöründede hiç küçümseme istersen Çin'i, yan sanayii konusunda da aşmış durumdalar oem dede. Birçok firmanın inanılmaz büyüklükte üretim tesisleri var Çin'de Audi,Wolksvagen,Jaguar,Land Rover.

Bugün chipset ve ram pazarının neredeyse üretim adına %95 gibi bir rakamı Çinde bu ne demek biliyormusun?

Ya da tekstil ve spor? Bugun Türk firmaları bile Çin'de fabrika açıyorlar.

Herşeyi geçtim, Boeing'in bile inanılmaz bir üretim tesisi var, söz konusu şey bir otomobilden çok çok daha komplike. Uçaklar, jumbojetler . . .

Raylı ulaşımda şu an bütün ithalatımızın büyük kısmı Çin'den yapılıyor, diğer çoğu ülke gibi. Çünkü adamların inanılmaz bir kapasite ve imkanları var. Şu anda Çin kadar sanayiisi büyük ve üretken bir ülke daha yok dünyada.

Çin'i yurdum ithalatçısı yüzünden yanlış tanıdı Türk insanı. Çin malı kavramı çıktı. 100$ lık malı pazarlık ile 20$ a alırsın Çin'de. Üretim kısmında ise bu ürünü 12 $'a maleden üreticiye sen gidip basa basa bu ürünü bana 5$ üret dersen Çin'de birisi üretmese diğeri üretir, öyle kalabalık ve komplike biryer, pazar çok büyük.Sonra işte japon pazarından aldıgım ledli feneri iki açtım üçte cortladı, kalem aldım yazarken kırıldı,replika telefon aldım alev aldı diye gezerler ortada. Adam olmayacak şeyi yapıyor sana ne yapsın? Sende biliyorsun 5$ a malolmayacagını ama adam musterı kacırmamak ıcın kalıtesını dusuk ancak goruntusunu bırebır yapıyor. Sonra sonuc ortada

onurars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence konu daha açıklığa kavuşmadı yada farklı şeyler bilmiyorum ama çıkması beklenen grey marketi engelleme amaçlı kanunla alakası var.
    - AOS-

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

çok yazıyorsun boş yazıyorsun

işçilik olarak avrupadaki çoğu ülkeden daha iyi konumdayız otomobil üretiminde tork anahtarı vs herşeyin standartı var başında bekleyen adam var denetleyen var garip yazıyorsun ilginç geliyor bana yazıların

alman demişsin ismini vermeyeceğim almanyada bulunan otomotiv fabrikasında üretim banında bira şişeleri duruyor, bu adamlar senin günlük bindiğin yada yolda gezen otomobilleri yada diğer vasıtaları üretiyor,

şimdi bende senin gibi bu adama tork anahtarı versen ne olur vermesen ne olur mu diyeyim toyotayı gezdinmi hiç gördünmü nasıl ciddi çalıştıklarını? yada ingiltereden gelen otomobillere baktınmı hiç işçilik hatalarına? bagajlarından çıkan bira şişelerine vs he onlarıda araba taşırlarken atmışlardır belki

yok tork anahtarının kalibasyonu vs cidden bazen garip yazıyorsun, herkes salak zaten fabrikalarda çalışan mühendisler salak işçiler salak, Bolu'daki rektifiyeci motor toplayan adam tork anahtarını vs kalibrasyona yollarken periyodik olarak fabrikadaki adamlarmı atlayacak bunu

ben ihracat vs için yazmadım bu yazıyı senin bu tutumun için yazdım herşeyi çok bilen modunda yazıyorsun ben çini görmedim yada avrupa ülkelerine çıkıp gezmedim teknolojinin günlük hayatta ne kadar ilerlediğini bilmiyorum ama otomotiv konusunda yedek parça üretiminde yada işçilikte Türkiye'nin yeri bellidir
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cagri-35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Otomotiv sektöründede hiç küçümseme istersen Çin'i, yan sanayii konusunda da aşmış durumdalar oem dede. Birçok firmanın inanılmaz büyüklükte üretim tesisleri var Çin'de Audi,Wolksvagen,Jaguar,Land Rover.

Bugün chipset ve ram pazarının neredeyse üretim adına %95 gibi bir rakamı Çinde bu ne demek biliyormusun?

Ya da tekstil ve spor? Bugun Türk firmaları bile Çin'de fabrika açıyorlar.

Herşeyi geçtim, Boeing'in bile inanılmaz bir üretim tesisi var, söz konusu şey bir otomobilden çok çok daha komplike. Uçaklar, jumbojetler . . .

Raylı ulaşımda şu an bütün ithalatımızın büyük kısmı Çin'den yapılıyor, diğer çoğu ülke gibi. Çünkü adamların inanılmaz bir kapasite ve imkanları var. Şu anda Çin kadar sanayiisi büyük ve üretken bir ülke daha yok dünyada.

Çin'i yurdum ithalatçısı yüzünden yanlış tanıdı Türk insanı. Çin malı kavramı çıktı. 100$ lık malı pazarlık ile 20$ a alırsın Çin'de. Üretim kısmında ise bu ürünü 12 $'a maleden üreticiye sen gidip basa basa bu ürünü bana 5$ üret dersen Çin'de birisi üretmese diğeri üretir, öyle kalabalık ve komplike biryer, pazar çok büyük.Sonra işte japon pazarından aldıgım ledli feneri iki açtım üçte cortladı, kalem aldım yazarken kırıldı,replika telefon aldım alev aldı diye gezerler ortada. Adam olmayacak şeyi yapıyor sana ne yapsın? Sende biliyorsun 5$ a malolmayacagını ama adam musterı kacırmamak ıcın kalıtesını dusuk ancak goruntusunu bırebır yapıyor. Sonra sonuc ortada
    Çin'deki iş gücünü ve pazarı Türkiye'de kurmaya çalışalım bakalım ne Çin kalır ne başka ülke. Ekonomik şartları eşitlemek lazım tabi ancak yavaş yavaş olacak işler bunlar. Çin'in yıllardır süre gelen üstünlüğü var şüphesiz ona diyecek laf yok

Türkiye'de elektronik üretim yapan firmalarla çalışıyorum. Dünyadaki en büyük ev aletleri(çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve buzdolabı) üretim tesislerinin Türkiye'de olduğunu biliyor muydunuz? Aynı zamanda millet cayır cayır elektronik üretim tesisi kuruyor. Tabletler, Cep Telefonları, Bilgisayarlar, Telefonlar vs. vs. Neredeyse her gün LED aydınlatma işi yapan firmalar açılıyor. Yatırımlar yapılıyor falan filan.. İlerleyen zamanda belki 10 senede belki 20 senede Çin'le eşit konumda olmamız içten bile değil. Belki çok saçma diyebilirsiniz ama hakikatten öyle

Aynı zamanda Çin'in kaliteli kısmı da yok değil. Dediğiniz gibi 10$ 'a mal ettiği ürünü 20 $'a satan da var 100$'a satanda. Şu anda borusu ötüyor yani Bizim pazar anlayışımız da değişiyor bence. Çin ürünlerine şurada çok değil 5 sene öncesinde tü kaka gözüyle bakılırken şimdi görüş daha farklı. Ben müşterime bu ürün Çin yapımı dediğim zaman bana artık şu soru geliyor. Çin'in kalitelisi mi? Farkı anlatabildim mi?

Benim anlatmak istediğim olay Türkiye'nin her türlü sanayisiyle hiçte küçümsenecek bir konumda olmadığı.

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ötv ve kdv saçmalığını kaldır fiyatlar ne kadar düşüyor görürsün haplanmış hükümet

Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)