Bu sabit kamera açısına benzemiyor, sanırım gezici radara yakalanmışsın.
Printable View
haftasonu farkettiğim aktif bir kaç kamera daha var.
avcılar şükrübey istanbul yönü.
k.çekmece askerlik şubesi önü istanbul yönü.
incirli ömür istanbul yönü.
aracın yakıtı acaip düstü iyi böyle, harika ya süper,emeği gecen herkese sonsuz teşekkürler.
saat olarak bir sınır var mı acaba örneğin gece 1'den sonra en azından 70 yerine 90km falan olurmu
Ben Mecidiyeköyün ordaki eds den geçerken yuksek bir arabanın arkasına yanaşıyorum haliçin ordakindede aynısını yapıyorum. ilk 2 kamerada benım geçiş saatim belli olmadığından haliç ataköy arası yardırıp metroportun onundekınden 70 ile geçtimmi sıkıntı olmaz dıye dusunuyorum?
Bildiğim kadarıyla değişmiyor, gecenin vaktinde havaalanına gideceksin, yolda senden başka toplasan 3 kişi var, ne o radar var, 70km/h ile gidiyorsun.
Seyrettiniz mi bilmiyorum ama, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turunda adamların ortalama hızı 40km/h'dı, adam en azından rüzgarı hissediyor, gittiğini anlıyor, bizde e-5'te altımızdaki teknolojik otomobillerle durur gibi hissettiren hızla gözümüzde göstergede 70km/h'la seyrediyoruz.
Yokuş çıkarken araç boğuluyor, yokuş inerkende ayak frende gidiyorsun, çünkü öyle güzel rampalar var ki, cruise control bile otomobili tutamıyor, sistem pes ediyor.
Gözün göstergede araç kullanınca daha mı güvenli sürüş oluyor anlamadım gitti.
Evet ben gezici radara denk gelmişim dediginiz gibi ilk radar cezam olduğundan dolayı mazur görün.ama kameralardan sonra girdim o kesin şimdi yeri hatırlıyorum torium kameralı gectıkten sonra haremidereyi çıkarken.
Herşeyi abartmayı ve mokunu çıkarmayı seviyoruz. Radarı da abarttık. Adım başı koyun, bunaltın insanları. Yollar zaten kilit bi yerden bi yere gitmek işkence. Yol açıkkende gitmelerine izin vermeyin. Yokuş aşağı inmenin bile tadını çıkarttırmayın. Birşeyide düzgün yapın kardeşim. Tadında ve yerinde yapın, doğru yapın. Ceza ödetmek hoşlarına gidiyor bence. Ben güvenlikten öte artniyet arıyorum bunda. Vatandaşın cebinden parasını alma isteği yani. Eğer güvenlikse olay adım başı değilde, insanların hayatlarının tehlikeye düşme olasılığının yüksek olduğu noktalara koyarsın aradarı.
+1 kesinlikle art niyet var. 90 km/h ile akıp giden yolu 70km/h'a düşür, suni trafik yarat, milleti paranoyak yap, sonrada biz sizi düşünüyoruz de...
Akıllı curise controllü araç mı almak lazım ne yapayım. Kendi aracımda cruise control var, ona güvendim 70km/h'a kilitledim, Haliç'ten geçerken garibim 90km/h'a doğru gitmeye başladı, radara girmeyeyim diye bütün yolu frenle indim.
Hadi balatalar ve disklerin durduk eyre ömründen yedim o ayrı, peki birader bunlar trafikte şok dalgası nedir onu da mı bilmiyorlar veya kelebek etkisini.
Sen o noktada frene basınca, 3km arkada yığılmaya yapmaya başlıyorsun, niye çünkü senin arkandaki frene basıyor, onun arkasındak basıyor, o basıyor derken suni trafik oluşuyor.
Keza geçenlerde Mecidiyeköy'e giderken fark ettim, çıkış yapacağın şerit için 50km/h yazmış, yahu birader 70km/h'tan bir anda niye 50km/h'a düşeyim, durayım, iteyim aracı öyle e-5'ten çıkayım daha iyi.
Bilmeyenler için şok dalgası ile ilgili kaynaklar
The Physics Behind Traffic Jams
Why does traffic stop anyway? « Traffic is a Quagmire
http://commons.wikimedia.org/wiki/Fi..._Shockwave.jpg
Bomboş ve bölünmüş bir yol düşün, adam oraya 50km/h levha koymuş ve radar var diyede uyarı levhası yok, ama ben biliyorum ki birazdan köşede bir radarla karşılacağım, ne yapıyorum 50km/h ile gidiyorum, radara selamımı veriyorum ve yoluma devam ediyorum.
50km/h'la gidilecek yol mu? Kesinlikle değil.
Ayrıca, her gördüğünüz duble yolda veya bölünmüş yolda ne yazık ki 110km/h ile gitmeniz hakkını vermiyor, siz bilmiyorsunuz ama geçtiğiniz bazı yolları belediye yapmış veya belediyeye aitmiş diye 70km/h ile geçmeniz gerekiyor ama tuzak gibi ileride bir radar, sizin bilgisizliğinizden faydalanıp cezayı yapıştırıyor.
Ben otomobil kullanmaktan zevk alıyordum ama artık trafik haricinde birde heryere radar koymalarından artık otomobil kullanmak içimden gelmiyor. Ulaşım sıkıntısı olmasa, satıp kurtulacağım o hale geldim.
Ben hız delisi bir adam değilim ancak, trafiği durduk yere boğacak şekilde hız sınırı koymak bana hiç mantıklı gelmiyor.
