User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
63 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Dizel mi Benzinlimi ,??

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yıllık ne kadar yol yaparsanız yapın dizel kar. 15000 kmde yapılsa 30000de yapılsa dizel olduğu taktirde aynı oranda cebinize kar kalıcak.misal kaba taslak örnek veriyorum yıllık 6000 tl mazotla 15000 km yaparken 6000 tllik benzin ile 12000 km yaparsınız. bunun gibi olay.

2. elde de dizeli tabiki daha yüksek fiyatına satıyosunuz. fakat dizelde hor kullanılmış araba 2. el alıcıları için oldukça riskli sürpriz masraflar açmaları an meselesi. 2. el alınıcaksa aynı modelin benzinlisine bakılmalı diye düşünüyorum ben.

birde yeni nesil 1.2 tsi'ların fabrika verileri çok cezbedici. ***** dizel benzin arasında litre fiyatında fark yok gibi. pratikte ne yakar bu araçlar orası muamma.
    Barış

ferroo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bencede dizel...

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barakuda26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yıllık ne kadar yol yaparsanız yapın dizel kar. 15000 kmde yapılsa 30000de yapılsa dizel olduğu taktirde aynı oranda cebinize kar kalıcak.misal kaba taslak örnek veriyorum yıllık 6000 tl mazotla 15000 km yaparken 6000 tllik benzin ile 12000 km yaparsınız. bunun gibi olay.

2. elde de dizeli tabiki daha yüksek fiyatına satıyosunuz. fakat dizelde hor kullanılmış araba 2. el alıcıları için oldukça riskli sürpriz masraflar açmaları an meselesi. 2. el alınıcaksa aynı modelin benzinlisine bakılmalı diye düşünüyorum ben.

birde yeni nesil 1.2 tsi'ların fabrika verileri çok cezbedici. ***** dizel benzin arasında litre fiyatında fark yok gibi. pratikte ne yakar bu araçlar orası muamma.
    Katılıyorum söylediklerinize , ek olarak 1.2 tsi 1.4tsi 1.4 turbo opeller 0.9 reno motoru bile yazılmış da şöyle bir durum var bu araçlar pratikte dizellerin bile ortalama tüketimini artıran koşullarda o kağıtlarla alakasız yakıyor.

Sakin 60 - 70 akıcı sekilde giderken anlıkta tabii 5 litrelere düşer turbo benzinlilerin de tüketimi ancak ben dizelle gün boyunca 1. ve 2. viteste ara sokak dolaştığım oluyor. Trafiğe giriyorum yokuş çıkıyorum vs. yine de bir depodaki ortalamam 5 i geçmiyor. (biraz fazla ayağa hakimim o ayrı )
    Bu kağıtta muhteşem tüketim sahibi turbo benzinlileri sok aynı yola , kullanıma yine 8-10 yakmayacak mı ?
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbosuz araç kullanıyorum daha önce satığım aracım şehir 8-9 litre civarı yakıyordu uzun yolda lara kadar iniyordu..
    Şimdiki aracım 1.2 şehir içinde 6,2 - 6,5 arası uzun yolda ise 5,0 civarlarında yakıyorum.
    Aurıs dizelde ise yol bilgisayarı 5,2 gösteriyor.
    EN baba yüklendiğimde uzun yolda oda ankara yoluydu dönerken olabildiğimde maksimumda kalmaya çalıştım. artık ceza gelir mi bilinmez 7,1 yaktım ki ben bu değeri şehiriçinde bile görmüyprdum... Benim tercihim hem benzinliden yana... dizele hala alışamadım. ama bundan sonraki aracım yine 1.2 bile olsa turbolu olsun isterim dizelde bir tek şu turbo olayı beni cezbediyordu sağolsunlar artık benzilileride donattılar
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

Ae86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Palio mutlu jet Çeşme Karşıyaka arası ortalama yakıt tüketimi 3.8 LT Şehir için de 4.5 LT yakıyorum.Maşallahı var

yıclio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alacağınız aracın yedek parça fiyatından araç sahibinin maddiyatına kadar derin bir konu ancak ben dizel kullanmama rağmen son zamanlarda benzin /lpg ye olumlu bakıyorum.
    -Enes

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayda kat edilen mesafeye göre değişken bir durum, şayet çok kullanılmayacaksa Dizel almak pek mantıklı değil.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

oguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıvı lpg sıstemler 2000avro yenı dızelle aynı farkı cıkarıyor, daha hesaplımı degılmı bılemıyorum ama bazı fırmalar ınatla dızel getırmeyınce mantıklı olmak zorunda bırakılıyoruz , istanbul gıbı yoğun ve boğucu trafıkler için dizel mantıklı ,

