drone varken reaper gibi iha lardan mı bahediyorsun ?
ne kadar bomba yükü taşıyorlar ki ?
Printable View
Kaynak benim totom :)
Peki komplo teorisi mi gerçek mi ?
Bu sene upgrade görmüş bir yazılım...
Ayrıca yeni dizaynı ve daha güçlü roket iticileri var..
Menzil yüzde 40-50 ye kadar arttırılmış..
Bir başka ülkeye nasıl kendi füzeni koyarsın ? Savunma adı altında mı yoksa offensive tipte saldırı füzesi bunlar diyerek mi ? :)
ekonomi konusmuyorsunuz sanirim. boyle giderse kitlenir.
bildiğim hava savunma ile kara-kara füzeleri arasında en büyük fark radar ve güdüm sistemleri diye biliyorum yani hava savunma füzelerinin daha spesifik radar sistemleri var. Mantıken bir yazılım ile neden kara-kara füzelerine dönüşmesinler ki ? Ama bu iş ciddi iş abd'nin bile dötü yermiki? Hani sen millete hava savunma kalkanı kuruyorum de ama her yere saldırı füzeleri yerleştir ?
Bilader ne uyuması patriot dediğin sistemi öyle karadan karaya atış yapıcak şekilde modifiye etmek kolaymı sanıyorsun. Appstore güncelleme yapmaya benzemez. Hedef tespitini nasıl yapıcak ne tarz başlıklar kullanıcak mevcut bataryaları kullanarak menzili nasıl artmış adam gibi cevap vermeden ortaya bişey at çekil. Varsa bi bildiğin söyle bizde öğrenelim sağdan soldan duyduklarını anlatma. Ayrıca patriotlar nato nun bu müdahaleyi nato yapmıyor.
Bataryanın üzerindeki radar gökyüzündeki hedeflerin takibini yapar ve füzeyi çıkarır. Lazer güdümlü olsa anlarım dediğini bi dereceye kadar ama radar güdümlü bi füzeyle kara hedefini nasıl vurucan ?
Ha onu geçtim başlıklar sadece hava hadeflerini durdurmak için tasarlanmış. Sen nasıl kara hedeflerini imha edicen? Daha az olduğunu söyliyenler var ama menzil max 100 mil.
Bi scud yada tomahawk değil anlatabiliyomuyum. Bambaşka bi iş için tasarlanmış bi sistem.
Savaş sistemleriyle iligili çok okudum belgesel izledim. Sen neye dayanarak iddia ediyosun sende anlat öğrenelim diyorum.
Konunun özü birileri çok zengin olacak veya oldu :)
Yazılım mühendisiyim.. sektörüm havacılık ve flight training ..kaynağım bu az çok anlıyorumdur.
Scud tomahawk vs demiyorum bende ama istendiği taktide patriotu ofansif alanda kullanabilecek yazılıma ve desteğe sahipler.Bunu her büyük projede yazılım risk analisti yapar ve yaptırırlar.
Edit:Konuyu kaka etmeyelim daha fazla herkes bildiği ile kalsın..sana göre öyle bana göre böyle.
Siyasi kelimeler kullanmayacağım, son haftayıda iyi gözlemlemek lazım.
Sorum şu olucak, dolara mı yönelelim yoksa altına mı ?
Altın 1-2 ay önce dip fiyattaydı, o zamanda düşer iyice denildi almayın etmeyin herkes battı filan derken tekrardan bir artış oldu ve kaybını kapattı gibi. Bundan sonra ne olur acaba ?
Ellerindeki füzelerin ofansif özelliği yok diyorum hatta bi ton eleştiri yapıldı ikinci nesil füzeleri yolladılar diye (suudi arabistanda ve israilde çok başarılı olmadılar %50 civarıydı oranı). Sadece şunu soruyorum engebeli bi arazide karadaki patriot bataryasıyla yine karadaki yerdeki bi hedefi nasıl tespit ediceksin, tespit edip füzeyi çıkarttığında hedef takibini yapıcaksın. Bana bunu açıkla.
Uçak düştü pilotlarımız şehit oldu... Karşılık/sonuç: 0
Sınırımızın dibinde bomba patlatıldı,masum onlarca insan öldü... Karşılık/sonuç:0
Thy'nin pilotları kaçırıldı... Karşılık/sonuç:0
İsrail özür diledi tazminat alıcaz... Aldık,hep beraber kol saati taktık!
Birileri kendilerini dev aynasına gördüğü sürece, sanki tüm dünya onu adam yerine koyuyormuş gibi davrandığı sürece, Atatürk'ün tırnağı bile olamazken kendini onunla kıyaslatıyosa eğer bizden bi *** olmaz... Birileri Suriye ye gider, bizi de zorla sokar, ekonomi alt üst olur suçluşu gene başkaları olur bizimkiler değil...
