yeni avatarın hayırlı olsun :)...
Printable View
Hocam yanlış anlaşılmasın yazdıklarım ama.
Mustafa ustayı 20 yıldır tanırım babam sanayide esnaf ve ben Türk Hava Kurumu personeliyim. Çalıştığım yerdeki arkadaşlarımın reno veya başka marka fark etmez Oto reno Mustafa abiye yollarım ve kefil olurum. O adam kesinlikle parçadan para kazanma yoluna gitmez araç sahibine veya getiren kişiye parçanı al gel der. Oto reno Mustafa Caş renodan ayrılma 20 yıldan fazla zamandır reno üzerinde elleri nasır kaplamış bir insan Şahin abiye gelince kolay kolay kimseye referans olmaz. Referans olduysada kesin olarak yapılan işten başının öne eğilmeyeceğini bilir. (Yazdıklarım polemik yaratmak için değil hiç bir ustanın ekmeği ile oynanmasına karşı olduğum içindir.Senin sattığın malzeme için bir şey demem yanlış olur canlı canlı görmedim çünki)
anladım abi sende kendince haklısın tabi, herkeste bu mevzuda kendince haklı
dogru durust basıp basmama konusunda ben gerekeni yazdım
bu aracın asr si tamamen volan ve balatayı yeme uzerine calısır
ilk megane rs ciler bilir 10 15 binde bir cok kişi balata degişmistir cunku 106 gibi 1-2 de surekli asr yaka yaka gezmislerdir
zamanla millet bilinclenip imkanı olan asr sini rs tuner cihazıyla iptal etmiştir
bu arabada asr butonu vardır ama kapasanız dahi 50 de tekrar devreye girer
cihazla bu limiti ben meseala 250 yaptım bazı arabalara guvenlik için 170 yaptım
kısacası yarım debriyaj gibi devereye giren bir asr cok kısa surede o izi olusturabilir
asr nin gostergede ısık yakması bu kadar onemlidir bu aralarda
adam sokmustur 1 kac defa asr ye dalıp unutmustur kapamayı yandan
o izi yapar
burda onemli konu volanın geri alınıp alınmaması degil volan zaten geri alınabilir
ama sen simultane aynı anda 3 kişiyle konusup herkesle ayrı bir pazarlık içine girip sonunda bir kişiye ibreyi cevirip ondan sonra 4. bir alternatifte karar kılarsan
ben bu ticaretten bir sey anlamam banada ters gelir
bu arada volan simdide bozuk oldu galiba
bikere volanı sıfır alırsınız hafif tok doner ust kısmı, 50 km kullan sok o yaylar yumusar ve 7-8 cm ileri geri oynar o volan
filanca ustanın isciliği insanlıgı beni ilgilendirmez,isterse 150 senelik usta olsun
inancın volanına laf eden usta acaba arabadan cıkan volanla o araba nasıl gidiyormus bir solesin ki bana gore o volan bile temizlense bir balata donemi gider
oynar volan mantıgı kavranamamıs ben onu anladım
bu arada bastan denseydi laguna volanını 500e falan bulurduk burdan gerek yoktu 1000 vermeye
yani kara gectim zannedilmesin
Öncelikle bi özet geçelim konuya ne gördk ne yaptık..
1000tl'ye alınan sıfır volandan gireyim mevzuya..Evrenlere uğradım sordum megane rs volanı.1000tl vs.. Dedm referans ver bi karşılaştırıcam laguna ile karışabilir falan.Parçacı arkadaş bi panikledi duraksadı.Kıllandı galiba..Şasi lazım dedi biraz kem küm durumları oldu.Neyse 1-2 muhabbetten sonra volanı sandık motordan söktüğünü söyledi..Bir çok Rs'ci de bilirki o motorlar laguna motoru..
Sonrasında cub ile dükkana geçtik.Redsun'ın volan ve araçtan çıkan volan-baskı balata yerdeydi..O kahverengi dairesel çizgi araçtan çıkan volanda ve balatada da aynı şekilde vardı yani o dairesel kahverengi çizgimiz problem teşkil etmiyor.Redsun'ın volandaki siyah lekeler de sanki aracın asr açmasından ötürü gibi duruyordu. Tabi gene de kendi fikrimize bırakmadık ustaya gösterdik.
Benim ustaya ben lekeleri söyledim önemli değil cevabını aldım.Sonra sağa sola döndürdü salladı dedi bu bozuk..Nası olur 1500kmdeki volan dedim.O zaman tornacıya bi göster dedi.3-4 dükkan yandaki tornacıya geçtik.Aynı şekilde sağa sola döndürdü ve oynar kısmı sağa sola esnetti.Hem boşa dönüyor hemde sağa sola esniyor.Bu araca takılmaz bozuk değiştirmeniz lazım dedi.Peki lekeler dedim.Onlar önemsiz sıkıntısı yok dedi..
Yani sonuç olarak lekelerin ,yanıkların bi önemi yok ama volan mekanik olarak arızalı sonucu çıktı..
