herkese hayırlı olsun alınan volan megane rs volamıymıs:D size o volanın cıktıgı motoruda soyluyeyım f4r-776 renault nun cesitli modellerde kullandıgı 2.0t 170 hp motoru
ama kullanılcı bir kere inadırılmıs ne diyelim kendi bilir, bir ara istanbula gelirseniz size tarif edeyim kayısdagında bir ithalatcıda zebille var o motordan isterseniz komple motor alın isterseniz uzerinden parca parca sökün:D volanında fiyatı 500 tl, son kullanıcıya oda :D ordan dogup ankaraya göc etmiş bu motor ve volanlar:D
neyse herkes memnunsa sıkıntı yok
birde burda herkesin ovdugu kefil oldugu ustalar renoda ole bir ayar yok demişler olece takmıslar balatayı , cok biliyolarya ondandır cok iyi ustalarya
neyse oda sıkıntı etmez 60bin gidecek balata 40bin gider sıkıntı yok keyfimiz için para harcıyoruz
reno zaten vidyodaki mekanizmayı cocuklar oynasın diye yapmıs
renada kurmalı baskı balata sistemi yok arkadaslar hepsi yalan:D
Siz öyle diyorsanız öyledir(!)
25-01-2014, 19:04
RedSun
Alıntı:
kalipson Nickli Üyeden Alıntı
Valla ben, medeni bir şekilde İnanç beyi aradım ve durumu izah ettim. Daha usta beni arayıp da bu volan bozuk der demez. Ama o hem beni, hem de ustayı azarladı, olayı başka yerlere taşıdı.. konular açtı.. bir de sanki biz hırsız, üçkağıtçı, uğursuz, bilmem ne çocuğuymuşuz gibi açtığı konunun başlığına da "kalipso nickli üye ile ilgili" yazdı.
Olayı fitilleyen ben değilim yani... Daha ilk usta beni aradığı zaman ben ona "bak beni yanlış anlama, ben işim olsun diye uğraşıyorum" dediysem de o kendisi bu durumu bu yerlere taşıdı. Fotoğrafları istedi ve konuyu açtı.
Ben ne yapabilirim ki şu durumda... :cool:
yanıkti bozuk oldu..
daha neler çıkcak görücez.
azarlamadım seni.
3 günde 10 kere sorarsan bişeyi aşık usandırısın. 15 yaşındaki çocuğun annesine ne zaman ne zaman diye sormasına benziyo seninki. yeter,sorma! sökülünce yollicam dedim! bumu azarlamak!
senin saygı değer reno piri ustanla konuşmaya çalıştımda ne *****!
adamla 2 kelime konuşamadım! sinirli açtı sinirli konuştu! dedim sakin ol bi bana anlat! bu volan yanmış dedi! bozuk demedi! hee buna demekki ozamanlar bu volan bozuk değilmiş!
hele bi gelsin ya şu volan!
sen bu volan yanık demedinmi bana ilk? yanık diye tutturdun bende resimlerini istedim senden ne var bunda?
yerlere taşıyan ben değildim. sana o volanın yanık olmadığını anlattım! sonra beni eşin aradı buraya bana ne dediğini YAZMAK İSTEMİYORUM arkadaşım neden zorla üzerime gelip kendinide ailenide rezil edeceksin. ben kendimi bunun için tutuyorum ya zorlama beni!
sonra dedinki bu bozuk! ya ben nerden bilicem bana uyuz olup bu volana bişey yapmadığını! ben dedim arkadaşım bendense benden çıksın sendense senden çıksın. yeter la zorla kendini rezil ettirme bana!
25-01-2014, 19:07
Omak
Alıntı:
Valla ben, medeni bir şekilde İnanç beyi aradım ve durumu izah ettim. Daha usta beni arayıp da bu volan bozuk der demez. Ama o hem beni, hem de ustayı azarladı, olayı başka yerlere taşıdı.. konular açtı.. bir de sanki biz hırsız, üçkağıtçı, uğursuz, bilmem ne çocuğuymuşuz gibi açtığı konunun başlığına da "kalipso nickli üye ile ilgili" yazdı.
