User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
75 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Tır işletmeciliği & lojistik hakkında bilgi ?

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coastguard Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trde en ağlayan insan profili nakliye ve otobüs sektöründedir. Sürekli kazanmıyoruz kazanmıyoruz , başka laf duymazsın ağızlarından ama piyasa'da eski araç kalmadı gibi bir şey biri bana bunun mantığını anlatsın?

Bu şirketler para kazanmıyorsa en alt seviyesi 100 k civari olan araçlara niye giriyorlar ?Bu tür işletmelerin başındaki insanlar neden likitidelerini farklı sektörlere aktarmıyorlar ? Bunu yapabilecek bilgi,tecrübe,donanıma sahip değiller mi?

Bu piyasada senelerdir duyduğum tek söz kazanmıyoruz , buna paralel yollar tırdan geçilmiyor.

Bu ne yaman çelişki?
    bu işi uzun süredir yapan firmalar, zamanında çok ciddi paralar kazandılar, ve bu sektörde çalışanlar kazandıklarını hep sektöre yatırırdı... hala daha öyle, kayın pederim 15 tane daha mercedes aldı geçen sene 2 senedir plakası takılmadı yatıyor garajda... kurulu düzeni olan nakliye firmalarına yatsa da kalksa da iş yapmasa da kolay kolay bir şey olmaz, likiditeleri yüksektir ama yeni işe başlayacaklar için açılmış bu konu, nasıl olsa kazanılıyor, kazanan nasıl kazanmış söylemleriyle atlanacak bir dal değil...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olm bahsettigin firma efsane hatta bi ara bende orda şöförllük yapmayı düşünmüştüm o derece 7-8 lira getirisi var diyordu şöförler vayy beee giremeden kapandı desene
    güler misin ağlar mısın
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trde en ağlayan insan profili nakliye ve otobüs sektöründedir. Sürekli kazanmıyoruz kazanmıyoruz , başka laf duymazsın ağızlarından ama piyasa'da eski araç kalmadı gibi bir şey biri bana bunun mantığını anlatsın?

Bu şirketler para kazanmıyorsa en alt seviyesi 100 k civari olan araçlara niye giriyorlar ?Bu tür işletmelerin başındaki insanlar neden likitidelerini farklı sektörlere aktarmıyorlar ? Bunu yapabilecek bilgi,tecrübe,donanıma sahip değiller mi?

Bu piyasada senelerdir duyduğum tek söz kazanmıyoruz , buna paralel yollar tırdan geçilmiyor.

Bu ne yaman çelişki?
    Sermayen şoförün sırtında olduğu için kazanmamak normal. Model yenilemezsen arızalardan ve yerine teslim etmen gereken malı teslim edemediğin için kimse iş vermez ve batarsın. Bu kadar basit. Model yenilersen bu kısır döngü içerisinde döner durursun. 0 km man tgs 18.400 87.000€ idi yanlış hatırlamıyorsam (filo fiyatı) geçtiğimiz 3 ay önce. alıp 2 sene sonra satmaya kalk. Bak bakalım 140 bin lira veriyorlarmı? Hiç bir şey yapmazsan senede 50 bin tl amortismanı var vergiler vs hariç...

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bu ne yaman çelişki?

Ozellikle yurt disina calisiyorsan tirin yeni olmazsa giderlerin yuksektir otobanlara verdigin ucretler aracin emisyon standartina gore belirlenir atiyorum euro 3 tir otobana 300 euro veriyorsa euro 5 yada euro 6 tir 100 150 euro civari para verir tek arabada belki fazla goze batmaz bu ama filoda seneye vurdugunda yuksek meblalar tutar

Ayrica haliyle yaslanmis aracin bakim masraflarida yeniye gore fazla olacaktir en basiti tir aldin iki sene dokunmazsin cebinden bakim masrafi cikar soforunde iyiyse lastikte garanti bitimine kadar gider
    körler sağırlar

ali_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Enerji sektorundeyiz.2007 yılının sonuna kadar kendi tırlarımızla,kamyonlarımızla kullanacağımız malzemelerin nakliyesini yapardık.o şekilde bize getirisi fazlaydı.fakat işlerin az olduğu bir dönem piyasada çalıştırdık.söförlerin iyi olursa kazanıyorsun,yoksa hem Kazanamıyorsun hemde arızadan vs arabayı zararına satacak kıvama geliyorsun.
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmeti ben 3 boy geçiyorum ahmet aliye 2 boy geçiliyor ali veliyi 5 boy geçtiğine göre benim evo 8 im var

volume81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bu ne yaman çelişki?
    herkes TIR üzerinden örnek vermiş bende otobüs üzerinden vereyim

büyükçe bir kooperatif'in bilgi işlem sorumlusuydum otobüslerden birinin tv sistemi komple devre dışı 1 sefer o şekilde gitti geldi araç

otobüsdeki yolcuların %35-40'ı internet üzerinden bana şikayet formu doldurdu bu konu için daha şikayetini internet üzerinden belirtmeyenler vs saymıyorum bile

durum bu olunca otobüs'ün bakımı temizliği vs herşeyi kusursuz derecede olmak gerekiyor müşterileri memnun edemiyorsun çantasını unutan adam 20 gün sonra çantam nerede diye ortalığı yaygaraya veriyor anlatamıyorsun kaç kişinin gelip gittiğini + birde oradaki müşterilerin gözünde 1-0 yenik düşüyorsun

gibi gibi daha neleri var otobüs içinde ayakkabılarını çıkarıp kokarca gibi oturan adam gördüm birde burası çok havasız diyor

