Neyaparım bilmemde babama söylemem bütün paraya çöker![]()
![]()
MİLYONLAR KAZANDI AMA PARA HAYIR ETMEDİ
Mustafa Salgan kendisi hakkında "Kaybedebilme Kabiliyeti" adlı bir belgesel çekilen yoksul bir piyango hastasıydı. 1979'da 100 bin liralık ilk ikramiyesini kazandı. 1982'de yeniden 30 milyon lira tutturdu. 1984'te 15 milyon lira 1987'de ise 2 milyon lira kazandı. Belgeseli çekildiğinde ise hala ayakkabı boyacılığı yapıyordu.
Dayı naptın ya
Benimde 2004 model full paket bi peugeot 406 sedanı arkadan itişe çevirtip çift turbo yapmak gibi imkanları zorlayan bi hayalim vardı.. heralde gerekli mercilere basarım parayı arabamın garajdan çıkmasını beklerdim![]()
ig: erayender
bırakın evliliği sevgilim bile yok bütün parayı karşılıksız sevdiğim 4 tekeri olan vasıtalara yatırırım o kadar kahrımızı çekiyor yarı yolda bırakmıyor.
Bu çıkan vatandaşlar hiç mi yatırım yapmamış ya çöp bile mi almadınız arkadaş al 5-10 tane daire bak ay sonu kira gelirine hemen parayı pavyonda clubte ezmişler parayı![]()
Tahtakale de de öyle bi amca vardı elinde 2. el ceketlerle gezerdi belki buradan tanıyan da çıkar, zamanında ona da büyük ikramiye çıkmış , gazinoda eglencede kumarda parayı karısıyla falan çatır çatır 10 sene yemişler, para suyunu çekince karısıda boşamış adamı , berduş berduş dolanırdı kafayı tozutmuştu iyice.
Bende bu paranın helal olduğunu düşünmüyorum, çok hayrı da olmaz ama anlatılan hikayeler hep ömründe o paranın 1000 de 1 ini bir arada görmemiş adamlar. Onların çıldırıp kafayı yememesi çok doğal. Hali vakti yerinde ya da bir iş adamının eline geçse o parayı 100 e katlar.
Ben olsam parayı direk banka da repoya yatırırdım. Ondan gelen faizi de lüks ihtiyaçlarım için harcardım çarçur ederdim, fakire fukaraya balya balya dağıtırdım her ay. Zaten sadece aylık faizi aşağı yukarı 400 bin TL yapıyor . Zaten haram para bi de faiz yemiş üstüne ne olacak hay dan gelen huya gider![]()
[I]CORVETTE C7 Z51 STINGRAYBMW X3 SDRIVE
50 sinin 48 ini bankaya yatırır faizine falan dokunmadan 5 sene unuturdum. 2 milyonuylada izmirde güzel bir ev ve araba aldıktan sonra çine gider orada 2 sene dilimi geliştirir sonra gider harvard da economics okurdum. 5 sene sonra da karar verirdim neye yatırım yaparım v.s
Borç harç yatırır ufak bir kısmını cebe atar geri kalanı uzun süre çekilmemek üzere vadeli hesaba koyardım. Hayatıma da hiçbirşey olmamış gibi devam ederdim.
Bir kaç ev dükkan alırdım. Kira geliri ile biraz olsun kendime güvence sağlardım. Onun haricinde aileye giderdi baya. 2-3 senemi sadece dünyayı dolaşmaya adardım. Gittiğim yerleri doyarak, zaman kısıtlaması olmadan, o yerleri yaşayarak tecrübe etmek isterim. 50 milyon çok büyük rakam. Tehlikeli.
Sanırım para hesaba geçtikten 1 hafta sonra Dünya turuna çıkarım.
dur dur çıkmam herhalde o kadar yol amk ya yolda başıma bişi gelirde ölürsemparayı yiyemeden gitmem arkadaş
![]()
Benim en büyük hayalim İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce ve Rusçayı ana dilim gibi konuşmak. Dil eğitimine para yatırırdımSonra ver elini latin amerika rusya falan filan
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)