Olayı fitilleyen ben değilim yani... Daha ilk usta beni aradığı zaman ben ona "bak beni yanlış anlama, ben işim olsun diye uğraşıyorum" dediysem de o kendisi bu durumu bu yerlere taşıdı. Fotoğrafları istedi ve konuyu açtı.
Ben ne yapabilirim ki şu durumda... :cool:
senin adının oraya yazılması bana göre hiç bir şey ifade etmez okuyan herkes az çok kimin nasıl yaklaştığını anladı, bence siz bir daha kesin ticaret yapmayın bedelsiz hibe mal bile olsa.
olayların gerçeklerini bilmem ama, şahsi fikrim olarak senin üslubunda bir bozukluk görmedim ben.
25-01-2014, 19:10
Omak
Alıntı:
RedSun Nickli Üyeden Alıntı
yanıkti bozuk oldu..
daha neler çıkcak görücez.
azarlamadım seni.
3 günde 10 kere sorarsan bişeyi aşık usandırısın. 15 yaşındaki çocuğun annesine ne zaman ne zaman diye sormasına benziyo seninki. yeter,sorma! sökülünce yollicam dedim! bumu azarlamak!
senin saygı değer reno piri ustanla konuşmaya çalıştımda ne *****!
adamla 2 kelime konuşamadım! sinirli açtı sinirli konuştu! dedim sakin ol bi bana anlat! bu volan yanmış dedi! bozuk demedi! hee buna demekki ozamanlar bu volan bozuk değilmiş!
hele bi gelsin ya şu volan!
sen bu volan yanık demedinmi bana ilk? yanık diye tutturdun bende resimlerini istedim senden ne var bunda?
yerlere taşıyan ben değildim. sana o volanın yanık olmadığını anlattım! sonra beni eşin aradı buraya bana ne dediğini YAZMAK İSTEMİYORUM arkadaşım neden zorla üzerime gelip kendinide ailenide rezil edeceksin. ben kendimi bunun için tutuyorum ya zorlama beni!
sonra dedinki bu bozuk! ya ben nerden bilicem bana uyuz olup bu volana bişey yapmadığını! ben dedim arkadaşım bendense benden çıksın sendense senden çıksın. yeter la zorla kendini rezil ettirme bana!
ayıp olur yakışmaz sanada fazla özele inme bence sende.
dediğin gibi gelsin volanın sana halledersiniz ben siz yazın uzasın diye yazmadım.
25-01-2014, 19:15
RedSun
Alıntı:
Ausch Nickli Üyeden Alıntı
ayıp olur yakışmaz sanada fazla özele inme bence sende.
dediğin gibi gelsin volanın sana halledersiniz ben siz yazın uzasın diye yazmadım.
ben kapadım konuyu volan bana gelene kadar konuşmicam diyorum kendisi bana cevap verme hakkı doğuruyor.
ne kadar medeni olduğunu anlatmak için, bana yakışmaycağı için kendimi tutuyorum.
bu iş külliyen yalan.
iş maddi boyutunu aştı benim için manevi boyutu var. gelsin o volan ben neyin ne olduğunu kanıtlayacam.
25-01-2014, 19:15
kalipson
Paramı gönder yeter. Benden de uzak, Allaha yakın ol. Senin için edebileceğim en baba hayır duam budur. Saygıyı yitirmeye gerek var mı?
Referans numarası bile aynı diyoruz; ama hala şunu nasıl g.t ederim derdinde olan arkadaşlar var.. Hey Allahım... Volanı da sizi de alsak da notere, üreticisine gitsek ona bile bişey uydurursunuz...
Diyelim ki volan, Laguna volanı olsun. Bu tarz yazılar yazmaktan zevk alan bi grup var. Ben, bi arkadaşım örnek veriyorum bi araba alsa ve hem benim hem de genelin beğenmediği bi modelse ve çok da para bağladıysa yine de hayırlı olsun, güzelmiş diyebilme erdemini gösterebiliyorum çok şükür. İstey yalaka deyin, ister ne derseniz deyin... Ama siz, hem işinize gelince rencide ediyor hem de laf taşıyorsunuz. Kendinizi bi sorgulayın... Bilmiyorum yani; bazı değerler markette de satılmıyor ki yokluğunda gidip alasın.
