konuyu acan arkadasın bılgısıne,bosu bosuna zaman kaybı olur.elındekı nother kagıdını okursan,ne demek ıstedıgımı anlarsın.
Hukuki olarak hıc bır hak ıdda edemezsın.
BU YUZDEN OKUDUM DIYE YAZDIRIP İMZA ATTIRIYOLAR.
2 tarafıda tanımıyorum yazılan ve çizilenin üstünden yorumum;
1. Alıcı kesinlikle hatalıdır ne olursa olsun aracı göstermekte fayda vardır sonuçta satıcı da ilk sahibi degilmis. Allah yardımcınız olsun. İnşallah zarardan en az zararla kurtulursunuz.
2. Satıcının sitedeki alıcıların hepsine sattığı araçlar gerçekten akıl karıştırıyor.
3. Mahkemeden 2 tarafta pek birşey çıkartamaz. Ama gerçekten kul hakkına inanılıyorsa zarar 4 bin tl ise bunu 2ye bölmek helalleşmek en mantıklısı gibi geliyor bana. Zaten satıcı bu durumda hala karda 16 bin tl gibi ilan hatırlıyorum daha önceden de biri aynı fiyatı yazmış.
Son olarakta faruk bey bence kesinlikle ustanızı değiştirin o kadar araba alıp satmışsınız hepsi ayıplı çıkmış bunların hiç birinide ustanız görememiş.
Daha önce yazdıklarımın haricinde bahsi geçtiği için şurasını da açıklayalım;
Bagaj taban halısını kaldırdı " abi stepne" dedi bende bunlarda stepne yok bagajıdaki kutuyu göstererek "burda kutusu bulunan tamir kiti ile çıkıyor, ancak zamanı geçtiği için tüplerini de ben attım ama yakında satan bir yer var 10 liralık bişey satın alabiliriz sıkıntı değil dedim.
Yine söylüyorum aracı aldım baktırdım ettirdim probleminin olmamasına istinaden incik boncuk 4 lira yakın para harcadım, eğer bahsedilen birşeyini o zaman biliyor yada fark etmiş olsaydım para harcamanın aksine ayıplarını belirterek aldığımın bir miktar düşüğüne verip elden çıkartırdım.
Benim bu konudaki samimiyetime inanın inanmayın ben kendimden eminim gönlüm rahat alnım ak zerre şüphem yok.
Hadi sen bunları öğrendin biz seninle iki kardeş gibi konuştuk ettik zaman geçirdik eğer aracının problemini çözmek istiyorsan hiçbir soru işareti tereddüt olmadan beni araman lazımken neden forumdan çözmeye çalıştın. Sanki sen beni aramışsın durumu söylemişsin de ben seni siktir etmişim gibi bir tavıra girmişsin ben senin mesajlarını yada forumdaki konularını takip etmek zorundamıyım, bu durumda kim olsa benim yaptığımı yapar bi lafa bakar bi söyleyene bakar kararını verir. Ben ilklerde vakit bulup konuları tam olarak okumadığım için sorununu çözmek mağduriyeti azaltmak maksatlı yine bir teklifte bulundum , sonra sen yine dediğim dedik çaldığım düdük takılınca bende vakit ayırıp komple konuyu okudum ve senin bunu hak etmediğine karar verdim. Artık senin için hiçbirşey yapmam yapamam maalesef. Yine söylüyorum ben senin, benim üzerimde bir hakkın kaldığına inanmıyorum helal et etme benim gönlüm kalbim rahat senin yada başkasının ne düşündüğü inan beni ilgilendirmiyor artık.
Dğer sattığı araçlar dediniz 3.sü nü anlayamadım ?
VTI hakkında yazılanlara gelince;
Ben o aracı %90 ı "0" markalı yada orjınal olmak üzere binme niyetiyle büyük heveslerle toplattım hiç bir kuruştan kaçmadım milletin yürüyen vtı sattığı parayı ben o araca yatırdım hani maksat alıp satıp para kazanmak ticaret yapmak ya ondan ben böyle yaptım enayi gibi herşeyin en iyisini almaya özen gösterdim. Sonra araç rodajdayken Recep talip oldu ben yine ne var ne yok ne aldım ne koydum hepsini liste liste verdim.
