50 TL olsun zengin fakir belli olsun :D
Bu söz 5 TL idi değilmi ?
Şaka bi yana 50 TL olunca ( muhtemelen yakında ) garipseyeceğimizi hiç sanmıyorum.
Printable View
50 TL olsun zengin fakir belli olsun :D
Bu söz 5 TL idi değilmi ?
Şaka bi yana 50 TL olunca ( muhtemelen yakında ) garipseyeceğimizi hiç sanmıyorum.
12TL uçuk kaçık geliyordu şimdi o rakamlara gelse arabayla sıka sıka gezerim herhalde, Bizim milleti alıştırdıktan sonra istediğin gibi at oynatabilirsin :)
usd 18'den bir gecede 13'e düşünce "vaaaay be amma düştü dolar , şu an resmen çok düştü dolar , resmen dolar bitti" algısı ve cümleleri sarfedildi bu memlekette..
ki çok değil bu 18'lere uzama hareketinden kısa bir süre önce 8-9'lardaydık
aslında 8-9'dan 13'e çıktı ama , yersen papaz eriği
aynı şey "ulaaan dolar 8 olursa ne halt edicez , 8 olursa ülke iflas eder" diye konuştuğumuz 1usd=5,5-6 arası dolaştığı günlerdi bu günler..
oraları da hızlı geçtik , hatta hatırlayamayacağımız kadar hızlı
e şimdi mazut oldu 30
22-23 olsa havai fişek patlatırız
ama birkaç gün önce 20'ye geldik abooo ne halt edeceğiz diyorduk
yaa bizim millet harika
her zaman konulduğumuz kaba göre şekil alıyoruz
bakın burada işin sırrı , bir şeyin fiyatı artabilir , pat diye yukarı çıkabilir
ama orada bari bir stabilite olmalı , yani orta vadede orada kalabilmeli
o zaman kişisel çarklar da ülke çarkları da adapte olur
ama bu şekilde her gün şartlar değiştiğinde bir adaptasyon bitmeden diğer yeni gerçeklik geliyor giriyor (!) hayatımıza
ben ne evde ne şirkette hesap kitap tutturamıyorum
dahası tutturuyorum da , hesaplama bitinceye kadar realite değişiyor :):):):)
anlayan varsa beri gelsin
ister maaş ister ticaret , TL gelir ile hayatın devamı nasıl hesap edilir? nasıl bütçelenir?
benzini filan geçtim, çay kahve stokluyorum kedi mamasına deli gibi zam geliyor ucuza buldum mu ikişer üçer tane alıyorum. Geçen 3 lt listerine aldım. parayı nakitte tutmak hiç akıl karı gelmiyor. harcayıp stoklamak daha iyi oluyor.
hahaha ben de de aynı. 50 lira ucuzuna 10kglık everclean kum buldum 4 tane aldım bizim vetten. Zam geldiği zaman döviz+%10 koyuyor herifler üstüne.
kimse sormuyor yok olan 128Milyar doları bu ülke nasıl kapatır diye. Cari açığı kapatıp her sene 5Milyar + versen 30 senede kapatırsın. Şu anda cari açığımız 40 milyar USD senelik. Anlatabiliosan anlat bu beyinsizlere.
yeni nesil bir zengin kitle var
çok rast geliyorum , lamba gibi belli oluyorlar
çok yeni zenginleşmiş belli
ve bu zenginleşme öncesinde o kadar kötü durumdaymış ki , standartları normal olan bir insanın günlük hayatta yaparken ekstra mutlu olmadığı , normal olarak algıladığı şeylerden (örneğin boğazı vapurla geçerken arabadan inip selfie çekmek gibi mesela) çığlık çığlığa bir tepki , abartı hareketler falan
ya da sıkışık trafik , herkesin anası ağlıyor , ama bu tipler arabada video çekmeler , sigara tüttürmeler falan o kadar "bana bakın banaaaa" diye bağırıyor adeta
yani bugüne kadar bu özellikte bir şeyin bile tadına hiç varmadığı o kadar belli ki
abartmıyorum altlarında (sahibinden'den baktım) 3,5-4 milyonluk araba , ama ellerindeki telefonlar patates (bu da anlamsız , demek ki telefon almaya vakti olmamış , o kadar taze ve o kadar hızlı zenginlik gelmiş) ama hareketlere bakıyosun bir abartı , bir gösterme hevesi , yaa bak normal insan yapmaz bunu
zaten belli bir standardı bir birikimi olan adam / kadın farketmez , böyle hareketler yapanı görmedim
belli ki yakın geçmişe kadar içinde tuttuğu şeylerin patlaması bu
kimse servet düşmanı değil ama kısacası , biz bunları konuşurken ve dertlenirken (zira bu konular sadece geçim sıkıntısı konusu değil , zengin ve birikimli insanların da sorunu) yanımdan böyle bir yapıda insanlar geçtiğinde , böyle hareketler gördüğümde rahatsız oluyorum
