+1 bende dahilim
neden değiştireyim ki bu fiyatlara benim aracım bile 56500 olmuş ben satsam 30 küsür
en olmadı bi jant bir iki operasyon en az iki sene daha oyalar beni :D
Printable View
Adamın oturucak evi yok sıfır araba alma derdinde, Türkiyenin yarısı böyle. Koysunlar zam az bile
Yalnız bu otomotiv sektöründeki neredeyse hareketsiz pazarı hareketlendirmek için yapılmış açıklama/söylenmiş yalan olabilir. Sıfır düşünüyosan al, ileride zamlanacak gibi. Çünkü %20-30 çok yüksek bi oran vs.
şu an bile almak çok mantıksız ki
şu son 6 aydan bu yana fiyatlar 10 bin pahalı zaten ortalama
Bu yaz 2.el piyasa cok fena prim yapicak
Beyler siyasete bulaşmayın, forumu zor durumda bırakmayın, konuyu temizledim, bir daha bu yola sapan ciddi ceza yer haberiniz olsun.
otomobil sektorunde calişiyorum, sektorde 2014 yılında ciddi daralma ön görülüyor. ilerleyen vadede işten cikarmalar bile başlayabilir...
mercedes-benz mengerlerdeyim showroom a giren müşteri sayisi bile baya azalmiş durumda suan...
2013 model fiyat destegine ragmen ocak ayi icinde otomobilde %8 ticaride %14 kayip yasanmis
Aylar gectikce dusus orani artacaktir
Satislarin %58 i krediyle yapilan sektorde kredi faizleri muazzam yuksek seviyede sifir fiayatlarida uctu gitti
Durum kotu..
yaw audiyi alırken kpeder sordu ne kadar bütçen var. 50-55 ayırdım dedim. Hemen 0 alalım dedi. Baba o paraya 0 clioya mı binicem dedim. Olsun 0 sıfırdır iyidir dedi. A6 yı aldım 38 bine. 2 gün önce arabaya bakmaya geldi dedim 0 clioya mı binersin buna mı? Başladı vergisi çoktur. Yaw 0 cliodan az vergisi. Çok yakar. Yaksın 12 bin liralık benzin kredisi var kaç senede kapatır. Bakımı ağırdır. Dizelin yetkili servis bakım masrafı daha fazla. Aman be dedi. Bindi dibi düştü rahatlığına sesizliğine. Tek bulduğu kusur. Megane kadar gitmez bu dedi en son. :D
bu tip konular her ötv zammnında yada başka zamlarda açılıyor
Gel görki pahalı bütün markalarda istisnasız bütün markalarda kuyruk var..
adamlarda bunu bildiği için 2014 yılında avrupa birliğinin üretimde zorunlu kıldığı donanım ve ekipmanlar dışında bomboş donanımı bile olmayan sıfır donanımlı araçları 70-80-90 bin tl ye satıyorlar milletde sadece markası var diye kapış kapış alıyor..
ikinci elde gırtlak dolusu yada full+full bedava fiyatına satışda olan araçlar bugün 60-80 bin tl arası satılan bomboş araçlardan üç mislide dolu donanıma sahip araçlar olmasına rağmen üstelik çeyrek yada yarı fiyatına yüzünlerine bakan yok..
ne zaman ikinci elde şimdiye kadar değeri anlaşılmamış cevherler keşfedilir onlara talep olur yoğunluk olur o zaman sıfır araçların fiyatlarında tepe taklak düşüş olur çünük satışları düşer..
hiç şaşırmadım böyle memlekette normal. otomobilin % 53 ötv olduğu memleoluktte herşey olur yakıtada en %30 zam gelir kur farkından aklınızda bulunsun büyük tankı falan varsa stok yapsın:)
benzeri dayımla başımıza geldi 508 aldık daha yeni 1.6 hdi en dolusu full+full 86 bin tl ye.. yazık günah dedim iş yapdığımız avukat bir bayanın kyronu vardı tertemiz kazasız op orjinal servis bakımlı 2010 en dolusu 4x4 falan 2.0 dizel
kadın sıfırda a3 almış buda elinde fazla
bana söylemişlerdi elimde zaten 3 araç var alamadım fiyatıda çok çok makul bir rakama bırakdılar piyasasından 7-8 bin tl ucuza bırakdılar dayıma o kadar dedim yok parçası yokdur parçası var dedim yok servisi yokdur servisi var zaten mercedes motoru dedim yok çok yakar yaw yaksın 11-12 litre 508 yaksın 6-7 litre birine vericen 32-33 bin tl diğerine vericen 86 bin tl aradaki farkla bin kere o yakıt farkını amortisman edersin üstüne 4x4 suv sınıfı araca biniceksin ve 2.0 vergiside düşük olucak full+full de araç sunrrof navigasyon kafalıkalrda ekran deri döşeme ısıtmalı elektrikli koltuklar v.b aldıramadık tabiki :) bu mantık varken türkiyede her şekil sıfır araç satılır..
bna 2. el piyasasını canlandırmak için yazılmış hbr gibi geldi :)
Ben de çok yakın arkadaşım Golf 7 tdi alacaktı yılbaşından önce. Dedim 0 almayın yazık günah 10-30 bin arası sahane bi araba buluruz etmeyin dedim dinletemedim. 65-66 bine manuel tdi comfortline golf aldı sunrooflu. Yılbaşı geçti araba 70-75 oldu ama yine de yazık günah.
İnsanımızın gereksiz 0 tutkusu çok garip. Tamam krediye mecbur olup alan var da vermeyin yani kredisiz alamıyorsun diye 0 araba alma. Bir yerden bir yere gitme aracı sonuçta bu kadar zarar etmeye değmez.. Çok paran varken keyif için alırsın başka..
Bence yalan arkadaşlar.Dolar yükseldi firmalar 2013 araç kotalarını dolduramadı ve stoklar eritilsin satışlar hızlansın diye çıkan bi haber gibi düşünüyorum.Yanlış olabilir kendi düşüncemdir :)