34 yasında adamsın bu konuşmalar yakışmıyor biraz daha agır yorumlar yapın ALMAYIN MAZLUMUN AHINI... günahdır.Daha da yazılmaz bu konuya
Printable View
............
Iki tarafida tanimam fakat noter satisi yapildiktan sonra is biter.
Kardeşim mahkemeyemi vericen avukatamı vericen ver de burda konu açmakla bişey geçmez he adamın yaptığı yanlışmı git şikayetçi ol 3 4 ay sonra adama mahkeme kağıdı gitsin.Burda olayı büyüterek elindeki arabayı ne kadar kötü reklam yaptığını da unutma 2 gün sonra sattığında bu forumdan kimsenin o arabayı alacağını düşünmem benim gözümde araba 10 defa pert olmuş gibi şu anda.
nane limon iç geçer
AHMET
Beyler burda birbirinize akıl oyunu yapmaya gerek yok,bu araç sorgulamarda soruldumu?soruldu.herşeyi yazıldımı?yazıldı. Faruk ta her sorgulamaya sürekli giren okuyan faal birisi,burda ben bilmiyodum demen yalan olur.kimse yanlışı savunmasın arabacı adamsınız bilmiyodum haberin yok demek alenen yalan.
Sen şaşirmişsin ya yine yuvarlak sozler yine zeytin yagi. bi mal satacaksin
Satdigin malda ikinci el mazeme kullanilmis oda cop sonra ben bilmem
Usta oyle yapmis, usta kim amcanin oglu ya milleti salak yerine
Koyma bunun ahireti var ama anladigim kadariyla senin icin
Bi onemi yok
arkadaşlar hiç kusura bakmayın ama 2006 corsa almıştım satıcı boyanan ve değişey parcaları söyledi ok dedik satışı yaptık sonra bi mesaj atalım dedik hop 5664 bize geri döndü araç pert aractan anlarım ama pert olup olmadıgını bilemem bahçelievlerdeki galericiye hocam araç pert bunu söylemedin nasıl olcak şimdi hiç bişey olmaz satış yapıldı ok işin içine haydarı soktuk ve 1.000 lira hesaba iade şehsen bende insanlara güvenirim ama şu olay benim başıma gelseydi vay haline zaten bizim semtteymiş hiç ugrazmazdım saygılar!!!
walla beyler bu ıs yas. bız antalyadan colt almaya gıttık. araba bılgımız dahılınde baktık. kazasını bılıyorduk onu bılerek gorerek almaya gıttık. baktık araba bızım tahmın ettıgımızden duzgundu kasa olarak. motoru kontrol ettık yuzeysel olarak ufleme yok yag dumanı yok tamam dedık. yola teste cıktık ama hıc 3 u bıtırıp gıtmek olmadı sanayı ıcınde. 1 2 dıp 3e atıp bıraktık. aracın motoru ne durumda dedık? satan sahsıyet bıze abı 10 k km olmadı servıste yapıldı dedı.ıyı ozaman dedık... satısı yaptık.. daha antalyadan tam cıkıs noktasında onumuzu bos bulunca yapıstırdık 1 2 3 4 dedık 4 sonunda araba bı kesıldı 5 e attık yag lambası yanınca hemen kapattım kontagı... durduk kenarda son kez bı mars yapıyım dedım. yaptık taka taka taka... dedım bu araba yatak sardı.. aydogdu garaja cektık aracı o an , sabah mustafa abı sagolsun actı motoru... oda ne :) servıste motoru yapıldı denılen araba megerse krangı ortadan bolmus, karterden kol cıkarmıs... abıler o krangı adanaya yollayıp bırlestırıp gerı alıp arabaya takmıslar yalan dolan toplamıslar... karterı kaynatıp boyamıslar felan guzel bı duzen yapmıslar... bız 1 2 sıkıp 3 te bırakınca 2 3 kez bısı olmadı ama uzuna kosunca salıverdı kendını... kı megerse bu aracın bu sekılde oldugunu antalyanın neredeyse hepsı bılıyormus sadece bızım cocuklara yalan soylenmıs sordurdugumuzda. abı araba ıcın ıyı dıyolar sıkıntısı yokmus servıste motoru yapılmıs dıye hbr aldılar... bızde