User Tag List

Sayfa 7/23 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon
419 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: E5 Radar - 70 Km Sınırı ?

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı hakanguclu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haramidere kameralar aktif durumdaymış mağduru olduk ve kameralar arkadan çekimde yapıyor biz yandık siz yanmayın 86 KMH hızla girmişim radara.
    http://m1304.hizliresim.com/18/x/mkqyb.jpg
    Bu sabit kamera açısına benzemiyor, sanırım gezici radara yakalanmışsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haftasonu farkettiğim aktif bir kaç kamera daha var.

avcılar şükrübey istanbul yönü.
    k.çekmece askerlik şubesi önü istanbul yönü.
    incirli ömür istanbul yönü.

aracın yakıtı acaip düstü iyi böyle, harika ya süper,emeği gecen herkese sonsuz teşekkürler.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vtec powe® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birde kameranın önünde 70 le geçip sonra gazı kökleme kafası var.

bazılarının hız koridoru sisteminden haberi yok.
    Katılıyorum
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

B.Battal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saat olarak bir sınır var mı acaba örneğin gece 1'den sonra en azından 70 yerine 90km falan olurmu

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ben Mecidiyeköyün ordaki eds den geçerken yuksek bir arabanın arkasına yanaşıyorum haliçin ordakindede aynısını yapıyorum. ilk 2 kamerada benım geçiş saatim belli olmadığından haliç ataköy arası yardırıp metroportun onundekınden 70 ile geçtimmi sıkıntı olmaz dıye dusunuyorum?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı B.Battal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saat olarak bir sınır var mı acaba örneğin gece 1'den sonra en azından 70 yerine 90km falan olurmu
    Bildiğim kadarıyla değişmiyor, gecenin vaktinde havaalanına gideceksin, yolda senden başka toplasan 3 kişi var, ne o radar var, 70km/h ile gidiyorsun.

Seyrettiniz mi bilmiyorum ama, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turunda adamların ortalama hızı 40km/h'dı, adam en azından rüzgarı hissediyor, gittiğini anlıyor, bizde e-5'te altımızdaki teknolojik otomobillerle durur gibi hissettiren hızla gözümüzde göstergede 70km/h'la seyrediyoruz.
    Yokuş çıkarken araç boğuluyor, yokuş inerkende ayak frende gidiyorsun, çünkü öyle güzel rampalar var ki, cruise control bile otomobili tutamıyor, sistem pes ediyor.

Gözün göstergede araç kullanınca daha mı güvenli sürüş oluyor anlamadım gitti.

