User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
63 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programının Kaldırılması

canozcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    soruların kolay olması çok yerinde olmuş. kontenjan doğrultusunda formaliteden bir sınav olacak. zaten olması gereken imza hakkımız formaliteden bir sınav ve ekstradan bir yıl ile verilecek... kabullenemeyenler en azından buna sevinsin direkte verebilirlerdi. neyse şimdi devir tersine döndü: zamanında bizim hakkımız olan öğretmenlik için can atan onca mühendis vardı öğretmenlik yapabilmek için bunları hatırlayın. herkez rızkını alıyor. ülke ne durumda siz neyin peşindesiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı safakT5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teknik öğretmenliği bitiren arkadaşlar siz bu bölümlerde okumak için tercih yaparken neye göre okumak istediniz? Devlette öğretmen olarak çalışmak için mi yoksa bir yıl daha okur mühendis olur piyasada çalışırım diye mi?
    meslek lisesi okuduğumuz için kendi bölümümüzün mühendislik programlarına artımız verilmedi. sadece kendi bölümümüzün öğretmenliklerine mecbur bırakıldık. düz lise mezunu olanlar benim kendi bölümümde benden çok daha avantajlıydı. eşit olunsaydı zannediyor musun mühendislik programlarının sizlere kalacağını. dün, temelini aldığım bölümde hiç alakan olmadığı halde gelip benden avantajlı oluyorsun; bugün kalkıp haktan adaletten bahsediyorsun. adalet yerini şimdi buldu.

neyse ki ben alan dışı farklı bir meslek lisesi bölümünden kazanmıştım yapı öğretmenliğini. (oda bitirdiğim lise bölümünde öğretmenlik olmadığı için. veteriner öğretmenliği.) aldığım öss puanı ile düz lise olsaydım odtü inşaat mühendisliğine girebilirdim. ama meslek lisesi olduğum için hiç birşeyden haberi olmayan düz lise mezunları girdi.

aposport - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o teknik ögretmen diye beğenmediğiniz insanların çoğu üniversite sınavında mühendislik kazanacak netler yapmalarına rağmen katsayı haksızlığı nedeniyle teknik öğretmenlik okumak zorunda kaldılar.

merak etmeyin. kafaları sizin kadar çalışıyor.

ama hata bende bu forumda katsayı haksızlığını haklılık olarak görenlerle neyi tartışacağım ki?

---caner--- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aposport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o teknik ögretmen diye beğenmediğiniz insanların çoğu üniversite sınavında mühendislik kazanacak netler yapmalarına rağmen katsayı haksızlığı nedeniyle teknik öğretmenlik okumak zorunda kaldılar.

merak etmeyin. kafaları sizin kadar çalışıyor.

ama hata bende bu forumda katsayı haksızlığını haklılık olarak görenlerle neyi tartışacağım ki?
    Boşver abi ortada haksızlık varsa bu teknik öğretmenlere yapılan haksızlıktır. Mühendislerin tepkisi ise sadece öt korkusu

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ---caner--- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boşver abi ortada haksızlık varsa bu teknik öğretmenlere yapılan haksızlıktır. Mühendislerin tepkisi ise sadece öt korkusu
    beyler birsey demeyim diyorum ama garip garip yazmayin..!
    siz li bizli konusmalar, ot kokusu, saniyormusunuz size kalirdi o kontenjanlar bilmemneler..
    germeyin ortami..
    If you have no LAG, you have no turbo..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı canozcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    meslek lisesi okuduğumuz için kendi bölümümüzün mühendislik programlarına artımız verilmedi. sadece kendi bölümümüzün öğretmenliklerine mecbur bırakıldık. düz lise mezunu olanlar benim kendi bölümümde benden çok daha avantajlıydı. eşit olunsaydı zannediyor musun mühendislik programlarının sizlere kalacağını. dün, temelini aldığım bölümde hiç alakan olmadığı halde gelip benden avantajlı oluyorsun; bugün kalkıp haktan adaletten bahsediyorsun. adalet yerini şimdi buldu.

neyse ki ben alan dışı farklı bir meslek lisesi bölümünden kazanmıştım yapı öğretmenliğini. (oda bitirdiğim lise bölümünde öğretmenlik olmadığı için. veteriner öğretmenliği.) aldığım öss puanı ile düz lise olsaydım odtü inşaat mühendisliğine girebilirdim. ama meslek lisesi olduğum için hiç birşeyden haberi olmayan düz lise mezunları girdi.
    Madem ODTÜ ye girecek altyapı vardı da neden meslek lisesi okudunuz? Ben düz lise mezunuyum ama kendi mesleğimde çıraklıktan yetiştim. Babam bana dedi ki gel oğlum benim mesleği seç hem beraber çalışırız hem de pratiğini geliştirirsin dedi . ama üni. bitene kadar benim takım çantasını taşıyacaksın , üni. bittikten sonra ben senin çantanı taşırım dedi. Okul zamanında akıl danıştığım ve meslekte çok iyi dediğim kişiler şimdi gelip bana akıl danışıyor.

