bu konunun bu sitede çözülmesi bence + yönde olumlu olur
kusura bakma biz kimseyi tanımıyoruz vede mağdurunda pek faruk olduğu kanaatinde değilim
mademki o kadar yüreklisiniz alın kardeşim arabanızı sattığınız fiyattan
bu konunun bu sitede çözülmesi bence + yönde olumlu olur
kusura bakma biz kimseyi tanımıyoruz vede mağdurunda pek faruk olduğu kanaatinde değilim
mademki o kadar yüreklisiniz alın kardeşim arabanızı sattığınız fiyattan
Bravo bence bu konudaki en güzel yorum olmuş.
Bunlara ek olarak ta ben bişiler eklemek istiyorum. Kimse alınmasın gücenmesin valla. Herkes arabayı alırken baktırmak zorunda mı? Adam(Subaru_STI) ilanda kazasız yazdı diyor ilanın boy boy fotoları var. Baktırmamış almış. Ne var bunda?
He diyelim ki oldu bir tesadüf ve araba patlak çıktı(ki öyle) satan kişi de bilmiyordu. Önceden bilmiyor olabilir bundan doğal bir şey yok ancak üstteki(alıntı yaptığım kısım) sorulara cevap alınmadan bu konu mide bulandırmaya devam edecek.
Bana göre elle tutulur hiç bir yanı yok şu anda.
Kimsenin kimsede hakkı kalmaz, ortada bir haksızlık, mağrudiyet var ise bu biryerlerden çıkar nasılsa..
Bence taraflar mevzuyu uzatmadan, özelden bu konuyu çözümleyici konuşmalar yapsın ve tatlıya bağlansın artık
Emre Kalkan
beyler delikanlı adama böyle şeyler yakışmaz herkez yazmış çizmiş amma gerçekten ortada bi mağdur varsa sorun çözülmeli yukarıda ALLAH var yalan dolan işi misliyle çıkar sonra ah vah fayda etmez kesinlikle helalleşin....
Allah kimseyi 2000 TL için karı gibi dedikodu yapmaya zorlamasın
Amin.
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
Senin yazını alıntılayıp genele cevap veriyorum ben yine haddim olmayarak...
1 - Arabayı satan kişi kimseye farklı mesleklerden tanıtım yapmadı , memurum dedi isteyen istediği yöne çekti onu , polis oldu asker oldu hademe oldu vs vs... Faruk yıllardır aynı mesleği yapıyor , Rektörün şöförü...
2 - O sırada ne sen oradaydın ne de ben.. Gökhan halıyı kaldırtmadı diyor , Faruk anahtarı al benzin de var git istediğin gibi göster arabayı diyor... Bu ikisinin arasında , bilmediğim birşey için Faruk doğru söylüyor ya da Gökhan doğru söylüyor diyemem...
3- Her aracın nasıl olduğunu herkes anlayamaz , nasıl Gökhan anlayamamışsa Faruk da anlayamamış...
4- Araç hakkında hepimiz farklı şeyler söylemedik yine millet duyduğunu çevirip çevirip söylemiş.. Benim icradan alındı demem ve Faru'un vatandaşın birinden aldım demesi şöyle ;
Adamın arabası yeddiemin de icradan rehinliyken Faruk sahibi ile anlaşıp yeddieminden alıyor arabayı...
5- Bana nasıl konuşulmuşsa bende öyle konuştum.
Bu saatten sonra ben birşey yazmayacağım çünkü bana düşmez aslında, birşeyleri açıklamaya çalıştım... Faruk görevde olduğu için sürekli girip yazamıyor konuya...
Sadece Gökhan'ı yazdıklarıyla da olmuyor bu iş , çünkü insanlar hep Gökhan'ın açısından bakmaya çalışıyor , o kadar helallikten , kul hakkından bahsediliyor madem neyin ne olduğu az da olsa farkedilsiin diye yazdım...
Tekrar söylüyorum , arabanın geçmişini bugün Gökhan'ın servise gitmesiyle beraber öğrendik , öğrendi Faruk...
Allah işin doğrusunun biliyor , ben yapmam gereken açıklamaları yaptım , vicdanım rahat , yazdıklarımın tek harfinde yalan yanlış birşey yoktur.
