gidermiyiz suriyeye biz acaba ? hımmına ne bedevi adamım savaş bile benim dönemime denk geliyor :D
Printable View
amerika musluman bir ulkeyi vuracak bizde destekleyecegiz yani ?
bu noktada merak ettiğim birşey var. mesela askerdeyken türkiye savaşa girme kararı aldı. türk askerleri suriyeye giricek dedi. benim de bağlı bulunduğum komutanlık veya herneyse bizlerinde gidiceğini söyledi. bende asker olarak gitmicem dedm. masum insanların ölmesine göz yumamam dedim. gitmiyorum dedim. benim için ne gibi bir yaptırım uygulanır ?
ben ağrı doğubeyazıtta askerlik yapıyorum 7 ayım kaldı ben gelmeden önce emir ile suriye sınırına destek için gidildi şimdi izindeyim 2 ay önce emir geldi hazırlıklarınızı yapın diye şuanda beklemedeler emir geldiği anda ilk gidicek olan tugay bizimki bekliyoruz bakalım ne olucak ama öyle gitmeme gibi bir ihtimal malesef yok paşa paşa gidip savaşıcaksın askersin bana kalsa ben askerede gitmicektim ama zorunlu kılmışlar bizlerde yapıyoruz
ölürse pek üzülemez zaten :)
eğerki askersen ve emir geldiyse birliğine mecbursun gitmeme ihtimalin yok bundan dolayı paşa paşa gidicen savaşa :)
savaş denildiği an, bundan caymak, kaçmaya çalışmak yada yine bireysel kararınla oradan ayrılmayla ilgili vur emrine kadar cezası vardır. Askeriye için geçerli tabi.
bu ülkede ilk defa türk askeri savaşmak istemiyor. bu ülkede ilk defa savaş olursa askerden kaçarım diyenler bile çoğunlukta!
bu hükümet bunu nasıl göremiyor? türk askeri amerikayla kol kola savaşmak istemiyor. suriyeye mermi sıkmak istemiyor. ama hükümet halâ hazırız diyip duruyor.
yazıklar olsun sen neye hazırsın? senin askerin bile senin düşüncelerinin yanlış olduğunu söylüyor! öyle en tepeye kendi paşalarını yerleştirmekle savaş kazanılmaz! zaten kazanmak istediğinide sanmıyorum bu hükümetin.
savaşa gideceklere sesleniyorum. Namlunun içine biraz toz toprak atın , iğneyi çıkarıp biraz yamultun elinizdekiler aynen çöp. Ondan sonra dönün geri mevziye silahım arızalı diye. Silahsız savaşmaya zorlayamazlar sizi. Savaş zamanı mühimmatla alakalı ceza da alamazsınız. İlk başta dağa taşa sıkın bitti gitti. Yeni silah versinler. Aynen devam. Saklanın amk. Çıkarmayın kafanızı boşa mermi atın. Sebepsiz yere insan katili olmayın. Kendi meselesi için savaşan insanlara müdahele etmeyin. Bu bizim savaşımız değil. ****** çocukları çok istiyorlarsa en öne geçip kendileri savaşsınlar. Büzükleri yiyorsa.
"savaş benim değil batı verdi bu emri"
https://www.youtube.com/watch?featur...eTOH-YZ8#t=146
tamda bizim askerlik dönemine denk geldi iyimi.
Askerlerimiz ben dahil olmak uzere hicbirsey bilmiyoruz egitim almiyoruz ki bizim tugay cok egitimi olan bir yer silahlarimizin hepsi cop 3 el atesin 2 tanesini tutuklu sekilde atiyorsun ki bu silahlar atis silahi normal zamanda kullanilmiyor diger silahlari saymiuorum bile bu sekildemi savasicaz kaldiki bizim savasimiz bile degil bakalim gielim gorucez artik
Çok doluyum yazmıyorum. Haçlı seferine katılan ilk müslüman ülke olarak tarihe geçmek üzereyiz...
Rus savaş gemileri İstanbul boğazında
Cumhuriyet Portal
anladım anladım :) zaten o manada dediğini biliyorum bende paşa paşa götüreceklere dedim aslında.
apo piçi suriyedeyken, suriye onu saklarken savaş çıksa önce ben giderdim. türkiye cumhuriyeti o zaman savaş ilan edemedi, şimdi bu şerefsizler yüzünden gidicez ve hem kendi canımızı hemde başkalarının canını tehlikeye atıcaz. adam ap açık tr ye de saldırırım diyor. benim ailem sevdiklerim buraya atılacak bir bombada, canlı bombada, kimyasal bombada tehlikye girecekse o zaman iş değişir işte.