Kimse anadan doğma mühendis olmuyor. YÖK sınav sistemi getirmiş şunu okursan bu olursun diyor. Meslek lisesine gitmeseydiniz o zaman ,düz ya da Anadolu lisesine gitseydiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Özgür Ozan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet çok çekiniyorum rekabetten , ben bir tarafımı yırtıp 1.5 milyon kişilik sınavda 8600. olacam , yetmicek üstüne almanca+ingilizce 2 sene hazırlık okucam, derslerim yüzde yüz ingilizce olcak , sınava girerken yırttığımız yetmiyor gibi üstüne bir de 4+2 sene de okurken bi tarafım yırtılcak, sayısız quize girmekten ödev sunum hazırlamaktan kafayı yicek duruma gelcem ama sevgili çekindiğim otomotiv öğretmenleri rakiplerim gelecek

- otomotiv mühendisliğine giriş
    -bilgisayar destekli tasarım
    -mühendislik matematiği 2
    -taşıtlarda mekanik titreşimler
    -sistem dinamiği ve kontrolü

gibi 5 adet dersi alarak benle aynı otomotiv mühendisi ünvanına sahip olacaklar evet bu durumu sadece o arkadaşlardan çekindiğim için istemiyorum yoksa haksızlık vs. hikaye tek derdim rekabet ne de olsa donanımlarımız eğitimlerimiz çok yakın hepsi benim rakibim
    tamam işte, muhtemelen daha yeni mezunsun veya olacaksın, dediğin gibi + ların var ise zaten iş hayatına girerken bunları kullanacaksın..

nasıl x universite makine müh mezunu ile y üni makine mühendisliği mezunu aynı konumda değilse (dikkat ünvanları aynı! ) sende teknik öğretmenlikten mühendisliğe geçip tamamlamış birinden farklı olacaksın..

hatta öss de çok çok düşük puan alıp, bilgi de koçta parayı bastırıp mba yapan eleman senin giremediğin yere girecek belkide..

iş hayatı böyle, alışın şimdiden.. rekabete alışın..

iş hayatında adalet yok, hak hukuk yok! acı ama gerçek

her zaman fark yaratacak şeyler yapmalısın, hem okulda, sonrada çalıştığın işte.. bu mantıkla gidersen, senden sonra işe girip, terfi olup sizin üstünüze yönetici olan elemanada atarlanırsın olan sana olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muhendislik okuyan muhendis olsun bende ogretmenlik yapayim gerekli formasyonu almadan? O zaman niye muhendislik ogretmenlik vs diye ayrisiyoruz,

Elbette gerekli egitimi alan muhendis olabilir yalniz universite girisinden itibaren puanlamada ve elemede farklilik varsa bu is olmaz ben niye muhendislik okumak icin kastim stres yaptim?

Ayni dersleri almiyoruz diye biliyorum muhendisler ve ogretmenler kaldiki is derste degil bu isin altinda baska seyler var

Ben yaziyorum buraya acikcasi bana giren cikan olmaz ben belirli seyleri yapmisim su hayatta ama hayata yeni baslayacak genclerin onunu kapamak bu

İtu makine muh ile ogretmenlik arasinda ne kadar fark var puan olarak?
    bunu ön kapamak olarak düşünüyorsan, her açılan yeni ünide her açılan mak müh kontenjanıda ön kapamak oluyor.

veya senden bir sonraki sene üniversitede mak müh bölümünü kazananlardan önünü kapıyor bir yerde..

hiç bir farkı yok

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazmayım yazmayım diyorum olmuyor. Meslek lisesindekilerin çoğunda(!) mühendislik kazanacak (hatta bununla yetinmeyip Odtü'yü kazanacak) altyapı vardı da ne diye meslek lisesine gitti ?

