User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
41 sonuçtan 39 ile 41 arası

Konu: Büyükbaş & küçükbaş Hayvancılık ile uğraşan

SerkanYazgan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amcamların büyükbaş besi çiftliği var, 20 tane malla başladılar şuan 200e yakın. Yeri geldi her postada 10 tane mal öldü ama yılmadılar ve güzel paralar kazandılar. Bu sene etin kesim fiyatı kırşehirde 21.5 tl ye kadar yükseldi, 30 maldan 90 bin tl ye yakın paralar kazandılar. Zaten sistemi kurana kadar cepten yer fakat sistem oturunca devamlı nakit döngüsü oluyor. Çünkü yetişeni kesip yerine yenisi alıyorsun ve çark bu şekilde devam ettikçe nakite sıkışmıyorsun. En son aldığı mallar 2200-2250 lira arasıydı bildiğim kadarıylada devlet desteği mal başına 200 liraya indi (önce 300 dü), 2 bin lirada tüm masrafları tutuyor( yem,çoban vs.) kısaca mal yetişene kadar 4000 gibi masrafı oluyor. Kesimde üst üste 280-300 kilo ortalaması yakalanırsa basit hesap: 290*21 = 6090, 2000 net kar bırakıyor. 200 maldan 400 bin lira 10 aya bir kazanç, para olsa düşünmeden gireceğim tek iş

Bizim memlekette özelliklede bizim köy yolunda sağlı sollu herkesin besi çiftliği var, herkes bu işe başladı. İstanbuldan trilyonluk adamlar gelip 1000-2000 bin mal alıp başladılar. Desteği ve kazancı çok çok iyi bir iş.
    "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."

Cupra03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim öncelikli yapacağım,kesimden ziyade süt üretimi,ve her yıl damızlık sayımı arttırmak.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cupra03 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim öncelikli yapacağım,kesimden ziyade süt üretimi,ve her yıl damızlık sayımı arttırmak.
    aBİ SEN bu işe atıl bir sistemini kur geleceğim seni ziyarete Allah utandırmasın Şarköy de yapacağım bu işi ben istanbul her geçen günü beni uzaklaştırıyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)