1.6tdi da en güzel yakıt Total Exelium :icon_tup:
Printable View
Çok yaktırıyor ama atm depo testi yapmadım.
Nitrodan sonra sanki benim tfsi rolantide sarsintili calismaya basladi arkadaslar
ben sevemedım ortalama tuketım 5.8 lerde gezıyor bende hayatta oyle olmazdı km olarakta az gıdıyor ama ıvmelenmesı guzel
Total iyidir, Opet başta olmak üzere piyasada iyi bilinen bir çok firmayı denedim ve Total'den çok memnunum.
Daha onaylanmamıs denenmemiş yakıtları bosverin :) Bi ara nitro lar vardı lpg+benzin karısımı dendi onlara onlar güzeldi ama nitro plus nasıl olur bilemeyiz
Bende 1.6tdi poloya aldım. hep 50tllik yakıt alırım. ilkinde pompacı sormadan doldurdu diye kullandım. sonraki 2 alımımda da kendim istiyerek aldım ama bundan sonra almam. resmen yakıt tüketiminin içine etti. 50tl ye 230km civarı yol gidebilirken bu yakıt ile 200 bile görememeye başladım. Güzergahımda hep aynıydı öncesiyle ekstrada bir trafikte kalmadımda ekstra gazlamadımda ama yok yani almam tekrar :)
yakıt güzel nıtro ama ciddi daha az km gidiyor araç 60 liraya sehir içi 120 km giden araç 90 95 de kesildi
Kendi yakıtını hazırlayan blgili arkadaşlar kriptoyu çözebilirmi? Shell 95 oktan fuel save ile 97 oktan nitro yakıtı arasında ne gibi farklılıklar var.
İki yakıt arasında farkı özetle açıklarsa güzel bir bilgi paylaşımı olur düşüncesindeyim. Gerçi adamlar sitesinde açıklamış
''Kısaca özetlemek gerekirse, bu gelişmiş performans yakıtı, Ferrari'nin tercihidir.'' diye yazmışlar.... :-)
''Shell V-Power Nitro+ Kurşunsuz 97, %99 oranında Scuderia Ferrari'nin 2013 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda kullandığı Shell V-Power yarış yakıtında bulunan bileşenleri içermektedir. Scuderia Ferrari F138 Formula 1 aracında Shell V-Power Nitro+ Kurşunsuz 97 yol otomobili yakıtı kullanmanın mümkündür..''
Formula arabası kim... bizim 200 bg lik arabalar kim..
http://s04.static-shell.com/content/...d95-manual.pdf
Vesiyon 1.0: http://s04.static-shell.com/content/...wer-manual.pdf
Versiyon 1.1 : http://s05.static-shell.com/content/...nol-manual.PDF
Bu kaçıncı oluyor. En az 10 kere 100 tl Nitro 97 aldım. Her defasında deponun sonunda araba canavar oluyor çekiş artıyor. Fakat sadece deponun sonunda. Sanki bütün katkılar deponun dibine kalıyor. Bence bu seferki katkılar benzin ile iyi karışmamış dibe çöküyor.
PD140 Dizelde kullandım memnun kalmadım , gtl fena değildi her ne kadar az km yaptırsada. Dizel için total excelliumdan şaşmayın derim :)
Önceki verdiğim linke yorum yapacak bilgili arkadaşların yorumlarını merakla bekliyorum. Aradaki fark nedir normal 95 -97 oktanlara göre. katkı deniyor ne katkısı ne kadar oran farkı var..
Ayrıca, yakıt artışı olmayan menzili uzun olan 97 oktan hangi markanın var? Net bir durum varsa nitronun menzilinin çok kısa olduğu..
Başarılı. 95 Fuelsave kullanıyordum şimdi 97 Nitro'ya geçtim. Emin olmamakla beraber motor gürültüsü çok düştü. Ama bariz bir sonuç var, düşük devirde aşırı avans vurma vardı, şimdi resmen sıfır. Araç otomatik, dik yokuşta tam gaz 2. vites kalkıyorum, en ufak bir knock yok. Her şekilde denedim.
Nitroya geçen ve depo b,itiminde 1 depo alan biri olarak. Çok tavsiye edemeyeceğüim. Gözle görülür perf yok, yakıt çok ciddi arttı. yarım depo ile her defasında 400km yi geçebilioken şuan 400ü bulursam ii.
Bende dün 50 TL' aldim shellden gelene kadar da arkadaş o yeni yakıt olan nitro'dan koymuş yenimi çıktı bu dince evet abi dedi. Takıntılı bi insanım daha önce hep opet'ten alırım şimdi 40 km bi yol yaptım cumartesi'yi pazar bağliyan gece fullucem yakıt karışımı olcak ama bir problem olurmu acaba yakıtlar karışınca?
bi güvendiğimiz shell vardı. bu pahalılıkta o da yakıtın yanma gücünü düşürmüş anlaşılan :o
Standart arabalarda kullanmak gereksiz bence farklı arabalarda denedim çoğunun tüketimi arttı.