Meslek lisesi mezunları meslek lisesine kayıt yaptırırken katsayı sorunu yaşayacaklarını pekala biliyorlardı. Hem buna razı olarak meslek lisesine kayıt yaptırıp sonra yok benim puanım kırılıyor yoksa ben Odtü'ye en birinci girerdim diye ağlamak nedendir ?

Kıçı kırık okulumda bile düzlise mezunu mühendis adayı neredeyse yokken, düzlise mezunlarının (arada kazanan olabilir ama genel konuşuyorum.) Odtü'yü kazanmasının iddia edilmesi nasıl bir tezattır. Zira o başarı gösterilecek olsa liselere giriş sınavında neden yoktur öyle bir başarı?. Bu ne çeşit bir şakadır ?

Ayrıca meslek lisesi okumuş olmakla o mesleğin mühendisliğine geçişte neden + puan verilsin ?. Meslek liseleri ara eleman yani tekniker yetiştirmek için kurulmuştur, mühendis değil. Dolayısıyla 'imza hakkı'nın olmaması da normaldir.

Ortamı germeye, iktidar gibi 'siz' 'biz' olmaya gerek yok. öt korkusu falan yakışmayan şeyler. Yök öyle demiş, olayla ilgili gerekli davalar açıldı sanıyorum hayırlısı diyip beklemek en mantıklısı.

not: Direkt olarak herhangi bir kişiye cevap olarak yazmadım.

Ayrıca buradaki sitem sınava gireceklere değil, sınavı çocuk oyunuymuş gibi hazırlayan Yök'e Ösym'ye.. Bari adam akıllı sınav yap, hakeden gelsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Madem ODTÜ ye girecek altyapı vardı da neden meslek lisesi okudunuz? Ben düz lise mezunuyum ama kendi mesleğimde çıraklıktan yetiştim. Babam bana dedi ki gel oğlum benim mesleği seç hem beraber çalışırız hem de pratiğini geliştirirsin dedi . ama üni. bitene kadar benim takım çantasını taşıyacaksın , üni. bittikten sonra ben senin çantanı taşırım dedi. Okul zamanında akıl danıştığım ve meslekte çok iyi dediğim kişiler şimdi gelip bana akıl danışıyor.

Kimse anadan doğma mühendis olmuyor. YÖK sınav sistemi getirmiş şunu okursan bu olursun diyor. Meslek lisesine gitmeseydiniz o zaman ,düz ya da Anadolu lisesine gitseydiniz.
    ben meslek lisesine girdiğim zaman öyle birşey yoktu düz lise eşitti. hiç bir alt yapısı olmayan hiçbir sınavı kazanamayan düz liseye gidiyordu. bilmiyorsan araştır. bir sınav kazanıp girdim senin anlayacağın meslek lisesine. senin gibi direk orta okuldan geçmedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazmayım yazmayım diyorum olmuyor. Meslek lisesindekilerin çoğunda(!) mühendislik kazanacak (hatta bununla yetinmeyip Odtü'yü kazanacak) altyapı vardı da ne diye meslek lisesine gitti ?

Meslek lisesi mezunları meslek lisesine kayıt yaptırırken katsayı sorunu yaşayacaklarını pekala biliyorlardı. Hem buna razı olarak meslek lisesine kayıt yaptırıp sonra yok benim puanım kırılıyor yoksa ben Odtü'ye en birinci girerdim diye ağlamak nedendir ?

Kıçı kırık okulumda bile düzlise mezunu mühendis adayı neredeyse yokken, düzlise mezunlarının (arada kazanan olabilir ama genel konuşuyorum.) Odtü'yü kazanmasının iddia edilmesi nasıl bir tezattır. Zira o başarı gösterilecek olsa liselere giriş sınavında neden yoktur öyle bir başarı?. Bu ne çeşit bir şakadır ?

Ayrıca meslek lisesi okumuş olmakla o mesleğin mühendisliğine geçişte neden + puan verilsin ?. Meslek liseleri ara eleman yani tekniker yetiştirmek için kurulmuştur, mühendis değil. Dolayısıyla 'imza hakkı'nın olmaması da normaldir.

Ortamı germeye, iktidar gibi 'siz' 'biz' olmaya gerek yok. öt korkusu falan yakışmayan şeyler. Yök öyle demiş, olayla ilgili gerekli davalar açıldı sanıyorum hayırlısı diyip beklemek en mantıklısı.

not: Direkt olarak herhangi bir kişiye cevap olarak yazmadım.

