User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
101 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: bademciklerini aldiranlar, aldirmayi dusunenler bi baksin :)

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bademciklerini aldiranlar, aldirmayi dusunenler bi baksin :)

Son 2 yildan beri tonsiliti diger adiyla bademcik iltihaplanmasi 2 ay da bir cekiyorum ve her hasta oldugumda yataklara dusuyorum resmen 1 hafta yokum hayatta. Hayat kalitem dusuyor resmen yaslaniyorum o surecte. Yeme yok, icme yok anca yatiyorum. Kutu kutu antibiyotik iciyorum en son hasta oldugumda 6 igne ve 2 kutu antibiyotik bitirdim, zar zor toparlandim.
    Ameliyat olmaya karar verdim ve sakaryada ozel bir kulak burun bogaz hastanesine gitim bir ay once. Doktor alalim dedi sira verdi. Cok rahattim bugune kadar ve su an yusuf yusuf ediyorum 2 gun sonra ameliya oluyorum
    Doktor genel anestezi yapacagini soyledi fakat ben hayatimda bayilmanin ilk hecesini bile yasamamis insanim. Korkuyorum acikcasi bayilmaktan ya uyanamazsam diye.
    Anestezi olanlar o igneyi yedikten sonra neler hissetti bi anlativerin su kardesinize ameliyat koltugundan geri bile donebilirim o an ki piskolojime gore. Eger ameliyat olursam gun gun bu baslik altinda yasadiklarimi acilarimi sizlerle paylasicam. Herkese cok cok tesekkurler.
    Not : mobilden giriyorum yazim hatalari affola

24-04-2014
    Bugun saat 2 de hastaneye gittim ameliyat icin. 1 saat oturduktan sonra serum bagladilar ve seffaf sakinlestirici bi igne yaptilar. Sonra ameliyathaneye cagirdilar ve iceri girdim. Doktor yat dedi direk ya uyanamazsam gibi sorular sordum yatmadim ve merak ettigim herseyi sordum o an. Anestezi uzmani da bayandi. Ikisi beraber cevapladilar ve ben ameliyattan vazgectim dedim. Doktor tamam dedi ve ciktim disari. Ardindan biraz bekledim o ara baska bi adami burun estetegi icin ameliyata aldilar.
    Adam 1 saat sonra cikti bende gelen hemsireye beni alin dedim. Sakinlestirici yapalim dediler ilk vurduklarindan daha fazla dozda yine vurdular ve kafa yapti bu sefer neyse iceri girdim yattim ameliyat masasina. Anestezi uzmani bayan gulerek bana bi kac soru sordu 3 saniye icinde yoksun dedi. Gorucez dedim kolumdan beyaz bi siviyi saldi vucuduma yavas yavas. Ilk gozlerim karardi ve kafasi geliyo dedim aradan 2 saniye sonra gozlerim tam gidecekken aha geldi kafasi dedim o ara bi gulusme sesinin ardindan yatagimda bogaz agrisiyla uyandim 2 saat yattiktan sonra agri kesici bi igne vurdular ve eve geldik. Su anlik sadece yutkunamiyorum ve bogazimda agri var. Igne rahatlatti az da olsa gece agrim olmaz insallah. Simdiden herkese cok cok tesekkur ediyorum bu konu bana moral oldu gercekten.
    Buyuk bi sikintidan kurtuldum o anestezi korkusundan sonra simdi ki agrilarim umrumda bile degil. Yatiyorum. Olmayi dusunenler olsun kurtulsun herseyden once saglik diyorum ben. Allah kimseyi dusurmesin hastane kapilarina. Iki bademcik aldirdik 1 haftadir googleda bademcik ameliyati diye aratip tiklamadigim link kalmadi. Allah beterinden korusun herkese tekrardan tesekkur ediyorum yutkunmanin kiymetini bilin

