Golfüde ne büyüttünüz hani a3 falan deseniz anlıycam Golf dediğiniz şu vw ceo nun i30 un koltuğuna oturup bunlar bu aracı nasıl yapmış biz böyle yapamıyoruz dediği golf mü.. :)
Bazı şeyleri çabuk unutuyoruz ara ara hatırlatmak gerekiyor :)
''Bmw kann's nicht, wir können's nicht, warum kann's der? Do scheppert nix!''
Türkçesi :
''Bmw yapamıyor, biz yapamıyoz, bunlar nasıl yapıyor? Burda hiçbişi tıkırdamıyor!''
o i30 un içine oturan adam ve o lafları eden adam vw ceo su çaycı mahmut efendi değil :)
21-12-2013, 10:23
levent
Alıntı:
AlpEren Nickli Üyeden Alıntı
Kianin rakibi hyundai dir hyundai de muadili yoksa kendi basina degerlendirmek gerek. Golfle falan kiyaslamak cok buyuk bir yanlis..
Kia zaten Hyundai'ye aittir %32 civarı bi oranda ;)
21-12-2013, 10:36
mimarsertac
Niye kıyaslayamayız sınıf farkı mı var? İkisi de c sınıf otomobil. Vw markasının bu kadar büyütüldüğü başka ülke yoktur herhalde almancılara anlattığımda şaşırıyorlar. Bİr golfün focustan, astradan ne extrası var bu kadar büyütecek sonuçta a3 değil.
21-12-2013, 10:38
Eray Arslan
Evet alınır.
21-12-2013, 10:43
Fatih
Alıntı:
darkmoon Nickli Üyeden Alıntı
Golfüde ne büyüttünüz hani a3 falan deseniz anlıycam Golf dediğiniz şu vw ceo nun i30 un koltuğuna oturup bunlar bu aracı nasıl yapmış biz böyle yapamıyoruz dediği golf mü.. :)
Bazı şeyleri çabuk unutuyoruz ara ara hatırlatmak gerekiyor :)
''Bmw kann's nicht, wir können's nicht, warum kann's der? Do scheppert nix!''
Türkçesi :
''Bmw yapamıyor, biz yapamıyoz, bunlar nasıl yapıyor? Burda hiçbişi tıkırdamıyor!''
o i30 un içine oturan adam ve o lafları eden adam vw ceo su çaycı mahmut efendi değil :)
Çok iyi hatırlattınız.:icon_tup:
VW ceosu bile bizim millet kadar fanatik değil.
Hele DHde öyle tipler varki bırak vwni adamı otomobilden soğutur.
Anlamadığım vw ne yaptı ki bu millet bu kadar hasta bu markaya.
Müşterisini mağdur etmekten başka birşey yaptığı yok.
21-12-2013, 10:45
Mutu
Alıntı:
Fatih Nickli Üyeden Alıntı
Bizim insanımız sıfır araba alınca sanırım %25 markanın hissesini falan almış sanıyor kendini. Yoksa bu kadar fanatikliğin başka açıklaması olamaz. :icon_wack
21-12-2013, 10:48
BARR
Konu nasıl VW ye geldi, neden kıyaslanıp laf sokulmaya çalışılıyor anlamıyorum, beğeniyorsan git al beğenmiyorsan alma başka marka al.
21-12-2013, 10:50
Mutu
Alıntı:
Bar35 Nickli Üyeden Alıntı
Konu nasıl VW ye geldi, neden kıyaslanıp laf sokulmaya çalışılıyor anlamıyorum, beğeniyorsan git al beğenmiyorsan alma başka marka al.
Bana diyorsanız eğer ben genelleme yaptım, diğer yazanlar da mukayeseye golfü soktuğundan yazılmış olsa gerek.
21-12-2013, 10:52
BARR
Konunun başlığı Pro Ceed alınır mi? Kullanıcılar ego tatmini yerine konu sahibini bilgilendirici paylaşım bilgi aktarimi vs yaparsa konu amacina ulaşır. Alınır bu yüzden, alınmaz bu yüzden şeklinde..