Ayrıca buradaki sitem sınava gireceklere değil, sınavı çocuk oyunuymuş gibi hazırlayan Yök'e Ösym'ye.. Bari adam akıllı sınav yap, hakeden gelsin.
    daha yaşın küçük anlayamaman gayet normal. benim bahsettiğim zamanda sen daha kısa şortla geziyordun. ben meslek lisesine girdiğimde katsayı sorunu yoktu herkez eşitti. lise sonda bırak eşit olmayı düz liseler avantaklı oldu. ben veteriner lisesi mezunuyum. veteriner hekimliğine düz liseler benden avantajlıydı hala anlayamadıysan ne diyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işinize geldiği yerde yök öyle uygun görmüş öyle yapmış ona uyulur deniyor , işine gelinmeyen yerde sınav çok kolay deniyor yök öyle uygun görmüş kolay yapacak

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha yaşın küçük anlayamaman gayet normal. benim bahsettiğim zamanda sen daha kısa şortla geziyordun. ben meslek lisesine girdiğimde katsayı sorunu yoktu herkez eşitti. lise sonda bırak eşit olmayı düz liseler avantaklı oldu. ben veteriner lisesi mezunuyum. veteriner hekimliğine düz liseler benden avantajlıydı hala anlayamadıysan ne diyim

Kişisel olarak şahsınıza herhangi bir şey yazmadım, bunu mesajımda da belirttim bu birincisi.
    Benim şortla gezip gezmiyor olmamın konuyla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum, olayı kişiselleştirmeyelim.
    Çok eski dönemde, meslek liseleri de sınavla alıyordu diye duydum. Dolayısıyla biliyorum.
    O dönemde size haksızlık yapıldığı da açık, ancak o dönemde size yapılan haksızlığın şimdi başkalarına haksızlık yapılarak telafi edilmesi ne kadar 'doğru' bir iş ? O haksızlığın önüne o zaman geçilmeliydi diye düşünüyorum..
    -Şimdiki formasyon verilme verilmeme muhabbetinde, yasadan önce fen edebiyat fakültesine kayıt yaptırmış öğrencilere formasyon eğitimi verilmesi gibi, sizleri de o durumdan hariç tutmaları gerekirdi.-

Hatta 2000lerin başında ki meslek lisesi mezunları içinde (yani bu olayda hakkı yenenler, biz girerken böyleydi çıkarken böyle oldu dönemi içinde) laf etmiyorum ama sonrası için sizde onların haklı olduğunu savunmayın lütfen. Zaten biliyorlardı.. Bile bile kaydoldular.

Hatta ve hatta mesajımda eklemiştim, olayımız sınavın yapılması değil. Eyvallah sınav yapılsın, ama 'mühendislik' mesleğine yakışır bir sınav olsun.. Madem sizlerde aynı dersleri aldınız, o dersleri içeren sorular sorulsun mesela.. Tepkinin asıl kaynağı bu..

Ayrıca, anlama kapasitem gayet yerinde, o konuda endişeniz olmasın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tartışmalar bitmez....

Esas sorun TMMOB acaba size imza yetkisi verecek mi. Odalar bu duruma karşı çıkıyor zaten. Tamam mühendis ünvanını alabilirsiniz ama imza yetkisi için odaya bağımlı olmanız ve gerekli belgeleri almanız gerekecek.

Özgür Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamam işte, muhtemelen daha yeni mezunsun veya olacaksın, dediğin gibi + ların var ise zaten iş hayatına girerken bunları kullanacaksın..

nasıl x universite makine müh mezunu ile y üni makine mühendisliği mezunu aynı konumda değilse (dikkat ünvanları aynı! ) sende teknik öğretmenlikten mühendisliğe geçip tamamlamış birinden farklı olacaksın..

hatta öss de çok çok düşük puan alıp, bilgi de koçta parayı bastırıp mba yapan eleman senin giremediğin yere girecek belkide..

iş hayatı böyle, alışın şimdiden.. rekabete alışın..

iş hayatında adalet yok, hak hukuk yok! acı ama gerçek

her zaman fark yaratacak şeyler yapmalısın, hem okulda, sonrada çalıştığın işte.. bu mantıkla gidersen, senden sonra işe girip, terfi olup sizin üstünüze yönetici olan elemanada atarlanırsın olan sana olur
    Abi benim anlatmak istediğim fark yaratmak değil hani demişsin ya rekabetten mi korkuluyor diye sana ortada bi rekabet olmayacağını açıkladım sadece ki o anlattığım durumların çoğunu mühendislik okuyan çoğu arkadaş yaşamıştır yaşıyordur, dolayısıyla zaten onlar her zaman bi adım önde...

