daha önce gtl kullanıyodum nitro denedim çok daha fazla yakıyo gereksiz bi yakıt olmuş performansıda berbat
Printable View
daha önce gtl kullanıyodum nitro denedim çok daha fazla yakıyo gereksiz bi yakıt olmuş performansıda berbat
valla yorumlari okudumda herkes farkli bise soylemis. 0 km 4.28i aldim. Aldigimdan beri hep shel v power nitro koyuyorum. Ama sanki Adanadan koydugumla Istanbul beylikduzu gulyapinin ordaki shell den almam arasinda km farki var. trafiksiz kullanimda. Beylikduzunde en iyi benzini nerde bulabilirim ? BP 97 iyimidir ? Hem fazla para verip hemde az km yapmak mantiksiz. Fakat acik ara bi kalite farki varsa almaya devam edicem shel v power nitro yu.. Ne onerirsiniz ne yapmak gerek
gece 100 liralık nitro aldım bomboş yolda bastım ilk 3 vites bir şey hissetmedim ama 4 ve 5 te kadranı daha rahat çeviriyormuşum gibi geldi. daha soluklu gitti araba.
tüketim konusunda bişey diyemiyorum suan bu ilk alışım. performansını beğendim ama.
Bende sürekli GTL Kullanıyordum gerçekten hissedilir bi performans artısı yapıyordu ama GTL'i kaldırıp nitro koydular emin olun bişeye yaramıyor. 1 Depo fullettim Nitro hem çok yaptı hemde performansta herhangi bi artış yoktu..
Opet Fullforce yada Total exellium euro diesel'e devam..
Gecen hafta cevizlibag shellden nitro aldım yola çıktım.Bolu tünelinden sonraki ilk servis alanına kadar araba sapitti resmen.Sacma sapan gaz tepkileri vermeye başladı.Servis alanında yakıt aldım ( yanlış hatırlamıyorsam opetti ).Araba biraz kendine geldi.
Daha önce Konya'da nitro almıştım.O zaman araba acayip sessiz çalısmaya başlamıştı.
cevizlibağ shell'de ne varsa artık arabasına oradan kim yakıt alıyorsa arabası sapıtıyor avans vuruyor vs.
Shell istasyon sahibi bi tanıdığım var hiç sormak aklıma gelmemişti dün yanına uğrayınca sordum
shellin dedi 2 çeşit mazotu var. 1. nitro performans 2. v power tasarruf yakıtı 2 side euro dizel
pompacılar nitrodan komisyon alıyo onun için direk onu koyarlar dedi. v power daha ucuzmuş hem. kendisinde 2013 3.20 d var bende v power koyuorum dedi.
dün yanına gitmeden önce bp den aliyim dedim ne zaman bp koysam sabah ilk çalıştırmada çok duman atıyo yada denk gelio anlamadım.
Bakımlara gittiğim serviste cotech var özgür abi clio 2 si var megane turbolu. soft yazılımlı ceddlere kafa tutan :D oda opetten al diyo bide onu deniyim diorm
Nitro çıkmadan önce mümkün olduğunca shell den alırdım nitro çıktıktan sonrada devam ettim..
tüketimi ölçen biri değildim ama son zamanlarda yakıtın çok çabuk bittiğini farketmeye başladım noluyo lan oldum resmen özellikle benzin versiyonunda çok ciddi derecede tüketimi arttırdı sorunu arabada aramaya başlıycaktım ki herkes şikayetçiymiş
Yerim performans farkını ( ki bi fark olduğunu aylardır anlamadım )
An itibarı ile shell in önünden geçmem..
erken bittiği yorumuju yapmıştım. sürüşümü sentezledim ve depoyu tamamen bştirdim. yarı depoya kadar daha çabuk bştti gibi gelsede ortalamada 8.5 lt yakmışım. hemde tamamen şehir içi. dün biten depoyu gene 64lt yakıt aldım. 2. depoda bir.deneme daha yapıcam
Nitro kesinlikle, Diesel motoru hissedilir şekilde sessiz çalıştırıyor.. Performans olarak, Üst devirlerde biraz daha canlı ama, tüketim konusunda sınıfta kalıyor.. Defalarca aynı kullanım stilinde, BP Ultimate göre, daha az km. yaptım..
95 olsa ne yazar? Benzin olmuş 5 lira kimsenin ses çıkardığı yok. Buna mı çıkaracaklar?
bende uzun sure nıtro kullandım sımdı tekrar bp ye gectım 97 bakalım tuketım degısecekmı
Nitro 97 kullandığımda egzos daha açık gri renk alıyor BP 97 kullandığımda daha koyu gri renk alıyor.
Sanki bp 97 daha çabuk uçuyor
E-5 Kartal - Pendik arasındaki Shell 'de var, nitro+ benzin aldım, henüz bir fark hissetmedim. Birkaç defadan sonra belki hissedilir.
