User Tag List

Sayfa 13/18 İlkİlk ... 31112131415 ... SonSon
324 sonuçtan 229 ile 247 arası

Konu: Bu üyeye dikkat !

pcvirus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu konunun bu sitede çözülmesi bence + yönde olumlu olur
    kusura bakma biz kimseyi tanımıyoruz vede mağdurunda pek faruk olduğu kanaatinde değilim
    mademki o kadar yüreklisiniz alın kardeşim arabanızı sattığınız fiyattan

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim anlamadığım noktalar var
    1-) arabayı satan kişi niye herkese farklı meslekten tanıtım yapıyor?
    2-) arkadaş bagaj halısını kaldırırken neden kaldırmamasını istedi?
    3-) 3 tane patlak araç alıp oraya buraya satan kişi araçların kaza bela durumlarını mı anlamıyor?
    4-) araç hakkında hepiniz farklı şeyler söylemişiniz gümrükden mi alındı, icradan mı?
    5-) milleti dava etmekle tehdit edip sonra elbet karşılaşırız demek(!) bu ne perhiz ne lahana turşusu?
    Bravo bence bu konudaki en güzel yorum olmuş.

Bunlara ek olarak ta ben bişiler eklemek istiyorum. Kimse alınmasın gücenmesin valla. Herkes arabayı alırken baktırmak zorunda mı? Adam(Subaru_STI) ilanda kazasız yazdı diyor ilanın boy boy fotoları var. Baktırmamış almış. Ne var bunda?

He diyelim ki oldu bir tesadüf ve araba patlak çıktı(ki öyle) satan kişi de bilmiyordu. Önceden bilmiyor olabilir bundan doğal bir şey yok ancak üstteki(alıntı yaptığım kısım) sorulara cevap alınmadan bu konu mide bulandırmaya devam edecek.

Bana göre elle tutulur hiç bir yanı yok şu anda.

CGTY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alandada satandada hata var bence ortada buluşulsun 4 lira galiba bu arkadasın istedigi para 2 lira verilir helalaşılır.

bide adam verdigim para helal olsun demezse biyerden çıkar Allah korusun.
    En mantıklı ve doğru çözüm bu olur.
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lanet olası sokak yarışçıları...
    dekagrup.sahibinden.com

instagram.com/cagataycora

BaybuRtlu69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimsenin kimsede hakkı kalmaz, ortada bir haksızlık, mağrudiyet var ise bu biryerlerden çıkar nasılsa..

Bence taraflar mevzuyu uzatmadan, özelden bu konuyu çözümleyici konuşmalar yapsın ve tatlıya bağlansın artık
    Emre Kalkan

umtvti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler delikanlı adama böyle şeyler yakışmaz herkez yazmış çizmiş amma gerçekten ortada bi mağdur varsa sorun çözülmeli yukarıda ALLAH var yalan dolan işi misliyle çıkar sonra ah vah fayda etmez kesinlikle helalleşin....

pcvirus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alandada satandada hata var bence ortada buluşulsun 4 lira galiba bu arkadasın istedigi para 2 lira verilir helalaşılır.

bide adam verdigim para helal olsun demezse biyerden çıkar Allah korusun.
    aynı şekilde kendi kazandığı parada eğer helal edilmez ise çıkar
    vede çıkması için hiç diğer taraf muhasebesine gerek yok
    allah göstermesin diyelim

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah kimseyi 2000 TL için karı gibi dedikodu yapmaya zorlamasın

Amin.
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim anlamadığım noktalar var
    1-) arabayı satan kişi niye herkese farklı meslekten tanıtım yapıyor?
    2-) arkadaş bagaj halısını kaldırırken neden kaldırmamasını istedi?
    3-) 3 tane patlak araç alıp oraya buraya satan kişi araçların kaza bela durumlarını mı anlamıyor?
    4-) araç hakkında hepiniz farklı şeyler söylemişiniz gümrükden mi alındı, icradan mı?
    5-) milleti dava etmekle tehdit edip sonra elbet karşılaşırız demek(!) bu ne perhiz ne lahana turşusu?
    Senin yazını alıntılayıp genele cevap veriyorum ben yine haddim olmayarak...