Mesela hacettepe üni. de bildiğim kadarıyla otomotiv öğretmenliği yok ama eğer olsaydı ben tüm bunları yaparken o otomotiv öğretmeni arkadaş sadece 1 sınav ve 5 dersle benle aynı üni. den mezun aynı ünvana sahip olacaktı, ben kendimi diğer mühendis arkadaşların yerine koyuyorum ve açıkcası bu haksızlığı görmezden gelemiyorum
    Arkadan itmek harbiden bambaşkaymış....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tartışmalar bitmez....

Esas sorun TMMOB acaba size imza yetkisi verecek mi. Odalar bu duruma karşı çıkıyor zaten. Tamam mühendis ünvanını alabilirsiniz ama imza yetkisi için odaya bağımlı olmanız ve gerekli belgeleri almanız gerekecek.
    valla orası beni bağlamaz zaten mühendislik yapmayacağım. memurum zaten mühendislik kadrosuna geçip mühendislik yapmadan mühendis maaşı alacağım. imza atmayacağım rahat olabilirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kişisel olarak şahsınıza herhangi bir şey yazmadım, bunu mesajımda da belirttim bu birincisi.
    Benim şortla gezip gezmiyor olmamın konuyla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum, olayı kişiselleştirmeyelim.
    Çok eski dönemde, meslek liseleri de sınavla alıyordu diye duydum. Dolayısıyla biliyorum.
    O dönemde size haksızlık yapıldığı da açık, ancak o dönemde size yapılan haksızlığın şimdi başkalarına haksızlık yapılarak telafi edilmesi ne kadar 'doğru' bir iş ? O haksızlığın önüne o zaman geçilmeliydi diye düşünüyorum..
    -Şimdiki formasyon verilme verilmeme muhabbetinde, yasadan önce fen edebiyat fakültesine kayıt yaptırmış öğrencilere formasyon eğitimi verilmesi gibi, sizleri de o durumdan hariç tutmaları gerekirdi.-

Hatta 2000lerin başında ki meslek lisesi mezunları içinde (yani bu olayda hakkı yenenler, biz girerken böyleydi çıkarken böyle oldu dönemi içinde) laf etmiyorum ama sonrası için sizde onların haklı olduğunu savunmayın lütfen. Zaten biliyorlardı.. Bile bile kaydoldular.

Hatta ve hatta mesajımda eklemiştim, olayımız sınavın yapılması değil. Eyvallah sınav yapılsın, ama 'mühendislik' mesleğine yakışır bir sınav olsun.. Madem sizlerde aynı dersleri aldınız, o dersleri içeren sorular sorulsun mesela.. Tepkinin asıl kaynağı bu..

Ayrıca, anlama kapasitem gayet yerinde, o konuda endişeniz olmasın
    evet katılıyorum anlama kapasiten yerindeymiş benim durumumu haksızlık olarak kabul ettiğine göre şimdiki durumu haksızlık olarak görmende gayet doğal. bile bile girenlerin şimdi bu hakkı kazanması bence de tuhaf olmuş. ama soruların böyle olması benim için avantaj. mezun olalı 7 sene oldu teknik eğitimden. ve o işi yapmıyorum. şimdi kalkıp bana 1 ay içinde inşaatla ilgili soru sorarsan orası adalet olur mu sence ? o yüzden matematik ve mantık temelli sorular sorulacak ve buda kapasite meselesi olacak. zaten kontenjan az olacak ve o kontenjanları hakedenler dolduracaktır emin ol...

brsmustang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gercek bir muh. le bir Tek. Ogrt hic bir zaman kiyaslanamayacagi gibi.
    itekaka bir muh.le, muh derslerini almis bir Tek. Ogrt. De kiyaslanamaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla orası beni bağlamaz zaten mühendislik yapmayacağım. memurum zaten mühendislik kadrosuna geçip mühendislik yapmadan mühendis maaşı alacağım. imza atmayacağım rahat olabilirsin

Kapağı attım zaten diyosun. Derdiniz maaş ise vay halimize

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)