Tabiki okumak lazım ama fikirline katılmak için değil.ben sadece bilgilendirme amaçlı söyledim.yani ingiliz olmasının...vatandaş olarak değil tabi ingiliz olması![]()
Tabiki okumak lazım ama fikirline katılmak için değil.ben sadece bilgilendirme amaçlı söyledim.yani ingiliz olmasının...vatandaş olarak değil tabi ingiliz olması![]()
Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...
Cumhuriyet - Kurtuluş Savaşı zamanlarını anlatan en iyi kitaplardan ikisi yazarı Turgut Özakman Türkün Mucizesi 1-2
Türkiye üçlemesi olarak her türk evladının okuması gerekir, ayrıca bizim milleti bildiğinden roman tarzında çok akıcı bir üslupla yazmış sıkılmadan okunuyor.
İlk postumda paylaşmıştım önerdiğim kitaplarda.
Geçen facede paylaşmışlar kocası ve kendisi kimdir falan diye onu gördükten sonra favorimdeki kitaplarını sildim. Onca yazar varzaten istesek okuyup bitiremeyiz yazararı, onada sıra gelmeyiversin.
Uzun zamandır kitap okumuyordum. Dün itibari ile "Steve Jobs"un hayatına başladım. İlgi çekici. Tavsiye ederim. Sinemadaki filmini de görmek lazım okuyorken![]()
Estafurullah ne kusuru.
Aynen çok bilgi var ama onlaır toparlayıp hafızaya almak ve üzerine düşünmek zor oluyor. Anlatım dili çok önemli. Bu tür bilgi birikimi çok olan insanların ciddi yardımlar alarak anılarını yada bilgilerini kitaplaştırması lazım. Mesela Osman Pamukoğlunun Cehennemdere Kanyonu kitabını okudum. Belliki yardım almış yada gerçekten yetenekli. Asker olmasına rağmen bir yazarın ustalığı ile kaleme alınmış. Çok güzel bir anlatımı var, hiç sıkmadığı gibi akıcı ve anlaşılır bir üslubu var.
Haliçte yaşayan simonları okudum ama aklımda kalan tek bişey yok.
Bunun için üsteki postumda
Bence kitabı bitirmeden filme bulaşmayın. Ben çok kitabına hayran kaldığım filmleri zilerken iyiki önce kitabı okumuşum yoksa filmi gören bunun kitabımı çok satmış der.
Şunada Şibumi'yi okuyorum, buradaki tavsiyeler üzerine almıştım. Bayağı iyi gidiyor, dün başladım ve bugün 200. sayfaardayım.
Bir yerde bi not vardı.
-Yazar çıplak elle öldürme sahnelerini hızlıca detaylı anlatmadan geçiyor.
Bundan önceki kitaplarından birinde, bir müzeden değerli tabloların çalınışını detaylı anlatmış ve kitaptan belli bir süre sonra İtalyadamı ne; aynı yöntemle müzeden tablo çalmışlar
Sonra cinsel mevzularıda çok detaya girmemiştir bu kitapta, oradada aynı şekilde denemeye çalışan amatörlerde ciddi yaralanmalara sebep olur diye.
Bide dağcılarla ilgili bişeyler yazmış. Tatbik etmeye çalışan profesyonel bir dağcı hayatını kaybetmiş.
Benim burada sormak istediğim, bu müzeden tablo çalma mevzusunun geçtiği kitap hangisidir. Burada okuyan bilen varmıdır. Tabi sansüre uğramamışsa daha sonradan. Eğer sansür yediyse okumanın bir anlamı kalmaz. bipli Behsat Ç. gibi yavan olurYoksa müzeden tablo çalıp kısa yoldan köşe dönme peşinde deilim
![]()
küresel fesatçılık ve fetullahcılık ..840 sayfa güzel bir kitap 2 hafta oldu alalı..sizde okuyun.
Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...
Atatürk ile Allah Arasında - Sinan Meydan
Atatürk ile Allah Arasında - Sinan Meydan | 27,99TL - D&R : Kitap
Ahmet Ümit kesinlikle başarılı. Niyeyse ben de İskender Palanına aynı kitabını okuyamadım,
Dan Brown - kayıp sembol ve diğer kitapları
Ahmet Ümit - Beyoğlu Rapsodisi - Sis ve gece
Tuna Kiremitçi - Bu işte bir yanlızlık var
Orhan Pamuk - Benim Adım Kırmızı
Bilal Türker - Umuda Tapanlar
Murat Menteş - Ruhi mücerret (ilginç bi kitap)
Soner Yalçın - Erseverin itirafları ve diğer kitapları
Henning Mankel - Yanlış Yol
aklıma ilk gelenler![]()
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Müze soygunu İnfazcı'da(kitabın orjinal adı Kar Kaplanı sanırım) oluyor(muş), kitapta bahsedilmiyor. Belki kar kaplanı adlı basımda olabilir.
Ama Şibumi sardıysa İnfazcıyıda okumanı tavsiye ederim, bipli behzat ç gibi değil merak etme. Nicholai Hel kadar olmasada bana göre, yine özel bir kahramanımız bulunuyor.
kelimelerin gücünü ortaya çıkaran yazarları severim.
ecnebilerden
halid huseyni - khaled hosseini ( kitap okumaktan sıkılanlar bile kitaplarını bir solukta akuyabilir )
amin maalouf
bizimkilerden
murat menteş
ihsan oktay anar favorilerim.
birde benim gibi gezginlerin piri. yazdığı gezi kitaplarında cümlelerle birlikte sizi de o diyarlara götüren özcan yurdalan
Sinan Meydan'ı okuyorum, gerçekten bilgili ve gerçekleri tüm açıklığı ile yazıyor. Özellikle K.Mısırlıoğlu-Mustafa Aramağan gibi yalancı yazarları çok güzel rezil ediyor kitaplarında.
Onada bakalım. Aslında kitabın 350. sayfalarına geldim öyle ağım şahım bir atraksiyon olmamasına rağmen hiç fena değil. Bakalım son 100 sayfada film kopacak herhalde.
Uçurtma Avcısı çok çok iyiydi ve 2. kitabı Bin Muhteşem Güneş mükemmeldi. Uzun süredir yeni bir kitap yazsada okusak dediğim yazar 3. kitabını satışta gördüm. Eminimki bu kitabıda harikadır.
Ve Dağlar Yankılandı - Khaled Hosseini | 14,99TL - D&R : Kitap
Hiç önermem, kitabı sanki başka biri yazmış.
Kitap gerçekten ilgimi çekti ama çok sıkmasın bizi. Biraz bahsedermisniz içerik hakkında.
Bu arada son okuduğum kitaplar içerisinden önereceklerim.
1- Ahmet Ümit-Beyoğlunun en güzel abisi (herzamanki gibi güzeldi bu kitapta)
2- Aklından Bir Sayı Tut (ilginç başladı ve sürükleyici devam etti. Güzeldi.)
3- N.Hablemitoğlu - Köstebek ***** pensilvanyadaki bedduacının nasıl yapılandığını neler yaptıklarını anlatıyor.
4- Tanrının Doğum Günü : henüz başlarındayım ama çok ilginç bir kitap. İlk başta sanki Dinle alay ediyormuş gibi geliyor ama sonra tam tersi olduğunu anlıyorsunuz. Tabi daha çok başlardayım.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)