User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
43 sonuçtan 39 ile 43 arası

Konu: Her isteyen araba satamayacak.

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çin'deki iş gücünü ve pazarı Türkiye'de kurmaya çalışalım bakalım ne Çin kalır ne başka ülke. Ekonomik şartları eşitlemek lazım tabi ancak yavaş yavaş olacak işler bunlar. Çin'in yıllardır süre gelen üstünlüğü var şüphesiz ona diyecek laf yok

Türkiye'de elektronik üretim yapan firmalarla çalışıyorum. Dünyadaki en büyük ev aletleri(çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve buzdolabı) üretim tesislerinin Türkiye'de olduğunu biliyor muydunuz? Aynı zamanda millet cayır cayır elektronik üretim tesisi kuruyor. Tabletler, Cep Telefonları, Bilgisayarlar, Telefonlar vs. vs. Neredeyse her gün LED aydınlatma işi yapan firmalar açılıyor. Yatırımlar yapılıyor falan filan.. İlerleyen zamanda belki 10 senede belki 20 senede Çin'le eşit konumda olmamız içten bile değil. Belki çok saçma diyebilirsiniz ama hakikatten öyle

Aynı zamanda Çin'in kaliteli kısmı da yok değil. Dediğiniz gibi 10$ 'a mal ettiği ürünü 20 $'a satan da var 100$'a satanda. Şu anda borusu ötüyor yani Bizim pazar anlayışımız da değişiyor bence. Çin ürünlerine şurada çok değil 5 sene öncesinde tü kaka gözüyle bakılırken şimdi görüş daha farklı. Ben müşterime bu ürün Çin yapımı dediğim zaman bana artık şu soru geliyor. Çin'in kalitelisi mi? Farkı anlatabildim mi?

Benim anlatmak istediğim olay Türkiye'nin her türlü sanayisiyle hiçte küçümsenecek bir konumda olmadığı.

Hiç çini gidip gördün mü bilmiyorum ama bizim çin olmamız için 20 değil bi 200 sene falan lazım temiz. Öyle söylediğin gibi 2-3 tane led veya bilgisayar entegresi fabrikası açmakla çin olunamaz. Adamların sadece 1 şehrindeki endüstri tüm türkiyenin endüstrisini 2ye katlar. Zaten ihracat rakamları herşeyi açıklıyor fazla konuşmaya da gerek yok.

Çok bilgim yok ama bahsettiğin ev aletleri , bulaşık makinesi vs. bahsettiğin tesislerin çoğu montaj yapıyor diye biliyorum imalat değil. Bir şeyi sıfırdan üretmekle parçalarını toplayıp markayı yapıştırıp satmak çok farklı şeyler.

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç çini gidip gördün mü bilmiyorum ama bizim çin olmamız için 20 değil bi 200 sene falan lazım temiz. Öyle söylediğin gibi 2-3 tane led veya bilgisayar entegresi fabrikası açmakla çin olunamaz. Adamların sadece 1 şehrindeki endüstri tüm türkiyenin endüstrisini 2ye katlar. Zaten ihracat rakamları herşeyi açıklıyor fazla konuşmaya da gerek yok.

Çok bilgim yok ama bahsettiğin ev aletleri , bulaşık makinesi vs. bahsettiğin tesislerin çoğu montaj yapıyor diye biliyorum imalat değil. Bir şeyi sıfırdan üretmekle parçalarını toplayıp markayı yapıştırıp satmak çok farklı şeyler.
    Abi her sektörde değil tabiikide. Benim bahsetmek istediğim olay öyle ya da böyle bir şekilde hem otomotivde hem de diğer sektörlerde sanayi gelişiyor. İhracat konusunda dediğine katılıyorum. Benim savunduğum tez şu. İlerleyen zamanlarda belki 10 sene belki 20 sene (bilemiyorum artık süresini bunu kimse bilemez tabiiki) hem işçilik maliyetleri konusunda hem de iş gücü konusunda Türkiye rekabetçi bir ülke konumuna gelecek.