1 - Arabayı satan kişi kimseye farklı mesleklerden tanıtım yapmadı , memurum dedi isteyen istediği yöne çekti onu , polis oldu asker oldu hademe oldu vs vs... Faruk yıllardır aynı mesleği yapıyor , Rektörün şöförü...

2 - O sırada ne sen oradaydın ne de ben.. Gökhan halıyı kaldırtmadı diyor , Faruk anahtarı al benzin de var git istediğin gibi göster arabayı diyor... Bu ikisinin arasında , bilmediğim birşey için Faruk doğru söylüyor ya da Gökhan doğru söylüyor diyemem...

3- Her aracın nasıl olduğunu herkes anlayamaz , nasıl Gökhan anlayamamışsa Faruk da anlayamamış...

4- Araç hakkında hepimiz farklı şeyler söylemedik yine millet duyduğunu çevirip çevirip söylemiş.. Benim icradan alındı demem ve Faru'un vatandaşın birinden aldım demesi şöyle ;

Adamın arabası yeddiemin de icradan rehinliyken Faruk sahibi ile anlaşıp yeddieminden alıyor arabayı...

5- Bana nasıl konuşulmuşsa bende öyle konuştum.

Bu saatten sonra ben birşey yazmayacağım çünkü bana düşmez aslında, birşeyleri açıklamaya çalıştım... Faruk görevde olduğu için sürekli girip yazamıyor konuya...

Sadece Gökhan'ı yazdıklarıyla da olmuyor bu iş , çünkü insanlar hep Gökhan'ın açısından bakmaya çalışıyor , o kadar helallikten , kul hakkından bahsediliyor madem neyin ne olduğu az da olsa farkedilsiin diye yazdım...

Tekrar söylüyorum , arabanın geçmişini bugün Gökhan'ın servise gitmesiyle beraber öğrendik , öğrendi Faruk...

Allah işin doğrusunun biliyor , ben yapmam gereken açıklamaları yaptım , vicdanım rahat , yazdıklarımın tek harfinde yalan yanlış birşey yoktur.

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı baretta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bakın benden tekrar net olarak söylüyorum , yıllardır buradayız biz , herkes az çok tanıyor...

Faruk , arabanın geçmişini bilmiyordu bugün arkadaşın servise gitmesiyle birlikte öğrendik hepimiz...

İnsanın bilmediği birşeyi eksik anlatmasının imkanı yok , Faruk yine de para vermek istedi maksat çocuğun içi rahatlasın dedi ama biz o parayı vermesini istemiyoruz , verdirmiyoruz.

Önüne gelen laf ediyordu , adamın ne namazını kılmasına laf edilmedi ne mesleğine ne şahsına... Faruk hala namazını kılıyor , Faruk hala mesleğini yapıyor , Rektörün şöförü , özel kalemi , sağ kolu vs vs .... O parayı verirse hakkını helal etmeyecek zaten sadece arabayı alana değil burada kötü yorumda bulunan herkese , onunla beraber biz de helal etmeyeceğiz , günlerdir gece yarılarına kadar beraberce düşünüyoruz nasıl böyle bir suçlamada bulunabilir insanlar diye...
    Faruk u ben telefonla olsun bilgi ile danışmak olsun aradıgım konuşmuşlugum vardir
    Nitekim durumu bildigini az bucuk insanlar tahmin ediyor.Bunun maalesef namazla niyazla mevki ile durumu ile alakası yok
    bütün müslüman olan herkes Allah katinda Kul hakkının ne derece kötü oldugunu ve sadece Dünyada Helalleşmesi Gerektiğini bilir bilmeyende ögrenir bir şekilde
    Ben diyorum ki anlaşılan bazi bilgiler söylenmemiş karşılıklı hatalar var.Alan kişi araca bakmalıydı baktırmalıydı
    Ben im yazımda faruk la ilgili şahsiyetine meslegine vs sine birşey yazmadim dikkat et karşılıklı hatalardan bash ediyorum bazi şeylerde inat a gerek yok ne kazandıracak.Orta yol istenildikten sonra bulunur.
    Benim gönlüm rahat helal etmiyeceginiz durum varsa elbet ortaya cıkar bu arada faruk yazsın hani ben seni tanımam etmem

