Aga volanda sorun yok hafif bir sekilde silinip zimparalanirsa birseyi kalmaz.
Ustada ayni volandan vardir satmak için malı kötüler alış böyle şeyler e
Printable View
Aga volanda sorun yok hafif bir sekilde silinip zimparalanirsa birseyi kalmaz.
Ustada ayni volandan vardir satmak için malı kötüler alış böyle şeyler e
peki bu 1500 km de olmasayıda 10000 kmde olaydı böyle izler olacakmıydı?yoksa bu izler gidecekmiydi?
sende hafif volan var. sen ting diye ses duymuyormusun?bu ses balansla alakadar değilmi? yoksa benim ustam bostancı sanayinden seninki NASA sanayindenmi?
sökelim bakalım senin volanın bu haldemi değilmi?
bana şunu söyle o iki resim arasında hangisi yanmış volan?
anlamam dediğim halde bu şekilde kendimden eminsem anlaynın bu şekilde yalan söylemesinden *** atmasından başka ne sonuç çıkartabilirim sence?
Inanç hocam, daralmayın lütfen... Volanınızı size yolluyorum; parasını da istemiyorum. Delirmeyin, daralmayın hemen..
Siz bizi bugün yarın, bugün yarın diye diye sallarken biz hiç delirmiyoruz, daralmıyoruz. Biraz da bizi örnek alın lütfen; hemen daralmayın...
Ayrıca, fiyat sorduğum doğrudur.. Ama en nihayetinde "İnanç bey'e söz verdim" dediğim de doğrudur. EĞER İSPATLARSAM, O ÇOK SEVDİĞİMİZ ARABALARIMIZA İDDAA'SINA VAR MISINIZ???
HODRİ MEYDAN... BULUŞMA NOKTAMIZ, NOTER !!!
Yoksanız susun lütfen. Ne kıymetli volanmış arkadaş ya. Allah muhtaç etmesin; aldım bugün sıfırını da rahatladım... Alttan aldıkça, mütevaziliğimi korumaya çalıştıkça bizi muhtaç sandınız.
Adam(Bülent abi çok özür dilerim) mühendis ve TR'de çoğu BMW sevdalısı tanır; bildiğini söylüyor, gördüğünden bahsediyor. Siz ise üslupta pusulayı şaşırıyorsunuz.
tek parça volanda o sesi duymazsın o duyduğun çift parçadaki yay sesi. Abicim doğru düzgün takılmazsa 1000 km de değil 100 km de de bozulur. 100km yolu 100 km ortalama ile gitsen 1 saatte gidersin. 60 dakika boyunca oraya iğne ile bastırmadan dokunsan 1 saatte tahribat yaratır ki ısındıkça tahribat artar. Benim volanımın bunla ne alakası var yaw. Resimlerde anlaşılmıyor bişey. Diorum volanın yeniyse üzerinden tek pas silme geçsinler tornada kurtarır. Zaten tornadan geçtiktan sonra izler duruosa o yanık demektir. O yüzden yanan volanlar tornada kurtarılmaz. Yana bölge ısınıp özelliğini kaybeder. Yani bir anlamda deforme olur.
Hay ağzınızı öpeyim... Ağır ya da hafif ama zat-ı şahanelerine bi türlü şu volanın kusurlu olduğunu anlatamadık... Göz var nizam var. Bunlar yanık değil de ne? Doğum lekesi mi yav ??
ben sana bugün yarın derken, gerçekten 2 günü yani bu günü yarını kastetmedim. ilk önce bugün yarın ne demek onu öğren.
araç yaptırıyorum, ne zaman sökülürse ozaman yollicam bugün yarın sökülür bende yollarım dedim sende tamam dedin kabul ettin.
aracın ne zaman söküldüğü belli şu anda ne durumda olduğu belli ne zaman yolladığım belli.
ben değil arabasına herşeyine varım arkadaşım. o volanı tak, 100.000 km içersinde 2 baskı balata değişiminde sana sorun çıkartırsa arabamı değil ne istesen sana vericem.
