kanun çıkmış sınavı yapılıyor kayıtlar yapıldı son gün pazartesi protesto için geç kaldınnız artık heralde
herkes için hayırlısı olsun
kanun çıkmış sınavı yapılıyor kayıtlar yapıldı son gün pazartesi protesto için geç kaldınnız artık heralde
herkes için hayırlısı olsun
Team PAŞAOĞLU
İş yükünüz tamamıyla aynı,farklı olan tek şey özlük haklarınız.Bu sistemde kadrolu değilsiniz,ders başına ücret alıyorsunuz;ama MEB sizi öğretmen sıfatıyla derslere sokuyor.MEB bu sistemde,KPSS puanını göstermelik olarak kullanıyor,bazı yerlerde KPSS puanını da önemsemeden görevlendirme yapıyor.Kadrolu öğretmenden daha fazla derse giriyorsunuz,ama daha düşük ücret alıyorsunuz.Dersin işleniş niteliği MEB'in umrunda değil,yalnızca o sınıfta biri var mı yok mu onunla ilgileniyor,"Daha az maaş vererek dükkanı bugün de döndürdük mü!" anlayışı içerisinde.Konumuzun özünü oluşturan karmaşıklığın çok daha ciddisini MEB yıllardır yaşatıyor.Bunun gibi birçok liste mevcut,mezuniyet alanıyla görevlendirme alanlarını karşılaştırdığımızda durumun vahameti ortaya çıkıyor:
![]()
Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.
olacak olan ne yazayım açık açık tamamiyle iş verenlere yarayacak bir sistem adam arge yapmıyorsa sadece çalışan bir bandın başına mühendis koyacak ise üni. çıkışlı tecrübesi sıfır 2500 tl den aşağı çalışmayan artı tornavida tutamayan mühendislik fakültesi çıkışlı yerine 1500 tl ye eyw. abi diyen teknik lisede teknik resimi yalamış yutmuş kaynakl yapan tornavida tutan teknik lise çıkışlı teknik eğitim mezununu işe alacak buda mühendislik çıkışlı adamın piyasasını darma duman edecek....
fırat üniversitesinde makine okuyorum. mühendislikte türkiyede altıncı sırada olan bu okul altı senede anca bitecek. yıldız teknik gaziantep itü den gelen doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin çok zorluyorlar sizi dediği, 180 kişi olan bir dönemde mezun olan kişi sayısının 10 u geçemediği bir yer burası ben saçımı burada neden bırakıyorum benden 2 sene önce bitiren teknik eğitim çıkışlı biri eşek değilse ben mezun olduğumda dört dörtlük mühendis olacak
ben hakkımı helal etmiyorum.
bence diploması olsada en fazla diplomasını kiralar sağa sola daha öteye geçemez. teknik öğretmenlik birşeyi vidalamayı öğretir. mühendislikse vidayı somunu icad edip, o vidayı somuna başkasına taktırtmaktır.
istedikleri kadar diplomaları olsun piyasada tutunamazlar
bu daha önceden de olan birşeydiki neden bu panik.
MESLEKTE İLERLEME
- Üniversitelerde lisans üstü eğitimden sonra araştırma görevlisi, doçent ve profesör unvanını alabilirler.
- Çalıştıkları okullarda idari görevlere yükselebilirler.
- Ayrıca, teknik eğitim fakültesini bitirdikten sonra mühendislik fakültesine devam edebilmek için sınava girip başarılı olmaları halinde, ilgili fakültede bir yıl daha okumak kaydıyla alanında mühendislik diploması da alabilirler.
kaynak TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ YAPI ÖĞRETMENLİĞİ | AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
(14.02.2005)
ayrıca yapı öğretmenliği mezunuyum inşaat mühendisliğinden farklı derslerimiz yoktu. projeler statik hesaplar vs. hepsini işledik. neyse puana gelince ziraat mühendisliği, su ürünleri mühendisliği, gıda mühendisliği vs. puan olarak hiç farkları yok teknik öğretmenliklerle. sonuçta mühendis ünvanı onlarda da var.