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çözülcekse 2 lira verilsin bitsin bu iş aylarca sonuca varılmaz böyle adam vermicem diyosada vermez oda onun bilicegi iş.kendi vicdanında faruk rahatsa yapıcak bişey yok.
    sayfalarca yazılmıs yıllardır ticaret yaparım bi hata bi ayıplı mal olduysa herkes elini cebine atar yarı yarıya herkesden gider bu işler böyle yürür.

stplere antalyadan colt satıldı, aracı olduk araçta sıkıntı çıktı, masraf 2ye bölündü öpüşerek ayrıldı herkes haklar helal edildi varmı bunun ötesi?

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    açık söyleyim, ne alan arkadaş mahkemeden bir şey kazanabilir ne de satıcı arkadaş siteden herhangi birini mahkemeye verebilir... alıcı alırken motor numarası şase numarasına kadar kontrol etmek zorundadır, alıcı nasıl noter satışını verdikten sonra 'bana eksik para verdi' diyemezse, dese de sonuç alamazsa, alıcı da 'bana ayıplı araba sattı' diyemez, dese de dediğiyle kalır...

ama işin bir etik boyutu var, üniversitede şoförse arkadaş muhtemelen 'işçi' statüsündedir, neden 'memurum' dediğini anlamadım hatta 'memur' dediğinde polis olarak algılandığını bildiği halde buna da itiraz etmemiş, belli bir periyotta 3 tane araba alan satan (sorunlu olanlar yazdı 3 arabaydı, sorunsuz satışı var mı bilemiyorum) kişi bu işin ticaretini yapıyordur kimse kimseyi kandırmasın, uygun alırım, eksiğini gediğini tamamlar satarım düşüncesi 'ticaret' tir, ve de ticaret başka sorumluluklar gerektirir...

benden tavsiye, bu işi aranızda çözün, ailem itibariyle hukuktan az buçuk anlarım, onlara sordum, muhtemelen araba ile alakalı kimse bir şey kazanamaz ama:

sene içinde kaç araba satıldığına bakar hakim, bu işin ticaret olarak yapıldığına hükmederse satıcıya ders niteliğinde bir vergi cezası çıkartır, alana da satana da yaramaz...

kendini memur olarak tanıtmak, polis dahil olmak üzere, çok önemsenmese de, bu işi dolandırmak maksatlı kullandığı iddia edilirse dava uzar, sonunda ceza çıkabilir...

satıcı arkadaş sonuçta üniversitede çalışıyor, bu tarz davaların ihbarı okula da gidecektir, oradaki itibar kaybını şurada vereceğiniz 2bin lira ile de kurtaramazsınız

liste açılacak davanın şekline göre uzar gider, sonucunda alıcıya para ödenme ihtimali çok düşük ama davada özellikle burada anlatılmayan kısımlar herkesin başını ağrıtabilir...

atarlanmadan önce bence herkes kendi avukatları ile konuşsun, aklı selim karar versin...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

<<buğra>> - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dava mava boş işler. bi halt çıkaramaz ordanda, millete yancı diyip sokak karısı diyen vatandaşlada elbet bu camia küçük denk geliriz yüzümüze karşıda sokak karısı der rahatlar umarım.

3 farklı araç 3ündede kimseye doğru söylememiş adamı savunurken burda doğruları kanıtlarıyla sunan adamlara sokak karısı gibi konuşuyorlar diyen BARETTA. millet yamuk siz düzgünsünüz dimi.

