Köpek almam şartmı kedi al
Bak kulagı kesik bir kedi vardı ondan gelmiş akmerkezde var çok şirin duruyor
bak bu
![]()
Köpek almam şartmı kedi al
Bak kulagı kesik bir kedi vardı ondan gelmiş akmerkezde var çok şirin duruyor
bak bu
![]()
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Dişi köpek kendini temizliyor genelde özellikle küçük hayvanlarda daha az oluyor.
Erkek köpek biraz daha aşırı oluyor. Biraz daha baş kaldırıyor eğitimi biraz daha zor oluyor.
Köpeğinize, evinize temiz bakarsanız eğer koku falan pek sıkıntı yaratmaz fakat , tüy biraz sorun olabilir halılarda , elbiselerde falan.
Tuvalet eğitimi çok kolay kendiniz bi yöntem geliştirip uygulayabilirsiniz.
+ Erkek köpek sürü lideri olmaya çalışır. Bunu başarmak için saldırmaz tabiki ancak oyun oynarken vs bunu dener. Asi bir tarafı olur her zaman. Dişi köpek daha kolay.
Edit:
Bu arada küçük köpeklerin bir çoğu boylarından dolayı Napolyon Kompleksine sahiptir. Hayvana tepeden bakılıyor ister istemez. Üstten bakmak tehdit algısıdır hayvanlarda.
Söylediklerimi işinin ehli her hangi bir eğitmen anlatacaktır zaten. Köpek eğitime gidecekse (küçük bir köpeğin eğitime ihtiyacı olurmu bakmadığımdan bilemem.) 6 aylık olana kadar yontulmamış odun gibi bakarsan daha iyi. Hiç bir şey öğrenmemeli o süre içerisinde. İzmirde iyi bir kaç adres biliyorum ancak Ankara için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
İyi hoş söylüyorsunuz da robot mu programlıyoruz yoksa beraber yaşayacağımız bir canlı mı alıyoruz? Her köpek ev düzenine az çok ayak uydurabilecek kadar eğitim alabilir ki bahsettiğiniz box içinde eğitim verme olayı için ciddi emek ve zaman gerekir. Normal bir bireyin box sevdası bir yerden sonra oyuncağı kutusundan çıkarıp oynayıp sıkılınca tekrar kutuya koyma olayına dönecektir. Ve eminim aynen dediğiniz şekilde bir zaman sonra hayvan günün çoğunu bir kafeste geçirmeye başlayacaktır. İlk defa köpek sahibi olacak birinin bu tarz bir eğitim verebileceğine inanmıyorum.
Umarım yanılırım ama 5-6 ay sonra yine burada köpeğime yuva arıyorum diye bir başlık göreceğiz. Lütfen olayın parasını verip almak, mamasını almak, aşısını yaptırmak olmadığını, bir canlının hayatını, kaderini çizdiğinizi unutmadan karar verin.
,
akılsız köpek yok sanırım bu arada
o zaman ben dişi köpek alayım, cunku araştırmalar ve tavsiyeler neticesinde hep dişi köpek önerilerinde bulunuldu herkes tarafından, peki dönemleri gelmeden önce bezi baglayabiliyor muyuz?
