tamda onu demek için girmiştim konuya , focustan sonra bencede leon2 , ikinci sırada gelir.tsi leonla ne virajlardan sağlam çıkmışlığım vardır , lise yıllarında :D
Printable View
belki de megane II'yi zamanında daha çeşitli araçlar kullanmadığım için kıyaslayamıyorum ama bilmiyorum bana yeterli gelirdi. şu anki araçların yanında elbette esamesi bile okunamaz. yalnız direksiyonu ne yaptığınızı size söylemezdi. kontra verdiğinizde bile acaba lastikler tekrar ters yöne döndü mü diye şüphede kalırdınız. :)
a3'ü de kullandım 7 ay. bununla birlikte hayatımda yol tutmayan audi görmedim.
Focus, Guiletta, F20 1 kesinlikle Golf 7'den iyi yol tutuyo, Megane GT-line kullanmadim yorum yapmam dogru olmaz o yuzden.
Focus mk2 kullandik 2 sene cok kez yuksek hizlarda viraja girip aracin savruldugu oldu fakat hicbirinde yoldan cikmadik gercekten guzel yol tutusu var
bu ısın piri focus gıbı gorunuo :D
focus tabikide :) ama şunu unutuyor herkes, focus bırakmaz ama bırakırsa da 4 lastik birden bırakıyor sonrası pilotaj :D
Bunu yazmak için girmiştim @M.A.D yazmış. İki yıldan fazla focus 2 kullandım. Sınıfındada golf olsun megane olsun pek çok aracı zorlayarak kullandım.
Denildiği gibi focus 2 tepkili ve sonuna kadar tutan bir araç, ama bıraktığındada toplaması çok zor oluyor(genelde önce önden kayar gibi yapıp, biranda arkayı bırakıyor). Ve bir olumsuzluğu daha bırakma konusunda pek uyarı vermiyor. Mesela golf 6'dada bir uyarı hissetmiyordum. Megane 3 coupe kullandım, focus kadar arkası tutunmuyordu ama bırakacağı zamanı çok net hissettiriyordu, ona göre kontra vermeye hazırlıklı oluyordum. Konuda gt-line övülmüş,merak ettim şimdi, ilk fırsatta canına okumam gerek:):).
Ben c sınıfında(premium markalar haricinde) focus 2 ve megane 3 diyorum.
C sınıfı olarak Auris Megane ve Astra kullandım . Sadece kullandıklarım arasında yorum yapacak olursam Astra'yı tartışmasız ilk sıraya koyarım . Focus ile de sert virajlara girildiğinde araç içinde bulundum yolcu olarak gayet iyi güven verdi ama sürücü olmadığım için astra ile karşılaştıramayacagim
1 serisi, Golf 7, Focus 2, 2.5, Astra hepsiyle denemişimdir az çok virajları. Focusları daha uzun kullandığımızdan daha fazla tecrübe ettik.1 serisi virajlarda go kart gibiydi bi arabada hiç mi yana yatma olmaz :) Focus beni virajlarda çok tedirgin ediyordu nedense. Belkide çok direkt olan direksiyon tepkisindendir. Golf 7 de Focustan çok az önde diyebilirim. Astra en sonda bana göre
Kime sorsan farkli birsey soyler, o yuzden o arkadaslarinla birlikte cikin istanbul park'a, takin transponderlari, gorun kim ne kadar yol tutuyor :) Hem sadece araclarinizi degil, pilotajinizida gormus olursunuz boylece.
Zaten isin icine rakamlar girdi mi o saatten sonra "ama sende bu var, benim arabamda bilmemne eksik vs" gibi konusanlarla muhatap olmak zorunda kalmiyorsunuz. Polemik yaratmak isteyenler zaten popolarina guvenmedikleri icin transponder takmiyorlar genelde, onlarada o noktada verirsiniz notlarini olur biter :)
Pist iyidir, transponder candir :icon_tup:
Biraz fanatiklik yapalım:)
Viraj dansözü
Seat Leon 1.6 TDI Ecomotive 265 PUAN
Seat, ateşli olmayı sükunete tercih ediyor. Hem de konu cimrilik olduğunda bile. Leon Ecomotive’de mühendisler, sürüş keyfini mümkün olduğunca koruyabilmek için bayağı uğraşmışlar. Sert süspansiyon, direkt direksiyon ve başarılı müdahalelere sahip ESP ile baharatlandırılan Leon, virajları rakiplerinin tümünden daha canlı dönüyor ve hızlı yön değiştirmelerde bile karoserini pek sallamıyor.
Autoshow Online
Autoshow'dan astra j, octavia, golf6 ile girilen karşılaştırmada leon için yazılan yazı bu.
Focus yeni kasa sedan kullandım ciddi derecede çok iyiydi yol tutuşu ama savrulduğunda ne yapar bilmiyorum. Önemli olan benim için limitlerin sonrasında aracın nasıl tepki verdiğidir. Limite kadar tutunup sonrasında saldım çayıra mevlam kayıra gibi hareket ederse benim için iyi değildir. Vectra C kullandım çok uzun dönem şöyle güzel yol tutuyor böyle iyi viraj alıyor diyordum ki doğruydu ama bir gün limitin üzerine çıktım ve araba öyle bir attı ki kontrol imkansız oluyor :)
Leonda ise limit sonrası neler olacağını tahmin ediyorsunuz belli yani bırakacak götünü hafif kontra ile toplanıyor o da (önden kaymasında ne yaparsa yapsın), yol tutuşu genel olarak limit sonra ile beraber değerlendirmek lazım bence.
benim güzel yol tutan renault veya fiat a binme şansım olmadı hepsinin berbattı megane 2 hb arkadan kayma sebebıyle 2-3 sefer orta refuja uçtu araba yağmurda :D a4 a3 ve bora yol tutuş olarak etkiledi beni focus 2004 model vardı oda güzeldi suan jetta var kafadan kaymasa çok güzel yol tutuyo aslında :D tabı benım denemelerım oyle sert denemeler değil caddede ne kadar viraj kasılabılrse o kadar ıste
11 mayısta intercity de organizasyon görünüyor ancak yalnızca 2 seans. 2 seans kaç tura geliyor?
alfa romeo 146 bu sinifa giriyosa o , girmiyosa focus 1 ;)