User Tag List

Sayfa 7/11 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
201 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Kış lastiği olmayana 77 lira ceza.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı altugkocer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabam 4 çeker (awd) merak ettim cumartesi günü kar yağdığında evimin etrafında (dikmen) yazlık lastiklerle dolandım. Sadece çok dik bir yokuşta çıkarken zorlandım.

Ama yokuş aşağı inişlerde ciddi sıkıntı vardı

Bugün kış lastiği aldım taktırdım şimdi kafam çok rahat. Hatta lastikçi "abi buna taktırmana gerek yoktu ben hiç yolda kalan forester görmedim" dedi. Ekstra olarak bagajımda zincir, takoz, çeki halatı vs. de var. Tedbiri elden bırakmamak lazım.

Hayatında hiç kışlık lastik kullanmayan adamlar var. Bu adamlar aradaki farkı anlayamaz. Bunlardan biri de benim babamdı 3 5 senedir alıp takmaya başladı kışlık lastikleri.

Şimdi ben ona bu kadar ısrar ettiğim için teşekkür ediyor bana. "Yıllardır bu 4 mevsim lastiklerle ne eziyet çekmişiz be" diyor. Bu arada babam sadece haftasonları kullanır arabasını, hava kötü olursa da hiç kullanmaz.
    Bende de Forester varken, 3 sene Nokian WR kullanmıştım, o lastikler resmen kar-buz için yaratılmış. Bir kere dik bir yokuşun başına gelmiştim; yokuşun başında kahvehane varmış; ahali fırladı dışarı bana acaip acaip bakışlar attı; yokuşu tırmandım sonra aynı yokuştan indim aşağıya, ahali bu sefer şok geçirmiş şekilde bana bakıyordu; jetonum aynı yokuşu bir türlü çıkamayan otomobilleri görmemle düşmüştü, meğer yokuş baştan sonu komple buz tutmuş, bende farkında değildim
    O lastikler olmasaydı; yokuşu çıkardım belki ama asla bir yere çarpmadan inemezdim.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Falmor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim.Ancak hala taban ölçüsünden endişeliyim.Lastik janta göre dar gelebilir diye.
    225'ten 215'e geçmenizde hiçbir sakınca olmaz

Ben CLK'm varken 245 orijinal lastikle çıkan arka janta önle aynı 225 taban lastik takıp kullandım kışın, en ufak problem olmadı.

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    225'ten 215'e geçmenizde hiçbir sakınca olmaz

Ben CLK'm varken 245 orijinal lastikle çıkan arka janta önle aynı 225 taban lastik takıp kullandım kışın, en ufak problem olmadı.
    Teşekkür ederim iyi oldu bu.

altugkocer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende de Forester varken, 3 sene Nokian WR kullanmıştım, o lastikler resmen kar-buz için yaratılmış. Bir kere dik bir yokuşun başına gelmiştim; yokuşun başında kahvehane varmış; ahali fırladı dışarı bana acaip acaip bakışlar attı; yokuşu tırmandım sonra aynı yokuştan indim aşağıya, ahali bu sefer şok geçirmiş şekilde bana bakıyordu; jetonum aynı yokuşu bir türlü çıkamayan otomobilleri görmemle düşmüştü, meğer yokuş baştan sonu komple buz tutmuş, bende farkında değildim
    O lastikler olmasaydı; yokuşu çıkardım belki ama asla bir yere çarpmadan inemezdim.
    abi o zaman bu lastikleri eskittikten sonra nokian almak farz oldu

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BthnKrkt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim pajerodaki mt lastiklerde M+S yaziyor. Mud + Snow diye geciyo. Polise bunu anlatinca anlar heralde herhangi bir uygulamada.
    onlarda lastik üzerinde benzer işaretlemeleri veya tanımlamaları arayacaklardır. M S evrensel.
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nokian WR G2 sipariş ettim.Yorumlar çok iyi.Umarım memnun kalırım.

tunch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güneyde yaşadığın zaman kış lastiği zincir vs. pek ihtiyaç kalmıyor...yılda 1 uludağ yapıyoruz ondada v desen lastigi kış lastiği diye yutturmak zor olmuyor jandarmaya yaptığımız yanlış ama 1 haftasonu için kış lastiği almak ne kadar realist olabilirki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben m+s logosuna bakacaklarini okumustum bir haber sitesinde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yorumları gördüm şimdi nokian w+ siparişi vericem nettede yorumlar güzel

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yorumları gördüm şimdi nokian w+ siparişi vericem nettede yorumlar güzel
    Bende gideyim Nokian'dan komisyonumu alayım
    Bileydim Nokian'da çalışırdım prim neyin alırdım

emoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya benim anlamadığım burda zorunlu değil diyor :S

Kış lastiği hususi araçlara zorunlu mu | EKONOMİ |
    R.E.S

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emoro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya benim anlamadığım burda zorunlu değil diyor :S

Kış lastiği hususi araçlara zorunlu mu | EKONOMİ |
    Haber tarihi 15 Kasım 2013.