Drone lar ile yaptiklarindan dolayi Obama bush tan beter, Mesela adamlar gayet rahat Amerikan vatandasi dahil istedini vurabiliyor ve terorist yaftasi koyup hic hesap vermiyor halkina, Cakma pis zenci demokrat iste Buda zenci tribiyle iktidara gelmis pisligin tekidir..Lobicilere vermekten follos olmus serefi..., Eger suriye ye girerse sebebi silah ureticilerini zengin etmektir...
Ya kufretmekten agzim kurudu bu a.k partisine...Ulan elin arabini benim vergilerimle hataya sokup doyuruyosun, ne hakla be?, Banane din kardesinden senin, kufredicem simdi kitabinada..
antepden bi arkadaşla konuştuk dün antepden taşınıyoruz bu suriyelilerin etkisi de cok büyük bunda bi eve 8 10 kişi doluşmuş hepsi terörist gibi diyor
Ciddi ciddi rezil ettiler Gaziantep'i...
İnanılmaz yobazlar, örf adet pek yok..Misafir diye başta sesimizi çıkartmadık, yardım ettik ama başımıza çıktılar.korkuyoruz çünki hepsi savaştan kaçan masum insanlar değil kesinlikle..Detayı hem beni hem sizi sinirlendirir.
Normalde barınma olarak çok iyi şartlara sahip Gaziantep, öğrenciler, durumu düşük aileler güzel fiyatlara 1+1 yeni evlerde kalabiliyordu..Ancak şimdi hepsini Suriyelilere verdiler uyanık emlakçı ve ev sahipleri yüksek fiyatlara..Öğrenciler hep açıkta kaldı..Kapıcı dairemiz boş ve kapıcı arıyoruz ve en az 5 grup öğrenci gelip yalvardı bu daireyi bize verin daha fazlasını ödemeye razıyız diye..Yardım edemedik çok üzüldük..
Bora abi s2000 alınca ben de seni arayıp abi neler yapabiliriz diye sormayacağım:D
çok uzun bir makale yazılır bu konu hakkında aslında.Savaş ve ekonomi orduları finanse eden finans şirketleri fon şirketlerinin açığa milyar dolarlık alımları vs.
kısaca piyasada beklenti satın alınır gerçekleşen satılır.Umarım hiç olmaz ama Suriye'ye ilk bomda düştüğünde gerek altın gerek usd tl karşısında değer kaybeder.Dolar endeksi 81 seviyesinde sadece TL'ye karşı güçlü şuan diğer her döviz gibi.
Suriyeliler sadece Antep de değil... Beylikdüzünde kaynıyor. Bizim sitede en az 100 aile var.
Altlarında son model jeep ler yolun ortasında durup manavdan rahatça alışveriş yapacak kadar pervasızlar !
Evet maddi durumları benide şaşırttı..Lüx diyebileceğimiz araçlara sahip olanlar epey fazla..
Sabahları RTL seyrediyorum. Almanlar Güneydoğu bölgesine askeri araçlarını konuşlandırmışlar. Bütün araçlar hazır kıta bekliyor. Savunma bakanları da her an saldırı olabilir diyor..
Ataköyde cuma namazı çıkışında elinde pasaportla dilenenide gördüm dedim yuh :)
babana rahmet. nasıl güzel söyledin ya
gözleri sürmeli suriyeli bayanlar trafikte üzerime çıkacaklar.
bu da yetmezmiş gibi ; ulan şehrime sığınmacı olarak gelmişsin. trafikte beni sıkıştırıyor. arkamdan selektör korna. insanda biraz mahçubiyet olur. inip beni dövecek birde
Mersin adana farksızmı... çok şükür çoğu gitti yazlıkcılar gelince... *** gibide para var kendileirnde altlarındaki arbaların hepsi lüks... zaten paraıs olan trye kaçıyor hepsi sonradan görme ve emin olun bir çoğu esadın zengin ettiklerinden ;) tayyipi takan yok yani... hepsi yüzsüz şerefsiz pis insanlar bide kavga çıkarıyorlar gelmiş benim toprağımda adam kesiliyorlar ama dayağıda yiyorlar burda... bunların alayına sıkacaksın kafasına adam değiller.... parası olmayanlarda zaten sınırlarda mülteci kamplarında telef oluyorlar...
Bu adamlar ehliyet falan nasıl çözüyorlar peki
Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili merkez üs olarak belirlenen Diyarbakır’daki 2′nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda hareketlilik başladı.
Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan hava üslerinden Diyarbakır’a savaş uçakları sevk edilmeye başlandı. Suriye’deki gerginliğin devam ettiği ve Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığı bilgisinin alınması üzerine TSK, kırmızı alarma geçti.
Sınır bölgelerine asker sevkıyatının tamamlanmasının ardından, Diyarbakır’daki 2′nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı 8. Ana Jet Üssü’nde hareketli anlar yaşanıyor. Türkiye’de bulunan diğer hava üslerinden Diyarbakır’a yaklaşık 20 F-16 savaş uçağı sevk edildi. Diyarbakır’a gelen çok sayıda F-16 savaş uçağının, Suriye’deki gelişmeler üzerine bu bölgeye kaydırıldığı ve olası bir sınır ihlali olması durumunda bu uçakların hazırda bekletildiği belirtildi.
