İki boynuz ucu arası 123 santimetre olan kızıl geyik avlayan Sulu, izinli av bedeli olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne de 6 bin lira ödedi.
Kızıl geyik avında boynuz rekoru kırdı - Hürriyet GÜNDEM
Printable View
İki boynuz ucu arası 123 santimetre olan kızıl geyik avlayan Sulu, izinli av bedeli olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne de 6 bin lira ödedi.
Kızıl geyik avında boynuz rekoru kırdı - Hürriyet GÜNDEM
Yahu onlar sen ben. anadoluda bir cok koylu yapiyor bunu.
Tipki agustosda palazlari avladiklari gibi. Adam normal saniyor; aaa suz bu mevsimde mi basliyirsunuz? Biz bildircinla basliyoruz diyor keklige. Ornekler cok malesef...
Ben ekimden marta kadar en az 35-40 av gunu meralarda geciriyorum ve koy evlerinde yatiyorum. İclerine girince hikayenin rengi degisiyor malesef.
Duzgun avci cok cok az kaldi,dogrudur. Sehirdeki dejenarasyon/cahillik meradada var...
Kardeşlerim bilginiz dahilinde olmayan konuları niçin ısrarla eleştirerek gözüme sokuyorsunuz anlamış değilim :)
O adamın yaptığı yasal avdır
Devlete ödediği 6.000 TL nin bir miktarı ile birkaç kızıl geyik yetişmesine katkıda bulunuyor bunun karşılığındada az ömrü kalmış yaşlı ve artık damızlığını yitirmiş bir Avı Avlıyor
bunu yaparken yanında devlet ve orman müdürlüğünden bir rehber ve dağ rehberi eşlik ediyor
Kaçak avlanmanın önüne geçebilmek için çok önemli bu yasal avlanmalar
Almanyada her sene 5 milyon hayvan avlanıyor ve yerine yenisi yetiştiriliyor Bulgaristan romanyadada aynı şekilde
polpülasyona zarar veren kaçak avcılıktır
Bunun önüne geçebilirseniz hiçbir hayvan eksilmez aksine çoğalır
ama maalesef bizim cahil köylümüz murat abininde dedği gibi kafes avıda yapıyor far avıda yapıyor teypte kuruyor anaç dinlemiyor
bunun suçu vergisini verip yasal olarak avlanan avcıya mal ediliyor
Benim attığım postta karşıt bi görüş var mı ? Ben sadece konuda geçtiği için paylaşımda bulunmak istedim. Haberin detayında sizin de konuştuğunuz gibi yasal av parasını ödeyerek avlandığı yazıyor.
Ayrıca benden sonra benim attığım Post'a yorum arkadaşın yorumuna bişey diyemem..
Kardeşim her kuşun eşleşme ve yumurta bırakma zamanı vardır bunu zaten devlet bilir avcıda bilir ve o dönemde avı yapılmaz
Çulluk genelde şubat sonu mart ortasına doğru eşleşir zaten şubatta avı biter
keklik daha önce avı açılır daha sonra avı biter
zaten türkiyede keklik harici avı yapılan kuşlar
bıldırcın çulluk ördek cinsleri kaz bunlar göç kuşudur
genellikle göç ettikleri yerlerde eşleşir yumurta bırakırlar palazlanır ve tekrar yetişkin olarak bize göç ederler
Ayrıca Av yasaklanmalı diyorsunda bence de güvercin uçurmak yasaklanmalı
Hem peygamber efendimizinde hadisi vardır güvercin uçurmayla alakalı dinin müslümanlıksa merak edersen googledan araştırabilirsin
biraz ağır gelebilir o yüzden buraya yazmak istemiyorum
yani senin anlıyacağın herkese göre bir fikir illaki olucaktır :)
mınıks senın ne avı yaptığını benım için önemı yok, tarlasına mahsulune zarar veren hayvanı adam zehırledı oldurdu vs. onun yuzunden kuşlarda zehırlenıyor vuramıyoruz ,[ zehırleyen adama kızıyosun] dediğin post var,ama senın keyfı olarak avladığın hayvanlar var,farenın canı yokmu en basıdı.yada fareyı vur adama yararın olsun :)
orayı düzgün okumamışsın
tekrar yazayım
cahil köylü tilkiyi vurur yılanı öldürür
bundan dolayı fare çoğalır
gider zirai ilaç satın alır ve tarlasında kullanır
zehirlenen toprak ve su yaban hayvanlarını öldürür
bak bunları hep cahil olan köylü yapar hiç düşünmez fare niye çoğalıyor acaba diye
sen evinde haşere öldürmüyormusun zehirlemiyormusun
eger sende dikat eder evinde böceği davet eden birşeyler yapmassan (ekmek kırıntısı vs) hiç bir canlı öldürmek zorunda kalmazsın
ben çulluğu eti için avlıyorum zaten yaptıgım avlar kısıtlı çulluk keklik tavşan ördek
hepsinide tüketiyorum
marketlerde bunların hiç biri satılmıyor bir tek tavşan var oda yabani değil
Ayrıca AV eti farklıdır balık tutup yiyende bilir balık marketten aldıgından cok farklıdır
Onu vurmadan anlıyamazsın
köpeğin kuşu bulur kaldırır sende vurursun
anlamadığınız olay nesli tükenen bir hayvan için geçerli o dişilerin avlanmama olayı
nesli tükenmekte olan bazı kuş türleri var ülkemizde avı yasak olan mesela Angıt kazı gibi
Anlıyacagın nesli tükenme riski olmayan hiçbir kuşun yada hayvanın avda dişisine erkeğine bakılmaz
güzel kardeşim anlamak mı istemiyorsun ?
kuşlarda dişi erkek fark edemezsin nesli tükenme tehlikesinde olmayan hayvanın dişisini erkegini avlamanın ne zararı var
sen balık tutarken dişi erkek ayırt ediyormusun
ya muhalefet olcaksan mantıklı olcan *** etmeye ugraşmak için çabalamıcan
Angit ördek türüdür kaz değil..sadce familya baglantisi var
Sülün turac turna toy gibi nesli azalan kuşlarin avi bizde yasaktir ama tüm dünyada genellikle serbest nasi bir mantiksa:)
Tüm dunyada avcilik belirli kaideler limitler dahilinde serbesttir,dinende caizdir,avci olup olmamak vicdan işidir,el verir vermes size kalmiş ama kimsede fütursuzca bilip bilmeden eleştiremez.
Avcilik doğayla butunlesme,mucadele ve bir nevi dogal seleksiyona katkidir.
muhalefet olacak bişi yok ki sen geride yazdıgın msjları okursan görüceksn bu msja kadar avcı dişiyi vurmaz yazıyordun
*** etmeye uğraşmadım sordum cevap verdin bende cevapladım, bunda *** edicek bişi göremiyorum.
edit: cok balık tutmuş birisi değilim ama kendi adıma oltayı attıgımda gelen balığın dişi erkek oldugunu ayırt edemiyorum