Oldu olacak gidip fişini alıp, üzerine "bu bir Laguna volanıdır, alan da hıyarın dik alasıdır" yazalım, evinize asın... pes!!
25-01-2014, 19:17
RedSun
Alıntı:
Paramı gönder yeter. Benden de uzak, Allaha yakın ol. Senin için edebileceğim en baba hayır duam budur. Saygıyı yitirmeye gerek var mı?
Referans numarası bile aynı diyoruz; ama hala şunu nasıl g.t ederim derdinde olan arkadaşlar var.. Hey Allahım... Volanı da sizi de alsak da notere, üreticisine gitsek ona bile bişey uydurursunuz...
Diyelim ki volan, Laguna volanı olsun. Bu tarz yazılar yazmaktan zevk alan bi grup var. Ben, bi arkadaşım örnek veriyorum bi araba alsa ve hem benim hem de genelin beğenmediği bi modelse ve çok da para bağladıysa yine de hayırlı olsun, güzelmiş diyebilme erdemini gösterebiliyorum çok şükür. İstey yalaka deyin, ister ne derseniz deyin... Ama siz, hem işinize gelince rencide ediyor hem de laf taşıyorsunuz. Kendinizi bi sorgulayın... Bilmiyorum yani; bazı değerler markette de satılmıyor ki yokluğunda gidip alasın.
ya banane senden istanbula gel sen ben istanbulu terk ederim.
allahım yarabbim......
25-01-2014, 19:20
kalipson
Sen lütfen sözünü tut ve zamanında paramı yatırıver sadece lütfen. Söz, sana süpriz yapıp da habersiz İstanbul'a gelmeyeceğim İnanç bey.. :)
25-01-2014, 19:21
BurakCengizhanoğlu
Bütün sayfaları okudum.O volant temiz be abicim :) Biraz ustanın cıbırlığına gelmiş :D
25-01-2014, 20:09
CUB
Olayın bu boyutlara gelmesi gerçekten üzücü , birbirinizi kırmayın üzmeyin dedikçe siz daha da abarttınız.
Bu gün gittik baktık. Volanın yüzeyi konusunda büyük bir sıkıntısı yok takılabilir diye düşünüyorduk fakat volan yüzeyi sorun değil volanın kendisinde mekanik sorun varmış bunu anlayabilecek teknik bilgimiz olmadığı için bilen kişileri soruldu. Ve sonuç olarak hepsi aynı cevabı vermiş (ben o an arkadaşların yanında yoktum) bu volan bozuk...
Şu saatten sonra birbirinizle anlaşıp sorunu çözmek düşer size. Fakat siz sorunu daha da büyük bir sorun haline getirdiniz sizin sorunun boyutu 600 tl yi de geçti Volan ı da geçti. Umarım sorununuzu en kısa sürede çözersiniz.
25-01-2014, 20:23
kalipson
Can hocam, haklısın. Umarım sorunu halledicez. İnanc bey sözünü tutacaktır; eminim. Bir de bu kadar usta bozuk derken onun da kendini bizim yerimize koyması gerekirdi. Bizi yalancı yerine değil... Ne fırsatçılığımız, ne yalancılığımız, ne şerefsizliğimiz, ne içten pazarlıklılığımız, vb. vb. kaldı... Yanlışsam, söyleyin. Uzatmak için söylemiyorum; harbiden haksızsam söyleyin...
Neyse, uzatmanın manası yok..
25-01-2014, 20:57
cagalazade
Ortada bir alisveris var sonucu beklenildigi gibi bitmeyen ama cözume ulasmasi icin o kadar insanin araya girmesinden sonra bile eşin beni aradi, bin kat bela okumalar vs yakışıyor mu üstünüze sevgili arkadaslar...
Hala volan duzgun bence, hayir bozuk ya filan gibi yorumlara "bence" gerek yok, mal satıcıya iade edilir ucret vs konulari konusulur, kapanir...
Deger mi olayi bireysellestirip kalp kirmaya, rencide etmeye... alisveris gecici dostluk baki millet...