hakanguclu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet ben gezici radara denk gelmişim dediginiz gibi ilk radar cezam olduğundan dolayı mazur görün.ama kameralardan sonra girdim o kesin şimdi yeri hatırlıyorum torium kameralı gectıkten sonra haremidereyi çıkarken.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Yogi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben Mecidiyeköyün ordaki eds den geçerken yuksek bir arabanın arkasına yanaşıyorum haliçin ordakindede aynısını yapıyorum. ilk 2 kamerada benım geçiş saatim belli olmadığından haliç ataköy arası yardırıp metroportun onundekınden 70 ile geçtimmi sıkıntı olmaz dıye dusunuyorum?
    Arkadan çekim yapan kameraları nasıl çözeceksin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herşeyi abartmayı ve mokunu çıkarmayı seviyoruz. Radarı da abarttık. Adım başı koyun, bunaltın insanları. Yollar zaten kilit bi yerden bi yere gitmek işkence. Yol açıkkende gitmelerine izin vermeyin. Yokuş aşağı inmenin bile tadını çıkarttırmayın. Birşeyide düzgün yapın kardeşim. Tadında ve yerinde yapın, doğru yapın. Ceza ödetmek hoşlarına gidiyor bence. Ben güvenlikten öte artniyet arıyorum bunda. Vatandaşın cebinden parasını alma isteği yani. Eğer güvenlikse olay adım başı değilde, insanların hayatlarının tehlikeye düşme olasılığının yüksek olduğu noktalara koyarsın aradarı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Asil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herşeyi abartmayı ve mokunu çıkarmayı seviyoruz. Radarı da abarttık. Adım başı koyun, bunaltın insanları. Yollar zaten kilit bi yerden bi yere gitmek işkence. Yol açıkkende gitmelerine izin vermeyin. Yokuş aşağı inmenin bile tadını çıkarttırmayın. Birşeyide düzgün yapın kardeşim. Tadında ve yerinde yapın, doğru yapın. Ceza ödetmek hoşlarına gidiyor bence. Ben güvenlikten öte artniyet arıyorum bunda. Vatandaşın cebinden parasını alma isteği yani. Eğer güvenlikse olay adım başı değilde, insanların hayatlarının tehlikeye düşme olasılığının yüksek olduğu noktalara koyarsın aradarı.
    +1 kesinlikle art niyet var. 90 km/h ile akıp giden yolu 70km/h'a düşür, suni trafik yarat, milleti paranoyak yap, sonrada biz sizi düşünüyoruz de...
    Akıllı curise controllü araç mı almak lazım ne yapayım. Kendi aracımda cruise control var, ona güvendim 70km/h'a kilitledim, Haliç'ten geçerken garibim 90km/h'a doğru gitmeye başladı, radara girmeyeyim diye bütün yolu frenle indim.
    Hadi balatalar ve disklerin durduk eyre ömründen yedim o ayrı, peki birader bunlar trafikte şok dalgası nedir onu da mı bilmiyorlar veya kelebek etkisini.
    Sen o noktada frene basınca, 3km arkada yığılmaya yapmaya başlıyorsun, niye çünkü senin arkandaki frene basıyor, onun arkasındak basıyor, o basıyor derken suni trafik oluşuyor.
    Keza geçenlerde Mecidiyeköy'e giderken fark ettim, çıkış yapacağın şerit için 50km/h yazmış, yahu birader 70km/h'tan bir anda niye 50km/h'a düşeyim, durayım, iteyim aracı öyle e-5'ten çıkayım daha iyi.

Bilmeyenler için şok dalgası ile ilgili kaynaklar
    The Physics Behind Traffic Jams
    Why does traffic stop anyway? « Traffic is a Quagmire

Bomboş ve bölünmüş bir yol düşün, adam oraya 50km/h levha koymuş ve radar var diyede uyarı levhası yok, ama ben biliyorum ki birazdan köşede bir radarla karşılacağım, ne yapıyorum 50km/h ile gidiyorum, radara selamımı veriyorum ve yoluma devam ediyorum.
    50km/h'la gidilecek yol mu? Kesinlikle değil.

Ayrıca, her gördüğünüz duble yolda veya bölünmüş yolda ne yazık ki 110km/h ile gitmeniz hakkını vermiyor, siz bilmiyorsunuz ama geçtiğiniz bazı yolları belediye yapmış veya belediyeye aitmiş diye 70km/h ile geçmeniz gerekiyor ama tuzak gibi ileride bir radar, sizin bilgisizliğinizden faydalanıp cezayı yapıştırıyor.

Ben otomobil kullanmaktan zevk alıyordum ama artık trafik haricinde birde heryere radar koymalarından artık otomobil kullanmak içimden gelmiyor. Ulaşım sıkıntısı olmasa, satıp kurtulacağım o hale geldim.

Ben hız delisi bir adam değilim ancak, trafiği durduk yere boğacak şekilde hız sınırı koymak bana hiç mantıklı gelmiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu sabah 07:00'de evden çıktım normal tempoda ve otoban hız sınırları içinde 2 saatte Tekirdağ'a vardım. Dönüşte bir yere kadar otobandan gittim, Avcılar'da arkadaşıma uğradım, 16:00'da trafiğe bakıp yola çıktım. Mecburen e-5'ten gittim, Florya'dan sahile bağlandım, Zeytinburnu tarafından yeniden e-5'e bağlanırım diye düşünürken köprülerin sıkışık olduğunu görünce feribotla sirkeci-harem yapayım dedim ve eve 20:00'de varabildim.