üç defadır 100 liralık olmak kaydıyla nitro alıyorum rampada gerçekten farkediyor 2yle çıktığım yerlere 3 te zorlanmadan çıkıyorum aracı 1.4is
ben nitroyla 3. depomu bitirdim. heralde fazla gazladim diye dusunuyordum, fakat en son depoda hic gazpamadim; opete gore bir depoda 60-70 km az goturuyor, cok buyuk bir fark bence. bu depoda bitsin opete donecegim.
Normalde hep bp den alıyordum, bir kere shell den almak zorunda kaldım.. Fuel save koymadı dizeli nitro koydu.. 25 lirayla 90 km civarı gittim neredeyse hiç gazlamadan.. normalde 20 lirayla gittiğim mesafe 100 e kadar çıkıyordu.. Bir daha asla almam..
nitro dizel aldım şehirdışında 800 giden araba 650 anca gitti kırklareline gittim geldim 240 tl yakıtla. GTL le aynı şekilde gitsem en az 750 giderdi. bp aldım ilk defa bakalım nasıl çıkıcak.
eklemeyi unuttum, yanlız nitro gerçekten diğer mazotlara göre çok sessiz çalışıyormuş.
Daha fazla yakma konusunda diğer firmalar ile çok büyük fark göremedim. 3 günde 1 depo mazot harcıyorum. Arabaların yakıt ibresine zaten hiç güvenmem. İbre hep aynı yerde alırım ama her seferinde 20,30 tl farklı çıkıyor. Ben az yaktı yada çok yaktı diyemem çünkü diğer firmalara göre bir fark göremedim. Ama çok daha sessiz ve tam gazda kara duman azaldı. Benzinli arabada ise hiç bir fark göremedim sanki psikolojik:):):) Arkadaş gene yakıyor gene yakıyor:)
Bakirkoy Incirli moil candır
97 nitro ile 95 oktana göre araba 20 küsür litre ile 40 km fazla gitti sanırım daha iyi yanıyor. Kullanımımda hiçbir değişiklikte yok.
Orasıda havamı basıyo napıyo anlamıyorum.
30 liralık mazot aldım bi kere, sanki 50 - 60 TL almışım gibi ibre yarım depo oldu hatta biraz daha üstündeydi yarım deponun.
3 km gittim gitmedim ibrenin çeyrek depoya bir düşüşü var :D akıllara zarar
BP'ye nazaran çok daha az km yaptım o mazotlada
O günden beri çişimi yapmak haricinde daha uğramıyorum
yaklaşık 3 depo nitro eurodiesel kullandım ve 2 depoda total excellıum eurodiesel kullandım ve hala kullanıyorum . kullanım şartları aynı olduğu halde totalde 5.2-5.6 arası olan yakıt ortalaması nitroda direk 6-6.5 değerlere fırladı ve daha az km yaptım. Kesinlikle total excellium eurodiesel diyorum.
7 depomu doldurdum nitro ile yakıtta herhangi bir değişim yok bende ama çalışmasında sesinde ve alt devir çekişinde var kesinlikle
f/e/h li fn2 typer da 100 km de 15 km farketti . Yani daha fazla yakmaya başladı nitro ile. Avans değeri olarak maks 2 derece avans açabildim. Oda hp verdimi vermedimi bilemiyorum. :)
çıkarmış oldukları bu mazot biraz daha fazla yakıyor gibi
benim araç nitro ile birazcık daha az yakıyordu
şuan havalar soğumayamı başladı ondan mıdır bilmiyorum ama şuan birazcık daha fazla yakıyor.
shell'i bırakmıştım da dün tekrar bi deneyim şu nitroyu dedim. opet 97'ye göre performans bariz hissedilir şekilde artıyor yine kafamı karıştırdı :) alt devirde gaza dokunur dokunmaz devirleniyor araba
Citroen 1.6hdi, nitro ile enaz 1,5lt fazla yakıyo
Lukoil ecto eurodizel deneyen oldu mu? Özellikle Ankara İstanbul yolu'ndaki istasyondan.şuan 4.19 fiyatı var insanın aklini çeliyor
Shell 97 nitro alt devirleri kesinlikle canlandırıyor.
Akılı kelden benzini Shell'den :)))
Son gunlerde total 97 aliyorum ilginc ama cok iyi cikti
Arabanin tuketimi belirgin sekilde dustu
Daha oncede yazdim nitrodan memnun kalmayip shelli birakip bp ye dondum euro dizeli guzel bi sikintisi yok
Shell nitro dizel kullandım motor sesi düştü gaz tepkisi arttı ama yakıt biraz arttı.
BP Eurodizel ile Jetta dsg tdi ile 850km full şehir içi yapıyorum.
Bu gün tekrar bir nitro alıp km 0 ladım bakalım kaç km yapacağım buradan paylaşırım.