dns ayarları değiştirilerek girilebildiğini duydum ama ne kadar doğrudur bilmiyorum
Printable View
dns ayarları değiştirilerek girilebildiğini duydum ama ne kadar doğrudur bilmiyorum
Türkiye dışındaki diğer ülkelerde yaşayan biri Twitter aracılığıyla tehdide, şantaja yada hakarete uğramişsa be mahkemeye başvurmuşsa mahkeme, Twitter yönetiminden bu şahısların kimliğiyle ilgili bilgi ister ve Twitter yönetimi de gerekli bilgiyi verir. Lakin ne yazık ki Twitter yönetimi bu hakkı Turkiyeye tanımıyor. Twitter yönetimi Türkiye'deki mahkemelere hiçbir sekilde bilgi vermiyor ve işlenen suça ortak oluyor. Türkiye'nin defalarca yaptıgı uyarıya rağmen Twitter yönetimi bu tutumunu değiştirmedi. Twitteri kullanan herkes cok iyi bilirki twitterda küfürler, tehditler, şantajlar havada uçuşuyor. Bunun tek sebebi bunları yapanlara herhangi bir ceza verilemiyor olmasıdır. Bunun neticesinde TC hükümetinin Twitterin fişini çekmekten başka bir çaresi kalmadı.
ABD'de Obama'ya küfür eden en az 2 yıl hapis cezası alıyor. Türkiye'de twitter üzerinden Başbakan'a küfür edince ÖZGÜRLÜK oluyor!
"ABD yasaları, Twitter'a gerekli durumlarda güvenlik güçlerine bilgi verme sorumluluğu yüklüyor. Şirket de bu kapsamda bir mahkeme kararı olması halinde mesajlar, DM'ler, fotoğraflar gibi kişisel bilgileri güvenlik birimleriyle paylaşabileceğini belirtiyor. Ama iş Türkiye'ye gelince, Twitter dokunulmaz oluveriyor, hukuk tanımıyor, insanlar istediği suçu twitter üzerinden işleyip hesap vermiyor. Ne zaman twitter yetkilileri Türk yasalarına uymayı kabul edip, ihtiyaç halinde hukuk kuralları çerçevesinde bilgi paylaşımına yaklaşır, o zaman twitter tekrar kullanıma açılır."
Milletin kıçından donunu almışlar sen hala küfürden bahsediyorsun .
Koca ABD başkanını tv de rahatça eleştirip yerden yere vuruyorlar böylesini ilk defa okudum doğrusu.
Kimse şunu yazmıyor :)
TIB bu kadar bilgisiz mi?
DNS, VPN bir şekilde girilebiliyor.
TIB bu sistemi gerçekten kapatmak isteseydi, isterse Bill amca gelsin yine giremezdi!
12 sayfayı okumadım da
artık herhalde daha da savunan, haklı bulan yoktur canım bu yasağı. yoktur yoktur
var clioGT olmazmı :) oh oldu diyenlerde var.. twittera girilebiliyor diye biliyorum en azından suan cafedeyim ve denedim giriliyor
Konuyu niye siyasete çeviriyorsunuz hemen. Adam hala küfür diyor abd diyor tehdit diyor obama diyor.
sen o bahsettiğin ülkelerdeki gibi mi yönetiyorsun diye adama sormazlar mı ?
yok estafullah
bence siyasete çevrilecek bir konu kesinlikle değil, siyasi bir karar da değildir zaten. öyle olsa buranın ırak suriye afganistan filan olması lazım.
teknik arızadır hakanım bence bu arada
düzelir bugün
ben gayet normal bir şekilde girebiliyorum sıkıntı yok
Yok giremezsin :)
Amaç gerçekten kapatmak olsa, vpn, tünel, dns vb. hiçbir şekilde giremezsin.
Haftanın son günü Cuma, on binlerce kullanıcı iş beklerken şimdi işin tekniğine
giremeyeceğim...
Birileri birilerine bir mesaj vermek istiyor. Bunu da kapatarak değil, engelleyerek
yapmaya çalışıyor.
Gönül isterdiki hiç bu tarz teknik hareketlere gerek kalmadan,
Ejdat gibi bir mektupla 100 yıl boyunca dansı yasaklatalım ama maalesef o güç ve kudret damarlardan çekilmiş şuan için...
DNS yı değiştirdim hiç sıkıntı yok
8.8.8.8
4.4.4.3
yaw hotspot'u sömürdüydüm ben vakt-i zamanında :D :hehe:
dns işler mi ? :D
Tüm akp gençliği dns değiştirerek twiter a girip yasağın gerekliliğini savunuyorlarmış...