E-5'te 70km/h hız sınırı var, daha az şeritli ve şehrin göbeğinden geçen sahil yolunda da sınır 70km/h. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, e-5 ile sahil yolu bir mi? Değilse niye e-5'te 70km/h sınırı var, neyin dayatması.

Keza sahil yolunda otobüsler için tek şerit ayrılmış, ama yasak olan saat diliminde trafik tavan yaptığından mecburen insanlar boncuk gibi dizilmek yerine hakkı olan ama belirli saatlerde otobüslere ayrılmış şeritten gitmek zorunda kaldılar.
    Daha da ilginci ve ironik kısmı ise, 16:00-20:00 arasında o şeride geçmek yasak ama feribot için eli mahkum sağ şeride geçip kuyruğa girmek durumundasın ki zaten uyarı levhalarındaki yazılarda sizi bu şekilde yönlendiriyor. 16:00-20:00 arası o şeride girmek yasak, ama feribota bineceğim ve saat 18:00, iki uclu otlu değnek.

Sırf hız limiti var diye, öbek, öbek tın tın gidenlerden kurtulamadım ve feribot kuyruğunun ortalarında kaldım.

Özetle otoban trafiği akıcı olsaydı 2 saat olmasa bile toplamda 2,5 saatte evime dönebilecektim. (Mahmutbey'den Ümraniye'ye kadar kilitti)
    Haliyle hız sınırı 70km/h olan yerlerden geçmek durumunda kaldım ve feribot dahil bu da bana neredeyse 3,5 saate mal oldu.

İstanbul'a lanet ettim, anlamsız ve düşük hız sınırlarına lanet ettim, feribot kuyruğuna lanet ettim, ettim de ettim.

P.S : Heryere bina diksinler, yeşil alan bırakmasınlar, uzaydan hatta diğer gezegenlerden de İstanbul'a nüfus getirsinler, hakikaten bu trafik az geldi bana, daha fazla trafik olsun.

Melih-Ö - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abim geçmiş olsun, dert yandığım konu tam anlamıyla buydu. Yaşayarak anlatmışın ne diyeyim iyi sabırlıymışsın. Ben mümkün mertebe araba kullanmamaya başladım dileyen ne derse desin. 80 ile radar cezası yesem kafayı yerim psikologa giderim heralde.
    App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı

www.instagram.com/kokumerkezi

M.Sözge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Melih-Ö Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abim geçmiş olsun, dert yandığım konu tam anlamıyla buydu. Yaşayarak anlatmışın ne diyeyim iyi sabırlıymışsın. Ben mümkün mertebe araba kullanmamaya başladım dileyen ne derse desin. 80 ile radar cezası yesem kafayı yerim psikologa giderim heralde.
    tem bağlantı yolu 163 km 343 lira yarın haliçe götür beni atlamak istiyorum
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cooper sayısını yakalayacak tek fiat modeli albeadır.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sabit kamera açısına benzemiyor, sanırım gezici radara yakalanmışsın.
    aynen abi gezici radar bu. tepe kameraları kesinlikle böyle çekemiyor. önden alıyor zaten.

en güzeli pejolardaki gibi tamponun altına plaka takıp yanlışlıkla olmuş sürtülmüş eğilmiş gibi yere doğru biraz eğmek. en azından tepe kameralarından yırtmaya yarar.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu sabah bende mimarobadan ciktim yola saat 6.30 da , ilk radar kamerasi tuyapda oraya kadar normal gittim . Ondan sonra test amacli 60-80 arasi gittim devamli mecidiyekoye kadar 45 dakikada mecidiyekoydeydim . Sonra atasehire yine ayni hizlarla devam ettim toplam 1 saat 15 dakikada mimarobadan kayisdagina gelmis oldum . Tabii ki yola 7.00 da cikmis olsam anca 2 saatte giderdim e5 ten . Bugunden sonra zorunlu kalmadikca bir daha e 5 kullanmamaya karar verdim . Direk haramidereden otobana baglanmak daha mantikli .