3 farklı kişiye 3 Bozuk çatlak PERT araba itelediniz ÇAKTINIZ. Şimdi utanmadan birde millete hakaret mi ediyorsunuz?

Kimin kime karılık yaptığını herkes bu konuda çok iyi gördü! siz halâ kendinizi avutun!
    Gökhan konunun başından itibaren üstüne vazife olmayan birşekilde aracı alan kişi kadar şakşakçılık yapıyosun, daha fazla faruk hakkında ileri geri konuşmayı sürdürme, karşılaşmak istiyorsan 0532 579 64 49.

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim anlamadgim sen 3 adet kusurlu araba sat insanlar hakkini arasin sende karsi dava ac piskolojim bozuldu diye ?? Radikal

Bu ben seyi anlamiyorum piyasada eskiyiz cok arabaya bindik sattik herkez tanir ?? Yani ne yapilsin eski uyenin her lafi bicak mi her lafi dogru mu aldiysan kendine aldin eskiysen bize ne

Bu kusurlu araba satma muhabbetine illet oluyorum en yakinim yapsa dostlugumu keserim oyle dumurum

Bana 3 tane araba girdi bu gune kadar karaktersiz saticilardan dolayi kanit ispat var en yanin arkadasimada yine siteden biri saglam bi 3 kagit yapti simdi yazmiyorum ama gun gelicek tek tek nokta atisi yapicam

Kardesim bu adamlarin mallarini bilmeme luxu yok arabaci adamlar neyin ne oldgunu bilirler sende 22000 TL ye guzel bir tecrube satin aldin omrun boyunca bir daha araba alirken dikkat edersin

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah kimseyi 2000 TL için karı gibi dedikodu yapmaya zorlamasın

Amin.
    Kimsenin cebini butcesini bilemeyiz su var bazen mesele para ve mebla olmaktan cikiyo arkadaslarinla cikar yer icer gecede 2000 lira odersin agzini acmazsin 2 lira birinden kazik yersin ah eder haram edersin bunun bence kari gibi dedikoduyla alakasi yok

APO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tüm mesajları okuyamadım ama bu RC nin sorgusu defalarca yapıldı ...nasıl bir araba olduğu yazıldı çizildi..ayrıca bir sorgu yapıverseydin iyi olurdu...bende bakmıştım bir ara...
    tunceR´isimli üyeden Alıntı
    şu vtec alma olayınıda amma abarttılar. alcan bomboş vti yi 24-25 liraya, elin 106 sı saxosu koycak 5 boy görcen sonra amcayı,teyzeyi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Subaru_STI'ı tebrik ediyorum, adam adam!Başına neler gelmiş, ne mevzular çevrilmiş.Bir insan kalkıp bir kötü söz söylemez mi, hakaret etmez mi?

Diğer taraf için söylenecek pek birşey yok bence, birde üstüne mahkeme vs yazıları ve samimi arkadaşının burada değişik bir tarzda konuşması. Bence biraz karşı tarafın iyi ve sakin yaklaşmasından kaynaklı. Minnettar olmalılar ki böyle bir kişiye denk geldiler, başka biri olsa istediği parayı veya arabayı iade etme durumunu farklı şekilde çözerdi.

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    faruk la az önce gorustum faruk aracı alırken ustasına baktirmis şu bu eksik demiş onları hal etmiş keşke dedim bir kaç usta ya baktirsaydin mağdur arkadaş bana insan gibi arayıp böyle böyle hal edelim dememiş direk foruma lanse etmiş diye sinirleri gergin mesaj atmış sadece forum 'dan atmış. kendince haklılığı. ni söyledi ve içinin rahat olduğunu söylüyor umarım inşallah sorunlar çözülür

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    açık söyleyim, ne alan arkadaş mahkemeden bir şey kazanabilir ne de satıcı arkadaş siteden herhangi birini mahkemeye verebilir... alıcı alırken motor numarası şase numarasına kadar kontrol etmek zorundadır, alıcı nasıl noter satışını verdikten sonra 'bana eksik para verdi' diyemezse, dese de sonuç alamazsa, alıcı da 'bana ayıplı araba sattı' diyemez, dese de dediğiyle kalır...