Benzin ne olacak asıl soru o aslında :)
Kardeşim iç hizmet kanunu die bişi var askeriyeye girdinmi anayasa devre dışı kalır iç hizmet kanunu devreye girer normal kanunlarda idam olmamasına karşın iç hizmet kanununda savaş durumunda kurşuna dizilme ne yazıkki vardır bunlardan birkaçı yanlış hatırlamıyosam emre itaatsizlik eğer asker önünde yapılmışsa cezası kurşuna dizilmektir diğeride yurtdışına firarın cezasıda vatandaşlıktan çıkarılma ve yakalanırsan yine idamdır
Atsınlar sağa sola füzelere şu ortadoğu iyice bi çalkalansın çok ölüm olacak ve bu daha başlangıç, ileride kurulacak ülkeler oturana kadar bu böyle gidecek.
dönen askerlere savaş tazminatı varmı ? valla meraktan soruyorum bende savaşa karşıyım.Ama emir gelirse napsın çavuş bilal ?
Koyun can derdinde, kasap benzin :)
iranın iddiası
ayrıca esad kendi halkımı öldürmek için hiç bir sebebim yok iftira atıyorlar demiş. ama batı basını hiç yayınlamadı bizimkiler dahil.
http://cdn.cumhuriyet.com.tr/medya.php?mn=170707&s=0
351.KD Kıbrısta askerim 10 günüm kaldı nelerle uğraşıyoruz vallahi stresten çıldıracaz.
afedersın ama sana bunları kım soyledı?
hangı askerı ceza kanunu ya da ıc hızmet kanununda gordunuz bunları?
97den berı selam verıyorum hıc oyle kursuna dızılme dıye bısey gormedım-duymadım.
ıdam?
bunları bırak oda hapsı-goz hapsı bıle kalktı.sen neyden bahsedıyrsun yahu?
savas halınde ıslenen suclar-curumler sadece daha agır cezayla sonuclanır. ıdam-kursuna dızme vs gıbı cezalar yok bızde.arabıstan mı lan burası...
yahu dellenıyorum gokhan.
rdm cıktı cıkalı , bu olaylar oldu olalı askerlık maskerlık kalmadı.
asker > rutbelı ne zamandır. kılına dokunmazsın kımsenın. canını yakamazsın yanı.(ceza vermekten bahsedıyorum.sıddete karsıyım elbette ama ceza bıle veremıyorsun.dısarısı serefsız avukat dolu.canakkalede askerın bırıne fazladan kafa ıznı vermısler cocugunu gorsun dıye.asker yolda ölmüş.kan davası acmıslar ızın verdı dıye adama! bu kadar oc dolu dısarısı !!! baska bır manyak var mesela.adama ıs yaptıramıyorsun.ceza veremıyorsun.hastane postane gondermek zorundasın.bu sekılde yıyıp bıtıren cok var askerlıgı)
adam kolunu kırsa 3 ay ugrasırsın. asker tam dert. kuzuları kac senedır el bebek gul bebek beslıyoruz,en ufak zarar almasın dıye ıcımız gıdıyor ama hala sacma sapan seyler duyuyorum.yahu artık herkes kurallar uymak zorunda.kımse rısk alamıyor.bırakın dovmeyı etmeyı adamın tum ozluk hakları kullandırılıyor.kural dısı bısey yapamaıyorsunuz. gunde 8 saatten fazla egıtım nobet yasak.evcı kanunu degıstı. bırcok seye ızın verıyorsunuz. senelık yol ızınler vs ler suan askerlık gercekten hele kı okumus adama rahat. lutfen askerlık hakkında bılmeden abuk subuk seyler yazmayın....ıdammıs.kursuna dızmekmıs.hey allahım ya.
Gidişat cidden iyi değil. Gözlemlediğim kadarıyla birliklerde bir hazırlık var. 9-10 eylül gibi başlar bu iş. Biz savaşa girmesek bile, israil gemimize bomba atar bişey olur; suriye yaptı diye medya'da yayınlanır, tam ortasında kalırız bu işin. Allah sonumuzu hayır etsin...
Ortadoğu'da satranç tahtası üzerinde çok zor bir oyun oynanıyor ama ne yazık ki,
Tayyip efendi satranç bilmiyor.
bir yerde okudum bunu,katılıyorum.