valla öyle
deponu doldurup getirmeye atıyorm 20 tl alıyor muayene götür getire 50 tl gibi gibi poşet tasıma 10 tl gibi salladım fiyatları tabi
baya sallamısım mesela
![]()
1881 - 193∞
İç leventte kebapçılardan birinde yemeğe giderken o gece orada bir davet olduğu için yer bulmak zor olur diye taksi ile gittim. Gidince trafikten restoranın önüna kadar bile gidemedim. Bende arada indim. İndikten sonra kıyafet kontrolü yaparken bir baktım otoparkçılar etrafı kontrol ediyor. geceye gelen çok insan olacağından amcamlar sokakları ablukaya almış. bende arabaların arasından çıkınca park ettim zannetti. önce anahtarı ver dedi. ben olmaz veremem zaten park ettim diyince bu sefer arkadaşlarına duran arabaları teyid edip benim arabayı bulmaya çalışınca bende arabanın birinin etrafında dönüp gittim arkamdan bağırıyor anahtarı ver diye bende sana gerek yok parkettim diyorum. adam o kadar hırslandı ki arabanı çizerim bir daha bulamazsın diye bağırıyordu peşimden. Adamlardaki hırsa bak ya para vereceksin yada arabaya zarar verecekler
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
Huqqada vale ye vermek rus ruleti oynamak gibi birsey daha oncede duyduklarim var zaten
Uzaga park edip yurumek iyidir
Mekanlar padişah yaptılar adamları emanet malın canı burnunda zaten ,
Sahil şeridi genelleme yapıyorum çünkü sürekli her mekana giderim her yerde artist eline sorumlulugu almış sanki mekan sahibi,
Arabamıda çarptılar söke söke aldım,kavgada ettim,beddua da ettim,alayını sevmiyorum istisna namusu serefiyle ekmek için bu işi yapanlar dışında,,,Mutlaka mekan cevrelerinde ispark veya baska bi otopark vardır az yürürüm arabamın içine eden valeye değil otoparka veririm parayı , anahtarım cebimde kafam rahat otururum.Kimse şikayet etmez kimse uğraşmazsa meydan boş gazlarlarda vururlarda,,,Allahından bulsun demekle bazen olmuyo vesile sen olacaksın...bugun sana yarın bana,,,
-hemen yapışır aracı alalım sen yer göster ben alırım olmaz malesef heyy allahımm...
-mekan önüne cekersin abi oraya aaraba alıyoruz der bu araba değilmi dersin,,,
-Bu otopark alanı isparktan ücretsiz olarak kiralanmıştır tabelalarını en görünmez yerlere koyarlar,,
-Gece klübüdür 20 verirsin abi 40 lira yapışır hemen neyin 40 lirası len soygun resmen,,
-Kasa fişi istersin abi kalmadı yok yaaaa bi siz uyanıksınız,,,FİŞ almadan bırakmayın,,,
-Araç bırakırsın araç kartı istersin biz yıllardır burdayız abi der sen kimsin...
-Aracını kendin parkedersin anahtar sendedir gelir vale arac kartı uzatır bu ne len ben parkettim anahtarım bende ... ???
-Arkadasla bulusmaya gidersin senden önce gitmiştir mekana bilirsin yanından araba gecer dip gaz ararsın -olm gitmedin mi -yoo geldim - eeee araban gecti dip gaz ... ???
-Hizmettir anlarım 30 lira 40 lira neyin vale parası VİP davettesindir hadi onuda anlarım soygunun alası,,,
-Vale hizmeti 'X' firma tarafından verilmektedir ' benim ilgim yok onlarla hallet ???
-İspark cokmu masum oda aynı lacivert, yerine göre 6-7 lira verirsin bi saat gelirsin camda fiş yok adamı ara bulasın, veya son mesai saatidir abi ne verirsen ver der fiş kesmez nedense hep rulo biter fişi almadan gitmem yasal otopark mafyası ,,,
-Radyo kanalı değişir nedense ?? Koltuk ayarı hemen değişir arabaya yerleşir...gezmeye gidiyo,,,
-Çıkan başka müşteri arabasını ister aracı uzaktadır gelen araca 4 kişi biner arabaları toplar gider servis oldu araba...
-Diye devam eder......
Yürüyelim Arkadaşlar,,,Dizlerimiz açılır,,,temiz hava alırız,,,
sen hiç gitmeyecek gibisin değilmi o gidenlerde senin gibiydiler...
Bizim restoranında vale hizmeti var.
Valelerin en çekindiği laf su "Arabada emanet var. Gözümün önünde dursun"
İnanın aracınız en önde olur kimse yaklaşamaz..
Bugun huqqa tarafindan arandim detaylari verdim, kendileri olayla ilgili direk arastirma yapacaklarini ilgili vatandasi bukacaklarini soylediler,
Sonuc olarak kendini bilmez ne makani dusunuyor ne milletin arabasını, başlığın dogru yere ulastigini düşünüyorum.
Olayi yapan icinde hayirlisi olmus olabilir, daha buyuk maddi zarara gitmeden akilanir insallah.
ordaki valeler bi dünya zaten. Mekandan arayıp işlem yapacaklarını söylemeleri güzel haber. Belki orası düzelir en azından.
RICHIE RICH AUTO
http://richieric.sahibinden.com/
Et-inn steak'e gittim valeye veriyorsun mecbur! Mekanın kendi otoparkı var valesi var! Tuvalete de kolonya tutan eleman koy tam olsun.. Neyse Aracı getirdi 10 lira çıkardım verdim, diyor ki; vale ücreti 20 lira.. Dedim çağır şefin kim.. Hikayenin gerisi Türk klasikleri işte..Ulan sanki geyşa tutuyoruz ha.. Ne uyuz oluyorum bunlara..
valeye araba verilmez, çok net, illa mekanın otoparkını kullanacaksanız veya yakın olsun diyosanız, yanaşın valeye, çıkarın parayı ücreti ödeyeceğim ama kendim parkedicem, sen yeri göster diyin.
Vale modu revoda var ama kullanmam cunku Turk 50yi gecemezse yapmayacagi varsa bile arabaya daha cok zarar verir, gaza abanir tumseklerden 50 ile geçer vs.
Maltepe sahil benzine giderim. Yanımda bi arkadaş varsa in şu kukayı kaldır derim. Koyarım arabayı içeri girerim. Bir defasında aracın anahtarını almamız gerekiyor gibi bişey söyledi. Sebep ? dedim. Kapının önüne çekeceğiz falan dedi. Gerek var mı ? dedim. kafasından hafif duman çıktı yok dedi. Güzel dedim girdim içeri.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)