geçmiş olsun, 206 sorgulama konusunda yan airbag açtığı söylenen gri 206 vardı bu araçtır belkide.
Ayıplı mal: “Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma
kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından
bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit
edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis
veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan
beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya
ekonomik eksiklikler içeren maldır.”
Tüketici kanununa göre size satılan mal, gizli ayıp bir statüsündedir. Ayıp oranında indirim isteyebilirsiniz ki, zaten bu da sizin istediğiniz. İyi bir avukatla bu işin peşini bırakmayın derim.
"Korkmadık, savaştık"
Bu arada olaya farklı bir ışık tutuyorum lütfen iyi irdeleyin.
Normalde bir ilan açarken sahibinden.com veya başka bir siteye ilan açarsınız değil mi ? Aynı zamanda o ilanı dolandırıcı olmadığınızı, gerçek olduğunuzu kanıtlamak için ( sahibinden.com malesef böyle kişilerle kaynıyor ) bir de techturkey'e açarsınız değil mi ?
maksat hani yeri yurdu belli olsun misali. forum üyelerinden referans alma olayı falan. mantıklı değil mi ?
Şimdi soruyorum size, acaba bu arkadaş aracının ilanını neden techturkey'de paylaşmadı ? sahibinden.com kimliği ile techturkey kimliği belli olmasın diye mi yoksa aracın sorunları olduğunu bilip, fiyatı düşürmemek için oradan kakalamak için satmak istediğinden mi , siz bulun işte cevabı. ben o zaman böyle düşünemedim ama şimdi gerçek ortada.
eğer aracında gerçekten kaza darbe olmasaydı ya da kaza darbeyi söyleyebilecek kadar dürüst olsaydı konuyu teche'de açardı ve fiyatı da düşük yazardı. ama ne yazıkki aracı yüksek fiyata satmak için böyle yapmış.
Öküz 40 yaşına da gelse öküzdür, zekanın mantığın derecesi yaş ilerledikçe artmıyor
evet ben zaten aracı geri almasını istemiyorum. bana haksız yere elde ettiği 4000 lirayı geri versin. sonuçta 17.500'e de RC var. ben böyle bir araç almak isteseydim onu alırdım. bu aracı 22'ye aldım. max ederi 18.000 lira. aradaki zararı karşılamasını istiyorum tek derdim o.
Öküz 40 yaşına da gelse öküzdür, zekanın mantığın derecesi yaş ilerledikçe artmıyor
Benim bunları bile bile yaptığıma inanmışsın sen zaten söylenecek birşey bırakmamışsin ki ne diyeyim, ne duymak istiyorsun ? O kadara ustaya servise gösterip aldık ciddi bir bakim yaptık bu durumda benim senden ne farkım vardı da beni idam etmişsin.
Bu konuda araç sahibi Recep ile görüşup helallesmistik bunu hala bana mal etmen... Neyse ne diyeyim.
"HAYALLE YAŞAYANINDA YAŞAMAYANINDA ... "NAMIK KEMAL
Faruk bu araci sifir almis olsaydi da bu yazdikariniz ciksaydi siz cok hakliydiniz ama cok eskiden beri tanirim kendisini 3kurusluk adam degildir arabayi o gozle almistir oyle biliyordur ve oylede satmistir hukuki hareket etme ozgurlugune sahipsiniz ama kimse burada faruk.hakkinda atip tutup kalbini kirdirtmasin kendi uzerine vazife olmayan triplere girmesin gostermeden arac alip ilk hatayi.o sonrada siz yapmissiniz demektir bu gerekli cevabi farukta verir zaten uyeye dikkat kismina.gelince arabami.evimi karimi.emanet eder giderim o adama ki bu foruma uye yakindan taniyan.en.az 30 belki daha fazla kiside bunu.soyler
Genel olarak soruyorum.
Siz araçlarınızı almadan önce, sokaktan geçen adamlara mı gösteriyorsunuz ?