26-01-2014, 08:17
kelalper
inanç ve aytuğ saçmalıosunuz artık. İnanç sen yanık olmadığı konusunda haklısın ama volan mekanik olarak bozuk. Takmaması hayırlı olmuş bozuksa özür dilerim diyeceğine siz bozdunuz diosun. Hayatında kaç tane volan değiştirdin taktın. Dual mass volan sadece bu arabaya mı ait. Adamlar deli mi senin malına zarar versin. Herkes karşısındakini kendisi gibi bilirmiş. Demek ki aynı şey senin başına gelsen volanı bozup geri yollayacaksın. Bana Allah muhammed demeyin de karıştırmayında.
Aytuğ sende yok uyanıklık yapıo diosun. Yapacak tabi adam mal alıo. Neresi avantajlıysa ondan alacak. Yok 4 yere sormuşmuş. Başka işiniz gücünüz yok mu arkadaş adamın kimlerden volan sorduğunun seceresini tutuosunuz. Serbest piyasa adam istediği yerden alır ki adam zaten sözünü tutmuş parasını yollamış malı almış. Mal gelinceye kadar arabasını sökmüş beklemiş. Mal yanık denilince otomatik olarak araştırma yapmış 1000 liraya X volanı Y volanı neyse ne koymuş kendince sorununu halletmiş.
Hala tutturdunuz laguna volanı laguna volanı. Tamam takmış bitmiş size ne adamın ne taktığından arkadaş. İsterse toros volanı koyar. İşini görüyorsa sizi ne alaka eder. Bide tutturdunuz bizim volanı almıştı ama 1000 liraya 0 ını alınca bunu almaktan vazgeçti. Adam manyak mı o zaman sizden gelecek malı beklemezdi gider alırdı 1000 liraya onu takardı. Size parasını verdikten sonra neden başka malın peşine düşsün. Yok ustası paragözmüşte şuymuş buymuş. O onlar arasında ve sizi alakadar etmeyen mesele.
Hayırlı olsun geçmiş olsun kusura bakma yolla malımızı al paranı diyeceğinize adamlar için demediğiniz şey kalmadı. Ayıptır insan utanır yaw. Bana usta yanık die takmadı demeyin sonuçta adam yanlışlıklada olsa bozuk malın takılmasını engellemiş.
26-01-2014, 08:46
kalipson
Alper hocam... Gayet güzel ve net açıklamışsın. Bu kadar güzel anlatılabilirdi. Ağzınıza, elinize sağlık. Teşekkür ederim. Son cümlenize ithafen, ustamız da şans eseri yani yanlışlıkla buna bozuk dememiş. Adam işine hakim. Şaşmaz'da herkes tanır.
Hadi ben kendi ustamlara göstertiyorum, yalan söylüyorum... "ARMY" nickli Armağan bey de geldiğinde onun istediği ustalara gösteriliyor bu volan. Herkes bozuk diyor. Sanki oralara ben zorla götürdüm göstermeye. Bir de Armağan bey bu postu okursa, şunu da yazabilir mi lütfen.. Götürdüğü ustaların, bu volanın bozuk olduğu kanısına varmaları ve bunu ifade etmeleri acaba toplamda kaç saniye sürmüş?? Paylaşırsa çok ama çok memnun olurum. Eğer, götürdüğü ustaların bu kararlarına harcadıkları süre, her iki ustanın da toplamda 10(yazı ile on) saniyeden fazla sürdüyse lütfen yazsın. Bir de lütfen nerelere götürdüğünü de. Rica ediyorum. Ben yazarım da adam iftira atıyor bana.
Sonra da bana, nereden bileyim volanı bozmadığınızı diyor. Zorla mı sattım, bakıp alaydınız deniyor. Ama neydi??? Volan sıfırdı değil mi??
İlk tavsiyem, en az 1 ay kırdılı döktülü Amerikan filmleri seyretmemen!!! Muhtemelen etkisi altında kalıyorsun. Özellikle konusu komplo üzerine olan filmleri bırak izlemeyi, fragmanlarına bile bakma. Senbana paramı gönder; ben sana her iki volanı da yollayacağım. Kargo evraklarını da buraya koyacağım. Ne de olsa senin sağlam(!) dediğin volanın sağlam(!) yaylarını ben kendi volanıma taktım sana göre, değil mi? Bi zahmet tekrar söker takarsın artık, kusura bakma.