alıp boyle karsılasınca olayın aslı cıktı meydana. kısacası arabayı bıza sapladı o arkadas :) 5 gun antalyada kaldık arabayı toplamak adına. zar zor krang bulduk, kol bulduk cıkma olarak conta bulamadık ustundekını boyadık ettık felan o sekılde topladık cıkma yag pompası cıkma yatak bulduk zar zor hallettık Mustafa abı sagolsun adamın hası bıze cok yarduımcı oldu... orda kalma masrafımız arabanın yapılma masrafı toplamda 4500 tl ye geldı :) tabı bu kırma olayı oldugunda actıuk telı kardes bu araba bole bole oldu bak makıne bu haldeymıs dedık... once tamam abıcım hallederız ederız vs den sonuca bakacak olursak 5 kurus para almadık fena kactı bıze... bıde araba ıstanbula gelınce sıfır yatak pompa conta vs sıparıs ettım geldı hepsı bıde onlar takıldı ıscılık yapıldı bıde onlara kacırdık 2000 tl kadar :) sonuc 6500 tl lık olduk... adama ne dedık ettık bqaskı yaptık felan ama nafıle gıren bıze gırdı....
velhasıl kelam farugu dolaylı olarak tanırım samımıyetım yoktur ama, bıle bıle bı araba cakma durumu yapacak karakterde bırı olmadıgını dusunuyorum, gıyabında konusan destek feren arkadaslarda sayılan sevılen arkadaslarımız....
subaru stı nıcklı arkadas bence soguk su ıcsın artık. zaten noter kagıdını ımzalamıssın bıtmıs daha hıc uztamaya gerek yok...
olay sadece subaru nickli arkadasa yapılmış olsa tamam hani insan dır insanın basına herşey gelir her iki tarafda dersini alır bu talihsiz olaydan deriz ama
şimdi bu arkadasın eski sattıgı arabalardanda boyle bir durum çıkınca insan ister istemez önyargı oluşuyor satan arkadaşa karşı
Dava ile sonuç çıkmaz diyenler neye dayanarak diyorlar merak ettim.. Millet dolandırıcılıktan hapse giriyor .. Elinizde bir sürü mahkemeye sunabileceğiniz kanıtınız var.. Bir avukata en kısa sürede danışın.. Avukatlık ücretine kadar karşı taraftan tahsil edersiniz.. Aranızda çözmeniz belki en iyisi ama olmuyorsa da hak var hukuk var. Satıcı arkadaşta mahkemede savunmasını vermekte özgürdür bence bende magdurum demekle olmuyor..
Sahibinden ilanında kazasız hatasız boyasız demiyor mu ? Arkadaş kayıt etmiş hepsini .. Bu sözleşmenin mahkemede çok fazla geçerli olacağını zannetmiyorum.. Tüketici mahkemelerinde yuzde 99 alıcı lehine sonuçlanıyor.. He yetmezse savcılığa dolandırıldım diye suç duyurusunda da bulunabilir. Bu herkesin yasal hakkı.. Ne siz avukatsınız nede ben en iyisi arkadaşın danışması mademki hak iddia ediyor. Yasa da maddelerde mutlaka bir açık vardır avukatın görevide bunu bulmaktır. Burdan yorum yapmakla çozulmuyor herşey..
Arabayı en samimi kankan arkadaşın baban bile olsa adam akıllı baktırmadan alırsan sonuçlarına katlanırsın.
O yüzden alıcı %100 hatalı.Bu hatasının bedelini kendisi ödüyecek.
Bir daha araç alırken ne yapması gerektiğini biliyor artık.
@stp sizin gösterdiğiniz sözleşme.. Bunlar kanun:
4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu
Ayıplı Mal
Madde 4, fıkra 4
...Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.
6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu
5. Satıcının ağır kusurunun sonuçları
MADDE 225- Ağır kusurlu olan satıcı, satılandaki ayıbın kendisine süresinde bildirilmemiş olduğunu ileri sürerek sorumluluktan kısmen de olsa kurtulamaz.
