ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı
açık söyleyim, ne alan arkadaş mahkemeden bir şey kazanabilir ne de satıcı arkadaş siteden herhangi birini mahkemeye verebilir... alıcı alırken motor numarası şase numarasına kadar kontrol etmek zorundadır, alıcı nasıl noter satışını verdikten sonra 'bana eksik para verdi' diyemezse, dese de sonuç alamazsa, alıcı da 'bana ayıplı araba sattı' diyemez, dese de dediğiyle kalır...
ama işin bir etik boyutu var, üniversitede şoförse arkadaş muhtemelen 'işçi' statüsündedir, neden 'memurum' dediğini anlamadım hatta 'memur' dediğinde polis olarak algılandığını bildiği halde buna da itiraz etmemiş, belli bir periyotta 3 tane araba alan satan (sorunlu olanlar yazdı 3 arabaydı, sorunsuz satışı var mı bilemiyorum) kişi bu işin ticaretini yapıyordur kimse kimseyi kandırmasın, uygun alırım, eksiğini gediğini tamamlar satarım düşüncesi 'ticaret' tir, ve de ticaret başka sorumluluklar gerektirir...
benden tavsiye, bu işi aranızda çözün, ailem itibariyle hukuktan az buçuk anlarım, onlara sordum, muhtemelen araba ile alakalı kimse bir şey kazanamaz ama:
sene içinde kaç araba satıldığına bakar hakim, bu işin ticaret olarak yapıldığına hükmederse satıcıya ders niteliğinde bir vergi cezası çıkartır, alana da satana da yaramaz...
kendini memur olarak tanıtmak, polis dahil olmak üzere, çok önemsenmese de, bu işi dolandırmak maksatlı kullandığı iddia edilirse dava uzar, sonunda ceza çıkabilir...
satıcı arkadaş sonuçta üniversitede çalışıyor, bu tarz davaların ihbarı okula da gidecektir, oradaki itibar kaybını şurada vereceğiniz 2bin lira ile de kurtaramazsınız
liste açılacak davanın şekline göre uzar gider, sonucunda alıcıya para ödenme ihtimali çok düşük ama davada özellikle burada anlatılmayan kısımlar herkesin başını ağrıtabilir...
atarlanmadan önce bence herkes kendi avukatları ile konuşsun, aklı selim karar versin...