Kişisel olarak şahsınıza herhangi bir şey yazmadım, bunu mesajımda da belirttim bu birincisi.
Benim şortla gezip gezmiyor olmamın konuyla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum, olayı kişiselleştirmeyelim.
Çok eski dönemde, meslek liseleri de sınavla alıyordu diye duydum. Dolayısıyla biliyorum.
O dönemde size haksızlık yapıldığı da açık, ancak o dönemde size yapılan haksızlığın şimdi başkalarına haksızlık yapılarak telafi edilmesi ne kadar 'doğru' bir iş ? O haksızlığın önüne o zaman geçilmeliydi diye düşünüyorum..
-Şimdiki formasyon verilme verilmeme muhabbetinde, yasadan önce fen edebiyat fakültesine kayıt yaptırmış öğrencilere formasyon eğitimi verilmesi gibi, sizleri de o durumdan hariç tutmaları gerekirdi.-
Hatta 2000lerin başında ki meslek lisesi mezunları içinde (yani bu olayda hakkı yenenler, biz girerken böyleydi çıkarken böyle oldu dönemi içinde) laf etmiyorum ama sonrası için sizde onların haklı olduğunu savunmayın lütfen. Zaten biliyorlardı.. Bile bile kaydoldular.
Hatta ve hatta mesajımda eklemiştim, olayımız sınavın yapılması değil. Eyvallah sınav yapılsın, ama 'mühendislik' mesleğine yakışır bir sınav olsun.. Madem sizlerde aynı dersleri aldınız, o dersleri içeren sorular sorulsun mesela.. Tepkinin asıl kaynağı bu..
Ayrıca, anlama kapasitem gayet yerinde, o konuda endişeniz olmasın