Satıcılığı meslek edinmiş kişilerin bilmesi gereken ayıplar bakımından da aynı hüküm geçerlidir.
7. Alıcının seçimlik hakları
a. Genel olarak
MADDE 227- Satıcının satılanın ayıplarından sorumlu olduğu hâllerde alıcı, aşağıdaki seçimlik haklardan birini kullanabilir:
1. Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme.
2. Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinde indirim isteme.
3. Aşırı bir masrafı gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme.
4. İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteme.
Alıcının genel hükümlere göre tazminat isteme hakkı saklıdır.
Satıcı, alıcıya aynı malın ayıpsız bir benzerini hemen vererek ve uğradığı zararın tamamını gidererek seçimlik haklarını kullanmasını önleyebilir.
Alıcının, sözleşmeden dönme hakkını kullanması hâlinde, durum bunu haklı göstermiyorsa hâkim, satılanın onarılmasına veya satış bedelinin indirilmesine karar verebilir.
Satılanın değerindeki eksiklik satış bedeline çok yakın ise alıcı, ancak sözleşmeden dönme veya satılanın ayıpsız bir benzeriyle değiştirilmesini isteme haklarından birini kullanabilir.
Uyarmayacagım dedım değilmi ? (okumayanlar bilmez okumadan yazmak zaten boş beleş adam işi )
Baro mensubu olmadan hukuk dersi verenler yada maksat yazmak olmuş diye yazan arkadaşlar konuyu kapatmadığımızdan ceza almadı konunun kapanmasını yada bir sonuca ulaşmasını bekliyoruz ceza puanlarınız baki .
devam ediniz ...
2. el ürün satışı için geçerli değil bu maddeler.
Ben hergün bu tür sorunlarla karşılaşıyorum işimden gereği.Sıfır ürün alımında yukarıdaki yazılanlar geçerli.
Adam aracı bayiden sıfır alsa o zaman fazlasıyla hakkını söke söke alır.
Noter satışındaki 4. madddede yazılanı alan arkadaş OKUDUM deyip imza atmış mahkeme heyeti bunu sorduğunda ne diyecek AYIK değildim gazozuma ilaçmı katdılar diyecek alıcı.
bence siz konuyu yanlış değerlendiriyorsunuz bir araç alırken saklayacak bir durum yok zaten bu işin trameri var ustası var servisi var ve bunları yapmanıza aracı alırken detaylı olarak araştırmanıza engel olabilecek hiçbir güç yok ben iki tarafıda tanımıyorum alıcı arkadaş iyi niyetli davranmış tanıdıkların vs ortada olması sebebiyle baktırmadan aracı almış ve mağdur olmuş üzücü bir durum buda belli birşey zaten ancak aracı gösermeden satışı alması iyi niyette olsa olayı bitiriyor
forumda saygı duyulan bazı insanların gerçekten beş para etmediğini birkez daha gördüm bu başlıkta...
(mevzudaki şahışlar ile ilgili bir yorum değildir)
biz sıfır ürün satıyoruz.vakumlu ürünleri kesinlikle iade almıyoruz.faturanın arka yüzündede yazıyor müşteriye söylüyoruz.ama mal müşteri yine yanlış ürün alıyor ve iade almak istiyor.ilçe kaymakamlıklarında tüketici heyeti dene şeye şikayet ediyorlar o yazdığın kanunlara dayanarak bize geliyorlar.Geldiği gibi gidiyorlar.Adam size dava açacağım diyor.Bölüm şefi açabilirsiniz diye rahatlıkla söyleyebiliyor.
Yani konu ile alakasız oldu bu örnek Noter Satışında Bu adam Bana bu aracı sattı bende beğenerek bedelini ödeyerek aldım.Diye imzalar karşılığında almış olduğundan ötürü.
Alıcı mağdur olabilir.Ama suç satıcıda değil Alıcıda.Otomobil alırken dikkat edilmesi gereken konuların hepsi es geçilmiş.Yapılacak herhangi bir durum yok.
