Cengiz zaten bu iş için kuralları koyan kişi fakat o kadar suistimal edildi ki işin içinden çıkılmaz oldu. O yüzden bu şekilde bir araç getirmek söz konusu bile değil. Bu şekilde yorum yapmak fikir yürütmek merkez bankasını soyma planı yapmak gibi.
Bu tarif edilen yöntem de mermisiz tabanca almak ile aynı şey. Alıpta ateş etmeyeceğim demek olmuyor bir ruhsat çıkartmak gerekli.
eğer yarış edilecek ise federasyona başvrulup kolay ve ucuz yollu gelebilir araç. Diğer herkesin yaptığı gibi.
tehlike yaşamaya adrenalin salgılayarak oturmaya ne gerek var. İlla kaçakçı olunacaksa bari değecek para eder bir şey bulunda bizde faydalanalım.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
İtalyada kız arkadaşım var.yakında ziyarete gidicem.2.el yurt dışından araç motoru aldık diyelim(swap için düşünüyorum) (2.el ithal etmek yasak ama ben kendim getiricem) faturası yok. buna italyada yada türkiyede fatura kesitrebilirmiyim?
fatura olduktan sonra başka yasal bir prosedür varmıdır ?
Faturasız malı sınır kapısından geçiremezsiniz. TV Müzik seti gibi malları hadi adam TR'deki evine götürüyordur diyerekten anlayış gösteriyorlarda koca motora o anlayışı göstermezler.
İkinci el motor dediğin gibi ithal edilemez. Fturasız malda keza öle. Motoru adam gibi aklayıp paklayıp sandıklayıp sıfır desen fatura işini çözmen gerekir.
yağla balla cillop gibi yaptık ve sandıkladık o artık bir sıfır makinasonra nasıl alıcaz faturayı bende onu soruyorum hocam
![]()
sorularım var malesef bu sorulara butun sıtedekı konuları okumama rağmen çözüm bulamadım.
motor sıfır sandık motor gibi oldu . türkiyeye getirdik ve faturası var.
fatura bedelini istediğimiz gibi gösterebilirmiyiz ?
faturalı soktuktan sonra herhangi bir vergiye tabimidir? tabi ise gümrük vergisi fatura bedelinin üzerinden kdv+ötv ve başka vergileri kapsıyormu ?
Orada bir sanayi sitesi falan yok biliyorsunuzdur ama söyleyeyim dedim. 2.el motor bulma ihtimalide bir o kadar zayıf. eğer arabasını bulabilirsen üzerinden söküp alırsın. O da zor ama, bir ihtimal.
Kendini gümrükteki adamın yerine koy. Sen eğer o motorun kullanılmış olduğunu ne kadar anlamazsan o da o kadar anlamaz. Geldiği yere bakarlar satan neci imiş. sonra sıfır motor mu diye bakarlar. Artık internet var o neyin motoru kaç para vs her şeyi senden iyi görür ve anlar. Ayrıca Üzerinde manifold falan olmaması gerekir. yada kısaca HİÇ ÇALIŞMAMIŞ OLMALI ki sıfır motor olsun yoksa hayal kurmaya başlarsınız. Ah o motoru arabama taksaydım ne giderdi diye.
Zamanında bir çok motor getirdim. Biri için sahibi özel bir şey istemişti bittikten sonra dyno ya koyup o beygir varmı diye baktık. sonra paketleyip getirdik. Gümrükte bu motor çalışmış diyerek içeri almadılar. dediğim gibi silaha nasıl davranıyorlarsa bu motor işine de öyle bakın.
Ancak ayrı ayrı ve blok olmadan elde bir kaç seferde veya bir kaç kişi ile getirilebilir ama genede çok riskli.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
Edirne civarında da bu şekilde işler var.
Bir mühendis abimizin Bulgar tarafında 2 adet X5 ' i var biri siyah diğeri beyaz. 6 ay biri duruyor Türkiye'de 6 ay biri. Orada X5 sudan ucuzadamda bu şekilde ucuza getiriyor işi. Hem 6 ayda bir kafa dinlemeye gidiyor.
Yusuf K.
EPPassion
Yurtdışından otomobil işi yaş, eğer illegal yapılabiliyorsa bu motosiklet için güzel bir yoldur sonuçta supersport yada daha düşük seviyede bir makine taş çatlasın 200 kg parçalanıp 2-3 parçada rahatlıkla Trye getirilebilir.
Çok merak ettim nasıl kullanacaksınız onu...
ilk sorgulamada trafik sigortandan muayene tarihine kadar her şey çıkınca ne olacak.
Bir tarif edin de bende motosiklet getireyim burada bu kadar para vermeyelim. Bir ihtimal cross motosiklet için olur onuda millet anlar ihbar eder. O dedikleriniz eskiden di. Şimdi bence imkansız.
Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız uygulamaya çalışacağım.![]()
Herseyi gectim aklimda tek soru var.Yurt disindan 2jz motorlar getiriyodu birisi. Bu motorlar nasil faturalandiriyor ? Benim sorumun asil cevabı burda sakli. Bide sahibindende okadar cok ithal motor satan varki.bunlar nerde ne sekilde faturalandiriliyor
Abi sen bu konuda kendine şu soruyu sor !
Biz bu araçlarla çoluk çocuk ailecek dolaşmak mı istiyoruz yoksa pist yada illegal şekilde gece&gündüz gazlamak mı?
Benim cevabım ;gazlamak nerede olduğu önemli değil! Zaten bu konuda ki adamların çoğuna desen ki ben arabayı&motoru sokabilirim Tr'ye sizin için hepsininde polis,jandarma,itfaiye,zabıta hatta milli piyango teşkilatı en son düşünecekleri konu olurdu. Bu düşünceye bizi iten bu türden araçların hatta parçalarının bir çoğunun Tr'de bulunmaması bulunsa bile deli pahalı olması
Ama sen istiyorsun ucuz olsun sigorta,muayene tam olsun birde kırmızı olsun
Saygılar
Konu nerelere gelmiş.
İntercity pist için caterham falan getirdi sanırım. Bu işle uğraşan ve bilen arkadaşlar yazsın lütfen. Bu işin yasal yolu nasıl?
Sadece pistte kullanmak üzere, bir aracı türkiyeye yasal yollarla nasıl sokabilirim? Ne gibi evraklara ihtiyacım var ve ne işlem yapmam gerek?
üstad slm.
ben bi ara konu ile araştırma yapmıştım. hatta forumada yazmıştım en son bi konuda..
yaptığım araştırmada şu bilgilere ulaştım.
* araç alındıktan sonra gümrükğe piste yarışacağına dair belge veriyorsun
* TOSFED' e yıllık ( her sene yenileme lazım) 2.500 TL harç ödüyorsun.
* lisansli sporcu olmaniz lazim
* tosfedin onay belgesi vermesi lazım
gibi bilgilere ulaştım.
forumda benim bulup yazdığım topic FORUMDAKI ILGILI TOPIC
saygılar
Rıdvan![]()
Selam Rıdvan,
Teşekkür ederim, en net bilgi bu oldu.
O zaman soruyu şu şekilde değiştirelim;
Ben lisanslı değilim, düzenlenen pist günleri gibi aktivitelerde kullanmak için şahıs olarak getirebilirmiyim?
Böyle bir düzenleme varmı ?
Çünkü türkiyede aracı trafikten çekip bu şekilde kullanabiliyorum, aynı şekilde bu amaç tr sınırları içinde buna musade ettiğine göre, gümrük tüzüğü de buna uygun bir madde varmı?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)