Ama en başından beri asıl olay şu... Parayı göndermek işlerine gelmiyor.
Aytuğ hocayı da bu konuda ve herşey apaçık ortadayken İnanç'ı da ısrarla desteklemesini anlayamıyorum. Yine saygı duyduğum bi insan ama benim kafamda baya bi düşünceyi de bu konu vesilesiyle yıktı. Şimdi de cevap verirse şaşırmam; yıkılırsa yıkılsın umrumda mı diye...
Diğer bi husus, ne zamandır aklımda. Sağdan soldan hep saçmalık çıktığı için unutuyorum yazmayı. Ben şu hafif volan konusu açılınca İnanç'a da söyledim telefonda. Aytuğ hocaya da ayıp oluyor sanki ama en azından onu sen alınca ben de seninkini alacağım diye. Adamı mağdur etmeyeceğiz en azından diye. Tabii, bu da yalanlanacak ya neyse. Benden çıksın da... İnanan inanacağı adamı çözmüştür zaten.
Yani, tereddütsüz bozuk olduğu apaçık meydanda olan şu metal parçasına 600 lirayı geri vermeyeyim diye 600 takla atıldı... Şurda X bi sirke çalışmaya girsen, o kadar taklayla çoktan bi Trophy parası çıkardı.
Bu para gelecek de 600 lira olarak mı çıkacak, yoksa ne kadar çıkacak; artık ona devlet karar verecek. Eğer para pazartesi akşamında hesabımda olmazsa HUKUKİ gereken neyse dibine kadar yapacağım ve arzu edenlere de belgelerini özelden yollayacağım.
Diğer husus da şu volan olayı... Kusura bakmayın ama sizin sahtekar dediğiniz adam, bu volan bozuk ve ben bunu takmam, takamam dedi. İstersen çağır çekicini, nerede taktırırsan taktır. Ben bunu takıp da sonra problem çıkınca sizinle uğraşamam dedi. Hee ne oldu. Volan harbiden de öyle çıktı. Hem de çok NET. Sana göre bozuk, Ahmet usta iyi diyor ama Mehmet usta takarım diyor değil. Kim gördüyse bu volanı, bozuk dedi.
Kusura bakmayın; hatta baksanız da umurumda da değil ama beni doğru yola sevk eden bu adam, ikili ilişkileri vasıtasıyla bana çok uyguna bir Megane RS volanı(size göre Laguna volanı) buluyorsa ve referansına kadar bakıp da taktım diyorsa ben o adama inanırım arkadaş !!! Kim ne derse desin... İsterse Toros motorundan çıkarıp getirsinler. Bu volan, sesli komutlu ve konuşan bi volan da olsa ve dese ki ben Laguna volanıyım diye, ben gene de bu ustaya inanırım. Zaten, Merdan ustayla da görüşüp fikir birliği sağladık. Ama kimileri, biz yanlış çıkalımda, kazıklanalım da biraz gülelim derdinde olan zavallı insanlar. İyi niyetlileri tenzih ediyorum; onlar zaten yorumlarını yaptılar güzelce. Onlara da buradan selam ediyorum...
Baştan ben de uyuzlandıydım baya; hatta başka sitelere de konu açmıştım ama ustanın kalitesi, Armağan hocamın gelişi sonrasında yaşadıklarımızla beraber apaçık günyüzüne çıktı.