Şunu izleyebilir ihtarname çektirir avukatıyla satıcı tarafa. mahkemeye çıkarlar şansını dener.İşin sonunda en kötü avukat ve dava masraflarıda bu olaya ek olarak cebinden çıkar.
Yetmez . Beni mahkemede savunabilirmisin yada bir başkasını ?
Okulun bittiğinde yeterli notunu topladığında mezun olduğunda hukuk ile ilgili senden bilgi alırız tabiki ama şuan hoaların yada mezun abillerinin yorumlarını görmeyi yeğleriz .
Konu iki kişi arasındaki ticari bir durum heycanla okuyup yazmak kolay çözüm zor.
Mahkemede sizi illaki bir avukatın savunması gerekmez gerekli bilginiz varsa kendi kendinizi savunabilirsiniz.. Bu arada abi okulun bitmesi ve mezun olmak aynı anlama geliyor, ayrıca not toplamayı da anlamadım ağaçta mı yetişiyor? Lütfen yaş farkımızı bana böyle kullanma ben size saygıda kusur etmedim sizden de aynısını beklerim .. İyi geceler .. İnşallah kısa zamanda çözülür sorun..
Adam hem dolandırılmış hemde suçlu konumuna, az kaldı düşecek. Bence hiç mahkeme ile uğraşma... Allah yukarda görüyor. Elbet haklı haksız cezasini çeker.
Memlekette binlerce hukukçu kaynıyor hangisi avukatlık yapıyor bırakında elimizden geldiğince yardımcı olalım mağdur kişilere ayrıca vereceğiniz ceza puanıda umrumda değil isterseniz silersiniz hesabımı
Gel gelelim olayımıza yukarda bazı kararlar verilmiş vs ben size yardımcı olmak açısından 6098 sayılı TBK 219 ve 223 uyarınca dava açılmalıdır.Burada satıcının malın niteliği itibariyle ağır kusuru vardır.
TBK Madde 219
Satıcı, alıcıya karşı herhangi bir surette bildirdiği niteliklerin satılanda bulunmaması sebebiyle sorumlu olduğu gibi, nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan, kullanım amacı bakımından değerini ve alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde azaltan maddi, hukuki ya da ekonomik ayıpların bulunmasından da sorumlu olur.
Satıcı, bu ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur.
Ayrıca
MADDE 223- Alıcı, devraldığı satılanın durumunu işlerin olağan akışına göre imkân bulunur bulunmaz gözden geçirmek ve satılanda satıcının sorumluluğunu gerektiren bir ayıp görürse, bunu uygun bir süre içinde ona bildirmek zorundadır.
Alıcı gözden geçirmeyi ve bildirimde bulunmayı ihmal ederse, satılanı kabul etmiş sayılır. Ancak, satılanda olağan bir gözden geçirmeyle ortaya çıkarılamayacak bir ayıp bulunması hâlinde, bu hüküm uygulanmaz. Bu tür bir ayıbın bulunduğu sonradan anlaşılırsa, hemen satıcıya bildirilmelidir; bildirilmezse satılan bu ayıpla birlikte kabul edilmiş sayılır.
Bu belirttiğim maddeler taşınır satışlar için geçerlidir.Araçta tanışır mal statüsüne girdiği için problem yok.Ayrıca millet olarak mahkemeyi sadece icra olarak görüyoruz bu tür davalar pek karşılaşılabilir bir durum değil o yüzden içtihat kararları pek yok ama bu olmayacak anlamınada gelmez.Yapacağınız şey Borçlar hukuku alanında kendini geliştirmiş buna benzer davalara giren bu işte tecrübeli bir avukata gitmek ve durumu izah etmek.Gelişmeleri takip ediyorum saygılar...
Bu konuya son kez yaziyorum. Kardesim bana gore cahil ve haklisin bisi kazanamasanda kul hakkindan kazanirsin.ama burdaki kisiler bircok seyi ogrenmis oldu.baskalarininda duasini almis oldun maddi olarak bisiler sana patlamis olsada