bu ülkenin elindeki paranın adaletsiz bir dağılımda olmadığı zaten bildiğimiz bir konu , yıllardır böyleydi , sanayileşmeye çalışan tüm toplumlarda sınıflar olur , ama şu an paranın çoğunun aniden ve büyük miktarda kaydığı bir kesim var , çok belli , ve bu kesim daha düne kadar böyle bir serveti hayal bile etmemiş belki de edememiş bir kesim
bu da çok belli
yeni bir zengin sınıfımız var , ve artık sınıfsal gelir farklılığı daha önceki dönemlerdeki gibi bile değil , çok daha korkunç seviyede uçurum oluştu
ne bileyim
yazmak istedim
fazla uzun oldu biraz
özür
:):):)
birkaç da yazım hatası yapmışım
edit de yok :):):)
105 e kadar çekildi bugün
Şimdi sovsem cimerlik olcam
Neyse
Bazi gunler banada oyle geliyor sonrasinda bi kac gun sonra daha beter trafige kaldigimda yanilmisim diyorum
Anlamak zor
Ama teknik olarak aciklamaya gore satislar cok artmis
Akaryakıtta yeni gelişme! Benzin yuzde 57, motorin satışları ise yuzde 22 arttı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber
Yaz sebebiyle ve okulların kapalı olması sebebiyle bir seyrelme var zaman zaman
ama akşam iş çıkışı 17:30-19:30 arası felç devam her zamanki yerlerde hiç azalma yok
Dolarda düştü şimdi 5 lira indirim yapsınlar da izliyelim
an itibariyle 16,80 yine
şok düşüşten 16,40'lardan alanlar yine kazandı
"Düştü" kelimesini kabul etmiyorum, "Düştü" demek için 10tl ye inmesi gerekiyor... O zaman çıksın 50tl ye 45 e düşünce Düştü mü diyeceğiz??
Büyümeyi göz önüne almak zor daha doğrusu benim için zor
Yıllara ve aylara göre çok değişkenlik gösteriyor şimdi inceledimde geçen yaz temmuz-ağustos aylarında tüketim çok ciddi artmış sonrasında inişe geçmiş
Karışık detaylı incelemek lazım
Veriler şurda ;
Akaryakıt Satış Verileri | Petder
Reis şaaaaak diye indirdi balyozu döviz kurlarına. Petrol fiyatları da düştü. Neden indirim yok var mı bilen ? Dış minnaklar yüzünden mi indirim gelmiyor yoksa hala ?
Motorine 2.5 TL indirim geldiği söyleniyor ama ne kadar doğrudur göreceğiz
Motorin ve benzin neden bu kadar ayrı ayrı irdeleniyor ? Zam da indirimde çok alakasız geliyor sanki ikisine.
Var mıdır bunun sebebi ?
Zam yaparken yüzde 200u geçsin, indirim yaparken yüzde 10 bile olmasin. Türk olmayana cennet, olana zulüm bu ülke.
kelime haznemde söylenecek yüzlerce kelimelerle muhteşem şekilde derlenmiş cümlelerim var ama
ama işte.
Dünya fiyatlarına göre zaten biraz gecikmeli gidiyor piyasa ama bir süredir dünya fiyatları ile de uyumlu gitmiyor, arkadaşlar da zaten yazmış, mazot-benzin ayrı ayrı gidip geliyor bir de alakasız şekilde...
Bu noktada bence talebe göre bir şeyler yapıyorlar, zaten eşel-mobil sistemiyle de bu artışlar sırasında, daha önce sıfırladıkları vergileri bir güzel geri topladılar.
Ben şahsen EPGİS muhabbetine de hiç inanmıyorum. Güya EPGİS küstü, fiyat açıklamıyor. Lan bu kimin faydasına oldu ???????? Şimdi kimse fiyat bilgisi alamıyor, kuyruk görüntüleri azaldı, haberi alamayan vatandaş da ertesi gün bir güzel üzerine çakılmış fiyattan akaryakıt alıyor.
O yüzden EPGİS'in de hükümete çalıştığını düşünüyorum. Eğer çalışmıyorlarsa bu kadar talihsiz, bu kadar basiretsiz bir karar alıp, ortamın iyice içine ettikleri için kendilerini kutluyorum :)
brent ve dolar sanki yine çıkacak gibi.İndirimler iptal olup 2-3 güne daha fazlası zam gelirse şaşırmamak lazım
Tamam da son mazot indirimiyle Benzin daha pahalı olmuş oldu :)
Ben kafalarına göre yaptıklarını düşünüyorum artık :) Biraz ona biraz buna, güvenim yok maalesef
Sabah yine öpücük ile uyandık. Artık sessiz sedasız kelkiniyorlar :) LPG'ye 31krş yerleştirmişler zaar.
Hala pompa fiyatının bu halde olma sebebinin varil fiyatı olduğunu zannedenler var memlekette..
Dolar geçen seneki kur olan 8'e gelsin gör o zaman pompa fiyatını diyorsun, mal mal bakıyor
Bugün bizim buradaki benzinlikte bayağı kuyruk vardı akşam zam falan mı gelicek acaba ..
Brent petrol hala düşüyor yok mu fiyatlarda bir değişiklik
2,23TL benzin 1.15TL motorine indirim geliyormuş.
Benzin 22 tl oldu,manset yapan yok.
Demek ki 30 TL normaldi.
geri geliyor anlaşılan :)