26-04-2014 // 23:25
    Şimdi hastaneden geldim ağrı kesici iğne yaptırdım , su bile içemiyorum bugün sadece biraz puding yedim dondurma yiyince rahatlıyorum ama onu da yerken can çekişiyorum resmen. Yutkunmak ölmekten beter geliyor şu an.
    çilesini çekiyorum sefasını sürecem inşallah beni mutlu eden de bu zaten
    Kanama vs yok çok şükür soğuk su içmeye çalışıyorum ağrılarda azalma vs yok daha bugün 2. gün. Tahminen 10 güne düzelirim. Sadece açım ve ağrım var onun dışında olumsuz durum yok. Liste yaptım iyileştiğim an yemek istediğim bi kaç bişey var. İlki iskender, kola ve sütlaç mesela
    Moral veren herkese çok çok teşekkür ederim .

05-06-2014
    Guncel cekelim cok sukur iyi sayilirim agrilar bitti desem yeridir. Bogazimin sag tarafinda agri kaldi sadece her gecen gun azaliyor muhtemelen 3 gune hic agri kalmaz. 5 gun once ayaga kalktim dolastim 6-7 gun yattim kisacasi. Niyeti olanlar 1 haftayi gozden cikarsin

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun korkacak birşey yok, uyuyacaksın uyandığında bitmiş olacak herşey..

s2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ameliyat öncesi zaten sedasyon verilir sana bir miktar rahatlarsın, korkuların kalmaz. Ameliyathaneye girincede anestezi verdikleri anda 10 snye içinde perde kapanır odanda uyanırsın hafif boğaz ağrısıyla

Bunun dışında bi hikayen olmaz
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Halka kapılarımız sonuna kadar açık Ama bu demek değilki evimize misafir gelen adamın salona sıçmasına izin veiririz .
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +35 doktorunki kısmı parasaldır doktor tripod değil reklam olmasın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sagolun. Ilk defa olunca biraz heyecan var. Lokal anestezi de aklimdan gecmiyor degil

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    oof ya çok kafası oluyor ahaha
    Hiç korkma çok keyifli ufak defek ameliyat sonrası bi süre pilot oluyosun ben burundan et aldırdım ilk sedatif verildiğinde çenen çok düşüyor aman dikkat
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsn kelebek polishletme gibi düşün

cektiğin ağrılardan daha fazla bişi hissedeceğini sanmıyorm
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

riddick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anestezi anını hatırlamazsın bile bu kadarcık ilaç beni yıkamaz diye düşünürken bi bakmışsın odadasın millet başında seninle dalga geçiyor.hiç tedirgin olmana düşünmene değmez ameliyatı ol ve kurtul geçmiş olsun şimdiden
    edit:lokal anestezi olmadım hiç ama ameliyat anında konuşmalara ve seslere tanık olmak pek güzel gelmiyor kulağıma
    Alıntı KMR2-GT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.4civici satarken mustang gt 4.6lt takası gelmıstı dedım sımdı kalın gelır 1.4ten sonra

Risendark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç düşünme yaptır ben çok rahat ettim insandaki en gereksiz şey aynı arabadaki kat gibi
    Herkes ektigini Biçer bu hayatta...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oof ya çok kafası oluyor ahaha
    Hiç korkma çok keyifli ufak defek ameliyat sonrası bi süre pilot oluyosun ben burundan et aldırdım ilk sedatif verildiğinde çenen çok düşüyor aman dikkat
    Ayilana kadar kimseyi odaya almasinlar dicem zaten gorucez persembe gunu sagolun
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsn kelebek polishletme gibi düşün

cektiğin ağrılardan daha fazla bişi hissedeceğini sanmıyorm
    Her hasta oldugumda sokup alasim geliyor. Bi kere cekiyim olsun bitsin. Bogazi polishletcez cok sagolun

