User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
118 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: c sınıfında en stabil yol tutan araç?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _AS_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biraz fanatiklik yapalım

Viraj dansözü
    Seat Leon 1.6 TDI Ecomotive 265 PUAN
    Seat, ateşli olmayı sükunete tercih ediyor. Hem de konu cimrilik olduğunda bile. Leon Ecomotive’de mühendisler, sürüş keyfini mümkün olduğunca koruyabilmek için bayağı uğraşmışlar. Sert süspansiyon, direkt direksiyon ve başarılı müdahalelere sahip ESP ile baharatlandırılan Leon, virajları rakiplerinin tümünden daha canlı dönüyor ve hızlı yön değiştirmelerde bile karoserini pek sallamıyor.

Autoshow Online

Autoshow'dan astra j, octavia, golf6 ile girilen karşılaştırmada leon için yazılan yazı bu.

Focus yeni kasa sedan kullandım ciddi derecede çok iyiydi yol tutuşu ama savrulduğunda ne yapar bilmiyorum. Önemli olan benim için limitlerin sonrasında aracın nasıl tepki verdiğidir. Limite kadar tutunup sonrasında saldım çayıra mevlam kayıra gibi hareket ederse benim için iyi değildir. Vectra C kullandım çok uzun dönem şöyle güzel yol tutuyor böyle iyi viraj alıyor diyordum ki doğruydu ama bir gün limitin üzerine çıktım ve araba öyle bir attı ki kontrol imkansız oluyor
    Leonda ise limit sonrası neler olacağını tahmin ediyorsunuz belli yani bırakacak götünü hafif kontra ile toplanıyor o da (önden kaymasında ne yaparsa yapsın), yol tutuşu genel olarak limit sonra ile beraber değerlendirmek lazım bence.

Güzel noktaya değinilmiş, limit yüksekliğinden ziyade limitlerde kullanım kolaylığı agresif tepki vermemesi, ön-arka ağırlık dağılımı, yüksek hız stabilitesi, direksiyon tepkileri gibi çok fazla etken işin içine girer yol tutuş dediğimiz şey hepsinin ortalamasıdır
    yani pistte çok iyi süre yapınca en iyisi olmuyor aslında, ondan dolayı caymanlar en iyi sürücü otomobili seçiliyor 911 gt3ten iyi oluyor yada agresif tepkiler veren sert caterham tarzı bir araçtan..

Golf 6 test etmedim, jetta gibiyse oda iyi olmalı tepkileri filan çok kontrollü jettanın yüksek hız stabıliteside focustan iyi, direksiyon tepkileri yapay ve araç yumuşak o sıkıntıları var genel vaglarda olduğu gibi yoksa başarılı.
    focus sonuçta 2000lı yıllarda referanstı gelişen teknoloji sayesinde son 2 yılda çıkan rakiplerinden geri kalması normal..
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

KMR2-GT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yol tutma muhabbetı şöföre göre değişir.aynı kişi butun araçları test edecekkı cıkacak ortaya.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Focus kullandim, direksiyon tepkileri cok guzeldi, guven veren bir arabaydi.
    Mazda 3 de ayni sekilde guvenilir bir arabaydi, direksiyonu daha cok hosuma gidiyordu...

Astra G kullandim ama koni yay vardi, cok tutarli arabaydi severdim.

Benim icin kotu olanlarda;

Fluence kullandim gemi gibi, body roll fazla. koltuklar kotu dusecek gibi oluyorsun...
    megane II *(sedan) de kullandim, o da gayet kotuydu.

Ha unuttum abimde de vtec II (110 luk) vardi, onun da body rollu kotuydu, tepkiler zayifti, alman rakiplerinin gerisindeydi..
    Built to fall....

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _AS_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biraz fanatiklik yapalım.

Viraj Dansözü
    Seat Leon 1.6 TDI Ecomotive 265 PUAN
    Seat, ateşli olmayı sükunete tercih ediyor. Hem de konu cimrilik olduğunda bile. Leon Ecomotive’de mühendisler, sürüş keyfini mümkün olduğunca koruyabilmek için bayağı uğraşmışlar. Sert süspansiyon, direkt direksiyon ve başarılı müdahalelere sahip ESP ile baharatlandırılan Leon, virajları rakiplerinin tümünden daha canlı dönüyor ve hızlı yön değiştirmelerde bile karoserini pek sallamıyor.

Autoshow Online

Autoshow'dan astra j, octavia, golf 6 ile girilen karşılaştırmada leon için yazılan yazı bu.
    hiç de fanatiklik değil kardeşim bu. direkt editörün yorumunu, değerlendirmesini koymuşsun ki leon'un ne kadar iyi olduğunu anlatmışlar.

gt olayına girersek iş değişir. o zaman süspansiyon çeşitleri devreye gider. mesela normal a3 ile s-line süspansiyonlu a3 arasında yola yapışma konusunda çok fark vardır. örnekleri çoğaltabiliriz.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni megane 3 leri bilememama bi arkadas megane 2 ler cok guzel yol tutuyo demis 2007 den beri sifir aldik sahibiyiz uzun yolda olsun sehir ici olsun hic guven vermedi hemen kopuyor ve yatmalar cok arabada onun yuzunden optimumun orda dehset sactim 2 arabaa vurup pert ettim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15-20 sene önce arabadan arabaya çok fark vardı ancak şuan bunu söylemek çok zor. Guiletta Astra dan iyidir diyemeyiz veya focus golften iyidir diyemeyiz..

