Þöyle bir hesap buldum:
1 varil petrol (159 lt) brent petrol gün itibariyle 121 usd: 121*17.10 = 2069 tl / 159 lt = 13 tl + litre baþýna petrol iþleme maliyeti de yaklaþýk 6 tl civarýnda. birim maliyet yaklaþýk 19 tl.
Printable View
Þöyle bir hesap buldum:
1 varil petrol (159 lt) brent petrol gün itibariyle 121 usd: 121*17.10 = 2069 tl / 159 lt = 13 tl + litre baþýna petrol iþleme maliyeti de yaklaþýk 6 tl civarýnda. birim maliyet yaklaþýk 19 tl.
benzine 1.45
mazota 2.60 krþ
ZAM !
bugra yeni mi bu
sabahtan beri haberlere bakmadým hiç
Ses çýkarmasýn kimse ekonomiye, benzin zammýna
Ahlaklý bir nesil için tiktok kapatýlsýn :D
aþaðýdaki bilgi var ama rakamlarý toplayýnca 44.x galon yapýyor, müthiþ habercilik anlayýþý yine.
Alýntý:
SPK'nýn internet sitesinde yer alan verilere göre; bir varil petrol 42 galon ham petrol eþdeðerindedir (159 litre). Bir varil ham petrolden, 19,6 galon benzin, 10 galon dizel yakýt ve ýsýtýcý yakýt, 4 galon jet yakýtý, 1,7 galon aðýr akaryakýt, 1,7 galon LPG ve 7,6 galon diðer türevler üretilebilmektedir.
Bir de þöyle bir þey var.
1 Varil Petrolden Ne Kadar Benzin, Mazot, LPG Uretiliyor? >> TechWorm
1 Varil Petrolden Elde Edilen Ürünlerin Yüzdesi
Benzin %43
Fuel Oil ve Motorin (Mazot) %18
LPG %11
Jet Yakýtý %9
Asfalt %5
Diðer Ürünler %14
Benzin 68,585 Litre
Fuel Oil ve Motorin (Mazot) 28,710 Litre
LPG 17,545 Litre
Jet Yakýtý 14,355 Litre
Asfalt 07,795 Litre
Diðer Ürünler 22,330 Litre
pcx simdi guzel makine enjeksiyonlu oldugu icinde guclu ve ekonomik , ama 50 cc trafik akýþ hýzýna uymak için surekli son gaz gitmek zorunda kaliyorsun , e bide karburatorlu bu 50 cc. haa birde surekli son gaz gitmekten 2 kerede krank gitti . Allahtan parça ucuz .
honda kinetik hiç kullanmadým ama þunu söyleyebilirim activa 110 sac kasa bundan az yakýyor . çok kucuk cc ve surekli tapagaz cok yaktiriyor
digerinde ceyrek gaz acsan ucuyosun bunun max hiz 70 belki 80 o da son limit zaten , 2 kerede krank kestim .
mecbur lpg yapacak birsey yok .
yanlýþ yok , hatta fazlasý var . þimdi yalova tavþanlýdan , eskihisara ; oradanda göztepeye gidicem . çiftlikköyden tavþanlý ýþýklara kadar 2 þeritli yol ve full kamyon týr vs mecbur köklüyorsun gazý 80 le gitmek için , al sana 4,5 litre tuketim . gectik eskihisara dimi ? iskeleden yukarý çýkana kadar emniyet þeridi bile yokki yavaþ gidesin
pendikten göztepeye kadarda direk durup kapý açaný , taksicisi , çýlgýn makasçýsý , minibüs vsvs derken surekli kaçmak için tapagaz e ne oldu 50 cc çok güçsüz motor haliyle buda çok yakýt demek oluyor .
ÜyelikYalova - medan
yanlýþ yok , hatta fazlasý var . þimdi yalova tavþanlýdan , eskihisara ; oradanda göztepeye gidicem . çiftlikköyden tavþanlý ýþýklara kadar 2 þeritli yol ve full kamyon týr vs mecbur köklüyorsun gazý 80 le gitmek için , al sana 4,5 litre tuketim . gectik eskihisara dimi ? iskeleden yukarý çýkana kadar emniyet þeridi bile yokki yavaþ gidesin
pendikten göztepeye kadarda direk durup kapý açaný , taksicisi , çýlgýn makasçýsý , minibüs vsvs derken surekli kaçmak için tapagaz e ne oldu 50 cc çok güçsüz motor haliyle buda çok yakýt demek oluyor .
