Al işte şimdi tüp kitlerinin fiyatına %50 zam getirirler.
Printable View
bu gece benzinde indirim olacakmış!! 8-12 kuruş civarı
Maşallah Maşallah bu aralar ne güzel..
petrol ıstasyonu olan arkadaşlar bılgıyı dogrulayabılır mı acaba ?
mazotta hareket varmı?
valla iyi indiriyorlarda bir bindirmeye başlarlarsa halimiz duman. :D
gece düşüyor benzin
petrol ofisi işleten bir arkadaşımın demesine göre 2015 in 6. ayına kadar sürecekmiş indirim ve mazotun beklenen 3 liranın altına inmesi. sonrasi ne olur bilmem :D
benzin 3tl civarlarına kadar düşer mi acaba? bu konuyla bilgisi olan var mı arkadaşlar, bu işle uğraşan objektif yorum yapabilecek kimse?
(hükümet yanlısı-karşıtı iseniz objektif bir yorum yapın beyler) neler oluyor tam anlayalım yahu. her kafadan bir ses.
Bsn lpg yi beylikduzu tarafinda po dan 2,08e aliyorum suan,daha dusermi bilinmez
%65 vergi var
benzin bu fiyatların altına zor iner artık
EPDK nın sitesinden aldığım tabloya bakarsak benzin fiyatının yaklaşık %33'ü maliyet %58'i vergi ve %9'u da şirketlerin kar marjı (rakamları yuvarladım biraz :) )
Yani 5,05 TL'nin 1,65 TL si maliyet, 2,95 TL si vergi ve 0,45 TL si şirketlerin kar marjı.
Bu tablo Haziran ayının. Haziran ayında ham petrol fiyatı 100-110 dolar aralığındaydı. Şimdi ise 65-70 dolar aralığında. Yani yaklaşık %40'lık bir azalma olmuş.
Haziran ayındaki yüzde oranlarının bugünün benzin litre fiyatına oranladığımızda ise
4,45 TL'nin 1,45 Tİ si maliyet, 2,60 TL si vergi ve 0,40 TL si şirketlerin kar marjı oluyor.
Ham petrol fiyatı %40 azaldı diye maliyet de %40 azalcak diye bir şey yok tabi ama hadi %25 azalsın lan en kötü %25, o da ne eder. O zaman maliyet 1,65 TL'den 1,25 TL'ye düşer.
Yine kaba bir hesapla %33'lük maliyet 1,25 TL olursa litre fiyatı 3,79 TL oluyor. Şirketlerin kar marjını da sabit tut arkadaş tamam ona da kabul. 3,89 TL olsun lan bari.
Benim kendimce yorumlamam bu kadar.
http://i60.tinypic.com/2vhw5eu.jpg
epdk çok düşmesini istemiyor varil düştükce vergiyi artırıyor hükümetin gelirlerinin % 30 u şu an akaryakıttan geliyor
mesala çok yükselince de 5 in üzeri gibi o zamanda vergiyi aşağıya çekmişti
epdk şu an şirketlere baskı yapmaya başladı karınızı düşürün diye
Arkadaşlar, abiler o kadar takıntılı olmuşsunuz önyargılı olmuşsunuz ki artık DEVLET'in olan geliri hükümetin gelirleri diye bahsediyorsunuz :) yapmayın yahu, hükümetler gelip geçici, gelir devletin geliri, bundan yararlandığımız zaman hükümetin sempatizanları yararlanmıyor bütün millet yararlanıyor değil mi?
@sekolive, anladım abi teşekkürler.
@altugkocer, güzel anlatım olmuş çok teşekkürler.
cok merak ediyorum daha ne kadar düşecek ve bu ne kadar süre sabit gidicek. İnşallah sıkıntısız bir süreç olur ve uzun yıllar daha da düşük şekilde devam eder.
evet kardeş bütün millet yararlanıyor, bi etrafına baksana herkes ne kadar da mutlu, huzurlu, gelir dağılımı adil , yolsuzluk yok. göremedin mi bak bak orda..satın alınmış medyayı geçince hemen solda, halkbank karşısı.
ben ne diyorum sen ne diyorsun? at gözlüğü yakışmıyor çıkarırsan daha iyi gözükürsün.
senin gibi anlayamayacak kişiler için tekrar yazıyim, gelir devletin geliri diyorum. x partiyi savunmuyorum, siyaset yapmıyorum, gelir devletin geliri diyorum, bişey yapıldığı zaman hükümet partisinin değil tüm vatandaşların yararlandığını söylüyorum. diğer türlü olsa sadece hükümet partisine oy verenlerin yararlanması lazım değil mi? :) böyle bir saçmalık olur mu.
bırakın particiliği, şu forumda zamanında yaptık yaptık hiçbirşey değişmedi, ki yeri de değil burası otomobil forumu.
sitede yasak ama moderatörler müsaade ediyor başka zaman siliyor. anlamıyorum nasıl bir yapı var :)
Eger ındırım petroldense Benzının 3,62 olması lazım.
