sinifindaki en hafif motoru yapti neden dizel teknolojisinde geri kalmis durumda honda anlamadim acikcasi
2013 Honda - 1.6 i-DTEC Engine Technology explained - YouTube
sinifindaki en hafif motoru yapti neden dizel teknolojisinde geri kalmis durumda honda anlamadim acikcasi
2013 Honda - 1.6 i-DTEC Engine Technology explained - YouTube
Experience is what you get when you don't get what you want.
Ben bi kaç sene bu motora sahip hiç bir aracı almazdım
Yeni çıkan motorlar zaman içerisinde defalarca kez revize ediliyor ilk alanlar olası sıkıntılarıyla baş başa kalıyorlar..
Olacak diye bi kaide tabikide yok ama sıfırdan üretilen bir motorda temkinli olmakta fayda var muadili motorların tamamı uzun zaman önce çıktı hepsi çok kez revize edildi edilmeye devam ediliyor..
Öte yandan sadece HB de olması ciddi dezavantaj çünkü tasarım olarak başarısız sayılabilecek bir araç..
2013 yılında olduğumuz için olmasın..15 yıldır nerelerdeydi..
atı alan üsküdarı geçdi 15 yıldır halk sınıfı araç üreten tüm akranları vw toyota hyundai renault psa grubunu geçdim suzuki gibi ufak firmalar bile dizel motorlu modellere geçdiler yıllardır... yıl 2013 oldu honda daha yeni dizel motora terfi etmiş bunlada övünmek çok ilginç geliyor banahondada çok sevdiğim bir markadır yanlış anlaşılmasın ama koyu bir honda kullanıcısı bile olsam bunla övünmezdim şahsen..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Yani revize edilen üstüne eklenen motorlarda dahi sıkıntı olabiliyor un iyi bir örneği sayalım işte..
Veya daha önceki söylediğim gibi olsun ilk üretilen GTI larda çok sıkıntı oldu ki vw in yeni icat etmediği bir sistem olmasına rağmen
Tekrarlamakta fayda var olacak diye bi kaide yok ama harika muadilleri var iken ben i-dtec i en başta izleme-gözlemleme taraftarı olurdum..
yeni dizel motor 4 kapı civic lere sığmadığı için takamamışlar yoksa takmayı denemişler ikincisi civic lpg modellerinin motor içi normalinden farklı yani araba banttan çıkıp şurdan 10 tanesine tüp takalım değil herkez yanlış biliyo kapak yanma odası sübaplar lpg ye göre dizaynı yapılıyo .
honda bir motor teknoloji çıkarmadan önce yıllar öncesinden deniyor adamlar 5 sene sonra çıkartıcakları şeyleri şimdiden test ediyor biz fabrikada görüyoruz 2003 senesinde accord da elkas sistemi vardı şerit kontrol sistemi araba bildiğin kendi gidiyo biz ozaman inanmamıştık 4 sene sonra seri üretime eklediği bir özellikti .bence i-dtec i gözlemlemene gerek yok adamlar onu 3 yıldır test ediyor zaten o yüzden honda herzaman problemsiz araç olarak bilinir .
iyide honda bu teknolojiyi yeni çıkarmış olabilir ama honda nın dizel i zaten vardı türkiyeye gelmiyordu
bazı arkadaslar hondanın dizel ile yeni tanıştıgını düşünüyor sanırım
Valla üzerinize alınmayın ama böyle bir açıklama yapmaları tuhaf olmuş, tuhaftan öte saçma olmuş.
Mühendis falan değilim ama alt tarafı 1.6 dizel bir motor, nasıl sığmaz anlamak mümkün değil.
Başka gerekçeler yüzünden bu bahanenin arkasına sığınıyorlarmış gibi geldi bana.
(BRC ile yaptıkları anlaşma yüzünden belkide)
- 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.
açıklamlar hakkaten komik dünyanın en büyük otombil ve motor üreticisi bir firma motoru kaputtan içerimi sokamamış) markayı yüceltelim derken hakkatten yerin dibine sokuyorsunuz honda istese o motoru fındık kadar yapar gene koyardı..
![]()
honda dizel yeni üretmiyor ama dizelle fazla arasıda yok accordlarda bir ara 2.2 icdti getirtmişdi aynı motoru crv ye uyguladı bir dahada getirtmedi türkiyeye.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
- 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.
inanmayın şu hurafeye.... 2.2 dizeli heryere sığdıran honda 1.6 yımı sığdıramamış.. eee madem 1.6 yı sığdıramadı denildiğine göre 1.5 dizel brio motorunu neden takmamış o zaman civic sedanlara ? çünkü denenmediki sedandaçünkü uzakdoğuda dizel araç satılmıyor pazarlarda avrupadaki gibi
onun yerine 1.6 1.8 2.0 i-vtec benzinli motorları ve yeni nesil 1.6 2.0 (earth dreams nesil)direkt injeksiyonlu motorları satılıyor ve tutuyor hondanın orada ondan
avrupada sedanı gebzede montajladığı kasayada en aptal motorlarını montajlıyor honda argesi en düşük civicler trde satılanlar, onun için diesel motoru denemediler... UK'de üretilmiş olsaydı civic sedan o zaman görürdük sedanların dizelini
![]()
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
İngilizlerde de bu segmentte sedan kültürü yok zaten, o yüzden gerek görülmemiştir bile.
Ayrıca bu arabaların sedanı ile HB'i aynı şaseyi paylaşmıyor mu?
Ezelden beri bu böyle değil mi ?
En fazla arka kısmında fark olur diye düşünüyorum, burun kısmında o kadar ne fark olabilir ki ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)