Hususi otomobil olayı 2-3 gündür konuşuluyor, sonradan çıktı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende gideyim Nokian'dan komisyonumu alayım
    Bileydim Nokian'da çalışırdım prim neyin alırdım
    lassa bakiodum siz nokian muhabbeti yapınca bi dedim onun yorumları nasıl
    baktım hepsiburadada basmışlar +yı dedim işi sağlama alalım
    çok yol yapiosum bide küçük araba sıkıntı olmasın dedim referans iyidir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yasa binek araç halen geçmiyor.
    Araçların teknik özellikleri Karayolları Trafik Kanunu’nun 31/1a maddesine istinaden kontrol edilmektedir . Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması gerekmektedir. Kamyonet, minibüs ve pickup'ların tüm lastikleri ile yarı römork ve römorklarının fren tertibatı olan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması gerekmektedir. Yapılan denetimlerde mevzuat hükümlerine aykırı olarak lastik kullandığı tespit edilenlere, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 30/1a maddesine istinaden İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edilerek Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 125. Maddesine göre 1. kezde 7 güne kadar izin verilmekte, 2. kez tespiti halinde ise araç trafikten men edilmektedir.

resmi gazetede yayınlanan kanunun J bendinde ise;
    j) Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın 1 aralık ile 1 nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunludur. Hava şartlarının gerektirmesi halinde söz konusu tarih aralığındaki süre Bakanlıkça 1 ay artırılabilir.

binek araçlar halen kapsama dahil görünmüyor. Tabiki takmak faydalı ama polisin ceza yazmasıda henüz resmi gazetede yayınlanmayan bir kanun için keyfiyetten başka bir şey değil.
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ilker_yusuf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yasa binek araç halen geçmiyor.
    Araçların teknik özellikleri Karayolları Trafik Kanunu’nun 31/1a maddesine istinaden kontrol edilmektedir . Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması gerekmektedir. Kamyonet, minibüs ve pickup'ların tüm lastikleri ile yarı römork ve römorklarının fren tertibatı olan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması gerekmektedir. Yapılan denetimlerde mevzuat hükümlerine aykırı olarak lastik kullandığı tespit edilenlere, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 30/1a maddesine istinaden İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edilerek Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 125. Maddesine göre 1. kezde 7 güne kadar izin verilmekte, 2. kez tespiti halinde ise araç trafikten men edilmektedir.

resmi gazetede yayınlanan kanunun J bendinde ise;
    j) Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın 1 aralık ile 1 nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunludur. Hava şartlarının gerektirmesi halinde söz konusu tarih aralığındaki süre Bakanlıkça 1 ay artırılabilir.

binek araçlar halen kapsama dahil görünmüyor. Tabiki takmak faydalı ama polisin ceza yazmasıda henüz resmi gazetede yayınlanmayan bir kanun için keyfiyetten başka bir şey değil.

dediğin gibi emniyet keyfi yazma peşinde

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sabah haberlerde trafik memurları zincir takoz ve çekme halatı kontrol ediyorlardı , kış lastiği değil ....ne olduğuda belli değil havadan ceza ödeyeceğiz.

Melih-Ö - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşımı polis çevirmiş rutin kontrol, kış lastiğini sormuş, bize öyle bir talimat gelmedi, ticari araçlar için zorunlu demiş. Hayde gel işin içinden çık. Bu arkadaş siteden Saro-ş
    App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı

www.instagram.com/kokumerkezi

Saro-Ş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 saat önce ataköyde çevrildim kontrol ettiler evraklarımı buyrun devam edebilirsiniz diyince hemen kar lastiğini sordum varmı bu konunun aslı diye araçta zincir takoz bulundurun dediler sadece

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazılanları okumadım ama bununla ilgili resmi bir açıklama yok. hatta bu sene sadece ticari araçlarda, seneye tüm araçlarda uygulama olacagına dair açıklamalar var.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)