User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 20 ile 37 arası

Konu: SGK Sorunsalı

YgtbrV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4günlük ücretin bankadan ödense bile sigorta girişi yapmamış olabilirler ancak yapmaları gerekli, eğer senin kayıtlarında sigorta yapılmadı gözükürse dava açma hakkın var, ücretinide bankadan aldığın için kanıtlama açısından bu sana bir avantaj ancak dava masrafları falan göz önüne alınınca en az 900 TL den dava ile ilgili masrafla karşılaşacaksın, 4 günlük sigorta için bu masrafı yapacağını birinin yanında kendini 2 aylık sigortalı gösterebilirsin ...
    Hızlı geliyor, hızlı geliyor...

Berkayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar tesekkur ederim cevaplarınız için. Bende riske atmazlar diye düşündüm çünkü büyük bir firma çalıştıgım yer. Bakalım ay sonunu bekliycem buyuk ihtimal yatırmamışlar 170 le konustugumda herhangi bir girişin yapılmadıgını soylediler.

Beni sigortalı göstermedikleri taktirde onlara büyük tazminat ödeticek dava açabilirmiyim? Böyle bir imkanım varsada hertürlü masrafı karşılamayı göze alırım.
    15' F30 M pack
    13' İbiza Cupra

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sigortanızı yapmak zorundalar artık deneme falan diyip sigorta yaptırmama olayı kalktı hatta bikaç iş (inşaat vs.) hariç aynı gün içinde sigorta yapılamıyor. Sigortayı illaki bir gün önceden bildirmek gerekiyor.

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brky77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar tesekkur ederim cevaplarınız için. Bende riske atmazlar diye düşündüm çünkü büyük bir firma çalıştıgım yer. Bakalım ay sonunu bekliycem buyuk ihtimal yatırmamışlar 170 le konustugumda herhangi bir girişin yapılmadıgını soylediler.

Beni sigortalı göstermedikleri taktirde onlara büyük tazminat ödeticek dava açabilirmiyim? Böyle bir imkanım varsada hertürlü masrafı karşılamayı göze alırım.
    yazdıklarından anladığım kadarıyla, hak arayışı içide değil de kafa koparmaya çalışıyormuşsun hissine kapıldım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hddsheriff Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazdıklarından anladığım kadarıyla, hak arayışı içide değil de kafa koparmaya çalışıyormuşsun hissine kapıldım.
    E zaten işe giriş amacı da çalışmak değil, giriş yapıp hemen istifa ederek en azından sigorta başlangıcı yaptırmakmış.
    Şirketin hakları nelerdir bilmiyorum ancak sonuçta onlar da bir kaynak ayırıyorlar buna ve pek tabiki haklarını arayabilirler.

nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mağazayı senin üstüne yapsınlar konu kapansın.

aksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Temmuz ayı bildirgelerinin verilmesi ile ilgili kanuni süre Ağustos 23 dür. Bu tarihden sonra e devlet veya sgk sitesinden görebilirsiniz. Ancak bankaya yattıysa 4 günlük ücret sgk girişiniz olmuştur. Sgk sız çalışan bir kişinin maaşını bankaya yatırmazlar. Böyle bir hata yapacaklarını zannetmiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brky77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

İş yerinde sana naptılar aga? kan davası gibi yapmışsın mevzuyu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rodya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    E zaten işe giriş amacı da çalışmak değil, giriş yapıp hemen istifa ederek en azından sigorta başlangıcı yaptırmakmış.
    Şirketin hakları nelerdir bilmiyorum ancak sonuçta onlar da bir kaynak ayırıyorlar buna ve pek tabiki haklarını arayabilirler.
    Alıntı nostra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mağazayı senin üstüne yapsınlar konu kapansın.
    Alıntı oğuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İş yerinde sana naptılar aga? kan davası gibi yapmışsın mevzuyu
    Amacım sigorta falan yaptırmak değildi yanlış anlaşılma olmasın. Böyle birşey yapmaya kalksam çalıştığım firmanın 3 kez Kartaldan karşıya mülakatına gidip işe girmek için uğraşmazdım. Gider başka yerde sigortamı rahatlıkla gösterebilirdim. İşe girdikten sonra yaşadığım tatsızlıklardan dolayı ayrılmak zorunda kaldım. 4 günlükte olsa benim yasal hakkım olan sigortamı yapmazsa kimse kusura bakmasın elimden geleni yaparım.
    15' F30 M pack
    13' İbiza Cupra

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aksel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Temmuz ayı bildirgelerinin verilmesi ile ilgili kanuni süre Ağustos 23 dür. Bu tarihden sonra e devlet veya sgk sitesinden görebilirsiniz. Ancak bankaya yattıysa 4 günlük ücret sgk girişiniz olmuştur. Sgk sız çalışan bir kişinin maaşını bankaya yatırmazlar. Böyle bir hata yapacaklarını zannetmiyorum.
    Teşekkür ederim 23 ünden sonra bakıcam.
    15' F30 M pack
    13' İbiza Cupra

