Pm at yardimci olmaya calisayim
Pm at yardimci olmaya calisayim
Ben hep bele yakın mideme çekerim
yukarıya dogru çekmek kadınların işi hafif çalışıyorlar çünkü
ağır çalışan midenin üstüne dogru çekmeye çalışsa sakatlanma olasılığı yüksek
aslında kendin işi çözmüşsün aynı yere vuruyor diye söyulüyorsun o yüzden kasma her türlü çalışıyor kasın ağır kaldırmaya çalış
100 kg 8 tekrar benc ile göğüslerim hiç ama hiç ağrımıyor.
Onun yerine 50 kg 50 sn yaklaşık 25 tekrar bench ile kemiklerimde bile yanma hissediyorum.
Hilmi ağır çalış demiş ne kadar ağır olursa o kadar çok büyür ilkesini savunan çok insan var. Ersin kurelin antremanını izledim sadece motivasyon için ağır çalışıyorlar hafif çok tekrar daha iyi dedi.
Siz ne düşünüyorsunuz bende hafif çok tekrar yapip kemiklerimde yanma hissediyorum. Çok yapınca kg yi yanma falan hissetmiyorum
Bir de bu yeni crossfit gym'ler çıktı. Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz ?
ağır çalışmak önemlidir ama ağır çalışacağım diyip hareket nizami ve yavaş yapılmadığı takdirde ağır çalışmanında bir önemi yok bir işe yaramaz..
aslında ağır çalışmanın ana konusu kasların tükenene kadar çalışmasıdır.
teşekkürler kardeşim.en azından fikir olarak mantıklı geldi bana off günleri mantık olarak ya da üşengeçliğimden haftasonuna koymuştum ben :/
ayrıca şu aralar öğrenci spec yaşadığım için , evde kendimin hazırlayabileceği spor öncesi veya sonrası , hatta uyku öncesi , sabah uyanınca yiyeceğim içebileceğim birşey var mı?varsa bu tariflere nasıl ulaşabilirim ?
bana spor hocam incelmek(sıkılaşması) için çok tekrar hafif kg demişti az tekrar yüksek kilo ise hacimlendirmeye, geliştirmeye yönelik demişti :)
sonra bende biraz araştırma yapmıştım internette de bi kaç yerde öle yazıyodu :)
3 set göğüs çalışılıyorsa bende yaklaşık 15-20 adet hangi kg ise onu basıyorum. Son 1 setide yaklaşık 8 adet basabildiğim maksimum ağırlığı basıyorum.
arkadaşlar şuan inanılmaz bir sorunum var
5 gün önce ameliyat oldum
genel olarak bayıltıldım.yani narkozu bastılar
dün spora başladım
10 tane barfiks cekemiyorum yada ağırlık kaldırmam % 50 düştü,moralim çok bozuk .nedir bu durum tıbbi açıklamsı ne olabilir.narkoz un etkisi hala vücudumda olması sebebiylemidir acaba :(
benim tecrübeli arkadaşlara ve abilerime bir sorum var.
Sol bacağımdan doğuştan 5cm kısa olduğu için ameliyat oldum ve şu an sol bacak kemiklerim uzatıldı. Naısl uzatıldı diye merak ederseniz FITBONE® – Fully implantable electromechanical intramedullary nail
bu websitesindeki sistme ile uzatldı yaklaşık 4 ay oldu ameliat olalı ve 4 aydır koltuk değnekleri ile yuruyorum, doğal olarak fiizksel aktivitem hiç kalmadı. Osrumise şu doğal olarak kilo aldım ve kas mas hiçbirşey kalmadı diyebilirim haliyle belde yağlanmada oldu.
Ben şimdi yürüyebiliyorum yeni yeni yürümye başladım, Siz sol bacağımı çok zorlamayacağım bir şekilde nasıl fitness yapmamı önerirsiniz ?
Şimdiden teşekkürler
Olay aslinda cok basit onatta daha onceki postlarda ifade etti zaten donup bakabilirsiniz olay sadece uygulamaya kaliyor iradeye hirsa kaliyor. kilo almak icin kendini zorlayarak yemek yemeye de gerek yok.
uyku duzeni birinci sart olmakla beraber kahvalti ogle yemegi 16.00 17.00 gibi bir ogun daha ve aksam yemegi olmak uzere 4 ana ogun yapsan veya 3 ana 3 ara ogun yapsan rahatlikla bu durumun ustesinden gelebilirsin.
yapman gereken tek sey duzgun beslenmeye ek ogunlerde kaliteli karbo almak. bunuda ogunlere ek haslanmis patates bulgur vs gibi saglikli seyler ile cozebilirsin.
herseyin basi duzen plan program.
Bankada çalıştığım için h.içi evde kahvaltı yok. 8,30 gibi gelirsem 1-2 poğaça yiyorum.
Öğlen 12:00 ya da 13:00'da öğle yemeği yiyorum. Akşam mesai olmazsa 19:30 gibi de evde akşam yemeği. Kalırsam 17:00 - 17:45 arası bankada yemek..
Öğlen yemeği ile akşam yemeği arası çok sık olmasa da bisküvi vb. şeyler atıştırıyorum.
Uyku olarakta 23:30 gibi yatar sabahta 07:00 gibi kalkarım.
Görünüşte çok karmaşık olsa da günlük rutin hayat bu şekilde. Ama sağlıklı beslenirken neler yeneceği konusunda çok da bilgi sahibi değilim. Mesela tahıl-buğday vb. ürünler kilo almada baya etkiliymiş. Flexamin (serdar) sağolsun ufak bi liste çıkardı. Bakalım onu uygulamaya başlayacağım. Varsa başka teklifler de onları da dikkate alabilirim..