[QUOTE=Day Walker;7981008]sonra niye 8 litre yakıyorm :hehe:
https://www.youtube.com/watch?v=Suugn-p5C1M
https://www.youtube.com/watch?v=Rryu85BtALM
Printable View
[QUOTE=Day Walker;7981008]sonra niye 8 litre yakıyorm :hehe:
bu istanbulun derdi çilesi bitermi eskiden iski boruları doğalgaz borusu kanalizasyon borusu bir çukur kapanır diğeri açılır sonra tekrar kapanır tekrar açılırdı..
şimdi de metrosu bina yapıyorlar residance falan onların kamyon harfiyat araçları .. bu şehrin kaderi bu galiba.. yarın metrosu bier bu sefer başka bir şey başlar..
Abi olaya bak adamlar yurtdışından geliyorlar paratoner getiriyorlar. Padişaha sunuyorlar ve diyorlar ki camilerin minareleri çok yüksek ve kubbesi bakırdan. O nedenle çok fazla yıldırım çekerler her hangi bi yıldırımda yangın riski çok yüksek çünkü sizin konakların hepsi ahşap diolar. Padişah vezirlere soruyor vezirlerde ne bilsinler soruyorlar hocalara camiye bunları koyarsak helal mi haram mı diye? Hocaların hepsi gavur icadıdır haramdır camiye konmaz dio. Camiye düşen ilk yıldırımda istanbulun çeyreği yanıo. Sen vezir diye git hıyarları seç onlarda gitsin bilimadamı yerine cami hocasına sorsun. Sonra Tubitak ın başına hayvanat bahçesi müdürünü ata. Çok yabancı gelmiyor bana.
Siz araç bazında düşünüyorsunuz. Birde toplu taşıma rezilliği var. Evden-işe(Eyüp-Kozyatağı) 3 vesait yapmak zorundayım. Sırasıyla yazıyorum. Mesai başlangıcı 9.00
Evin oradan bindiğim otobüs izdiham. 7.10 otobüsü üstelik. İlk durak hemde. 7.20'deki otobüse binsem Silahtarağa trafiğinde kitleniyor kalıyorsun.
Perpa durağında olduğum saat 8.00-8.10 civarı. Abartısız söylüyorum ya 7. ya da 8. metrobüse anca binebiliyorum. Bindiğimde zaten tutunmadan havada gidiyorsun. Büyük hizmet :D
Uzunçayır'da iniyorum. İndiğim saat ortalama 8.30-8.40 civarı. Kozyatağı'na bir çok otobüs geçiyor aslında. Herhangi bir tanesine binip geliyorum dicem ancak Yenisahra trafiği karşılıyor. :D
Her gün ucu ucuna 9'a yetişiyorum. Bindiğim tüm toplu taşıma araçları full. Hepsinde havada gidiyorsun. Milyonlarca akrabam olmuştur belkide :D Nüfus çok arttı çok. Yetmiyor.
servisle işe gittiğim için bahçelievler atatürk havalimanı trafikten nasbimi neredeyse hiç almıyorm fakat izin günlerimde 8 slindir arabayla trafikte herhangi bir yere gitmek işkence oluyor ben belediye başkanı olsam önce istanbuldaki taksicileri lağvederim nefret ediyorum sarı dolmuş minbüs ve ticari taksilerden heryerden kaynak yapma çabaları insanların üstüne kırmalar para üstü vermemeleri yağmur yağdığı zaman götlerinin kalkması birgün birtanesini öldüresiye dövücem başımızı yakmasalar bari
[QUOTE=Yigit-Y;7981971]bunun dışnda en çok merak ettiğim en önce o trafiği yapan mal kim kim bu trafiği yavaşlatan diye:D
karşı şeritte bişi olur yavaşlayıp ona bakarlar, elinde telefon olur ani frene basar bişiler yapar yine ırzına geçer trafiğin, takip mesafesini korumaz hafif bişi olunca bile direk frene asılır vs vs. bide kaynak yapmaya çalışan yavşaklar var. çoğuna yol vermiyorum. geçen çakarlı adam diğerine silah sıktı bigün bizimde başımızı yakacaklar ama ne zaman.
