https://itunes.apple.com/tr/app/itur...451053037?mt=8
bu uygulamayı indirirseniz baya bir açıklama var ayrıca mustafa bey'de sorularınıza cevap vermeye çalışıcaktır.ama en iyisi yinede arayıp öğrenmek
Printable View
https://itunes.apple.com/tr/app/itur...451053037?mt=8
bu uygulamayı indirirseniz baya bir açıklama var ayrıca mustafa bey'de sorularınıza cevap vermeye çalışıcaktır.ama en iyisi yinede arayıp öğrenmek
blok muafiyeti gereği ürünün bulunduğu ülkedeki distrübütörü garanti vermek zorunda.
Bunun en büyük örnekleri after market olarak gelen araçlardır.garanti taleplerinin red edilmesinden dolayı mahkemelik olan araç sahiopleri var.
not: bu sadece araçlar için geçerli.Elektronik cihazlar bunu araştırıyorum.
Fiyatlar iyi gerçekten, şu air drone u istiyordum kaç zamandır, bakmaya değer.
mac air 2nin çok az altı olur diye düşünüyordum anlaşılan sağlam ölücüymüşüm yineeee :D
Apple Store açılmadan önce iPhone haricindeki bütün ürünleri Bilkom ve İndex ithal ediyordu. iPhoneları ise Genpa,Telpa,Brighstar tarzındaki firmalar ithal edip garantilerini sadece kendi teknik servislerinde veriyorlardı. iPhone haricindeki diğer bütün ürünlerin uluslararası garantisi fatura dahil istenmeksizin ülkemizde geçerliydi. Ancak Store'un açılmasıyla ne gibi değişiklikler olucak ilerleyen günlerde görücez.
beş kuruş para vermeden telefon alıyorsun ama ? zaten sürekli internet paketı kullanıyorum 4 gb ayda 39 lira bana gayet mantıklı gelıyor toplamda 200 lira pahalıya gelıyor oda normal gibi
Turkcell den alınan 5S ler hakkında Apple fiyatları ile ilgili küçük bir kıyaslama..
iPhone 5s 16 gb
Apple
Kredi Kart ile 2149 TL (12 ay taksitli)
Peşin (Havale) : 2063,04 TL
Turkcell:
En baz seçeneği seçtim.
24 ay kontrat yapılıyor. 256 mb internet veriyor.
119 TL x 24 = 2856 TL
Aylık internet fiyatı: 14 TL
14 TL x 24 = 336 TL
2856 TL - 336 TL = 2520 TL Turkcell de çıplak telefon fiyatı.
Apple : 2149 TL (2063 TL peşin)
Turkcell: 2520 TL
Apple dan peşin 5s alınırsa, Turkcell 457 TL daha pahalı.
Apple dan kredi kartı ile 5s alınırsa, Turkcell 371 TL daha pahalı.
(Bu rakamların üstüne 336 tl lik alınması mecbur bırakılan internet paketi dahil edilmemiştir. Turkcell den cihaz alındığı taktirde 336 TL daha ilave edilmesi gerekir.)
64 gb lık 5s lerde
Turkcell 5s 64b vs Apple 5s 64gb
Apple 240 TL ucuz
İlave olarak Turkcell e iki yıllık toplamında 4gb internet ücreti olarak 960 TL daha ödemeniz gerekiyor.
Biraz açıklayıcı oldu sanırım bu kıyaslama.
Turkcell den alanlara geçmiş olsun.
apple store açıldığında fiyatların böyle olacağı belliydi zatende.
5C nin fiyatı niye böyle anlamak güç arasında 250 TL gibi bir rakam var 5s ile
Onlar ortaaokula liseye giden ergenler için.
Anaları babaları deliler gibi iPhone satın alıyor bu çocuklara.. 5s lerden nefret ediyor hepsi de.. 5c lere ise bayılıyorlar..
Daha renkli, daha spor görünüm, daha canlı cünkü.. 5S ler daha ciddi. İş adamımıyım ben peh diyor baya. :)
5c ler de çok çok satacak.
Turkcell 2520 tl ye
Apple 2149 tl ye satıyor telefonu. ikisi de çıplak cihaz rakamı.
ancak Turkcell den 2520 tl ye telefon alırsanız üstüne bir de 336 tl daha ödüyorsunuz mecbur, internet paketi satıyor size.. Oldu sana 2856 TL.
Apple dan 2149 tl ye telefon alıp, 2 yıl boyunca 256mb internet alırsanız iki yılın sonunda size 2485 TL ye geliyor.
Bu fark da 371 TL
Aradaki tek fark Turkcell 24, Apple 12 taksit.
Karışık mı oldu :)
Fiyatlar devletin gecirmesidir, Yeni retina macbook pro istedim amerikadan 3200 dolar... burda 8199 lira istedigim ozellikte, 1200 dolar daha pahali, Resmen devlet her yerden geciriyo, Haram zikkim olsun verdigimiz tum vergiler, Kanser tedavisine harcarlar insallah!!,
5 yokmu benmı goremedım. 4s bile var.
5c 5s demoları geleli çok oldu piyasa canlanıcak :D
sanırım 4s 8gb olucak ve 5s ile 5c satılıcak