Bu arada, TR'de "YÜZ NAKLİ" artık çok başarılı seviyelerde değil mi?? İhtiyacı olanlar değerlendirsin. Fransa'ya İngiltere'ye gitmeyin boşuna. Ama ihtiyacı olan RS uzmanları varsa, gitsinler. Gitmişken orjinal ve ucuza parça da alırlar. Bize de burada hava atarlar. Zaten kimilerine göre biz ancak havamızı alan, RS yürütemeyen, sürekli kazıklanan, dağ başındaki aciz insanlarız !!!
keşke baştan yanık değil de bozuk denseydi, konu bu kadar uzamazdı bence,
neyse yarın para yatar, inşallah bir şekilde tamir de olur da kimse mağdur olmadan kapanır konu
satıcı kötü niyetli olsa konu açmazdı diye düşünüyorum
26-01-2014, 09:15
kalipson
Alıntı:
ersandeniz Nickli Üyeden Alıntı
keşke baştan yanık değil de bozuk denseydi, konu bu kadar uzamazdı bence,
neyse yarın para yatar, inşallah bir şekilde tamir de olur da kimse mağdur olmadan kapanır konu
satıcı kötü niyetli olsa konu açmazdı diye düşünüyorum
Diyelim ki kötü niyetli değil... O zaman biz bilmem ne çocuğuymuşuz gibi neden konu açılıyor söyler misiniz?? En başından beri ithamlara bakar mısınız lütfen...
26-01-2014, 10:01
kalipson
Bir de aklıma geldi... Allah bana ikinci kez RS sahibi olmayı nasip etti çok şükür. Aracın nasıl bir araç olduğunu, düzgünlüğünü, çizgilerini, boyasızlığını ve içerisinde çizik-çentik çüntük yer bile olmadığını belirtmek isterim. Araştırmayı seven, kim ne yapmış soruşturan meraklı arkadaşlar Merdan Usta'yı arayıp sorsunlar. Diyeceğim o ki, titiz ve dikkatli bir kişiyimdir ve Allahın da izniyle paraya kıydık, aldık. Ayrıca, ilk RS'imi tam 2 sene kullandım yaklaşık ve 40.000 km yol yapıp sattım. Satma sebebini, lafı dinlenen, sevdiğim saydığım insanlarla paylaşıyorum zaten. Bilen bilir ki o araç şu an bile "düzgün" tabir edilebilecek RS'ler arasındadır. Bu iki yıllık süre zarfında RS camiasından kimseyi tanımıyordum; eski sahibi Barış abi hariç. Bir de satmaya yakın "CLIORS" nickli Alper hocamla tanıştım; Allah selamet versin.
Diyeceğim o ki; dünya halidir kimin kime işi düşeceği hiç belli olmaz. Büyük konuşmayı hem sevmem; hem de kouşmamak lazım. Ama kimse de bizi aciz, kendini de bi nimetten sanmasın. Kimseden ekmeğimiz, suyumuz gelmiyor çok şükür. Çatır çatır da yürütür, çatır çatır bakımını yaptırır, çatır çatır da gezeriz evvelAllah. Kırk yılın başında böyle bi işe girdim; ağzımızın tadı kaçtı ne yazık ki. Bunu da tecrübe cv'mize ekledik biz de...
Lafım art niyetli, ukela kişileredir. Laf gideceği yere gider, alan da alır !!!
26-01-2014, 10:09
ghibli06
Alıntı:
Bir de aklıma geldi... Allah bana ikinci kez RS sahibi olmayı nasip etti çok şükür. İlk RS'imi tam 2 sene kullandım yaklaşık ve 40.000 km yol yapıp sattım. Bilen bilir ki o araç şu an bile "düzgün" tabir edilebilecek RS'ler arasındadır. Bu iki yıllık süre zarfında RS camiasından kimseyi tanımıyordum; eski sahibi Barış abi hariç. Bir de satmaya yakın "CLIORS" nickli Alper hocamla tanıştım; Allah selamet versin.
Diyeceğim o ki; dünya halidir kimin kime işi düşeceği hiç belli olmaz. Büyük konuşmayı hem sevmem; hem de kouşmamak lazım. Ama kimse de bizi aciz, kendini de bi nimetten sanmasın. Kimseden ekmeğimiz, suyumuz gelmiyor çok şükür. Çatır çatır da yürütür, çatır çatır bakımını yaptırır, çatır çatır da gezeriz evvelAllah. Kırk yılın başında böyle bi işe girdim; ağzımızın tadı kaçtı ne yazık ki. Bunu da tecrübe cv'mize ekledik biz de...
Lafım art niyetli, ukela kişileredir. Laf gideceği yere gider, alan da alır !!!