o volanın bana sorunlu olduğunu kendin zarar vermedikce bana İS-PAT-LA-YA-MAZ-SIN. ne zaman alındığı belli nasıl kullanıldığı belli, malzeme belli, benim baskı balatam belli, yani herşey belliyken bana bişey istaplayamazsın arkadaşım.
kıymetli olan volan değil, sorun olan sizin tutumunuz...
doğru düzgün takılmadığını nerden biliyorsun? doğru düzgün takılmayan baskıda volanda böyle izlerden daha çok aşınma izi olur, o pütür çizgiler gider.
ne kurtarması yahu? neden bahsediyosun sen? volan balanssız olur kurtarırsın bu volanda balans sorunumu var? SIFIR baskının yaptığı İZ'ler den başka ne var?
Ben size hep ustanın dediğini söyledim. Art niyetli olsam resim de çekmezdim. Volanınızı da hiç ama hiç kötülemedim. Gördüğümü söyledim.
Yahu, şu yanık izlerini kabullenmeniz için şu volanı NASA'ya mı göndermemiz gerekli??
Yahu, İnanç bey. Şöyle yapalım... Mutlaka Ankara'da tanıdıklarınız vardır. Buluşalım ve bir metalurji mühendisi bulalım. Olmaz mı? Yani, yaş olmuş 31. Ben de her ne kadar Endüstri Mühendisliği de okumuş olsam bi yanık izini az çok anlarım. Gemi inşa derslerinden de hatırlarım az çok ne nedir...
İşim gereği de sayısını hatırlayamadığım kadar göz muayene ve kontrolüne girmişliğim ve geçmişliğim de vardır. Çok şükür gözlerim de iyi görür. Ama yine de ben bu akşam - çok afedersiniz yarım saat mala bakar gibi- volana eyice bi baktım ve inceledim.
Volanın yüzeyi irili ufaklı yanık dolu. Metalin içine tesir etmiş midir; ona yorum yapamıyacağım.
Ben daha ne diyeyim.. Yanık yok diyorsunuz hala. Olmadı photoshop da yapmış olabilirim. Sürtme izi ile yanık izini ayırt edemiyorsak biz araba kullanmayalım hiç.
Ustanın söylediği; "arabayı ben alayım, 5 dk sonra volanı yakmazsam adam değilim" Yani, adamın dediği, bunun ne 1000 km ile ne de 100.000 km. ile alakadar olmadığı. Kullanım şekli tamamen ya da Alper bey'in(kelalper) de dediği gibi yanlış montaj.
Kusura bakmayın yani. Doğruya doğru.
malzeme ankaradaysa tarafsız iki tarafıda tanımayan başka bir kişiye gösterilebilir veya daha net fotoğraflar çekilebilir ne olduğu daha kolay anlaşılabilir. bunları yapacak kimse yokmu kamladımı yani ankarada ?
Bunun ne olduğunu bi bakışta söyleyecek ağa babası çok Ankara'da... Ama ürünü gönderen beyfendi inanmak istemiyor ya da işine gelmiyor. Mühendislerimize ayıp olmasın; hatta haklarını da helal etsinler ama bu volanın yanık olduğunu bir bakışta anlamak için mühendis olmaya da gerek yok !!!
Volanda çizik yok, hatta sıfır diyen; ama bu volanın hali nedir diye sorunca, bakmadan almasaydınız kardeşim diyen bir kişiden de farklı postlar beklemiyordum açıkçası...
Durum öyle bir hal aldı ki sanki ben gelen ürüne b.k atıyorum...