cehalet ve bağnazlık her devirde ve zamanda her topluma büyük zararlar vermiş, avrupa ve hristiyan toplumu bunu ortaçağda bırakıp rönesans ve reform hareketiyle yürümüş gitmiş, ne yazık ki bizim ve etrafımızın coğrafyası ki ağırlıklı müslüman toplumlar, bu aydınlanmayı ve bilime inanmayı hala gerçekleştirebilmiş değiliz.
Ekşide alıntı :)
İş başvurusu için gelmem gerekiyordu. Sene 2013 ölmüş hala iş başvurusu için gidip elden kayıt mı yapılır amına koyım diye söylene söylene geldim. Dİni bütün bir adam olsam şükür namazı kılıp "iyi ki gelmişim de görmüşüm" diyerek ayrılacaktım. bunu zorunlu tutan kurum görevlisi adammış adam. tam bir yönetici. Akıl küpü. Helal olsun.
Uçakla İzmir'den İstanbul'a gelmek 35-40 dakika. İndik. Bekliyoruz öyle uçakta. 5 dakika oldu yok, 10 dakika oldu yok. pilot anons yaptı. Yer trafiği olduğu için park edemiyormuş 10 dakika içinde park edecekmiş. Uçakta bile trafiğe yakalanıyorsun. Pilotların kornası olsa basacaklardı. Var mı lan acaba bunların kornaları. Neyse.
Şimdi hazır o kadar gelmişim bari dedim bir göreyim Taksim'i Beşiktaş'ı. Taksim'den dolmuşa bindim. 1 saatte Beşiktaş'a gittim. İş saatinde, hafta içi. Ben İstanbul'u falan da bilmem bunlar arasındaki mesafeyi de bilmem. Dolmuşa binmeden "abi yakın mı?" dedim. "Yakın yakın atla" dedi. Atladım. Yavşak herif. Yakınmış ama gidilemiyormuş. Adama "hani yakındı lan" da diyemiyorum. Yalan değil yakın. Bilsem koşarak giderdim. Dolmuş benzinle gitmiyor arkadan birileri ittiriyor sanki. O hızda gittik, bazen de gidemedik. uçaktaki yer trafiğini görünce anlamıştım ben zaten başıma geleceği.
Maceralarım bununla sınırlı değil. Metrobüsünüze de bindim. daha doğrusu önceleri baya bir binemedim. Bir yere gitmeye çalışıyorum yer altından gitmem gerek görüyorum orayı, yerin altına dalıyorum bir çıkıyorum farklı bir yerdeyim. Bir tane teyze merdivenlere oturmuş "ben eskiden burdan dümdüz girip gidiyordum şimdi gidemiyorum.
Değiştirmişler alt geçit yapmışlar niye gidemiyorum" diye ağlıyor. gerçekten ağlıyordu. Simitçiye 2'li bilet alicam nerden alırım diyorum. Ben satıyım sana diyor. Kaç para dedim 10 lira dedi. 2 tane bileti 10 liraya verecek bana metropol çocuğu. Yer miyiz lan biz. Biz de kendi çapımızda büyük şehirden geliyoruz ölüm. Her yerden insan çıkıyor sanki hepsi seni sikmeye çalışıyor. Sırtımda sırt çantası var diye böyle oldu heralde.