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özel mesaj atmıştınız, sorularınıza çok net cevap veremedim. Babam bu işle ilgileniyor ancak, benim yoğunluğumdan dolayı babama sorularınızı iletemedim.

Mesajınızda bana 1 araç ile başlayacağınızı söylemiştiniz.
    1 araç ile yapılacak iş değil. Hele ki şoföre verecekseniz.

Biz nakliyat işiyle ilgileniyoruz. 13 60 havuzlu - kapaklı dorse işimizi görüyor.

İş için şirket ayarlamanız gerek, çevre çok önemli. Genelde çoğu şirket dışarıdan araca iş vermiyor, öncelik kendi araçlarında tabi ki.

Aynı zamanda piyasayı kovalamanız gerek, çevrenizin iş paslaması gerek.

Güvenilir şoför çok zor bu devirde hatta imkansız gibi.

Sormak istediğiniz soru varsa, babamın müsait bir zamanında iletirim.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorum yapan tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim. okuduğum tüm yorumları dikkate alıyorum.

Gerek adr'li olan tanker taşımacılığı, dondurculu soğuk hava, kapalı 13.60, sal dorse, havuz dorse olarak farkım yok önemli olan sektördeki acemilik dönemimde hasarsız yol almak istiyorum. 1 araç sadece başlangıç çünkü 75 ton altına k1 belge isteniyor. En eksik yanım iş bulmak, bu konu üstünde neler yapabilirim onu düşünüyorum.

Biraz daha reel örneklere ihtiyacım var. Örnek; antalya liman - antalya çubuklu kaya ocakları yakalaşık 70km + 70km, dolu-boş seferbaşı 150tl+kdv olarak sal dorse, yaklaşık 2*2*2 mermer bloklardan 2 tanesini taşıyan. Günde 3-4 sefer yapılabiliyor. Bu örnek mantıklımıdır?

Ayrıca bu rota için 80.000tl civarı bmc veya ford çekicinin CNG dönümüşüm yapılıp bu iş mantıklı mı?

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yillardir nakliyecilerle ugrasiyoruz isin icindeyiz ahbap durumu.. Kendi malimizi cekelim diye alcaktik 2tane tir azgectik ki dusun sadece kendi malimizi cekicektik. Isin icinde degilsen tecruben yoksa soforun yoksa bu isin icindeki pislikleri bilmiosan cevren yoksa hangi gumruk kapisi hangi program guvnlik sifresi vs bilmiosan
    Telden yazdm imlalar hatali olabilir fakat bu las ma .
    - K -

________
    Dr.Ecu

Gimifayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abicim mermer fabrikasi isletiyoruz, ocaklardan bahsettigin 2-2-2 bloklar Afyon'a fabrikaya geliyor, islendikten sonra limana gidiyor.
    Bizim yuk sardigimiz tirlarin yontemini soyliyim, Afyon'dan Izmir limana benden islenmis mal goturuyor, Izmir-Nazilli arasina yuk buluyor, Nazilli'den Mugla'ya gecip bana hammadde getiriyor, bu sekilde bi donguleri ve sistemleri var eger o hafta ben hammadde cekmiceksem baska bi fabrikadan yuk ayarlayip oyle yola cikiyolar yani garanti yuk ayarlayip bu ve bunun benzeri rotalarda.
    Bu sistemi uygulayan babamin arkadasi ve ortagi toplamda 3 tirlari var birini babamin arkadasi digerini arkadasinin ortagi 3.sunu ise ortaginin oglu kullaniyor.
    Sirf 3. tiri baskasi kullanmasin diye ortaginin oglunu hazir isinden istifa ettirdiler yetistirdiler isi ogrettiler oyle 3. tiri aldilar yani sofor isi ne kadar onemli burdan anlayabilirsin.
    Ya ölürüm ya da kaskodan para alırım kafası.