21-12-2013, 10:56
DoganSuper
Alıntı:
bosuna demiyolar ...ken yaranır diye :)
21-12-2013, 10:56
Fatih
Alıntı:
Konunun başlığı Pro Ceed alınır mi? Kullanıcılar ego tatmini yerine konu sahibini bilgilendirici paylaşım bilgi aktarimi vs yaparsa konu amacina ulaşır. Alınır bu yüzden, alınmaz bu yüzden şeklinde..
Konunun tamamını okudun mu?
Vwciler geldi golf ile kıyaslanamaz dedi.
Alıntı:
AlpEren Nickli Üyeden Alıntı
Kianin rakibi hyundai dir hyundai de muadili yoksa kendi basina degerlendirmek gerek. Golfle falan kiyaslamak cok buyuk bir yanlis..
Şimdi anladın mı nasıl geldiğini vosvosa.
21-12-2013, 10:57
Fatih
Alıntı:
DoganSuper Nickli Üyeden Alıntı
bosuna demiyolar ...ken yaranır diye :)
Bizim millete cuk diye oturuyor bu tabir:D
21-12-2013, 10:58
serkanOC
Konuya gel :D İstanbul parktaki sondan ikinci etkinlikte bi kia ile yürüdüm geçemedim sonra çıkışta tam geldi yanıma parketti.. içi süperdi ilk defa görmüştüm hoşuma gitmişti.. kısmet ya jip i servise götürdüm orda sıfır bitane vardı içine bindim bence konsol, koltuk vs gayet başarılıydı..
Kia nın sanılandan daha sorunsuz bi marka olduğunu söyleyebilirim.. Gt modeli de yine farkındalık yaratmak isteyen için iyi bir seçim..
21-12-2013, 11:06
Mutu
Alıntı:
Son mesajdan başlayıp bu yorumu yaptığın için hiç açıklama yapmıyorum. Öncekş mesajları okursanız görürsünüz neden mukayese edildiğini.
Hatta bazı üyeler b sınıfı hothatchleri bile mukayese soktu sağolsunlar.
21-12-2013, 11:10
ontheair
Tek tek alıntı yapamadım.
İlk olarak Kia Poro Ceed GT'nin alınma sebebini söyleyeyim; fayda maliyet oranı. Bahsettiğiniz otomobillerin hiçbirini 100 bin TL'nin altına alamıyorsunuz. O rakamlara çıkıldığında da daha güzel seçeneklerle karşılabiliyorsunuz. Bugün 1.5 dCi motorlu boş Renault MEgane Coupe almak isterseniz 60 bin TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor. O olsun bu olsun derseniz 73 bin TL'ye 1.6 dCi 130 bg'lik otomobili veriyorlar size. Astra OPC 49 bin euro. Kabaca 150 bin TL. Ben 150 bin liralık otomobil yerine gidin bunu alın demiyorum. Yarı fiyatına bunu aldığınızda karşılaşacağınız bu diyorum.
Eğer B segmenti otomobillerle kıyaslarsak da bu sefer başka etkenler işin içine giriyor. Yaşam alanı,bagaj hacmi vs. Ben değerlendirme yaparken sadece sınıfındaki rakiplerini göz önünde bulundurabilirim.
Kia'ya o para verilir mi? Bence verilir. Eğer 100 bin TL isteselerdi verilmez diyebilirdim. Ama ortalama bir Golf parasına bu otomobil alınabilir. Ki birbirine yakın otomobilleri değerlendirirsek Kia fiyat avantajını elinde tutuyor.
Kai Türkiye'de çekilir mi? Evet çekilebilir. Ama bu ülkeden BMW'de çekilebilir. Mercedes'te çekilebilir. Ford hadi bana eyvallah diyebilir. Bu markanın stratejisi ile ilgili bir şey. Hiçbir marka için çekilmez yorumunu yapamayız, çekilir diyemeceğimiz gibi.