Elinizde araçta hangi parçalar boyalı, hangi parçalar değişmiş vs. olduğunu gösteren herhangi bir belge yok mu ?
Faruk objektif bakiyorum dediginde olabilir sanada oyle gelmistir arac diyecegim ama sen adama camurluklar pejoda boyle calismasida boyle demen ilginc
senin en büyük şansın recep gibi mülayim ve sakin bir adama bu arabayı satmış olman !!! bukadar aksilik şansmı haberin hiç yok doğrudur onada inandık cem abide seni çok kere doğruladı peki komple boyalı bmw sattın tertemizdiyodun tavanda boyalı ? bu arabayı sattın gene aynı sıkıntı şimdi ben sana sorayım telefonlara bile bakmaya zmnın yok ugrasamadıgın için vteci sattın !! bukadar araba alıp satmaya nasıl zamanın oluyo bu sattıgın kaçıncı araba oldu 10 ayda ? bu nasıl zmansızlık ben sana artık inanamıyorum kusura bakma.. recepten helallık alırsın bendende alırsın çünkü biz ahiret bilen adamız ama sende bilirsin haksızlığa susunda dilsiz şeytandır....
'' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v
arkadaşlar olayı irdeleyememişssiniz. faruğun aracı ne şekilde nasıl aldığı beni ilgilendirmez ki. bana satarken ki sergilediği tutum önemli.
aracına kazasız darbesiz yazmış mı ? yazmış.
servis kayıtlarında aracın hasarları gözüküyor mu ? gözüküyor.
e bunları belgeleyebilirmiyim ? fevkalade herşey ortada.
eee, aracı bir süre kullanıp sattı mı bana sattı. olay bitti. benim aracı göstermeden almam birşey ifade etmiyor. sonuçta ayıplı mal sattı mı bana sattı ?
halbuki ben aracı yetkili servise bi götürelim servis kayıtlarına baktıralım dediğimde bana yetkili servisin expertiz yapmadığını söyledi mi söyledi. inkar edecektir ama ben yetkili servise gidelim diye söyledim. yine samimiyetine güvenerekten ısrar etmedim yetkili servise gitme konusunda.
bu durumda daha neyin savunması arkadaşlar kendinize gelin. aynı şey sizin başınıza gelmiş olsaydı emin olun şu an o arkadaşın yanına koşa koşa yüzleşmeye giderdiniz.yüzleşmeden kastım artık o anki psikolojiniz kavga mı ister silah zoruyla parayı geri almak mı ister ben karışmam. ben 1 kere bile telefon açıp ulan sen nasıl adamsın vs diye aramadım bile kendisini. şurda sergilediğim tutum ve davranışı aranızda kaç kişi uygulayabilir soruyorum size ?
Konuyla bir alakam olmadan sadece bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Daha önceki mesajlarda ayıplı mal hükümlerine değinilmiş ancak Yargıtay 2. el araç satımında çıkan uyuşmazlıkları bu madde kapsamında değerlendirmemektedir.
Kolay gelsin, iyi akşamlar.
Ya şu sitedeki üyeleri bi anlamıyorum kim ayıplı mal satsa başkasını dolandırsa hemen birileri çıkıyo vay 3 yıldır tanırım vay 10 yıldır tanırım şöyle iyidir böyle dürüsttür bırakın lütfen saçma şeyler yazmayın adam yazmış böyle böyle siz hala ben aldığımdada bilmiyodum bende mağdurum ayaklarına yatıyosunuz hee 4 bin lira iade etmek istemiyo olabilirsiniz ozaman verirsiniz 22 bin lirayı alırsınız arabanızı geri
Bir araba gösterilmeden alınırda, satarken göstermeden aldığın araba için kazasız boyasız demek olmaz. Ben alırken gösterip baktırmadım, bildiğim kadarı bu, istersen sende baktır sonra kötü olmayalım denir..