Ayrıca kalipsonun ustasının baya ismi geçti ona gelicek olursak.Efendi düzgün bi usta bizle de gayet iyi sohbet etti.Yanlız yerdeki baskı üzerinden konuşurken ben baskıyı kurdunuz mu diye sordum.Bunlara işlem yapılmaz cevabını aldım yani direk takmışlar.Burdan da anlaşılıyorki baskıyı kurmadan takmışlar..
Tarafsız olarak durum bu..Artık iş alıcı satıcı arasında nası sonuçlanır bilemem..
Armağan uğraştığın için çok teşekkür ederim. Ben hiç bişey demememe rağmen kendisi gidip volana baktı. Allah razı olsun.
---------------------------------------------------------
Neymiş yanık değilmiş dimi!
Dual Mass volan sağ sola elbetteki oynar. Bunda bir bozukluk olduğunu düşünmüyorum. Volan elime ulaştığında bizde istişaresini yapıcaz.
Murata telefon açtım ve sordum bu volanı çıkartırken ne kadar oynuyordu hatırlıyormusun diye. bana az biraz sağ sola oynuyordu buda zaten normal dedi. olması gerekende bu.
Yani ben bunu sana yollarken bu, bu şekildeydi. Volan bana ulaştığında zaten sana yolladığım gibimi değilmi belli olur.
Ha şu var arkadaşım ben bilemem benim volanımın yaylarını kendi volanınamı taktın kastenmi bozdun.
Artık bunu demek zorundayım;
Bu volanı ben sana bozuk yolladıysam Rabbim benim 1000 belamı versin 10 katı benden ailemden, çocuğumdan çıksın.
eğer
Bu volanı sen yada senin tanıdığın başkası tarafından kasten bozduysa, düşürüldüyse ve bu volana zarar senin tarafından geldiyse üzerinde herhangi bir işlem yapıldıysa Rabbim senin 1000 belanı versin 10 katı senden ailenden çıksın.
hesap numaranı aldım pazartesi paranı yollicam. masrafı sana ait olarak bana geri yollayacaksın ben burda nedir ne değildir ne olmuştur olmamıştır detaylı olarak araştırıcam. önemli değil 600 lirayla ben fakir olmam başımın gözümün sadakası olsun.
Saygılar.
"ARMY" nickli Armağan kardeşim durumları yazmış... Bundan sonra ben daha bişey demiyeceğim. Koskoca insanlarız. Can bey de durumun çoğuna bugün şahitlik etmiştir. Armağan kardeşim ile elimizde volanla istediği ustaya gittiğimizde, usta yorumunu bitirmeden ağzımı da açmadığımı ÖNEMLE belirtmek isterim. Ama mutluyum ki en başta ben, Şahin usta, Mustafa usta ve daha birkaçı da aklandık...
Volan işine gelince, bugün Merdan Usta'yı aradım. Saat tam 16:56 idi ve Armağan bey ile Can beyi henüz uğurlamıştım ve ayrılmıştık. Her ne kadar içim rahat olsa da yine de bi sorayım dedim. Mustafa Usta'nın yemin ederek ve en sonunda da bana kızarak referans numarasının aynı olduğunu gördükten sonra taktığını söylediği volanı sordum. Herhangi bir katikulle var mıdır diye? O da bana referans numarasının aynısı ise ürünün de aynı olduğuydu ve Laguna 2.0 T'lerde manuel şanzımanın zaten olmaması itibariyle şansa direkt orjinal Megane RS volanı çıkmış olabileceğiydi.... Merdan ustamın telefonu çoğumuzda vardır. İsterseniz siz de bi danışın; yardımcı olur ve anlatır... Çoğu arkadaşa da bu konuda yardımcı olacaktır.
Hee... bu her zaman olur mu? Bilemem... Ama EVRENLER OTO'daki arkadaş da isteyen olursa bu konuda yardımcı olacağını belirtmesiydi...
Bir diğer husus, hala polemik yaratacak tipler çıkıyor... Yok ayna takalım, yok takım yapalım. Siz mutlu olacaksanız takarız; merak etmeyin !!! Şurada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum, aynı zamanda haksız yere üzerime atılan çamuru temizlemeye çalışıyorum ama hala böyle tipler çıkıyor. Allah akıl fikir versin. Aklınız sıra espri yaptığınızı zannediyorsunuz...
Hee bu arada, tarafsız yorumu için "ARMY" nickli Armağan kardeşime sonsuz teşekkürler. Allah razı olsun.
Allah kimsenin belasını vermesin... Senin halen bilerek ve art niyetli olarak bu volanı göndermediğine inandırıyorum kendimi. Ama kusura bakma yani.. Neredeyse 10 tane usta gezdi bu volan ve bi Allahın kulu da bu volan bozuk değil demedi. Hatta samimi arkadaşların ile hem tanıştık, hem de istedikleri yerlere ikiletmeden ve kem küm etmeden gittik. Ağzımızı da açmadık bu yerlerde...
Sen de bunu kabulleniver artık...
madem bukadar eminsin kendinden neden allah kimsenin belasını vermesin? ben kendimden çooook eminim. Rabbim görüyor ve biliyor herşeyi..
bu iş ya senden ya benden ortası yok..
ben diyeceğimi dedim arkadaşım.
konu benim için o volan istanbula gelene kadar kapandı.