Cevapla***Alýntý****
+*Cevap Ver
Sayfa 528/528Ýlk...28428478518526527528
80'liðe çevrilmiþ bir revival kullanýyor arkadaþým. Kendi göstergesine göre 65-70'e çýkýyormuþ hýzý. Hep tam gaz giden bir tip. 4.5- 5 litre yaktýðýný söylüyor
O revivalin allah belasýný versin 3000 km de egzantrik bilyasý daðýldý servise götürdüm bunda ses var diyorum yok abi bu normal diyor. Garantili olmasa sökeceðim ben zaten size getirmem diyince aldý söktü bi baktý doðru diyosun abi sesin kaynaðý bu dedi, e ne olacak dedim 1 hafta yatacak parça bekliyeceðiz diyince ver sen egzantriði dedim gittim rulmancýdan japon bilya aldým (orjinali çin malý) tornacýda çaktýrdým getirdim taktýlar. Hemen ilana koyup sattým kurtuldum. Kimseyede tavsiye etmem. Bide bu motorlara 10/40 yað koyuyorlar asýl yaðý 20/50 ama servisi bile 10/40 koyuyor çok biliyorlarya ondan...
evet abi tamda ondan bahsediyorum kullanma sebebim pratik ve nispeten az yakmasý idi , ben taksiciden , nasýl olsa motor sýkýþtýrýp ezer geçerim arkama bile bakmam bu insanmý yoksa böcekmi ? diyen tipler yüzünden kalabalýk þehirde motor güçsüz olduðundan , azraille hergün çift kale maç yapmak istemiyorum artýk . tüplü araçdan çok yakmasýda cabasý . yani 50cc scooteri trafiksiz küçük þehir ve turistik þehir köy vs hariç tavsiye etmiyorum . 125 cc nin bile terlediði zamanlar oluyorki acemiler için en ufak bir hatada ki bunu kullananlarýn çoðu acemi , ölüme gel gel yapmak bu motorlar .
evi muglaya taþýdým arabalarýnda hepsini sattým buralarda lazým olmuyo vs. 50cc baktýmda içime sinecek biþe bulamadým genelde ürkütüyolarda.
aslýnda günlük saða sola elektrikli bulsam daha iyi olacakta þöle vespa tarzý dedikleri tarzda tavsiyesi olan varmýdýr 30liraya dayanmýþ benzin kaþýnmayayým fazla :)
vespa'nýn da elektriklisi var civarda iþ görür fazlasýyla
bir tane de benzinli alýn görece uzun mesafe için. zaten yatýrýmlýk olur deðer kaybetmez. veya xmax 250 alýn direkt iki kiþi þehirlerarasý bile gidersiniz onunla. :D o da satmak isteseniz çeyrek altýn gibi gider
Bu gece benzine 2.18 TL lpg 0.54 TL
14 Haziran Salý Motorin 1.30 TL zam
cappuccino nun yüzü baya eskidi sýfýrlarýna çok baktým 2022 model kombine fren diyor normal çýkýyor euro 5 full enjeksiyon diyor euro 4 çýkýyor vs. çok güvenemedim
yuki yeni bir model çýkartmýþ mojito diye euro 5 full enjeksiyonlu modeli anahtarsýz çalýþtýrma falan var çok hoþuma gitti
bende ehliyet problemi olmadýðý için 125 cc olanýný aldým 50 cc olanýda düþünülebilir 80 cc ye çevirilerek
full enjeksiyon olduðu için yakýtý gayet iyi geldi bana yaklaþýk 500 km dir kullanýyorum þuan rodajda olmasýna raðmen 0,50 - 0,60 kuruþ civarý yakýyor rodaj bakýmýndan sonra dahada düþer diye düþünüyorum
MOJITO 125 (Benzinli) – YUKİ MOTOR | Elektrikli Scooter, Motosiklet, Bisiklet, Kaykay, Engelli Aracları ™
Arabayla ticaret yapmayan kiþilerin kullanýmý minimize etmesi þart
Yok boyle býrsey. Takýpcý kazanmak ýcýn kýmý 3tl zam kýmý 2.60 tl zam gelecek dýye sosyal medyalarýna yazmýs persembe cuma gubu.
Hatta ýlk benden duyun falan gýbý,gel gel yapmýs cogu. Insanlarda paylasýnca reklamý oluyýr.
Olmayan zam ýptal edýlemez.
Pazartesi kpanýsa gore bakacagýz yený zamlara.
Eger dolar yada benzýn plats %1 gevserse benzýnde 84 krs ýndýrým olur.
Eger rakamlar sabýt kalýrsa Mazota 87 krs zam var.
Günlük iþe git gel için 50cc lik scooter düþünüyordum ama önceki sayfada yorumlarý okuyunca tereddütte kaldým.
Ýþ git gel 12km.
25-26 a bine kadar 50 likmi daha mantýklý olur yoksa elektriklimi daha mantýklý olur.
Rks mt3 pro diye model var elektrikli. Bununla ilgili bilgisi olan varmý?