Ama rektefiye ve usta beceriksizliğinden dolayı araç daha 1. ayı gibiyken yatak sardı. Bu konuda benim suçum ne ? bloğun kapağın durumunu anlayacak rektefıyecı ben degılım yada içinde benim almama rağmen montajını yapmadıkları yağ jetlerinin olmamasının sebebi de ben olamam dimi. Ki bu sonradan yapılmış birçok arabanın hatta birçoğumuzun başına gelmiş birşeydir kimse işkembeden atmasın, arabası yapılıp yapılıp kırılan mağdur olan birçok arkadaşımız vardır.
Şimdi siz o aracı Savaş abi ye yaptırdınız çıktığından beri sorunsuz kullanabiliyormusunuz yada birşey olmayacsağına dair Savaş abi buna garanti mi veriyor kimse buna hak vermez.
Benim özellikle bilerek isteyerek bozuk kırık kazalı ayıplı vs. araba sattığımı iddia eden arkadaşlarım kendilerini mevcut ilanlarını kontrol etsinler ellerini vicdanlarına koyup tekrar düşünsünler.
Velhasıl benim bu konuda konuşacağım yazacağım hiçbirşey kalmamıştır, ben kendimden helalimden zerre tereddütüm yok kimsenin doğrusuna yanlışına söylicek lafım yok buna benim ihtiyacım yok, atan tutan fikir yürüten mi haklı, bizzat yaşadığını paylaşan mı haklı muhasebesi teredütü olanı bağlar.
Bundan başka tek bir mesaj yazmam bu konuda.
"HAYALLE YAŞAYANINDA YAŞAMAYANINDA ... "NAMIK KEMAL
peki faruk öyle olsun. allaha havale ettim ben seni. bir insanla sıkıntın olduğunda sorunu çözüp helalleşmediğin sürece sen istediğin kadar benim problemim yok, kalmadı, şu bu o de . sen kendini kandırırsın anca. sorun benim için çözülmedi çünkü. öbür dünyada görüşecez seninle.
Yönetici arkadaşların bileceği bir iştir bu belki ama , bu üyeyle aynı platformu yaşamak isteyen var mıdır hala ? lütfen gereği yapılsın ki artık daha fazla başkalarının da canı yanmasın....
Öküz 40 yaşına da gelse öküzdür, zekanın mantığın derecesi yaş ilerledikçe artmıyor
Bişey derdim de şimdi yaşına veriyorum. Gitmişsin anlamadığın halde araba almışsın, notere gitmişsin satışını almışsın, önce neye imza attığını, imza atmadan öncede okumayı öğren! Arkadaşın biri çok güzel söylemiş okumayı sevmeyen milletiz diye o yüzden sana yazayım buraya. İmzaladığın satış sözleşmesinde "Sözkonusu oto sağlam olarak alıcı tarafından alınmış olup, satış tarihinden sonra alıcının kendisi veya başkalarının kullanımı sonucu ortaya çıkacak cezai ve hukuki yükümlülüklerin tamamı alıcıya aittir." yada buna benzer bir madde vardır. Sen bunu imzaladın ve aldığın malı kendi rızanla kusurlarını ve eksiklerini bilerek aldın anlamına gelir. Ne seni nede arabayı aldığın kişiyi tanımam etmem. Sana 3-5 neyse verelim sussun yazan benim. Sebebine gelince; burada kimse sana yardım etmek yada senin problemini çözmek zorunda değil. İnsanlar mağdur olduğuna inanmış sana çözüm üretmeye çalışıyorken sen yok ben telefonumu vermem, xxx(satıcının adı her neyse) ile konuşmak istemiyorum, yüzünü bile görmek istemiyorum, bi söyliyeceğin varsa faceden yaz bilmemne diye nazlı liseli aşıklar gibi saçma sapan kaprisler yapamandan başka birşey değil. Ha dersin ki ben adamla karşı karşıya gelmek istemiyorum, çekiniyorum vs anlarım ama madem 5-6bin lira zararın var gider adamın kapısına dayanırsın arkadaş beni dolandırdın hakkımı istiyorum diye. Anlamsız kaprislerle uzattıkça uzatmaktan başka birşey yapmıyorsun. Sanal medyanın nimetlerini kullanıyorum ben buraya yazmasam bu adam hiç kabul etmiycakti, ödemeye yanaşmıyacaktı diyorsun, daha sanal medyayı kullanmayı bile bilmiyorsun. Aldığın aracın konusu açılmış konuşulmuş elli bin şey söylenmiş hatta araca bakıp vazgeçenler bile olmuş. Sen hadi bunları görmedin yada bakmadın ki bakmak zorunda değilsin, arabayı almaya