Alıntı riddick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anestezi anını hatırlamazsın bile bu kadarcık ilaç beni yıkamaz diye düşünürken bi bakmışsın odadasın millet başında seninle dalga geçiyor.hiç tedirgin olmana düşünmene değmez ameliyatı ol ve kurtul geçmiş olsun şimdiden
    edit:lokal anestezi olmadım hiç ama ameliyat anında konuşmalara ve seslere tanık olmak pek güzel gelmiyor kulağıma
    Kulaklik takarik cok tesekkurler

Alıntı Risendark Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç düşünme yaptır ben çok rahat ettim insandaki en gereksiz şey aynı arabadaki kat gibi
    Ameliyattn sona kac gunde ayaga kalktin agrilar kanamalar vs agir miydi

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla arkadaşım ben tam 20 sene önce oldum o ameliyatı.
    Her ay iğne vuruluyordum berbat bir çocukluk dönemiydi.
    Artık çürüyünce doktor geniz etiyle beraber bademcikleri aldı.

Ameliyat sonrası çok rahatladım. İştahım açıldı kilo almaya başladım.
    Fakat şimdi de nerdeyse her kış faranjit oluyorum.
    Bazen yazın bile soğuk suyu fazla içince faranjit oluyor.

Dikkat etmek gerekiyor. Ama herkese olmuyor 3 arkadaşım var bu ameliyatı olan kışın bile buzlu rakı içiyorlar. Birşey olmuyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben ortaokul zamanında olmuştum. Ameliyata girince zaten 2 dk ya bayılıyorsun, ayıldığında odanda oluyorsun. Biraz boğaz ağrısı oluyor. Dondurma yemeni falan istiyorlar. Öyle hatırlıyorum

Ama iyi ki olmuşum o ameliyatı zamanında, yıllardır hasta olduğum sayı 3-4 ü geçmez Ondan öncesinde her hafta hastanelerde sürünüyordum. Penisilin iğnesi olmaktan büyüyemiyordum monako

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum geçmiş olsun sen şimdi anlatınca anestezi filmi geldi aklıma merak etme s2k nın dediği gibi anlamıyorsun olduda bittiye gelir strese girme
    yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...

Dikkat etmek gerekiyor. Ama herkese olmuyor 3 arkadaşım var bu ameliyatı olan kışın bile buzlu rakı içiyorlar. Birşey olmuyor.
    Tam ben diyecektim, bende yaz-kış soğuk içerim direkt dolaptan yani ve yaz-kış cam açık uyurum

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ameliyat olacağın yerde önemli yeni bir cihazla ameliyat ediyorlar bademcikleri aldıktan sonra kalan yaraları anında yakarak kapatıyorlar. Diğer türlü ameliyat sonrası yaklaşık 4-5 gün acı çekiyorsun.

Benim söylediğimde çok rahat takılıyorsun.

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında ameliyat olmak çok keyifli, ben 5 ameliyat geçirdim 3 ü ağırdı. Biraz bağımlılık ta yapar belki
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

evelinkamenov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben ilkokul döneminde oldum eski teknoloji lokal anestezi ile bide, sene 1988. Hiç korkmana gerek yok.
    16 JDM 55

Password:JDM

tricky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlkokul dönemimde olmuştum bende. Ameliyathanede 10 a kadar say dediler daha 9 demeden kendimi odamda boğazımda hafif bir ağrıyla uyandım. Ama sonrasında bol dondurma önerdiklerinden sıkıntı çıkmadı Ameliyat sonrası kilo kontrolüne dikkat etmelisin. Ben epeyce kilo aldım bademcik ameliyatından sonra...

TechTurkey SAYGIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doktor hangı takımlısın dıye sorup cevap verene kadar gıdıyorsun zaten

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ilkokul 1 yada 2. sınıfta olmuştum valla sisip sisip duruyodu neyseki alınında dert tasa kalmadı .tek hatırladıgım sedyeye yatırdılar bak burda cizgi film yayınlancak az sora diyip(kalp atıs vs zımbırtısının oldugu ekran) bi güzel kandırdılar 2dk sonrası yok zaten gidiverdim .
    1881 - 193

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)