ama işin bir etik boyutu var, üniversitede şoförse arkadaş muhtemelen 'işçi' statüsündedir, neden 'memurum' dediğini anlamadım hatta 'memur' dediğinde polis olarak algılandığını bildiği halde buna da itiraz etmemiş, belli bir periyotta 3 tane araba alan satan (sorunlu olanlar yazdı 3 arabaydı, sorunsuz satışı var mı bilemiyorum) kişi bu işin ticaretini yapıyordur kimse kimseyi kandırmasın, uygun alırım, eksiğini gediğini tamamlar satarım düşüncesi 'ticaret' tir, ve de ticaret başka sorumluluklar gerektirir...

benden tavsiye, bu işi aranızda çözün, ailem itibariyle hukuktan az buçuk anlarım, onlara sordum, muhtemelen araba ile alakalı kimse bir şey kazanamaz ama:

sene içinde kaç araba satıldığına bakar hakim, bu işin ticaret olarak yapıldığına hükmederse satıcıya ders niteliğinde bir vergi cezası çıkartır, alana da satana da yaramaz...

kendini memur olarak tanıtmak, polis dahil olmak üzere, çok önemsenmese de, bu işi dolandırmak maksatlı kullandığı iddia edilirse dava uzar, sonunda ceza çıkabilir...

satıcı arkadaş sonuçta üniversitede çalışıyor, bu tarz davaların ihbarı okula da gidecektir, oradaki itibar kaybını şurada vereceğiniz 2bin lira ile de kurtaramazsınız

liste açılacak davanın şekline göre uzar gider, sonucunda alıcıya para ödenme ihtimali çok düşük ama davada özellikle burada anlatılmayan kısımlar herkesin başını ağrıtabilir...

atarlanmadan önce bence herkes kendi avukatları ile konuşsun, aklı selim karar versin...

2010 Sayılı bir karar

Davacı vekili, müvekkilinin davalılardan 2002 model Opel Combo 1.7 DTİ marka aracı satın aldığını, müvekkilinin aracı satmak istediğinde araçtaki boya kalınlığının orijinal olmadığını öğrendiğini, araçta standart dışı boya kalınlığının mevcut olduğunu belirterek ayıplı aracın yenisi ile değiştirilmesine, bunun mümkün olmaması halinde satış bedelinin tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.

Davalılar ayrı ayrı davanın reddini savunmuştur.

Mahkemece benimsenen bilirkişi raporu doğrultusunda orijinal boya film kalınlığı değerinin ortalama 70-100 mikron aralığında olması gerekirken 110-470 mikron aralığında olduğunun tespit edildiği, araç üzerinde kısmi boya dökülmeleri olduğu, boyanın orijinal olmaması nedeniyle araçta gizli ayıp bulunduğu, bunun aracın misli ile değiştirilmesine yol açmayacağı, ancak aracın ayıpsız değeri ile ayıplı değeri arasındaki farkı davacının davalılardan isteyebileceği gerekçesiyle davanın 3.235,79 TL için kısmen kabulüne, fazlaya ilişkin talebin reddine karar verilmiş, hüküm davacı vekilince temyiz edilmiştir.

Tek bir delile bakar, o kazasız hatasız yazan ilanı mahkemeye sunduğu anda iş biter. Çünkü yapılan işlemler servis kayıtlarında mevcut ve satıştan önce gerçekleşmiş. Şimdi arkadaş ben böyle kazalı olduğunu bilmiyordum derse, bu halde ayıplı maldan davayı kaybeder. Demez de olduki ben bu kazaları biliyordum ona rağmen sattım derse bu halde dolandırıcılıktan mahkum olur.
    men dakka dukka.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu dava sıfır olarak alınan mı yoksa ilanla satılan 2. el araba için çıkan karar mı?
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)