Not olarak tum yol boyunca hiz sinirina uyan tek bendim heralde

Birde gidis saatim aslinda cok cok normal , 90-100 le gitsem 1 saat 15 olmaz 1 saat 05 olur belki , ama devamli dusuk hizlarla gitmek , digerleri hizli giderken yorucu ve huzursuzluk yaratiyor .

Melih-Ö - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M.Sözge Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tem bağlantı yolu 163 km 343 lira yarın haliçe götür beni atlamak istiyorum
    Geçmiş olsun kardeşim gitti maaşın 3te 1i
    App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı

www.instagram.com/kokumerkezi

M.Sözge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Melih-Ö Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun kardeşim gitti maaşın 3te 1i
    he valla ya allahtan kart varda 3 taksit
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cooper sayısını yakalayacak tek fiat modeli albeadır.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu bu konuyu bitek bizmo tartisiyoruz bunu yukarilara ileticek bir durum yokmu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı berk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sabah bende mimarobadan ciktim yola saat 6.30 da , ilk radar kamerasi tuyapda oraya kadar normal gittim . Ondan sonra test amacli 60-80 arasi gittim devamli mecidiyekoye kadar 45 dakikada mecidiyekoydeydim . Sonra atasehire yine ayni hizlarla devam ettim toplam 1 saat 15 dakikada mimarobadan kayisdagina gelmis oldum . Tabii ki yola 7.00 da cikmis olsam anca 2 saatte giderdim e5 ten . Bugunden sonra zorunlu kalmadikca bir daha e 5 kullanmamaya karar verdim . Direk haramidereden otobana baglanmak daha mantikli .

Not olarak tum yol boyunca hiz sinirina uyan tek bendim heralde

Birde gidis saatim aslinda cok cok normal , 90-100 le gitsem 1 saat 15 olmaz 1 saat 05 olur belki , ama devamli dusuk hizlarla gitmek , digerleri hizli giderken yorucu ve huzursuzluk yaratiyor .
    cruise control olmayan aşırı kısa oranlı Duster ile e-5^'te 70km/h ile gitmek tam bir işkence, 6.vitese geçiyorsun önüne rampa çıkıyor, hadi çek 5'e, bu sefer rampa aşağı oluyor 5. viteste frene basmadan aracı 70km/h'ta en fazla 1 saniye tutabiliyorsun sonra bas frene.
    Ne o, gözün göstergede bir ayağın frende bir elin viteste çok daha güvenli araç kullanıyorsun, çocuk olsa inanmaz be. Millet zaten 70km/h ile gitmiyor korkudan 60km/h'a düşüyorlar, ne oluyor vitesle oynuyorsun frene basıyorsun suni trafik dalgasında kendine yer ediniyorsun.

Sürekli vitesle oynamaktan, kavrama aşındı, frene basmaktan balatalar erken tükendi. Tın, tın gitmekten 30dk önce yemyeşil olan trafik, durma noktasına geldi ve 70km/h yerine 90km'h'la gidebiliyor olsaydım feribota daha erken yetişebilecektim ya da durma noktasına gelmeden akıcı olan noktalardan rahatça geçebilecektim.

Dünyanın neresinde rampa çıkarken hız sınırı koyulur, cevap: canım Türkiye'mde.
    Araç boğuldu boğulacak, vites küçültüyorsun rampayı gaza dokunamadan geçmeye çalışıyorsun, al sana yeteneksizsiniz yarışmasına gayet güzel konu.
    Acun bey, bakın şimdi gaz pedalına dokunamadan nasıl rampayı çıkacağım...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)