(3.8 litre yakmak da nedır )
    keyfimiz paşada yok halimiz itten beter

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senede 6000km zor yapıyorum. Bu kadar az kullanacağım bir arabaya modeline göre 6000-9000 fazla para bağlamak gereksiz geliyor.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    esas lpg dizelde çok faydalı bir sistem.. ekonomi adına değil ama yakıtın tam yanmasını sağlıyor dizel araçda buda aracın daha verimli performanslı gitmesini sağlıyor haliyle %20 kadar bir ekonomide sağlıyor ama esas amacı yakıt verimini arttırmak..

binek araçlar için yok hala sanırım lpg kit dizelde..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence senede şu kadar km değil de nerede nasıl kullanıldığı önemli. Şimdi halamlara dizel araç alın demiyorum. Emekliler , 1.4 benzinli honda city ile sadece izmir - gümüldür arası gidip geliyorlar. Bir de işte nadiren şehir içinde bi yere ama nadiren.
    E şehir dışında 80-90 gidiyorlar sabit , yakmıyor. Buna tamamım.

Ama yılda 3000 km de yapsan 6000 km de yapsan şehir içinde ise yaptığın km , arada yüzde olarak ciddi fark olacak..

Lpg ye hiç girmiyorum ben sevmiyorum. Basınca o da yakıyor + tepkisizleşen bir araç. Oyuncak gibi dur basıcam benzine al , atttım bosa al lpgye tekrar zararı olacağını düşünüyorum..
    -Fırat

r3dkit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi bu devirde dizel. t-jet e binerken 10 kere düşünüyodum biyere giderken. gitti paralar diye. basarken korka korka basıyosun en iyi ihtimal 10 litre yakıyodu. multijete geçtim. şimdi düşünmeden kontağa basıyorum. aklıma esen yere sorgusuz sualsiz gidiyorum. şimdi olaya şöyle bakalım t.jet de duruyor multijet de.

t-jet de kılıbık bi sevgiliyim her hareketim korkarak. ve yüzüne bakmıyorum.

multijetteyse benim borum ötüyo daima onunla birlikteyim.

sevişilecekse korkmadan olmalı sizce hangisi mantıklı ?

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    t-jette nasıl en iyi ihtimalle 10 litre yakıyordunuz merak ettim.az biraz dikkatli kullanım ile daha ağır , aynı motorlu bravo ile şehir içi 7 litreleri gördüğüm günleri bilirim.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

r3dkit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    t-jette nasıl en iyi ihtimalle 10 litre yakıyordunuz merak ettim.az biraz dikkatli kullanım ile daha ağır , aynı motorlu bravo ile şehir içi 7 litreleri gördüğüm günleri bilirim.
    memur gibi kullanmayı sevmem

oguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mesajlardan anladıgım eğer iş için felan kullanılıcaksa ve 15 k dan fazla km için dizel almak mantıklı , dizelin kendını amortı etmesı mınımum 40k km (satarkende ona gore farkı olucak) 100k dan sonra dızelın bakım masrafları daha fazla, dızelde klıma acık yokusta bayılma yada gaza korkarak basma gıbı sıkıntı yok, motor gurultusu detay bakımları fazla , ikinci elde km si fazla dizeller satılırken bı okadar da rısklı gorunen modeller ...
    keyfimiz paşada yok halimiz itten beter

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Memur ya da maaşlı çalışan mantığıyla 3000kmd e yapsan 6000kmde yapsan ucuza gelecek mantığı doğru ama esnaf için aynı durum söz konusu değil. Ben arabaya fazladan bağlayacağım 9000tl ile mal alıp o malı dükkanda döndürsem benzin mazot farkını da çıkarırım cebime de para koyarım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki dizel mi lpgli mi?

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ikinci elde lpg benzin araç dizele göre daha tehlikesiz diye düşünüyorum, tabi lpg montajıda önemli bi konu orası ayrı.
    Barış

Ae86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oguz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sıvı lpg sıstemler 2000avro yenı dızelle aynı farkı cıkarıyor, daha hesaplımı degılmı bılemıyorum ama bazı fırmalar ınatla dızel getırmeyınce mantıklı olmak zorunda bırakılıyoruz , istanbul gıbı yoğun ve boğucu trafıkler için dizel mantıklı ,

(3.8 litre yakmak da nedır )
    Şehir içi max 5.0 LT yaktırıyorum bence dizel al

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)