Ev aletleri kısmına gelince BSH Ev Aletleri Çerkezköy fabrikası A'dan Z'ye tamamen(üretim dahil) ev aletleri üretiyor. Türkiye'de yapılıyor. Vestel Manisa fabrikasında tüm ürünler A'dan Z'ye tamamen yerli üretim. Kalıplar vs. dahil. Sıfırdan üretiliyor yani.

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim ulkemiz neden boyle goruluyor anlayamiyorum , Sakarya'daki Toyota iscilik kalitesi olarak dunya 1.si olmus bir fabrika..

Egitimini verip takibini yaptigin zaman yurtdisindakilerden daha iyi uretim kalitesi oluyor..

Sercanius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yurtdışına ihracat yapan bazı otomotiv, beyaz eşya ve makine üreten yan sanayi fabrikalardaki üretim çok çok başarılı avrupa standartlarında. fakat iş otomobil fabrikalarındaki üretime gelince seviye bir anda yerle bir oluyor. Kalite çok çok düşük, bahsettiğiniz ***** markaya ait japonyadan gelen hoshin ekibi, olsun diğer japon ekipleri olsun hepsiyle bu konuyla alakalı birebir muhattap oldum, farklı farklı fabrikalarda kalite sorumlusu görevinde bulundum. Söyleyebilceğim tek şey üretim kalitemiz çok düşük, verilen ödüller ve birincilikler ise sunni, ödüller aslında fabrikanın yaptığı genel karlara veriliyor bir diğer amacı işçiye moral vermek. Aslında üretimimiz ancak rusya ile yarışabilecek seviyede kaldı ki avrupaya ihrac ettiğimiz ürünler alım gücü en düşük olan Avrupalı sınıfa hitap ediyor. Türki cumhuriyetleri ve ortdaoğu ülkelerindeki portföyden bahsetmiyorum bile.
    Pro Stock Garage

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi her sektörde değil tabiikide. Benim bahsetmek istediğim olay öyle ya da böyle bir şekilde hem otomotivde hem de diğer sektörlerde sanayi gelişiyor. İhracat konusunda dediğine katılıyorum. Benim savunduğum tez şu. İlerleyen zamanlarda belki 10 sene belki 20 sene (bilemiyorum artık süresini bunu kimse bilemez tabiiki) hem işçilik maliyetleri konusunda hem de iş gücü konusunda Türkiye rekabetçi bir ülke konumuna gelecek.

Ev aletleri kısmına gelince BSH Ev Aletleri Çerkezköy fabrikası A'dan Z'ye tamamen(üretim dahil) ev aletleri üretiyor. Türkiye'de yapılıyor. Vestel Manisa fabrikasında tüm ürünler A'dan Z'ye tamamen yerli üretim. Kalıplar vs. dahil. Sıfırdan üretiliyor yani.
    Hakoya katılıyorum gercekten gıdıp bızzat görmek lazım yanı tabiri yok. Çin bambaşka bir dünya, ne amerika ne başka bir yer. Çin gelecekte çok çok farklı yerlerde olucak.

10-20 sene bence hayal, rekabetçilikse söz konusu zaten rekabetçiyiz çoğu ülkeye görede çok şükür üretimimiz daha iyidir ancak Çin'e bugün dünya'nın en büyük ekonomileri(üretime dayalı) rakip olamazken Türkiye'nin olabilmesi olanaksız malesef. Bende isterim bir Türk olarak bunu ama realist olmak lazım en azından şuan için.

Vestel örneğini çok iyi ve yakından biliyorum. Detaya çok girmek istemem. Kalıplar organizedeki fason tesislerde üretilir genelde beyaz eşya departmanında. Çözüm ortakları ile yani söz konusu kalıplar vestel tarafından üretilmemekte. Mesela ufak bir detay

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)