Bir de hot hatch dediğimiz zaman B segmenti modeller işin için giriyor. Son yıllarda otomobillerin büyümesi, fiyatlarının birbirine yaklaşması gibi etkenler segmentlerin kesin sınırlarını ortadan kaldırdı. Biraz da o yüzden bu tartışma. Golf 3 GTI varken rakibi Astra GSi'dı. 306 S16'ydı. Otomobiller motor hacimlerine göre ayrılıyordu. Sonra Honda çıktı geldi 1.6 lt ile 2.0'lara kafa tutmaya başladı. Veya Clio geldi 2.0 lt'yi B segmentine getirdi. Emisyon işin içine girdi, tüketimin önemi fazlalaştı, teknoloji ilerledi ve aşırı besleme standart bir hale geldi. Bu bizi zorluyor artık. Karar vermek o yüzdne gittikçe zorlaşıyor.
Konuya geri dönersek ben bir otomobil için alın veya almayın diye bir yorumu çok zorda kalmadıkça yapmam. Pro Ceed GT parasının hakkını verebilen bir otomobil. Daha fazlasını istiyorsanız daha üst modellere bakmanız lazım. Param yok ama daha fazlasını istiyorum derseniz bazı şeylerden feragat edip B segmentine bakabilirsiniz. Mesela elektrikli ve ısıtmalı koltuklardan vazgeçmeniz gerekecek. Arka koltuğa geçmek zorunda kalan yolcularını size biraz surat asacak. Eğer tek otomobiliniz varsa tatile giderken daha az eşya almanız gerekecek. Ama daha ucuza bir otomobil alacaksınız. Olay bundan ibaret yani.
21-12-2013, 11:10
BARR
Alıntı:
Konunun tamamını okudun mu?
Vwciler geldi golf ile kıyaslanamaz dedi.
Şimdi anladın mı nasıl geldiğini vosvosa.
He diyip geçersin konu uzamaz, amacına varır.
Ayrıca evet Golf ile kıyaslanamaz çünkü rakibi değil, Scirocco ile kıyasmak gerekir.
----------
Şurada 1-2 kişi dışında bir Allahın kulu içi dolu yorum yapamamış. Evet alınır çünkü-Hayır alınmaz çünkü;
-Kullandım
-Kıyasladım
-Deneyimledim
Yok!
Fuarda içine bindim çok güzel, efendim internette fotolarda çok yakışıklı vs.
Bir insanı doğru bilgilendirmek, forumun amacına ulaşması istiyorsan eğer, o zaman rakipleri ile kıyaslamalı testini veya kendi yaptığın testini koyarsın, artılarını eksilerini yazarsın bu test üzerinden kişisel bir yoruma varırsın, karşı tarafta senin bu yorumunu okur gider kendisi DENEYİMLER.
Pro Ceed gibi spor amaçlara hizmet etmek için yapılmış bir aracın yol tutuşu, dinamikleri, frenleri, motoru, hissiyatı, direksiyonu, şasisi nasıl rakiplerinin nasıl avantajı dezavantajı nedir bunları cevaplamadan nasıl sonuca varacak alacak olan.
Bunun Hyundai, Kia, Vw,Renault ile alakası yok. Türk insanı hangi aracı kullanıyorsa o iyidir bu kadar basit.
Hyundai kullanır fanatik olur laf söletmez diğer bütün markalar enayi parasıdır,
Kia kullanır hepsinden sorunsuz ve ucuzdur,
Alfa kullanır hepsinden spor ve yakışıklıdır,
VW kullanır hepisnden kaliteli ve üstündür,
Toyota kullanır hepsinden sorunsuz Allahlık araçtır,
Renault kullanır hepsinden parçası ucuzdur vb
O yüzden konuya uygun amaca hizmet eden yorumlar yapmak forumlarda önemlidir. Şimdi Marka kavgalarınıza geri dönebilirsiniz.
21-12-2013, 11:17
darkmoon
nerde kalmışdık vw tırttıdır hyundai şahenedir evet marka kavgamıza geri dönelim :)
21-12-2013, 11:21
Suleyman
Ceed alınır çıtırdan da yüklenir :icon_tup:
21-12-2013, 11:22
Mutu
#73 kendin celallenmişsin, marka kavganıza devam edin diyorsun. Neyse.