şimdi
senin ustan senin bana dediğin kadarıyla "senin volanın bu gelen volandan daha iyi bunu hiç takmayalım" dedi, dimi? bunu sen söyledin bana.
bak bu resimde senin volanın ile benim volanımın resmi var-ki bunu diyen USTA! göz var nizam var;
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...37296888_n.jpg
hangisi daha iyi durumda?
yanık volan nasıl olur diye sormuştum akabininde ghibli06 yanıtlamış ve yanık volan resmi koymuş;
soldaki sıfır volan sağdaki yanık volan
http://www.minihausperformance.com/w...ldflywheel.jpg
şimdi Allahın sana vermiş olduğu göz ve görme yeteneği ile bu iki resim arasında yanık olan volan hangisi bana söyleyebilirmisin?
sen kendine senin yanında olan tek bir kişiyi kıstas alarak doğruya doğru diyebiliyorsan, yansız tarafsız olarak buraya yazı yazan kelalper dışında ben herkesi kıstas alabilirim sana karşı.
sen demiyormuydun benim param yok arabaya bu kadar masraf ettim şunu 800'den 600'e indirelim diyen? madem paran yok arkadaşım benimle 50 liranın pazarlığını yapıyorsun sen nasıl aldın bu volanı? kaldıki sıfır volanın fiyatı 2100 lira? nereden 1000 liraya aldın söyle ben stok yapayım..
madem 1000 liraya volan aldın buraya faturanın resmini çek koy. senin ustan eğer ustaysa baskı balata değşiminde şanzuman silindirinide değiştirirdi, değiştirmediyse usta değil bildiğin sanayicidir o zaten. şayet değiştirdiyse bu parça 400 küsür lira, param yok derken 1000???+400 lira olan bu parçaların toplamını nasıl kabul ettin?
hadi bunları geçtimde birader göz var nizam var yanmış volanla benim sana yolladığım volanı nasıl ayırt edemiyorsun ben bunuda anlamıyorum.
sen bi sebepden dolayı caydın bu işten şimdide geri yollamaya çalışyorsun. ben sana geri almam demedim hiç! yollarsın ne zaman satılır parasını o zaman yollarım dedim.
bu volan senin dediğin gibi yanık olsa ne olur olmasa ne olur? seni 120.000km götürürmü götürmezmi arkadaşım? sen bunun üzerindeki izlere takılmışın bunu geri al diyosun. madem böyle sıkıntılar çıkarıcaktın paran vardı neden hafif volanı almadında beni böyle uğraştırıyorsun.
sorularıma cevabını bekliyorum.
konulara vakıf değilim ama şunu söyleyebilirim bende 1000 tl ye volan yalan....varsa hemen havale yapayım bende istiyorum birkaçtane...( hemde orjinal ),burdanda ya ustayı zan altında bırakıyorsunuz ( yalancı diye ) yada usta sıfır diye başka ikinci el volan taktı . sonuçta usta dürüstlüğü kalmıyor burda..
yanılıyormuyum acaba rs binicileride bu konuda yorum yapsın ,1000 tl ye sıfır orjinal volant ( hemde bu kur artışında ) alınabilinirmi....
2 tarafı da tanımam etmem.. Ama benim gördüğüm, bildiğim, onayladığım ticaret anlayışı özellikle şehirlerarası ve internet üzerinde ise;
Para verilir, mal gider, alıcı malı beğenmedi ise aynı ya da takip eden 1-2 gün içerisinde durumu satıcıya bildirir. Mal kullanılmadan geri iade edilir, para da iadeyi takip eden 1-2 gün içinde hesaba geri yatırılır.
eğer ben hafif volan almasaydım parasını geri yollayacaktım. ama ben artık başkasıyla ticaretimi yaptım.
kendisi malı beğenmeyebilir, geri yollamak isteyebilir ben buna bişey demedim, kendisinede söyledim. malı gönderirsin ben ne zaman satarım parasını ozaman yollarım. şayet bana geri gelicek olan malın benim kendi ürünüm olup olmadığı ne *****?
ben ticari bir firma değilim, sattığım ürün sıfır bir ürün değil, alıcı bunu bilerek alıyorsa benim suçum nedir?
karşı taraf "senin bana yolladığın malzeme bozuk" deyip kanıtlayamazsa o zaman ben neden geri alayım?