Geçmiş olsun umarım tatlıya bağlanır, gerçekten gayet sakin ve olgun bir şekilde yazıyorsunuz.
unless you ride the beast
you wouldn't understand
o değilde bende şuraya takıldım. bu konu açılınca ilgili arkadaşın son dönemde sattığı 3 aracında sorunlu çıktığı anlaşıldı. ben forumdaki galerici arkadaşlarımızda bile böyle şeyler duymadım görmedim. hatta bazıları öyle dürüstki aracı baktırmazsan sana satmıyor bile. ya gerçekten hiç baktırmadan hep araç almış. yada işin içinde yalan var.
savunmaması gerekli açıklamayı yapmamasıda yanlış diye düşünüyorum.
konu hiç edilmesin diye söylemek istememiştim ama tutamıcam kendimi. fn2 tayparları geçer diyerek araç satmaya çalışmak gerçekten komik be.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Satan arkadaş aracın ilk sahibi olsaydı zarardan bir ihtimal sorumluluğu olabilirdi.
Ancak aracın ilk sahibi olmadığı için sorumluluğu olacağını düşünmüyorum. Zira; "Aracı baktırmadan almıştım, kazalardan haberim yoktu" demesi açacağınız davanızın reddi için yeterlidir. Çünkü siz aracı baktırmadan aldığınız iddiası ile dava açacağınız için "2. el araçların baktırılmadan da alınabileceği" durumunu bizzat kendiniz ispat etmiş olacaksınız.
Ayrıca kişinin mesleği de önemlidir; Oto kaportacısı olsa aldığı aracın hasarlı olduğunu bilebilirdi diyebilirdik, ancak farklı bir mesleğe sahip olduğundan salt vatandaş olarak ilk bakışta aracın hasarlı olup olmadığını bilmesi kendisinden beklenemeyeceği için sorumluluğu olduğunu düşünmüyorum.
Benim kişisel görüşüm problemi aranızda sulh yoluyla çözümlemenizdir.
Bana normal polo gtı piyasasından araç önermişti arabanın motoru sandık motordu ama fiyatı normal piyasadaki araçlarla aynıydı neyse artık iyiki kredimiz onaylanmamış
yani daha napıyım ki ben. hiç bir zaman kavga dövüşle işim olmadı olmaz. gidip kavga etsek dövüşsek neye yarıyacak , kim haklı kim haksız olacak.
ben efendice zararımı karşılamasını istiyorum. paranın istediğim kısmını geri iade etmek bu kadar mı zor ? bunca insan tarafından sorunu çözmeyip kötü bilinmeye değer mi ? ileride bir iş yapılacağı zaman insanların aklına gelinip 1 adım geri çekilmeye sebep olmaya değer mi ?
3 günlük dünya. bugün varız yarın yokuz. başkasının helal parasını haksız yere elde etmek ne fayda verir ? çoğumuz müslümanız. var mı müslümanlıkta haram edilmiş bir parayı yemek ? var mı öbür dünyada kul hakkından yanmak ? allah korkusu yokmudur kimsede ? yarın bir gün canından çıkmaz mı o para ?
hadi islamı geçtim hristiyan olsun, başka bir din mensubu olsun, hatta deist ateist olsun. insanın dünyada iyi hatırlanması gerekir, en azından benim düşüncem bu. bir insan arkasından kötü anılmak, hatırlanmak niye ister ?
ben 7. arabamı almış durumdayım. hatalarım yanlışlarım elbette oldu alıp satarken ama hiç kimseye arkamdan beddua ettirmedim, haram olsun o para dedirtmedim. sattığım arabaların hiç birinde yanlış yapmadım. neyse onu söyledim. bilmiyorsam bile al götür servise baktır dedim.
ben bu kadar sözün üstüne arabayı geri bile almıştım ama durum ortada.
Görüldüğü üzere bu kadar yazılan çizilene karşı aracın eski sahibi kısa ve yüzeysel bir cevap verdi. daha ne anlatıyım ki ben derdimi. hak hukuk yasa adalet varsa yolunu bulacak artık.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)