Mert G - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aksel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğru cevabı arkadaş yazmış, SGK beyannameklerinin son verilme tarihi temmuz ayı hizmetleriniz için 23 Ağustos'tur. Firmalar bordroları hazırlayıp SGK sistemine girerken genelde son güne kadar bekler öyle girerler. Hiçbir firmanın bankadan ödeme yapıp da SGK yapmayacağını düşünmüyüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mert G Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğru cevabı arkadaş yazmış, SGK beyannameklerinin son verilme tarihi temmuz ayı hizmetleriniz için 23 Ağustos'tur. Firmalar bordroları hazırlayıp SGK sistemine girerken genelde son güne kadar bekler öyle girerler. Hiçbir firmanın bankadan ödeme yapıp da SGK yapmayacağını düşünmüyüyorum
    Tamamdır abicim, teşekkür ederim Benim öğrenmek istediğim aslında bu bilgiydi. Bazı arkadaşlar konuyu saptırmaya çalışmış. 23 Ağustostan sonra bakıcam sisteme.
    15' F30 M pack
    13' İbiza Cupra

erturul çiçek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 günde ne gibi sıkıntı yaşadın da böyle hak arayışına girdin anlamadım

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Madem hakkını arıyorsun o zaman büyük tazminat peşinde olmanı ne diye açıklayacaksın ? Git şikayet et adamlar ceza yesin 4 günlük Sigorta'nı yapsınlar olay kapansın demelisin bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Madem hakkını arıyorsun o zaman büyük tazminat peşinde olmanı ne diye açıklayacaksın ? Git şikayet et adamlar ceza yesin 4 günlük Sigorta'nı yapsınlar olay kapansın demelisin bence.
    Tazminat derken onların sigorta yapmadıklarından dolayı sgk ya ödeyeceği cezayı kast ettim. Parada pulda gözüm yok ihtiyacımda yok allaha sukur. Sigortamı yapmasınlarda aa dava açıp para kazanayım demiyorum. Art niyetli düşünmeye gerek yok. Sadece ben orda 4 günde olsa çalıştım. belirli bir emeğim var ve kanunen benım hakkım olan sigortamıda yatırmalarını istiyorum. Yapmazlarsa şikayet edicem korkma tazminat davası açıp para almaya niyetim yok.
    15' F30 M pack
    13' İbiza Cupra

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Direkt calistiginiz firmaya sorsaniz.

deathofacar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya adam seni çalışacak diye güvenip işe alıyor, 4 gün içinde tatsızlık matsızlık voltanı alıp gidiyorsun, adam çalıştığının da parasını ödüyor, sonra da diyorsun ki - yok ben ilk defa işe girdim sigorta başlangıcım olsun diye peşinden koşturuyorum, yok ben sigorta değil de hakkımı arıyorum, yok mahkemeye versem büyük bir tazminat alabilir miyim, yok ben tazminat istemiyorum ceza ödesinler istiyorum, yok arkadaşlar konuyu saptırıyor, yok öyle yok böyle. 4 gün çalıştın diye kimseden birşey alamazsın da birşey yaptıramazsın da...
    "Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan,halkını esir eden,içerideki cephenin suskunluğudur."
    M.Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı deathofacar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya adam seni çalışacak diye güvenip işe alıyor, 4 gün içinde tatsızlık matsızlık voltanı alıp gidiyorsun, adam çalıştığının da parasını ödüyor, sonra da diyorsun ki - yok ben ilk defa işe girdim sigorta başlangıcım olsun diye peşinden koşturuyorum, yok ben sigorta değil de hakkımı arıyorum, yok mahkemeye versem büyük bir tazminat alabilir miyim, yok ben tazminat istemiyorum ceza ödesinler istiyorum, yok arkadaşlar konuyu saptırıyor, yok öyle yok böyle. 4 gün çalıştın diye kimseden birşey alamazsın da birşey yaptıramazsın da...
    Yaşın kaç bilmiyorum ama yukarıda yazdığımı okursan gereken cevabı alırsın.Tartışma çıkarmak için yazmayın şuraya sordugum soruyu bilyorsan yaz bilmiyorsan yazma. Karşındakinin nasıl birisi oldugunu bilip bilmeden fikir yürütmeyin parasıyla puluyla işim yok .Bir usülsüzlük varsa ortada şikayet ederim kusura bakma cezasınıda ödemek zorunda sorduğum sorununda cevabını almış bulunmaktayım konu kilitlenebilir.
    15' F30 M pack
    13' İbiza Cupra

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)