Evet skidpad değeri olarak focus sınıfındaki otomobillere göre 0,01 oranında daha iyidir. Ama aradaki bir tıkcık farkı bizim anlayabilmemiz çooook zor. Yani golfte yol tutar leon da tutar megane da tutar.

Farkı hissedebileceğimiz hususlar direksiyon hissi, süspansiyon sertliği ve koltuğun sürücüsünü kavrayabilmesi.. Bunlar tamamen hissiyattır, birinde kendini güvende hissederek dönersin diğerinde daha az güvende hissedersin ama yine dönersin. Sıkıntı yok yani buda şunu belirler ''driver car''..

Focus bir driver car'dır. Otorite kabul görmüş otomobil testcileri focusa bu adı veriyorlar.

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @silwerhooks53; sat kurtul o zaman kardeşim, 2007'den bu yana nasıl tahammül edebiliyosun o halde yol tutmayan, güven vermeyen araca?

bakın burada bi editör daha yazmış megane II hakkında:
    "60 litrelik deposuyla 1176 km'lik menzil sunan otomobilin yol tutuşu ise sertliğiiyi ayarlanan süspansiyon sayesinde başarılı."
    "Arka bölümde konforlu bir yolculuk için yeterli diz mesafesi sunan otomobil sert girilen virajlarda bile kolay kolay izinden kopmuyor."

Renault Megane 1.5 dCi Privilege Modelini Test Ettik

kaldı ki focus'tan, golf'ten, leon'dan, a3'ten iyi yol tutar demedim. en azından yeterli diyorum. bir de araştırırsanız bu araca iyi diyen de berbat diyen de çok. ortada... bana göre yeterli.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendi kullandığım araçlardan pay alırsam leon çok çok başarılı bence.. Ancak en önemli faktör lastik..
    .

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni 1 serisi
    giulietta
    a3
    focus
    astra

olarak gider sanırım sıralama

Emre Akçay
    Misafir
    Şimdiye kadar bende Focus 2, Pro Ceed , yeni İ30 , Golf 6 , Megane 2 kullandım. Aralarında en iyi yol tutan ESP olmamasına rağmen Focus'tu. Yapışıyordu yola. Ardından Golf ile i30 derim. Bana aynı geldiler. Pro Ceed orjinal halinde arkayı çok savuruyor. Yay , kule gergisinden sonra bi Focus'a yakınlaştı diyebilirm. Megane 2 ise en kötüsüydü. Sedan , HB ikisini de sahip olduk. Çok garip , kötü bi yol tutuşu var.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    audi a3,seat leon,vw golf,skoda octaiva = volkwagen group mqb platform...

Hepsi aynı araç zaten tabanı hamuru mühendisliği aynı donanım tasarım aksesuar mezelerde farkı var.. yoksa kullanılan farklı bir yapı mühendislik değil motoruna kadar aynı tsi tdi vw group motor.. çoğunun yürüyeni bile ortak.. şanzıman ortak dsg v.b ...
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

JDMazda_GTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gel sana bir gün Gtrı vereyim de kullan.Yol tutuş gör koçum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JDMazda_GTR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gel sana bir gün Gtrı vereyim de kullan.Yol tutuş gör koçum
    O teklifi bende alabilirsem, atlarım zira ben bir mazdacı samurayım.. hatta damarlarıma öyle işlemiş ki ilk köpeğimin adı rotary 2. si skyactiv

Bu arada maşallah arabanıza nadide bulunan çıtır caponlardan

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    espsiz leon tedirgin ediyor , 16 dan 17 ye büyütülmüş ja t harici herşeyiyle orjinal c4 esp ile çok çok daha iyi tutuyordu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bomonti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O teklifi bende alabilirsem, atlarım zira ben bir mazdacı samurayım.. hatta damarlarıma öyle işlemiş ki ilk köpeğimin adı rotary 2. si skyactiv

Bu arada maşallah arabanıza nadide bulunan çıtır caponlardan
    İnşallah bir gün hep beraber sıkarız Ferroş bilir 240+lardaki gidişini

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JDMazda_GTR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnşallah bir gün hep beraber sıkarız Ferroş bilir 240+lardaki gidişini
    Yok işin şakası yakından görmek isterim o makineyi. Ankara ya geldiğimde Ferhat la görüşücez size de bir sellektör çakarız

bilalasmali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a3 ambition fabrikasyon 17" jant ve üstünde gelen spor yayı ile biraz sert ama çok iyi yol tutuyor.

Aynı zamanda 18" durban jant ile gelen fabrikasyon spor yaylar ile golf7 çok iyi yol tutuyor.

Astra J HB de fena değiller arasındadır yol tutuşta

Üç aracıda kullanmış biri olarak söyleyebiliyorum.
    Tikkat Laz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bomonti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok işin şakası yakından görmek isterim o makineyi. Ankara ya geldiğimde Ferhat la görüşücez size de bir sellektör çakarız
    Beklerim her zaman

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bide ekleyeyim megane 1 aracim vardi.yol tutus konusunda fena degildi en azindan kici kaydiginda rahatca toplayabilmistim.ama viraja gore ters makasa girip sonra tekrar ters seride gecmeyi denedigimde kasa bi yerinden oynamisti odum kopmustu acikcasi iste orda esp yi aradim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)