Binek araçlar için hurda yasası çıktımı bilgisi olan varmı ?
Binek araçlar için hurda yasası çıktımı bilgisi olan varmı ?
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Çıkmamakla beraber eli kulağında diye biliyorum
gazetede bi ara100 milyon tl ayırdıkları yazıyordu ne kdr doğru bilemem
ama yıl sonu diyorlar.
No Comment!
Peki diyelim ki ben zamanında bir aracı hurdaya ayırdım. Hurdaya ayıran firma kurumsal ve devletin yetkilendirme yaptığı bir firma. Aracın evrakları vs tam. Banada sıfır araç alımında kolaylık sağlayacaklar mı yoksa sadece kanun çıktıktan sonra hurdaya ayrılan için mi söz konusu bu durum? Bilen var mı?
Zorunluluk diye birşey yok sanırım.
Yani muayeneden sıkıntısız geçtiği sürece 93 model araca binebiliriz değil mi?
Dün akşam haberlerde bende bununla ilgili bir şeyler duydum yasanın çıktığını belirtiyordu araştırdım fakat kayda değer bir bilgi bulamadım.İşin özü yasa çıkmış olabilir bu konuyu, ilgili yerlerde tanıdığı olanların konuşup öğrenip bizide aydınlatmalarını rica ediyorum özellikle kaç paraya sayıyor miktar nedir bunu öğrenebilirsem iyi olacak.
İşin uygulumasını nasıl yapacaklar ciddi bir merak konusu. Zira 2 - 3 yıldır dillendirilen bir konu bu.
Çok fazla eski araç var. Her aracını hurdaya ayıranın eline 3 5 bin para vereceklerini zannetmem.
Ancak yeni araç alacaklara ÖTV indirimi falan filan yaparlar herhalde.
Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.
3-6 bin arası bedel verilip, yerli üretimi olan araçlarda kredi kolaylıgı gibi bir şey yapılacagı üzerine bir şeyler okumuştum.
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
geçen bende haberlerde izledim bu otomobil sürücü odası başkanı açıklama yapdı öyle zorlama zorunluluk yok isteyen gidip vericek aracını sıfır alırkende indirim yapıcaklar ve kredi kolaylığı sağlanacak kısmı teşvikler var.. yasa kesin çıkıyor eli kulağında sanırsam bir kaç düzenleme yapılıyor birde doların ani çıkışı etki etmiş olabilir..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Beş altı sene önceki hurda yasasında eski araçları şahıslardan almamıştılar sadece ruhsatına 6000 tl vermiştiler bunuda direk nakit olarak değil de yeni araç alırken eski aracın gerekli evraklarını ruhsatını vs. verip 6000 tl ucuza alınabiliyordu eski araç ta yine ruhsatsız şekilde sahibinde kalıyordu.
Diğer alternatif te 500 - 1000 tl ucuza galericilere ruhsatı nakit olarak satabiliyordun yani aracın ruhsatı karşılığında 5000 tl ödeme yapıyorlardı.Bu dönemde böyle olması yüksek ihtimal fırsat bulunca buradaki galericileri gezip nedir ne değildir öğreneceğim aldığım duyumlara göre galericiler şimdiden bu tür araçların ruhsatlarını satın almaya başlamış.
Ticari araçlar için bu yasa uzun zamandır çıkmış durumda bunun haricinde binek araçlar için de çıktı yada çıkması an meselesi.Ayrıca zorunluluk yok arkadaşlar isteyen değerlendirecek aracını istemeyen kullanmaya devam edecek.
dün çıkmış bu haber
http://www.zaman.com.tr/ekonomi_hurd...e_2126111.html
hurda araba piyasası canlanıcak bu seferde
2-3 lira fiyat aralığındaki araçlara rağbet artacak ölmüş eşşek satıcıları dolacak piyasa.
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
20 yaşında olup da piyasası 6bin tl üzerinde olan çok araç var, zorunluluk olursa bu adamlar napacak?
Beni üzen tek şey şimdi bazı insanların elinde zamana damgasını vurmuş yada araba tarihinde kült olmuş efsane değerli araçlar var bazıları bunun bilincinde bilincinde olan zaten katiyen hurdaya vermez ama bazılarıda bilincinde değil hasper kader bir şekilde o aracı almış sürüyor ve bu tip insanlar o araçların parça yakıt bakım masraflarının altındanda kalkamadıkları için o güzelim araçlarda genelde bu tip hurda indirimlerinde çöp oluyor..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)