Öte yandan, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na sevk edilen savaş uçakları için yeni hangar yapımı devam ediyor. Askeri havaalanının bulunduğu noktada ekipler, yeni ve geçici hangar inşaatını sürdürüyor. 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’ne Bandırma 6′ncı Ana Jet Üs Komutanlığı’na bağlı gece görüş ve vuruş kabiliyetine sahip “Yarasa” olarak adlandırılan 161′inci bombardıman filosu, Amasya Merzifon’dan Tunç ve Akıncı olarak adlandırılan 151′inci ve 152′inci filo ile birlikte Eskişehir’den gelen Panter olarak adlandırılan 111′inci saldırı filosundan takviye savaş uçaklarının geldiği belirtildi.
SAVAŞ UÇAKLARININ SURİYE PROVASI SÜRÜYOR
Diyarbakır’a takviye gelen 20 savaş uçağı, dün gün boyu eğitim uçuşu yaptı. Gece geç saatlere kadar süren eğitim uçuşu, Suriye’ye yapılacak olası bir operasyonda nasıl hareket edileceği ve uçakların manevra kabiliyeti test edildi. Yaklaşık 2 saat süren eğitim uçuşunun ardından uçaklar sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.
Diyarbakır’a sevk edilen savaş uçaklarının, son iki gün içerisinde Suriye sınırında toplam 6 kez keşif uçuşu yaptığı belirtildi. Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yapılan keşif uçuşlarına toplam 12 F-16 savaş uçağının katıldığı bildirildi. (İHA)
en azından aselsan-roketsan-tübitak ortaklığı ile üretilen güdümleri kitleri ile seyir füzemiz test edilmiş olur umarım.
şerrim şerrim diye geziyorlar trafikte. bindikleri arabalar AMG , M tarzı en aşağı 3000 cc araçlar. benzine yarın 12 kuruş daha zam geliyor. adamlar çatır çatır senden benden güzel geziyorlar.
geçmiş sayfada bahsedilmiş. 50-60 bin lira edecek dairelere 150-160 bin verip satın aldılar.
ehliyeti bilmiyorum da kasko işini ; sınırdan geçerken hallettiklerini öğrenmiştim.
evet gümrükte sigortalanıyor araçları pasaporta fln bişiler işliyorlar...
mersindede aynen 300 400 lira kira etmeyen yerler bunların yüzünden 1000 1500 liralara fırladı kendi halkım bunlaırn yüzünden ev bulamıyor ve tutamıyor pahalılıktan... evlerde aynen dediğin gibi genelde burda villa alıyorlar 200 eden evlere 400 500 verdiler 3 4 aile kalıyorlar kapıda dediğin gibi en aşağı 3000cc araçlar... tipleri görsen alayı dağdan inme tipler
Güneydoğudaki BDP ye verilen oyları baltalamak amacı ile bilinçlice yerleştirilmiş Suriyeliler.
Ama başa büyük bela olacaklar !
(Edit: Beylikdüzünde de CHP ye verilen oyları baltalamak amaçlı bilinçlice yerleştirilen
Suriye'liler dersem çok mu tesadüf dersiniz. Çünkü geçen seçimlerde Beylikdüzü'nün oyları
2 kez sayılmış çok tartışmalar yaşanmıştı)
fakirleride cayır cayır tup taktırıyo :D
Herşey çok ama çok kötü olacak. Hepmzin kredileri borçları var. Maddiyat zaten büyük tehlike olacak ama asıl felaket ülke elden gidecek.
ya gitsin ülke bırakın niye konuşuyoruz onlar bizden sizden daha iyi biliyorlar ne yapcaklarını milleti düşünen bir tane siyasi varmı kim napsın bizim geçim derdimizi kredimizi borcumuzu onların büllüğündemi sanıyorsunuz kim kime savaş açarsa açsın girerse girsin bize senelerdir giren girdi.. adam ülkenin anasını ağlattı hala kim var yerine geçicek diyebiliyorlar.. daha konuşcak bişi yok ...onlar ve bizler kavramı olduktan sonra sabaha kadar konuşsak bi *** olmaz bizden.. siyaset konuşmak yasak biliyorum ama ne dolarım var ne euro m nede fazla arabam olan düşünsün olanda ONLARDAN zaten :)
cari açığımız çok büyük rezervimiz sınırlı dövizi savunmak için çok az elimizde arguman var.. merkez bankasının elindede çok fazla bir araç kalmadı.. uzun süredirde yüksek enflasyon bastırılıyor..
faiz oranlarınıda kullanmıycakmış merkez bankası.. bence 3-4 gün beklemek lazım haftaya pazartesiye kadar şekil belli olur dövizde.. ben pozitifim genede pazartesinden sonra dolar yatay bir sürece girerse ok dir.. artarsa sıkıntı var..