gitmişsin çakıl taşı ödemiyorsun para verip mal alıyorsun insan bi gösterir almadan, hadi onuda yapmadın gittin güvenip aldın sonradan öğrendin ki araba düzgün değilmiş aslanım niye adamın yakasına yapışıp arkadaşım beni madur ettin al malını ver paramı demiyorsun! Zaten uzadıkça uzadı bu saatten sonrada mahkemeye mi gidersin, tweet mi atarsın ne istersen yap. Adliyede de o işler amerikan dizilerinde izlediğin gibi olmuyor onuda iyi bil. Vakit ayırıp sana laf anlatan onlarca insan var burda ama senin ne yapmaya çalıştığın bile belli değil. Ha ihtiyacı olana şükür yardım ediyoruz gerek kişisel olarak gerekse tüm forum olarak yaptığımız yardımları bilen bilir, forumda arama yapmayı öğrendiysen bir ara bakar öğrenirsin. Sanada yardım ederdim kardeşim, 4-5 bin lirayla kimse ne fakir olur ne zengin olur ama biz parayı senin gibi 20 küsür bin lirayı kör gibi bakmadan mal alacak kadar kolay kazanmıyoruz yoksa emin ol yardım ederdim! 5 bin lirada umarım sana ders olurda bir daha 5bin mesajı var 10bin takipcisi var diye kimseye güvenip ticaret yapmazsın. Buda sana son sözüm aslan, selametle...
benzeri bir noter satış olayının iptalinde bu durum karşımıza çıkmıştı, Noterin sorduğu soru, paranızı aldınızmı sorusudur sadece. Mahkeme buna bakmıyor. Biz davayı kazanmıştık en azından öyle diyeyim. Aldığımız malında parasını, malı iade etmek şartıyla geri aldık. Avukat masraflarını v.s de karşı taraf ödemişti.
yaaa sen ne anlatıyosun bak faruk benim ayarım kaçtı adamı hasta etme ulan araba toplatıyoruz akşama kadar basındayız yagı suya karıstıran arabaya ustan yağ jetlerini taksa ne olur ? sıfır darton nerde ? biz niye göremedik getiricem sana sıfır dartonlarını sende ustalarına göster onlar sıfırsa ben hiç bişey bilmiyorum birtek pistonlar sıfır üst kapağın hali ne hiçmi arayıp sormadın yada ustan sana hiçmi arayıp söylemedi bu blok toplanmaz bu çöp diye ? ulan onuda bırak biz arabayı aldıktan sonra sözde amca oğlundu o lavuk nerde dükkan niye iki günde devredildi. savas abi garantiş vermezmiş ztn garanti veren serefsizdir çosukmuyuz laf ebeliği yapma motor tabi krılır kırılmaz degil vicdansız herif o blok o kapakla arabamı toplanır? cem abi bile sanayide çoooook ugrastılar bu kapak bu blokla diyo hiçmi haberin olmadı bu durumdan? bizim bi civatamız yalama olsa tel çalıyo civatada degişecek diye !!! sakın konuşma burayada yazma bu konuyla ilgili eger haklıyım diyosan illa günah çıkarıcam diyosan istediğin zmn ara yada ilk müsait oldugun gün konuşalım ben herzamn müsaitim
'' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v
4.madde herşeyi anlatıyor sanki.
GÖRÜP BEĞENEREK ve bedelini tam ödüyerek teslim aldığını beyan eder.
Ooo s2k abimiz gelmis.adam cahiltamam eywallah cahillik etmis ama satici isede bundan yararlanmis itelemis sahtekarlik etmistir bu bariz ortada.civelek olayinida duydum ordada haksiz.
Faruku bilen bilir diyorlar hani.aynen duyduklarimiza gore boyle bir arabayi bilmicek adam degilmis diyolarnokta... S2k abi banada para verde susayim sen baya tecrubeli bir abimizsin baya arabanda varmis
Adres verinde bi tanker su göndereyim içersiniz...
Yazmakla olmuyor bu işler haklı olduğunu düşünen adam gider hakkını arar, faruğu tanımam etmem adam benı aradın da bana ulaşamadın mı, gelıp konustunda sıktırmı ettım senı demıs, gıdın konusun baktınız anlasamıyorsunuz mahkemeye mı gıdersınız AİHMyemı gıdersınız ne ıstersenız yaparsınız. burdan sabaha kadar yazın bı *** gecmez elınıze. Para lazımsa Cumaları gel en azından hayır ıslemıs olurum.
............
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)