Ben Milas'ta oturuyorum. Burda, Bodrumda, Fethiye ve Marmaris gibi yerlerde tamam gerekli değil. Ancak Muğla merkez ve yakın yerleşim yerlerinde fazlasıyla gerekli. Haftasonu Aöf sınavı için gittim; Kampüsün içinde bile yokuşlarda falan buz tutmuş yerler vardı patinaja kaldı kaç kere araç.
Listeden Muğla ilini komple kaldırmakta mantıksız olmuş.
Kış Lastiği iyidir. Hükümetle devletle alakası yok, Avrupa avrupa diyoruz adamlar yıllardır tarih aralıklarında uyguluyorlar. Tamam güneydeyiz ancak kuzey ülkelerinden daha kötü iklimli şehirlerimiz mevcut. Mesela; Kırklareli Vize'de askerlik yapmıştım. Doğunun en ücra köşesinden gelen adam bile, abeyyy Ben böle sogık gürmedim amk diyordu. Şöfördüm 3 kere zincir parçaladım. Koca ünimog bile mahsur kaldı 1 hafta oynatamadılar yerinden.
Edit: Konular ayrı ayrı. karı buzu iklime örnek olsun diye verdim.
Fusion35 ------> OnurD.
sigortaların yerinde ben olsam,
kış lastiği zorunluluğu olan tarih aralığında yaz lastiği ile kaza yapan araçların suçlu suçsuz farketmeksizin masraflarını karşılamazdım.
kimse kusura bakmasın, sadece mal değil önemli olan can..
Buda farkı görmen için ufak bi video
2 winter tyres vs 4 winter tyres - YouTube
Kesinlikle katılıyorum.Bu tür bir olaya karışan ve kış lastiği kullanması gerekirken kullanmadığı için kazaya sebep veren kişiler sigorta kapsamı dışında değerlendirilmeli ve oluşan tüm zarar bireysel olarak bu kişiden tahsil edilmeli.
Bu ülkede yasak olan,gereksiz olan bir çok şeye para bulunur ama iş sürüş güvenliği için gerekli olan bir şeye geldiğinde çok bilmiş yorumlar eksik olmaz.
Bunun istanbulda da uygulanmak istemesi tam bir saçmalık , bugüne kadar hiç bir aracımıza kış lastiği almadık hiç problemde yaşamadık. Kar da kışta zaten çıkartmıyorm aracımı. Şimdi ben niye kış lastiği almak zorundayım?
[I]CORVETTE C7 Z51 STINGRAYBMW X3 SDRIVE
peki bizim M/T lastikler hakkında bilgisi olan varmı ? üzerinde Mud and snow ibaresi var ama kartanesi resmi yok..
Bugün fulyadan maslağa gittim geldim. Cevahirden hemen sonra, mecidiyeköyde ve leventte durduyorlardı.
Gayet yerinde bir uygulama ama sadece tepeden indirme olması yanlış. Ticarilere konulan zorunlu kararın aynı dönemde hususilere de konması kullanıcının en azından daha hazırlıklı olmasını sağlardı. Benim yaz lastiğim soğuk havada da tutunur, yağmurda çamurda da tutunur diyen adam kendi güvenliğini önemsemiyorsa en azından trafikte başkalarının da olduğunu unutmasın. En kral fren de olsa üstünde, arabayı yola bağlayan 4 tane lastik onu da değiştirmek o kadar zor olmamalı güvenlik için
Bu yaptırımın bir amacı da herkesin kış lastiği takmasına yönlendirmek değil, kış lastiği olmayanların zorlu şartlarda trafiğe çıkmasını azaltmak.
Çünkü pek çok zaman 1-2 tane yaz lastikli araba yüzünden kış lastiği sahibi arabalar da mahsur kalıyor, ilerleyemiyor. Buna çözüm olması için güzel bir adım bence.
if in doubt, flat out.
instagram: utkuuzunoglu
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)