Teknik öğretmenliği bitiren arkadaşlar siz bu bölümlerde okumak için tercih yaparken neye göre okumak istediniz? Devlette öğretmen olarak çalışmak için mi yoksa bir yıl daha okur mühendis olur piyasada çalışırım diye mi?
Eğer sorular şu örnek olarak verilenlerse ve bunları çözüp mühendis ünvanı alınıyorsa buyrun cenaze namazına diyorum.
Gereken cwp verilmiş. Önce karakterizi düzeltin sonra sonra işinizi yapın ki Tr de mühendislik yapan mühendis sayısı parmakla sayılabilecek kadar azdır. İş İşte öğrenilir hepimiz için geçerlidir okulda ne okursanız okuyun sektöre girdiğinizde hiç birşey bilmediğinizi anlıyosunuz. o yüzden yok ben mühendisim yok yüksek lisans yok doktora verdim hikaye. kime verirsen ver, sen kendini nasıl yetiştirdiysen sana o ünvan verilir![]()
Geliştirme geliştirmeme mevzusu ayrı birşeydir. İşini iyi yapabilen kabiliyetli insan her daim iyidir. Sektörün durumu ise ayrı konu o zaman kimse mühendis olmasın ne diye okuyoruyz biz.Lakin ben 22 yaşımda saçlarımı döküyorsam ve benim çektiğim stresi çekmeyen birisi ilköğretim matematik sorularından hallice soruyu çözüp benimle aynı ünvanı alacaksa itiraz ederim.
çocum senin çektiğin stresin eksiği fazlası bizde çektik, biz 4 sene toplama çıkarma okumadık sen konuyu bilmiyosun sanırım. biz 4 sene fakülte okumuş kişileriz, sen bizden farklı bişeymi yaptığını sanıyosun uzay mekiğimi yapıyosunuz saçma sapan konuşma. 4 sene okumuşuz üzerine 1 sene daha okuycaz ki sizle aynı diplomayı almak için aslında bu bizim için kötü bişey. imza yetkimiz olsa emin olun sizin gibi olmak zaten istemeyiz. yani mühendis olmak için değil piyasada söz sahibi olmak ünvanımızın tanınması için çalışıyoruz. yoksa kim ipler seni
SakinKimsenin kimseye üstünlük tasladığı yok. Mühendislik öğrencisi olarak tepkimi koydum. Sizin okuduğunuz yer de kolay değil. Sınıf öğretmenliği okumuyorsunuz biliyoruz. Ama mühendislik okuyana binen yük 10 ise sizinki 8 dir.
Tamam sonuçta diploma kısmı önemli olduğu için bilginizden ziyade olay diplomada bittiği için piyasada sıkıntı yaşıyorsunuz.
Kimenin dünyayı kurtardığı yok.Zira integral alamadan mezun olan mühendis de var mühendisleri cebinde bozukluğa çevirecek öğretmen-teknisyen de.
Kaldı ki asıl dert ettiğim şu örnekteki gibi sorularla sınav yapılmasıdır. O kadar mühendislik dersi görmüş birisine şunları sormak nedir o zaman?
http://www.memurlar.net/common/news/...-tamamlama.pdf
sınava bir ay var ve mezun olalı 20 sene geçeni de var 1 sene geçeni de var kim ve herkes çalışıyor nasıl hazırlanmalarini bekliyorsun zor bi sınava ki sınav sorularını biz seçmedık
Hemşireler 1 yıl okuyup doktor olsunlar![]()
Soruları sen hazırladın diyen mi oldu?
çocuumm falan aramızda 3 yaş var az daha olsa adınla hitap edeceğim.
Birazcık daha iyi bir diploma için kebap soruları çözebilmek yetiyormuş. Evet öss ye çalışıp mühendislik yazanda kabahat. Sen şuna işimize öyle geliyor sanane desene.
iyi olduğunu soylemiyorum imza hakkı vermeyen devletin bu hakkı vermesi kadar doğal bişey yok o da olmayacaksa niye bu bölümleri açıp bu kadar insanı madur ettiler. ve biz bu bölümü seçmek zorunda bırakıldık başka bölüm seçemiyorduk. neyse dostum hepimiz için hayırlısı olsun sizde bu ön yargıdan vazgeçin herkes riskini bi şekilde bulur
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)