Indırım falan yok,utandıkları ıcın ındırıyorlar...
Yanı zikmeye devam ama sadece bu sefer vazelınde suruyorlar.
Olkumu gordunuz,ee sıtmaya razı oluyorsunuz. Durum budur...
EPDK aşırı baskı yapıyor bilgi doğrudur anca yazabildim.
.07 krş benzinde indirim var, dizelin eli kulağında.
Venezüella da 3 kuruşun altındaymş benzin,,yanlış falan yazmadım gerçekten 3 kuruş,,1 tl 33 litre,,
Bana pek mantikli gelmedi rafinerisi nakliyesi bayi kari en basta brent petrolun varil fiyati var.Yinede dogruysa bisey diyemem.Bu arada aklim suna takiliyor bunuda en iyi murat abi bilir.Tr kendi islemiyor ve elinde tuttugu bir stok var.Petrol fiyatinin yuksek oldugu zamanlar ele alinan stokdan dolayi fiyat gec dusuyor olabilirmi? Sokus zaten varda.Devletin yaptigi zammi takip edebilecegimiz bir organ varmi? Petrol fiyatlarindan bahsetmiyorum, vergi oranlarindaki degisim.
Mazotlu araba aldım benzin 5den 4e doğru gidiyo...
ben rusyadan bir doğalgaz hamlesi bekliyorum. bakalım şah çekecekler mi? :)
Alican evet siyasetin yeri burası değil . Sen bu ya da diğer her konuda hükümetin destekçilerinden birisin :).
İnsanlar boşuna her şeye kuşkuyla yaklaşmıyor altındaki sebepleri araştırmak lazım , benzin 2 tl olsa bile acaba neden 2 tl oldu diye şüphelenecek bu millet .
yaw 10 lıralık sıgaranın 6.5 lırası aldıgınızın ertesı gunu devlete gıdıyor vergı olarak. boyle bı gelırmı var...
Anıl ben iyisine iyi kötüsüne kötü diyebiliyorum yaptıklarının, (hangi parti olursa olsun).ben ne bir kuruluşuna üyeyim ne başka birşey akp'nin. Ben haksızlığa yazıyorum, eleştirmek için değil karalamaya girdimi iş yazıyorum. Yoksa 1 satır bile yazmam inan buna. Neyse uzun uzun yazmaya gerek yok.
saat 12 olsun gidip 20 tl lik benzın alıcam.Sabırsızlıkla beklıyrum :D
basit bir matematik
2006 da petrolun varili 59 dolarmıs 95 oktan benzinde 2.9
simdi ise 66 dolar ama benzin 4.44 lira
kısacası 2006 ya gore ve malın maliyetine gore nerdeyse 1.5 kat bir fiyat hatası var
2000 yılına geri donmeye korktum petrol 24 dolar benzin 0.6 lira
su hesaba dur diyecek ne kanun var bizde ne nizam nede o halk
kısacası malın maliyetinide hesaba katarsan 2000e gore kabaca 3 kat daha pahalıya 2006 ya gore ise kabaca 1.5 kat pahalıya alıyoruz benzini
Türkiye ye petrol maliyeti 1.1 tl litresi ötesi yok bu işin ama adamlara millet olarak tepkisiz kalınlığından saray bile yapıldı bu vergilerle
Sadece parti tutanlar yararlanmiyor halk yararlanıyor diyen arkadaş şu istanbulda yapılan şu altı geçti ile 55 km lik metro yapıyorlar şu altından geçmeli Japonya sadece örnek 3 km nere 55 km nere maliyet hesaplarını bilmek gerek gözümüz hamd olsun görüyor
Güzel yazmışınızda benzin $ olarak satılmıyor tl olarak satılıyor,,
2006 yılında 2,9 tl olduğu zaman $ 1,5 tl olsa bugünkü fiyatla aynı olur,,
ben bi örnek vereyim 2006 senesinde aldığım passat ile bugünkü fiyatı € olarak neredeyse aynı,,o zaman 50k tl vermiştim,,bugün 98-100 e satılıyor
o rakmalar iclerinde vergi dahil olarak oyle aksi halde 2000e gore 9 kat artmıs derdim içlerindeki vergiyi cıkar rakam katlanır
ben odedigim total rakama bakarım 2000de 40 kurus vergi oduyodum simdi 3 liradan fazla oduyorum
gelir duzeyimde 9 kat arttı degişen bisey olmadı dersen ona bisey diyemem
sonucta dolar senelerce aynı kaldı gecen yaz bası euro ve dolar birden asırı arttı
kim ne derse desin 2000 senesindeki gelir duzeyiyle 3 litre alabilen adam bugun 1 litre anca alabiliyor
09.12.2014 tarihinden geçerli K.Benzinde %1,7 (7 Krş.) indirim olmuştur. :)