2 saat 40 dakikalik antremani nasil yapiyorsunuz ben 2 bolgeyi toplam 10 hareket 45 dakikada yapiyorum . Napiyorsunuz antrenman ortasinda yemek mi yiyorsunuz anlamiyorum bu 2 3 saat antrenman yapanlari
2 saat 40 dakikalik antremani nasil yapiyorsunuz ben 2 bolgeyi toplam 10 hareket 45 dakikada yapiyorum . Napiyorsunuz antrenman ortasinda yemek mi yiyorsunuz anlamiyorum bu 2 3 saat antrenman yapanlari
işte kimi farklı diyor kimi farklı mesela yabancı kaynaklarda araştırmalara göre
that increasing the amount of protein in the meal didn't create a bigger boost in muscle synthesis. On average, subjects who ate 90 grams of protein at a meal got exactly the same benefit as subjects who ate 30 grams.
Tek öğünde 30 gram protein alan ile 90 gram protein alan aynı kas büyümesi yaşanmış.
Nutrition Diva : How Much Protein Can the Body Absorb? :: Quick and Dirty Tips ™
Buda türkçe kaynak
Protein Rehberi
Mesela başka bir kaynak
Doug Paddon-Jones, Ph.D., Professor of nutrition and metabolism at the University of Texas Medical Branch.
“Skeletal muscle protein synthesis is maximized by 25 to 35 grams of high-quality protein during a meal,”
Bunu diyen Texas universitesi profösörü.. 25 ile 35 arası max sentezlenir diyor..
How Much Protein Your Muscles Can Absorb In One Meal | Men's Health
Şimdi doğru yanlış demiyorum ikilemde kalıyorum zaten dogruyu bilsem burada sormamBi yanda 70 yaşında us de profosor diğer yanda 23 yaşında badici genç
Birkaç tane daha okudum orada da max protein değerleri verilmiş.. İnsan düşünüyor acaba insan vuducu 30 gramdan fazla protein sentezler diyenler supplement firmalarımı ? Benim proteinin arkasında öğün başına 1 cup yazıyor 25 gram protein , satıcı bana sen kafadan 2 cup iç diyor.. E yani 2 cup içmem 2 kat hızlı gelin ürün almam gerek.. Bilemedim valla.Kuzenim genetik okudu yarın bi ona sorucam bilgisi var mı ..
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
arkadaşlar günlük protein ihtiyacınızı nelerle karşılıyorsunuz toz protein hariç ? Yumurta tamam , et/tavuk/hindi tamam bunun harici ? Yogurt ? Musli ? Pirinç ? Veya proteinli makarnalar var ? Sabah yumurta beyazı yedim 4-5 tane , öğlen spora gittim shake içtim , aksam hindi yedim ama 50 gram falan eksiğim oluyor.. Yogurt mu yesem veya yukardıda saydıklarımı ?
kg yada yağsız kg x 2 bence fazla 1.5 1.7 arası idealdir gereksiz yüke strese vs girmeyin. fazla proteinde kilo aldırıyor zaten.
sarı leblebi, arada sırada kabak çekirdeği tercih edilebilir. Günlük olarak fındık/badem/ceviz tüketimi zaten oluyordur.
Ayrıca lor peyniri, makarnayla ton balığı, somon vs menüyü süsleyecektir.
özellikle yemek yemek bu aylarda çok zor oluyor benim favorim ufak bir salatayla karışık ton balıklı makarna, içine garnitürde atıyorum.
TR - B13
bi kasın çok çalışması çok gelişiceği anlamına gelmiyor. idmanlardan verim almak için doğru bi antremanın yanında doğru beslenme programıda şart. setler tekrarlar ne kadar uzuyor ki 2 2.30 saatleri buluyor
oww lor peyniri çok iyimiş 45 gramda 15.5 gram protein.. gördüğüm en yüksek gram/protein oranı diyebiliriz.
https://i.hizliresim.com/l73m8k.jpg
2 günde 1 pilav yapıyorum hindi göğüs ile , yapışmaması için çok az leblebi büyüklüğünde yağ koyuyorum sorun olur mu acaba ? Ya zeytinyağı kullanıyorum yada becel margarin (doymuş yağ oranı çok düşük oldugundan) , 2 günde bir yeterli olur mu birde ?
şimdi şöyle oldu
1.Protein alımı: 3 yumurta (1 veya 2 sarılı) 100 gram peynir (lor vs) , hindi füme (30-35 gram protein)
-İDMAN
2.Protein alımı: 3 saat sonra yani idmandan sonra protein tozu (40 gram p.)
3.Protein alımı: Haşlanmış hindi göğüs ekmeksiz tuzsuz ve 2 günde 1 yanında pilav (30-40 gram p.)
4.Protein alımı: 350 gram diet yoğurt (30-35 gram p.)
Ara öğünlerde kavrulmamış taze tuzsuz yer fıstığı (10 gram p.)
Tabi bu idman günlerinin programı , pazartesi - salı - çarş - perş - cuma 5 gün gidiyorum. Cumartesi pazar off.. O günlerde kırmızı et yiyorum , bazen bir hamburger vs mokunu çıkarmadanUmarım iyi olur çünkü 4-5 aydır yapıyor inanın hiç beslenmemişim şimdi anladım.Öncesine bakıyorum o kadar yogun çalışıyordum bide diet yapıyordum bi hesap yaptım günlük aldıgım protein 40-50 gram mış... E istediğim gibi gelişemedim çok üzülüyordum meğer işin kilit noktası beslenme imiş.. 10 gündür iyi besleniyorum inanın fark etti , hatta 3. 4. seti yaptıgımda yorulmaktan geberdiğim haraketlerde bile yorulmuyorum artık... Keşke bu beslenme şeklini 4 ay önce keşfetseydim neyse en azından dogru işi yapmaya başladım.
idman ile 2.öğün arasında mı 3 saat var yoksa 1.öğünle mi üç saat? idmandan önce karbonhidrat alımı neden yapmıyorsunuz
2 saat 40 dk antremanmı olur bb de hammallık yapıyorsun. Amacın kilo vermekse uzun antreman düşük ağırlıkla yapılır ki sen tahminen bunu yapıyorsun. Gelişmekse kapasiten olan max ağırlık la çalışman gerek ki bu şekilde calışıp 3 saat antreman yapamazsın 1 saatten sonra elin ayağın titrer çekmez. Bukadar sürede Vücut katabolik reaksyona girer. En kötüsüde sakatlık riskin çok fazla kaslarında bu sürede laktik asit birikimi olur. O açığı kapatmak için antreman içi besin takviyeside yaz aylarında metabolizmayı ve böbrekleri zorlar. Bence antreman şeklini değiştir.
Şu an 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 konuk)