bu yeni evli çiftler hiç üst katımıza taşınmadı ya arkadaş nasıl oluyormuş görseydik :D
Printable View
bu yeni evli çiftler hiç üst katımıza taşınmadı ya arkadaş nasıl oluyormuş görseydik :D
aynı sorun bizim evdede var. yukarıdaki komşuyla anlaşamıyoruz. sürekli bir alem, sürekli bir saz çalımı, bağrışlar çağrışlar, kadının topuklu ayakkabıyla tak tuk evde gece gündüz yürümesi, gece gündüz demeden evin eşyalarını sürekli değiştirmesi vs vs derken artık canımıza tak etmişti. sürekli söylüyorduk gürültü yapmayın etmeyin ama nafile. kavga vs ile sorun çözülür mü çözülür, ama hukuk o kadar ilginç işliyor ki adam öldürene birşey olmaz, biz adam yaralamaktan tonla hapis cezası da yatabiliriz, el kol bağlı.
bunun yasal şöyle bir çözümü var, ben uzun araştırmalar sonucu bulmuştum :
1- eve zabıta çağırıyorsunuz gürültünün olduğu anda. yalnız bu çağırma süresi akşam 10-11 civarından sonrasını kaplıyor. gündüz yukarda bomba da patlatsa kimse karışamaz gürültüsüne.
2- gelen zabıtalar desibelmetre ile yukardan gelen sesin şiddetini ölçüyorlar. yine bunun belli bir telerans aralığı var. eğer sürekli aşılmıyorsa bu aralık önemsemiyorlar ama her daim böyle sesler gürültü aralığı geçiyorsa hemen orada tutanak tutuyorlar.
3- daha sonra bu yasal onaylanmış belge ile hukuki işlemi başlatıyorsunuz. artık suç duyurusu, dava , polis karakol allah ne verdiyse.
ilk başlarda ceza çok cüzzi bir miktar. ama bu tekrarlanırsa katmer katmer katlanıyor ceza ki zaten binlerce on binlerce lira seviyelerine geldiğinde ödeyemeyecek duruma gelecekler ve evden çıkma durumunda kalacaklar.
En iyi çözüm bu. benim uygulamama fırsat kalmadan sesler azaldı, insanlığa geldiler artık. ama siz kesinlikle bunu deneyin. işe yarayacak tek çözüm.
Kpss hazrlniyrm ve ust katimda surekli gece 2, 3 saz caliniyor artik sabrim tasti ciktim duzgun dille uyardim anlayisliymis sustular..
Bir laf vardır "Çirkefe taş atma üzerine sıçrar" diye... Ben yalnız bekar olsaydım
komik, iğrenç, abzürt seçeneklerin bin kat katmerlisini yapardım... Şimdiye kadar
çoktan bitmişti bu iş ama, gelin görün ki karşındakiler çirkef. Evde eşim ve çocuğum
kalıyor bu tip insanların ne yapacağı belli olmaz.
Dün emekli polis memuru güvenlik müdürünü geri püskürtmüş püsküllü belalar.
Güvenlikte tutanakları 3 oldu ama dün akşam çıt yoktu. Demek ki insan gibi yaşanabiliyormuş
üst katta. Bu da kasten yapıldığının bir kanıtıdır benim için.
Güvenlikten 3 tutanak, hastaneden de rapor alacağım cumartesi günü. Artık gürültü
yaparlarsa emniyetten memur arkadaşlara sesi dinlettirip suç üstü yaptırarak yasal yollara
başvuracağım.
Şimdilik durum bu. Güvenliği de öylesine sindirmiş ki adamlar abi bizi bulaştırma biz
sana tutanakların fotokopilerini verelim polis çağır demeye başladılar.
Allah sonumuzu hayıreylesin...
abi geçmiş olsun bızdede bu sorun var ama bizimki daha beter ev kendımızın ama kracı ust katta tepınıyor ve hatır için aile dostumuzun yalvar yakar ricasıyla verdk kızına evı uc dort senedır hatır ıcın çiğ tavuk yenır olayını yaşıyoruz ama lımıtlerını bıtırdıler eksıden gun almayq başladılar evlnmeden once ben burada oturucam diyip onları cıkartmadgmıza cok pişmanım. Evde 3 çocuk ıkıtane kavga eden yetıskin var ve cocuklar prof. Hiperaktif bolta rakipler. umarım bu yaz cıkartırız evdekilerde rahat ederler.
Yapılabilecek çok seçenek yok ama iki kadın olmaları evlerini böcek fare basarsa yazık olur fikrini getirdi aklıma.. Ne korkarlar yazık...
Kerem abi bakayımmı bugün sana d...z yagı?
aynı sıkıntıyla bizde uğraşıyoruz abi Allah yardımcımız olsun
benim 11 aylık oğlumda sürekli oyuncaklarıyla parkeye vurup ses çıkartıyor kerata.. Halı ses çıkarmadığı için özellikle parkeye gidip vuruyor oyuncaklarını..
Alt komşu şikayet etmedi ama ben de daha özen gösteriyim şu gürültü işine.
Ne insanlar var daha 3 gun once uyardm adam 3.40 ta gitar calmaya basladi insani katil ederler valla ya
abi aynısını bizim üst kattakilerde yapıyodu ortancı kardeşim adamı sallamayla kovalayınca iş karakolda çözüldü evi satıp gittiler
zor durum valla çıkar ağzını burnunu kırarsın da bayan işte bence sesleri kaydetip bu seslerle dava açılabilr belki