bence yapılması gereken en mantıklı şey izolasyon.
Printable View
bence yapılması gereken en mantıklı şey izolasyon.
Eşinizi ve çocuğunuzu 1 haftalığına başka bi yere götürün ve alt komşunuza durumu bildirip 1 hafta boyunca elinizden geleni yapın bu tip insanlar laftan sözden anlamaz zaten yasal yollarla işinizi çözmek oldukça zor o sebeple onları yıldırmalısınız hiç değilse sizin ne yaşadığınıza canlı şahit olmalılar
Allah yardımcın olsun çok kötü bir durum ... başka yere taşının diyeceğim her yerde bu tip insanlar vardır ama hiç yoktan üstünüzde olmaz
abi zor bir durum, bizim üstümüzdede ailenin bir oğlu var benden 2-3 yaş büyüktür. obazite ve embesil gibi takılıyor. gece saat 12 1 de eşya çekmeler, lambur lumbur sevinmeler, zıplamalar bigün salona inicek o olucak. lakin laftan anlamayan tipler değiller. arada bir alltan veriyorum ses sistemiyle normale dönüyorlar. bu dediklerim ayda 3-4 kez max oluyor.
son 2 aydır ne ses var ne soluk, bası amfiyle evde denemiştim sanırım onun etkisinde hala :D
sizinkilere en iyi çare polistir abi. canını sıkma dicem, babamda böyle şeyleri kafasına takıyor ve 2-3 gün sonra insan düzgün uyuyamayınca bu kafasına sorun oluyor. yer ediyor. ama sen ginede kendini rahatlatmaya bak. kaba kuvvet değilde bu işlerde kısasa kısas çok işe yarıyor yani en azından çoğu kişide. bencede ya polis yada aileni bir gece gönderip, evde parti pijamalı yüksek seste gerilim veya aksiyon bol sigürültülüsünden filmi iyi olur düşüncesindeyim. gelenede noldu uyuyordum dersin.
Aynısını benim alt komşum bize yapıyor, apartman değil bütün semt'te çıkıp benim adımı verip karı pazarlıyor eve karı atıyor semtin ahlakını bozuyor bunlar şerefsiz bunlar vatan haini felan dedi ama bütün semt benide ailemi de bilir o yüzden içim rahat. bir kere ben bunu yakaladım gittim dövdüm bi daha gördüm anneme laf felan attı yanımdayken bi daha dövdüm artık polislik bi olay yok çünkü semtin polisleride tanıdık adamları çağırmıyoruz bile alıştılar çünkü geliyor uyarıyor gidiyor tipini görseniz alsan alınmaz satsan satılmaz evi çöp ev gibi kokuyor seside bir cırtlak bir cırtlak artık alıştım bağırmaya başladığı anda sus ***** ................. diye bende çıkışıyorum susuyor o diş gösterdikçe sizde diş gösterin bence abicim.
biz odaların yerlerini değiştirdik onların sürekli kullandığı odaları boş olan odalarla değiştirdik. Salonda oturuyorlarsa siz oturma odası onlar mutfakta yemek yiyorsa siz salonda sesi %50 ye indirirsin bide inceden yalıtım bu olay çözülür abi baktın olmuyor... Eve bizi davet et bi hafta misafirin olalım.. Sonra o düşünsün ne yapsam diye :)) Kolay gelsin
* TechTurkey partileri verin. Yemek yapıp getirelim.
* Kapılarının önüne sürekli tavuk tüyü, süpürge teli, ölü örümcek , kırık çatal, yırtık fotoğraf bırakın. Gerisine karışmayın.
* Yatak odasının tavanını delin, sağlam bir dübel ve kanca takın. O kancaya bir tel bağlayın, diğer ucunu duvara tespit edin. Tel gergin olsun. Geceleri çişe mişe kalktığınzda elinize bir askı alın, keman mızrabı gibi tutarak telin üzerinde gezdirin. Ortalıkta hayalet hikayeleri anlatın, inşaat sırasında en üsk kattan düşen işçilerin hayaletleri olabilir mesela.
* Her gürültü geldiğinde kapılarına gidin, yumruklayarak çalın kapıyı.
* Tavana ucuzundan hoparlör(ler) monte edin. Sürücüler tavana yapışık olsun. Alarmlı radyoya bağlayın, siz evde yokken abuk subuk saatlerde alarm çalsın. Bunu CD player ya da bilgisayar ile yapıp çığlık sesi kullanmak daha verimli olacaktır.
* Hamamböceği toplayın, kapılarının eşiğine azıcık bal döküp böcek kavanozunu oraya yan çevirip bırakın.
İzolasyon en kesin çözümdür bu tip binalarda.