Faruk u ben telefonla olsun bilgi ile danışmak olsun aradıgım konuşmuşlugum vardir
Nitekim durumu bildigini az bucuk insanlar tahmin ediyor.Bunun maalesef namazla niyazla mevki ile durumu ile alakası yok
bütün müslüman olan herkes Allah katinda Kul hakkının ne derece kötü oldugunu ve sadece Dünyada Helalleşmesi Gerektiğini bilir bilmeyende ögrenir bir şekilde
Ben diyorum ki anlaşılan bazi bilgiler söylenmemiş karşılıklı hatalar var.Alan kişi araca bakmalıydı baktırmalıydı
Ben im yazımda faruk la ilgili şahsiyetine meslegine vs sine birşey yazmadim dikkat et karşılıklı hatalardan bash ediyorum bazi şeylerde inat a gerek yok ne kazandıracak.Orta yol istenildikten sonra bulunur.
Benim gönlüm rahat helal etmiyeceginiz durum varsa elbet ortaya cıkar bu arada faruk yazsın hani ben seni tanımam etmem
çözülcekse 2 lira verilsin bitsin bu iş aylarca sonuca varılmaz böyle adam vermicem diyosada vermez oda onun bilicegi iş.kendi vicdanında faruk rahatsa yapıcak bişey yok.
sayfalarca yazılmıs yıllardır ticaret yaparım bi hata bi ayıplı mal olduysa herkes elini cebine atar yarı yarıya herkesden gider bu işler böyle yürür.
stplere antalyadan colt satıldı, aracı olduk araçta sıkıntı çıktı, masraf 2ye bölündü öpüşerek ayrıldı herkes haklar helal edildi varmı bunun ötesi?
açık söyleyim, ne alan arkadaş mahkemeden bir şey kazanabilir ne de satıcı arkadaş siteden herhangi birini mahkemeye verebilir... alıcı alırken motor numarası şase numarasına kadar kontrol etmek zorundadır, alıcı nasıl noter satışını verdikten sonra 'bana eksik para verdi' diyemezse, dese de sonuç alamazsa, alıcı da 'bana ayıplı araba sattı' diyemez, dese de dediğiyle kalır...
ama işin bir etik boyutu var, üniversitede şoförse arkadaş muhtemelen 'işçi' statüsündedir, neden 'memurum' dediğini anlamadım hatta 'memur' dediğinde polis olarak algılandığını bildiği halde buna da itiraz etmemiş, belli bir periyotta 3 tane araba alan satan (sorunlu olanlar yazdı 3 arabaydı, sorunsuz satışı var mı bilemiyorum) kişi bu işin ticaretini yapıyordur kimse kimseyi kandırmasın, uygun alırım, eksiğini gediğini tamamlar satarım düşüncesi 'ticaret' tir, ve de ticaret başka sorumluluklar gerektirir...
benden tavsiye, bu işi aranızda çözün, ailem itibariyle hukuktan az buçuk anlarım, onlara sordum, muhtemelen araba ile alakalı kimse bir şey kazanamaz ama:
sene içinde kaç araba satıldığına bakar hakim, bu işin ticaret olarak yapıldığına hükmederse satıcıya ders niteliğinde bir vergi cezası çıkartır, alana da satana da yaramaz...
kendini memur olarak tanıtmak, polis dahil olmak üzere, çok önemsenmese de, bu işi dolandırmak maksatlı kullandığı iddia edilirse dava uzar, sonunda ceza çıkabilir...
satıcı arkadaş sonuçta üniversitede çalışıyor, bu tarz davaların ihbarı okula da gidecektir, oradaki itibar kaybını şurada vereceğiniz 2bin lira ile de kurtaramazsınız
liste açılacak davanın şekline göre uzar gider, sonucunda alıcıya para ödenme ihtimali çok düşük ama davada özellikle burada anlatılmayan kısımlar herkesin başını ağrıtabilir...
atarlanmadan önce bence herkes kendi avukatları ile konuşsun, aklı selim karar versin...