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işyerim antalya limanda.

mermer taşyan kamyonlar 80 model 85 model ,veriyolar arkasına mermeri götürüp getiriyor en eskisinden alıcan tırı vercen mermer taşıyacak temiz iş en azından sehir içinde git gel yapıyor. antalyaya mermer burdur bucak denizli vede ıspartadan geliyor burdan limandan geminlerle ihraç ediliyor

ama önce eski tır bulman lazım

erturul çiçek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hafriyat işi cazip gelebilir ama eziyeti çoktur götürüsü çoktur üzer sizi. Gece attığım mesajı dikkate alın en azından yüzyüze konuşun fikir olsun size.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erturul çiçek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hafriyat işi cazip gelebilir ama eziyeti çoktur götürüsü çoktur üzer sizi. Gece attığım mesajı dikkate alın en azından yüzyüze konuşun fikir olsun size.
    İstanbula dönerdönmez irtibata geçecegim sizinle inanın çok iyi oldu yazmanız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işyerim antalya limanda.

mermer taşyan kamyonlar 80 model 85 model ,veriyolar arkasına mermeri götürüp getiriyor en eskisinden alıcan tırı vercen mermer taşıyacak temiz iş en azından sehir içinde git gel yapıyor. antalyaya mermer burdur bucak denizli vede ıspartadan geliyor burdan limandan geminlerle ihraç ediliyor

ama önce eski tır bulman lazım
    Limanda ne iş yapıyorsunuz. Müsait zamanda ziyaret etmek istiyorum o bölgeyi. Çoğu eski olmakla birlikte her çeşit tır görüyorum limana giren çıkan. Bölgede 6 ay otobüs şöförlüğü yapıp kışın işsiz kalan çok kişi var. Babamda gerekli ehliyet var bende alacagım zaten gereklş yeterlikte şöför bulacagımı düşünüyorum.

krando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Endüstri mühenisiyim.
    Yaklaşık 3 sene lojistik sektöründe İş geliştirme departmanında 2 firmada çalıştım.
    ilki frigo araçlar ile gıda işi yapıyordu. İkincisi Dünyada ve Türkiye'de en önde gelen firmalardan birtanesiydi.
    Trilyon param olsa 1 kuruşunu bu işe yatırmam.
    Sektör değiştirdim paçayı kurtardım mutluyum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum herkes yazmış zaten bende bı kac tavsıyede bulunayım sektörler yakın sayılır benım babamda 40 senedır sehırler otobüsçülük yapıyo. bu işlerde en buyuk etken eleman söför işe yabancı olduğunu anladıkları an bıttıgın andır. dünyaları götürürler ruhun duymaz. işin komık tarafı sağlam duzgun eleman yok artık. otobüse muavın alıyoruz. ıbne duzgun calıssa ayda 2000 lıraya banamısın demez ama işi öğrenemeden çalmasını ogrenıo. masraflar cok arttı rekabet cok sız kısın 6 ay devam edın bence dertsız basınıza dert almayın
    ]Senin araba bitene kadar ben otomotiv sektörünü bitirir emekli olup planör falan kullanırım, sıkıntı yok

bugra_0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir nakliyat firmasında çalışıyorum operasyon bölümündeyim , ithalat ve ihracat yapıyoruz çok büyük lojistik firmalarının da acentasıyız , harfiyat işinde para var evet 1 yılda araba parasını çıkartır çift şofor çalıştırırsanız ama arabanında omru 2 senedir harfiyatta araba çok yıpranır. En temizi konteyner taşımacılığı 3 tane temiz ikinci el mercedes 1840 alırsın abi , piyasadanda sıfır veya ikinci el midilli kılçık dorse bir firmaylada anlaşırsın her ay sonu gidersin hesabını yapar alırsın paranı işine bakarsın konuyla iligili düşünürsen ben sana yardımcı olurum elimden geldiğince şoforle uğraşmak evet zor ama kımse kusura bakmasın yanlışta anlamasın ağızlarına sıçıp 7/24 üstlerine binerseniz eğer ne mazotunu çalar nede arabanı hor kullanır bizde maaşlar 1.5 filan değil 1100 lira + haftalık harcırat , ve sakın arabamı üzmesin diye 1.5 filan maaş vermeye kalkmayin

mustafamutlubas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cng dönüşüm kısa mesafelerde çalışıp yüksek km yapan araçlar için mantıklı. çünkü her yerde cng istasyonu yok ama sepet koyabiliyorsunuz bahçenize şantiyeye vs . Naturelgaz bayii olmanın avantajını kullanıp cng ye dönüştürmek istedik fakat bize tüplerin koyulabilmesi için açık arazi gerekli dediler. Bizde şimdi daha büyük bir yere geçiyoruz. 1840 axorların ortalama dönüşüm maliyeti 30binlira civarında. ama 3 araç için dönüşüm şu anda mümkün değil. ve ford içinde mümkün değil . Bmc içinde şu an çift yakıtlı bir sistem var. Landirenzo olması lazım.
    Benim araçlarım bornova çiğli , bornova-buca , bornova-gaziemr(yeni fuar alanı), menemen-ödemiş , bornova-aliağa vs vs dolu boş çalışıyor hep. bu güzergahların hiçbirinde %34 den aşağıya düşmüyor mazot. 70 km gidiş 70 km geliş bir işin hakkı ton başına 10-11 tl + kdv dir

bu arada şöför maaşı konusunda 1100 sabit maaş + sefer primi + mazot primi veriyoruz. uzun yol şöförü hiç bir zaman harfiyata gelmez. yorucudur.

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Techturkey'e kamyon-tır bolumu açılsın

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)