Karşındaki erkek olsa bir şekilde durumu halledersin , gereğini yaparsında , karşındakinin kadın olması iyice elini kolunu bağlar insanın.En kötüsüde bu herhalde.
Abi sanırım jetkent te oturuyorsun orada 3 sene oturdum insanları biraz laf anlamaz tipler Allah yardımcın olsun ses yalıtımı yaparak olabildiğince çözmeye çalış başka türlü katil olursun.
yeminle okurken aynı ahlaksızlıklar kendime yapılmış kadar kötü etkilendim.
aynısı bana yapılsaydı, şayet hukuki olarak da elimden birşey gelmeseydi ne yapardım? diğer arkadaşların söyledikleri gibi ben de onları bezdirme yoluna giderdim çaktırmadan. mesela bi gazete kağıdının üzerine *** sıçıp kapılarına sıvardım vs...
polis karakoluna veya adliyedeki suçüstü savcılığına bildirirseniz bu kişi (ler ) hakkında Sulh Ceza Mahkemesinde kamu davası açılacaktır. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 183. maddesi ; "İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak , başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, 2 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır
ayrıca
5326 sayılı kabahatler kanunu;
GÜRÜLTÜ
Madde 36 - (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir.
(2) Bu fiilin bir ticari işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.
(3) Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.
Ancak madde 36'nın 1. maddesindeki elli türk lirası 2013 yılı için 88 TL'dir. Ya sizi şikayet edecek kişi bunu kanıtlaması gerekli ya da apartmanda yeteri kadar imza toplaması gerekli, bu davranışın devamında ev sahibi olsanız bile apartmandan atılabilirsiniz.
para cezalarının düşük olmasına aldırmayın o cezayı yemek ve ödemek psikolojik açıdan çok yıpratıcıdır.
Abi bence tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır güzelce konuşmayı dene önce. Eğer olmazsa çirkeflikte TT'nin fikirleri çıkartır onu hiç merak etme.
Okurken ayarım kaçtı allah sabır versin. Onun bi üst katını satın almak lazım.
Valla abi aynı dert bizim evde de vardı hala da varlar.Yeni evli bir çift var bayan 18 erkek 22 yaşında.Resmen gece evde maç yapıyorlardı.Yeni evliler diye bişi demiyorduk ama en sonunda bir gece gezmeden geldiler ve dış kapının anahtarını evde unutmuşlar.Gecenin saat 3 de zile basınca ben daha dayanamayıp adamı gırtlakladım.Babamlar felan ayırdılar beni şimdi daha ses soluk yok herşey normale bindi.
En son annem konuştu düzeldiler.Yani gözlerini korkutmak yetiyor düzeliyorlar kısa bir sürede.Allah sabır versin abi tek diyeceğim bu..
Sizden daha cahil ve gereksiz insanlar kaba kuvvet veya burada belirtilen yöntemler kullanıldığında canınızı daha çok sıkacaklardır. Siz burada önerilenleri yaptığınızda evde eşiniz çocuğunuz varken karşı bir hareket yaparlarsa katil olursunuz.
İzolasyon ve yasal yolları arayın. Sizin onlara yapabileceğiniz her şeyi onlar da size yapabilir.
Ses ölçüm cihazlarını araştırın, emsal davalara bakının, yasal yardım alın. Apartman toplantısında bu probleminizi belirtin, size karşı kasıtları olduğu açık açık orataya çıkınca komşularınız her türlü yardımı yapacaklardır, yasal işlemler kat kat kolaylaşır.
Yemin ederim çok üzüldüm ama konuda bazı fikirler var sinirim bozuldu gülmekten yaş geldi gözümden,kapıya *** sıvamak bile önerilmiş inanamadım :D gerçekten aileyi gönderin 2gün tech partisi verelim evde onlar düşünsün.
Alt katımızda 12-13 yaşlarında ergenliğini doruklarda yaşayan bir genç kızımız ikamet etmekte.Gece 10a kadar son ses müzik dinliyor arkadaş bu müzik açtıkça bende kardeşimi alıp bunun odasının üstünde tepiniyorum.Geçen yolda gördüm çektim konuştum kızı bu seferde ben gece 10a kadar istediğimi yaparım diyor.Annesi de bununla konuştuğumu öğrenip bizim eve site yönetiminden ihtar mektubu yollamış.Annem nedenini sormak için aşağıya inince de anneme falan bağırmaya başladı.sonra biz gidip bir iki görününce sorun kalmadı gül gibi geçiniyoruz:)Biraz sert durmak,kabadayı olmak bazen en iyisi.
peygamber sabrı varmış abicim sende