Ben de eminim kendimden... İstediğiniz ustalara gidildi, gösterildi... Cevap hep aynı; kusura bakma. Bu konuyu kapat ya da kapatma; farketmez. Sonuçta ben aklandım !!! Sen karasın da demiyorum ya da içimden gelmiyor. Ama kusra bakma, mal meydanda. Gerisini sen düşün. Sayende şu volanı ve bendenizi hem bu değerli site, hem de Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi tanıdı sayende şu iki günde.
Pazartesi hesabımızda paramızı görürsek memnun olacağım. Lütfen.
Saygılar.
Bu arada, bana sahtekar muamelesi yapan, sıfır volan bulunca İnanc beyin sıfır(!) ayarındaki volanını almaktan vazgectiğimi ısrarla belirten zat-ı muhteremlere de buradan selam yolluyorum...
Neymiş efendim?? Klavyeden yarmakla olmuyormuş o işler öyle; değil mi sevgili RS uzmanları ??
Olayı çözdük... Merdan usta ve Mustafa usta da şaşırdı bu işe ama volan, Megane RS'in volanı. Şans... :)
Zaten ciddi ciddi sadece Lagunaya uyan ya da net bir şekilde Laguna volanı olsaydı benim eski volanımı Şahin ustaya teslim edip yaptıracaktım artık...
600 tl veya 2000 tl bi metal parçası için bu kadar beddua bu kadar ima bu kadar hararet sinir stress gerek yok yaşlarınız belli. kolay kolay yazmam dahil olmadığım konulara ama
Satan malının arkasındaysa her türlü geri alır, malına bir zarar verilmediyse takılmadıysa.(1. sayfadan tek tek okudum merak etmeyin) önceki sayfalarda da demiş her türlü alırım malımı diye beğenilmese bile. ha geri alırsan ödemeyi, şartlarından dolayı söylediğin gibi yapabileceğini belirtirsin ki karşı tarafta gayet olumlu yaklaşıyor burada yazılanlara göre.
Alıcı ustasına güvenip onu taktıysa ki diyorsunuz olmaz, cezasını ceremesini yine kendisi çeker fazlasıyla da zarar eder öder başına çıkacak masrafları tekrardan o onu ilgilendirir, ki mala *** attığını da görmedim ben şahsen
Yani dolandırıcılık yok sahtekarlık yok bana göre, biri satsa mal yollamasa biri alsa parayı göndermese eyvallah da.
bence buraya bile gerek yoktu telefonda halledilirdi.
2 tarafı da tanımam etmem sadece yazılanları okudum, aslında evrenoz ve maxi noktayı koymuş ama neden diğer kişiler devam ediyor anlamıyorum.
Allah bin kere Armağan kardeşimden razı olsun. Ayaklarına sağlık. İyi ki de gelmiş... Ben, bütün TR'yi dolaşsam anlatamayacaktım derdimi hem millete hem de Inanc beye...
Baktırdı da rahatladık.
Valla ben, medeni bir şekilde İnanç beyi aradım ve durumu izah ettim. Daha usta beni arayıp da bu volan bozuk der demez. Ama o hem beni, hem de ustayı azarladı, olayı başka yerlere taşıdı.. konular açtı.. bir de sanki biz hırsız, üçkağıtçı, uğursuz, bilmem ne çocuğuymuşuz gibi açtığı konunun başlığına da "kalipso nickli üye ile ilgili" yazdı.
Olayı fitilleyen ben değilim yani... Daha ilk usta beni aradığı zaman ben ona "bak beni yanlış anlama, ben işim olsun diye uğraşıyorum" dediysem de o kendisi bu durumu bu yerlere taşıdı. Fotoğrafları istedi ve konuyu açtı.
Ben ne yapabilirim ki şu durumda... :cool:
herkese hayırlı olsun alınan volan megane rs volamıymıs:D size o volanın cıktıgı motoruda soyluyeyım f4r-776 renault nun cesitli modellerde kullandıgı 2.0t 170 hp motoru
ama kullanılcı bir kere inadırılmıs ne diyelim kendi bilir, bir ara istanbula gelirseniz size tarif edeyim kayısdagında bir ithalatcıda zebille var o motordan isterseniz komple motor alın isterseniz uzerinden parca parca sökün:D volanında fiyatı 500 tl, son kullanıcıya oda :D ordan dogup ankaraya göc etmiş bu motor ve volanlar:D
neyse herkes memnunsa sıkıntı yok
birde burda herkesin ovdugu kefil oldugu ustalar renoda ole bir ayar yok demişler olece takmıslar balatayı , cok biliyolarya ondandır cok iyi ustalarya
neyse oda sıkıntı etmez 60bin gidecek balata 40bin gider sıkıntı yok keyfimiz için para harcıyoruz
reno zaten vidyodaki mekanizmayı cocuklar oynasın diye yapmıs
renada kurmalı baskı balata sistemi yok arkadaslar hepsi yalan:D