Bu sabah 07:00'de evden çıktım normal tempoda ve otoban hız sınırları içinde 2 saatte Tekirdağ'a vardım. Dönüşte bir yere kadar otobandan gittim, Avcılar'da arkadaşıma uğradım, 16:00'da trafiğe bakıp yola çıktım. Mecburen e-5'ten gittim, Florya'dan sahile bağlandım, Zeytinburnu tarafından yeniden e-5'e bağlanırım diye düşünürken köprülerin sıkışık olduğunu görünce feribotla sirkeci-harem yapayım dedim ve eve 20:00'de varabildim.
E-5'te 70km/h hız sınırı var, daha az şeritli ve şehrin göbeğinden geçen sahil yolunda da sınır 70km/h. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, e-5 ile sahil yolu bir mi? Değilse niye e-5'te 70km/h sınırı var, neyin dayatması.
Keza sahil yolunda otobüsler için tek şerit ayrılmış, ama yasak olan saat diliminde trafik tavan yaptığından mecburen insanlar boncuk gibi dizilmek yerine hakkı olan ama belirli saatlerde otobüslere ayrılmış şeritten gitmek zorunda kaldılar.
Daha da ilginci ve ironik kısmı ise, 16:00-20:00 arasında o şeride geçmek yasak ama feribot için eli mahkum sağ şeride geçip kuyruğa girmek durumundasın ki zaten uyarı levhalarındaki yazılarda sizi bu şekilde yönlendiriyor. 16:00-20:00 arası o şeride girmek yasak, ama feribota bineceğim ve saat 18:00, iki uclu otlu değnek.
Sırf hız limiti var diye, öbek, öbek tın tın gidenlerden kurtulamadım ve feribot kuyruğunun ortalarında kaldım.
Özetle otoban trafiği akıcı olsaydı 2 saat olmasa bile toplamda 2,5 saatte evime dönebilecektim. (Mahmutbey'den Ümraniye'ye kadar kilitti)
Haliyle hız sınırı 70km/h olan yerlerden geçmek durumunda kaldım ve feribot dahil bu da bana neredeyse 3,5 saate mal oldu.
İstanbul'a lanet ettim, anlamsız ve düşük hız sınırlarına lanet ettim, feribot kuyruğuna lanet ettim, ettim de ettim.
P.S : Heryere bina diksinler, yeşil alan bırakmasınlar, uzaydan hatta diğer gezegenlerden de İstanbul'a nüfus getirsinler, hakikaten bu trafik az geldi bana, daha fazla trafik olsun. :ofk:
Abim geçmiş olsun, dert yandığım konu tam anlamıyla buydu. Yaşayarak anlatmışın ne diyeyim iyi sabırlıymışsın. Ben mümkün mertebe araba kullanmamaya başladım dileyen ne derse desin. 80 ile radar cezası yesem kafayı yerim psikologa giderim heralde.
Bu sabah bende mimarobadan ciktim yola saat 6.30 da , ilk radar kamerasi tuyapda oraya kadar normal gittim . Ondan sonra test amacli 60-80 arasi gittim devamli mecidiyekoye kadar 45 dakikada mecidiyekoydeydim . Sonra atasehire yine ayni hizlarla devam ettim toplam 1 saat 15 dakikada mimarobadan kayisdagina gelmis oldum . Tabii ki yola 7.00 da cikmis olsam anca 2 saatte giderdim e5 ten . Bugunden sonra zorunlu kalmadikca bir daha e 5 kullanmamaya karar verdim . Direk haramidereden otobana baglanmak daha mantikli .
Not olarak tum yol boyunca hiz sinirina uyan tek bendim heralde :)
Birde gidis saatim aslinda cok cok normal , 90-100 le gitsem 1 saat 15 olmaz 1 saat 05 olur belki , ama devamli dusuk hizlarla gitmek , digerleri hizli giderken yorucu ve huzursuzluk yaratiyor .
Yahu bu konuyu bitek bizmo tartisiyoruz bunu yukarilara ileticek bir durum yokmu?
cruise control olmayan aşırı kısa oranlı Duster ile e-5^'te 70km/h ile gitmek tam bir işkence, 6.vitese geçiyorsun önüne rampa çıkıyor, hadi çek 5'e, bu sefer rampa aşağı oluyor 5. viteste frene basmadan aracı 70km/h'ta en fazla 1 saniye tutabiliyorsun sonra bas frene.
Ne o, gözün göstergede bir ayağın frende bir elin viteste çok daha güvenli araç kullanıyorsun, çocuk olsa inanmaz be. Millet zaten 70km/h ile gitmiyor korkudan 60km/h'a düşüyorlar, ne oluyor vitesle oynuyorsun frene basıyorsun suni trafik dalgasında kendine yer ediniyorsun.
Sürekli vitesle oynamaktan, kavrama aşındı, frene basmaktan balatalar erken tükendi. Tın, tın gitmekten 30dk önce yemyeşil olan trafik, durma noktasına geldi ve 70km/h yerine 90km'h'la gidebiliyor olsaydım feribota daha erken yetişebilecektim ya da durma noktasına gelmeden akıcı olan noktalardan rahatça geçebilecektim.
Dünyanın neresinde rampa çıkarken hız sınırı koyulur, cevap: canım Türkiye'mde.
Araç boğuldu boğulacak, vites küçültüyorsun rampayı gaza dokunamadan geçmeye çalışıyorsun, al sana yeteneksizsiniz yarışmasına gayet güzel konu.
Acun bey, bakın şimdi gaz pedalına dokunamadan nasıl rampayı çıkacağım...