evet tunalıdaki petshop'ta da bundan gördüm scotish sanırım bunlar, camda öyle yazıyordu, bikaç kişi gelip bakmıştı tatlılar ama kedi işte sonuçta, sevdirmez cok kendini
insan gibi düşünebiliriz sanırım o halde bunu, cunku biz de kendimize bakmazsak kokabiliriz, köpekler de aynı şekilde, cunku koku olan evde de yaşamak imkansız bana göre, tuvalet egitimi için sanırım spreyler varmış, onu kakasını yapmasını istediğim yere sıkarsak hayvan oraya yapıyormuş ne kadar dogru bilmiyorum ama
diğer köpeklere de yukardan bakılıyor ama bu kucukler kendilerini bunu kompleks mi edinmiş acaba..artık nerede güzel bişi bulursam o şehre gelip alıp götürcem gibime geliyor, cunku ankarada da bulmak zor gibi
![]()
( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )
Kafes olayina ben de karsiyim ama tercih meselesidid elbette.Dişi olsun
regl durumunu gozunuzde cok buyutmeyin senede 2 defa hastalaniyorlar zaten.Biraz tecrube ile oncesinde anlamak mumkun.Bir foto koymayi becerebilsem yarin gidip maltese alicaksiniz ama beceremiyorum
![]()
Konudaki ilk mesajımda bulunan ilk cümleye dikkat ederseniz, daha önce köpek sahibi olmadıysanız vazgeçmenizi öneririm diye bir cümle kullandım. Bu saatten sonra İzmirden kalkıp Ankarada ki bir insanın köpek almaması için başında bekleyecek değilim. Yakınımda ki bir köpeğin hayatı beni ilgilendirebilir. Ancak 600km uzaktaki birinin köpek sevgisi ve sahip olma isteği beni ilgilendiren bir konu değil. Ben nacizane tavsiyelerde bulunuyorum ki 5-6 ay sonra kapıya koymasın.
Ayrıca yine daha önce cevap verirken şunuda belirtmiştim;
Tabuları olan insanların fikirlerini değiştirmekle uğraşmak istemiyorum. Bu sebepten narin parmaklarımı boşu boşuna yormam...
Tavsiyemdir. Köpek sahibi olmaya karar verdiğinizde iyi bir eğitmenden "köpek sahibi olursanız nasıl davranmalısınız?" eğitimi almalısınız.
Box içinde köpek zannedilenden çok ama çok daha kolay eğitilir.(nokta)
2. paragrafı sizi kastederek yazmamıştım hatta yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum.
Ancak hala savunuyorum ki, yeni eve çıkıp bir heves köpek alan birinin hem de küçük bir cins köpeğe box eğitimini veremeyeceği, kafesin bir süre sonra eğitim aracı olmaktan çıkıp hayvanın yaşam alanı haline geleceğidir. Bu da açıkça canlıya eziyettir. Bunun yanında özel bir ilgi veya meslek edinme durumu olmadıkça 2 numara öğretmek için bir hayvanın kafes içinde büyütülmesini doğru bulmuyorum zira ev hayatına ayak uyduracak düzeyde eğitimi en aptal köpek bile kısıtlanmadan alabilir.
Son olarak her şeyin doğrusunu bildiğimi iddia etmedim, köpeğim 12 (oniki) yaşında, çevremde çok fazla köpekli arkadaşım ve çok fazla da bir heves alıp sonra verecek ev arayan tanıdığım var, konu hakkında az çok fikir sahibiyim ama bundan sonrası için yapabileceğim bir şey yok, herkesin günahı kendi boynuna, konu sahibi arkadaşa köpeğiyle mutluluklar dilerim.
valla görsem fikrim değişir gibime geliyor, şuan kız kardeşim de kafamı karıştırdı pomeranian al deyip duruyor. dişi almaya karar verdim bu arada, daha uysal sadık olduklarından dolayı, yarın birgün erkek arkadaş dişinin peşinden gitmesinverdiğimiz sevgi emek heba olmasın
heran doğru şeyler yapıyor değiliz, zaten konuyu açmamın sebebi de oydu yani yanlışları öğrenmek, ateşli konuşmaya gerek yok, hiçbir ebeveyn cocuguna kafeste bakmaz ama sonuçta onun da oynadığı bi yatagı var dimi? geceleri yattıgı hani, parmaklı vs..
( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )
bence sphynx lere bak derim sıfır tüy hiç tüyü yok.. bende arıyorum ucuza bulsam hemen kapatıcam bir tane
görüntüsü dehşet gece evde ışıklar kapalı karanlıkda görsem salavat getiririm
Ama çok insan canlısı köpek gibi kedi içine köpek kaçmış bir kedi normal kedi işine gledimi kendini sevdirir falan kafasına esdikçe gelir gider bu öyle değil köpek gibi kucağından çevrenden ayrılmıyor.
![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)