Son 2 yildan beri tonsiliti diger adiyla bademcik iltihaplanmasi 2 ay da bir cekiyorum ve her hasta oldugumda yataklara dusuyorum resmen 1 hafta yokum hayatta. Hayat kalitem dusuyor resmen yaslaniyorum o surecte. Yeme yok, icme yok anca yatiyorum. Kutu kutu antibiyotik iciyorum en son hasta oldugumda 6 igne ve 2 kutu antibiyotik bitirdim, zar zor toparlandim.
Ameliyat olmaya karar verdim ve sakaryada ozel bir kulak burun bogaz hastanesine gitim bir ay once. Doktor alalim dedi sira verdi. Cok rahattim bugune kadar ve su an yusuf yusuf ediyorum2 gun sonra ameliya oluyorum
Doktor genel anestezi yapacagini soyledi fakat ben hayatimda bayilmanin ilk hecesini bile yasamamis insanim. Korkuyorum acikcasi bayilmaktan ya uyanamazsam diye.
Anestezi olanlar o igneyi yedikten sonra neler hissetti bi anlativerin su kardesinizeameliyat koltugundan geri bile donebilirim o an ki piskolojime gore. Eger ameliyat olursam gun gun bu baslik altinda yasadiklarimi acilarimi sizlerle paylasicam. Herkese cok cok tesekkurler.
Not : mobilden giriyorum yazim hatalari affola
24-04-2014
Bugun saat 2 de hastaneye gittim ameliyat icin. 1 saat oturduktan sonra serum bagladilar ve seffaf sakinlestirici bi igne yaptilar. Sonra ameliyathaneye cagirdilar ve iceri girdim. Doktor yat dedi direk ya uyanamazsam gibi sorular sordum yatmadim ve merak ettigim herseyi sordum o an. Anestezi uzmani da bayandi. Ikisi beraber cevapladilar ve ben ameliyattan vazgectim dedim. Doktor tamam dedi ve ciktim disari. Ardindan biraz bekledim o ara baska bi adami burun estetegi icin ameliyata aldilar.
Adam 1 saat sonra cikti bende gelen hemsireye beni alin dedim. Sakinlestirici yapalim dediler ilk vurduklarindan daha fazla dozda yine vurdular ve kafa yapti bu seferneyse iceri girdim yattim ameliyat masasina. Anestezi uzmani bayan gulerek bana bi kac soru sordu 3 saniye icinde yoksun dedi. Gorucez dedim kolumdan beyaz bi siviyi saldi vucuduma yavas yavas. Ilk gozlerim karardi ve kafasi geliyo dedim
aradan 2 saniye sonra gozlerim tam gidecekken aha geldi kafasi dedim o ara bi gulusme sesinin ardindan yatagimda bogaz agrisiyla uyandim
2 saat yattiktan sonra agri kesici bi igne vurdular ve eve geldik. Su anlik sadece yutkunamiyorum ve bogazimda agri var. Igne rahatlatti az da olsa gece agrim olmaz insallah. Simdiden herkese cok cok tesekkur ediyorum bu konu bana moral oldu gercekten.
Buyuk bi sikintidan kurtuldum o anestezi korkusundan sonra simdi ki agrilarim umrumda bile degil. Yatiyorum. Olmayi dusunenler olsun kurtulsunherseyden once saglik diyorum ben. Allah kimseyi dusurmesin hastane kapilarina. Iki bademcik aldirdik 1 haftadir googleda bademcik ameliyati diye aratip tiklamadigim link kalmadi. Allah beterinden korusun herkese tekrardan tesekkur ediyorum yutkunmanin kiymetini bilin
26-04-2014 // 23:25
Şimdi hastaneden geldim ağrı kesici iğne yaptırdım , su bile içemiyorum bugün sadece biraz puding yedim dondurma yiyince rahatlıyorum ama onu da yerken can çekişiyorum resmen. Yutkunmak ölmekten beter geliyor şu an.
çilesini çekiyorum sefasını sürecem inşallah beni mutlu eden de bu zaten![]()
Kanama vs yok çok şükür soğuk su içmeye çalışıyorum ağrılarda azalma vs yok daha bugün 2. gün. Tahminen 10 güne düzelirim. Sadece açım ve ağrım var onun dışında olumsuz durum yok. Liste yaptım iyileştiğim an yemek istediğim bi kaç bişey var. İlki iskender, kola ve sütlaç mesela![]()
Moral veren herkese çok çok teşekkür ederim .
05-06-2014
Guncel cekelimcok sukur iyi sayilirim agrilar bitti desem yeridir. Bogazimin sag tarafinda agri kaldi sadece her gecen gun azaliyor
muhtemelen 3 gune hic agri kalmaz. 5 gun once ayaga kalktim dolastim 6-7 gun yattim kisacasi. Niyeti olanlar 1 haftayi gozden cikarsin
![]()