Eğitim Birliği: 54 ÜNCÜ MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL. / EDİRNE MERKEZ / EDİRNE
Esas Birliği: 54 ÜNCÜ MKNZ.P.TUG.K.YRD.LIĞI İS.SVŞ.BL. / EDİRNE SÜLOĞLU / EDİRNE
Statü: KISA_DÖNEM ER
Hadi Hayırlısı..
Printable View
Eğitim Birliği: 54 ÜNCÜ MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL. / EDİRNE MERKEZ / EDİRNE
Esas Birliği: 54 ÜNCÜ MKNZ.P.TUG.K.YRD.LIĞI İS.SVŞ.BL. / EDİRNE SÜLOĞLU / EDİRNE
Statü: KISA_DÖNEM ER
Hadi Hayırlısı..
349 kd. geçen sene aralık - mayıs döneminde acemilik izmir narlıdere usta malatya 1.ordu
malatyada çarşıyla ilgili bişeyler yazayım çünkü birlikler farklı olduğu için ne söylesem boş...benim yaptığım askerlikten tsknın haberi olsa bi daha çağırır beni toplam 75 gün kamuflaj giymişim acemilik dahil ve normalde harcadığım paranın 2 katını harcamışım :D:D:D
usta birliğine geçince malatya merkezde geçer çarı izinlerin...
ben kendi yaptıklarımı anlatayım...her çarşı izinimde kamuflaj dahil bütün kirlilerimi götürüp asker pasajındaki kurutemizlemeye veriyordum (çorap çamaşır içlik vs...) eğer ceptelefonu olayını riske atmayım diyorsan yine pasajın içinde emanete bırakabilirsin hatta murat var kime sorsan gösterir en güvenilir esnaftır( ben usta birliğine cebimde blackberry le girdim iyi saklarsan bulamazlar ama çoraplar vs ilk bakacakları yer,ortamı çözene kadar içeri sokmamak daha mantıklı ki soksan kime şarj ettireceksin)...ben birlikte hiç banyo yapmazdım onun için hoop tarihi çarşı hamamına önce kese sonra havuz 2 saat öyle geçiyor zaten, sonra ya merkezdeki madoda otururduk yada malatya parka giderdik...çok bi beklentin olmasın çarşısıyla ilgili...zaten bi süre sonra sadece zorunlu bu tür ihtiyaçlarını gidermek için çıkmak cazip geliyor...
bizim acemiliğe 2 gün geç gelen oldu:D:D
Guzeeeel :D tabi gidip gormeden bilemeyecegiz muhafiz olma ihtimalimiz(oyleyizde kel alaka is verirlerse) yuksek oldugundan biraz carsi sorunlu olur her zaman cikamayabilirsin diyolar.Ben amm nin pesindeyim olursa kafamdaki gibi super geceleri sabaha kadar uyuma gunduz off :) Su normalin 2 kati para harcadigin kismi pedere okutacagim sen gidersin bizde en azindan 5 ay rahat ederiz yeter artik beni bitirdin falan gibi konusuyordu :D iklimi nasildir kisin cok mu sert soguk veya yagisli kirik bir soguk mu?Ulasim nasil 2.ordu benimki bayagi helikopterli jetli falan google mapten helikopterlerin kicina kadar gordum :)
6.jandarma komando alayı Manisa/Kırkağaç. GATA dan askeriyenin vermiş olduğu komando olamaz muhafıyla gidiyorum ama hadi bakalım hayırlısı.
gece teslım olabılıyormuyuz?
arkadaşlar silüste ne yazıyosa öyle gidin. Alırken bizi uyardılar öncede gitmeyin sonrada gitmeyin diye önemliymiş bu
Ne kadar geç teslim olunursa o kadar geç tezkere alınır. 6+1 gün dolmadığı sürece firar suçundan mahkemeye verilemezsiniz. Fakat teslim olduğunuz birlik astsubayı ve komutanının insiyatifine bağlı olarak izin tecavüzü suçundan mahkemeye verilebilirsiniz.
ben 06/11/2013 saat 10:00'a kadar teslim olmam gerekiyor.
bende; 05/11/2013'e bilet aldım.. o gün biraz dolanır sonra teslim olurum ;)
birde şu " teslim olmak " ibaresi ne kadar gücüme gitti anlatamam !!!
kaçak mıyız da, teslim oluyoruz ?... " katılmak " olarak yazıp çizseler ya :(
Benim de teslim tarihim 06.11.2013 saat :10:00
Benim uçak biletim 06.11.2013 saat 12:30 uçağı saat 3 gibi falan biraz geç giriş yaparım muhtemelen. cem ve ulaş sizin biletler ve teslim zamanı ne durumda ?
Arkadaşlar acemilik dönemi kaç gün? Süresi bellimi? Yoksa yerine göre değişiyormu?
75 gün acemilik yapmıştım..
91/2 uzun dönem..
Acemilik ne kadar uzun olursa okadar iyidir..
Boşverin takmayın öyle işleri..
Oraya gidince nasılsa herkes aynı..Biri 10 gün..Biri 75 değil..
Tadını cıkarmaya bakın..
Yoğun iş temposundan sonra:acemi birliğime katıldığımda,egıtım cavusunun tum ızdıraplarına karşın; ben burda tatıl de gıbıyım dediğimi hatılarım..
Yine olsa yine giderim..
İlk zamanlar zor gelecektir..
Akışına bırakın..
Hayırlısıyla gidin hayırlısıyla dönün inşallah..
Merak ettiğiniz bişey varsa da seve seve cevaplarım :)
kıbrısa düşenler hiç öyle yeşil maldiv adaları gibi biryer beklemesin :) kd olarak hala 39, topçu alayı güzelyurtta topçu olarak yardırıyorum. kd uzun dönem ayrımı az oluyor. eğitim spor ağırdır. sürekli denetim vardır. spor biter atış başlar o biter bakım denetlemesi başlar boş durmazsınız pek. iyi şafak atar ama bu sayede :) içlik bere eldiven falan getirsin kıbrısa gelenler geceleri soğuk olur nöbetlerde. nöbet süresine gelince değişkendir. ben günde 4 saat nöbet tutuyorum sınırdaki arkadaşım 12 saat tutuyor bu tamamen şans işi. bu arada olursanız ya uçaksavar yada muhabereci olun rahat edersiniz. obüs dedikleri araçlar 52 model abd nin hibe ettiği araçlardır hala kullanılıyor. öyle çok teknolojik silah araç vs hayaliyle gelmeyin askere :)