Benim anlamadgim sen 3 adet kusurlu araba sat insanlar hakkini arasin sende karsi dava ac piskolojim bozuldu diye ?? Radikal
Bu ben seyi anlamiyorum piyasada eskiyiz cok arabaya bindik sattik herkez tanir ?? Yani ne yapilsin eski uyenin her lafi bicak mi her lafi dogru mu aldiysan kendine aldin eskiysen bize ne
Bu kusurlu araba satma muhabbetine illet oluyorum en yakinim yapsa dostlugumu keserim oyle dumurum
Bana 3 tane araba girdi bu gune kadar karaktersiz saticilardan dolayi kanit ispat var en yanin arkadasimada yine siteden biri saglam bi 3 kagit yapti simdi yazmiyorum ama gun gelicek tek tek nokta atisi yapicam
Kardesim bu adamlarin mallarini bilmeme luxu yok arabaci adamlar neyin ne oldgunu bilirler sende 22000 TL ye guzel bir tecrube satin aldin omrun boyunca bir daha araba alirken dikkat edersin
tüm mesajları okuyamadım ama bu RC nin sorgusu defalarca yapıldı ...nasıl bir araba olduğu yazıldı çizildi..ayrıca bir sorgu yapıverseydin iyi olurdu...bende bakmıştım bir ara...
tunceR´isimli üyeden Alıntı
şu vtec alma olayınıda amma abarttılar. alcan bomboş vti yi 24-25 liraya, elin 106 sı saxosu koycak 5 boy görcen sonra amcayı,teyzeyi.
Subaru_STI'ı tebrik ediyorum, adam adam!Başına neler gelmiş, ne mevzular çevrilmiş.Bir insan kalkıp bir kötü söz söylemez mi, hakaret etmez mi?
Diğer taraf için söylenecek pek birşey yok bence, birde üstüne mahkeme vs yazıları ve samimi arkadaşının burada değişik bir tarzda konuşması. Bence biraz karşı tarafın iyi ve sakin yaklaşmasından kaynaklı. Minnettar olmalılar ki böyle bir kişiye denk geldiler, başka biri olsa istediği parayı veya arabayı iade etme durumunu farklı şekilde çözerdi.
faruk la az önce gorustum faruk aracı alırken ustasına baktirmis şu bu eksik demiş onları hal etmiş keşke dedim bir kaç usta ya baktirsaydin mağdur arkadaş bana insan gibi arayıp böyle böyle hal edelim dememiş direk foruma lanse etmiş diye sinirleri gergin mesaj atmış sadece forum 'dan atmış. kendince haklılığı. ni söyledi ve içinin rahat olduğunu söylüyor umarım inşallah sorunlar çözülür
2010 Sayılı bir karar
Davacı vekili, müvekkilinin davalılardan 2002 model Opel Combo 1.7 DTİ marka aracı satın aldığını, müvekkilinin aracı satmak istediğinde araçtaki boya kalınlığının orijinal olmadığını öğrendiğini, araçta standart dışı boya kalınlığının mevcut olduğunu belirterek ayıplı aracın yenisi ile değiştirilmesine, bunun mümkün olmaması halinde satış bedelinin tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalılar ayrı ayrı davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece benimsenen bilirkişi raporu doğrultusunda orijinal boya film kalınlığı değerinin ortalama 70-100 mikron aralığında olması gerekirken 110-470 mikron aralığında olduğunun tespit edildiği, araç üzerinde kısmi boya dökülmeleri olduğu, boyanın orijinal olmaması nedeniyle araçta gizli ayıp bulunduğu, bunun aracın misli ile değiştirilmesine yol açmayacağı, ancak aracın ayıpsız değeri ile ayıplı değeri arasındaki farkı davacının davalılardan isteyebileceği gerekçesiyle davanın 3.235,79 TL için kısmen kabulüne, fazlaya ilişkin talebin reddine karar verilmiş, hüküm davacı vekilince temyiz edilmiştir.
Tek bir delile bakar, o kazasız hatasız yazan ilanı mahkemeye sunduğu anda iş biter. Çünkü yapılan işlemler servis kayıtlarında mevcut ve satıştan önce gerçekleşmiş. Şimdi arkadaş ben böyle kazalı olduğunu bilmiyordum derse, bu halde ayıplı maldan davayı kaybeder. Demez de olduki ben bu kazaları biliyordum ona rağmen sattım derse bu halde dolandırıcılıktan mahkum olur.
men dakka dukka.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)