Sonra gittim kendim buldum gişe gibi bir şey. 2 tane bilet 7 tl yazıyor. arkadaşı aradım, "Olm adamlar gişenin bile fake'ini yapmışlar 2 tane bilet 7 lira diyo baya da resmi bi yere benzetmişler, içine üniformalı adam bile koymuşlar." dedim. O gerçek lan al ordan dedi. Vay amina koyim 1 bileti 3.5 tl'ye de alınca iyice sinirlendim ben. izmir'de 2 tl'ye bir ucundan bir ucuna gidebiliyorsun, azcık yol gitçem lan burda. Ama sıktır edin izmir *** gibi gelmeyin sakin. Zaten Kemeraltı'nda bile yalnız hissedersiniz kendinizi bu saçmalığa alıştıktan sonra. Neyse metrobüs bekliyorum. geldi böyle. Bazı insanlar bindi bazıları binmedi önümdekilerin. Yer de vardı içerde. Beni bıraksalar binerdim ben ama binemedim. Hayır numaraların da hepsi 34 numara. Başka metrobüs bekliyorlar öyle bir şey mi var desem değil noluyor anlamadım yani. Arkadaşı aradım yine, ölüm hep aynı numara geliyor içerde yer var bu insanlar binmiyor noluyor burda diye sordum. Oturmak için yenisini bekliyorlar onlar dedi.
Sizin dedim ben yapacağınız işi, ilk 34 numara geldiğinde "çekilin lan ben İzmirliyim ne bekliyorsunuz burda, Yer var içerde" diyerek daldım içeri. Ayakta gidiyorum yaklaşık 10 durak sonra tost yaptılar beni. Hafta içi, iş saati. Bu kısma cidden ınanamıyorum. Bir de sırt çantam var diye rahatsız oldular, tam randımanlı dayayamadılar tabii. Onu indirmemi rica ettiler, tam sıkışamıyoruz ya çünkü. İndirdim artık Allah ne verdiyse girdiler. Abi ben İzmirliyim çok dayamayın dedimse de "nerde bulacaz seni bir daha hazır bulmuşken dayayalım, sonra İzmir'e dönünce bana metrobüste dayamadılar deme" dediler heralde.
Annem uçaktan indikten sonra haber ver merak ederim demişti. Asıl merak edilecek şey metrobüsten inip inemeyeceğim imiş, uçak falan hikaye. Vallaha çocuğum olsa koymam bunun içine. Anam bunun içine girerken görseydi beni "gitti gitti gitti çocuk" diye ağıt yakardı. Metrobüsün kendi yolu var güzel gidiyor tamam eyvallah da içeride neler yaşanıyor amina koyim. Yan yoldaki arabalar falan ise hiç gitmiyor zaten. Benim İstanbul'dan anladığım şu:
Ya kendi arabanda rahat bir şekilde mahsur kalıp hiçbir yere gidemiyorsun, ya da götüne dayamalarına izin vererek, ona buna vererek mesafe kat edebiliyorsun. O gün canın sevişerek bir yerlere mi gitmek istiyor, yoksa kalabalıklar içinde kendi arabanda yalnız mı kalmak istiyor. tercih senin artık.
Başvurmak için belgeleri kuruma götürdüğümde perişan bir haldeydim. O gün mülakat olsa "neden istanbul'da çalışmak istiyorsunuz" diye sorsalar verebileceğim tek mantıklı cevap "deli sıktı beni metrobüste." olurdu. Şimdi ben oraya girmek istemiyorum almasalar bari. Ama belgeleri vermeden de edemedim, gelmişim o kadar. adam puanınız da yükselmiş deyip göz kırptı bana. Yapma lan deyip geri alacaktım elinden. Hayır Beşiktaş'ta terası deniz manzarası gören cafe'ye girip, kimsenin olmadığı arka bahçesinde tek başıma oturup duvarı seyreden adamım. Ne işim var istanbul'da benim onu da anlamıyorum. git kırşehir'de yasa, çoluğa çocuğa karış. mal.
İstanbul'dakilerin birbirlerine bela okumasına gerek yok Allah hepinizin belasını vermiş. Birisi size bela okuduğunda ellerinizi yana açıp kafanızla sağı solu göstermeniz yeterli "bu şehirde yaşıyoruz daha ne olacak lan" gibisinden. kesin bilgi bunu vücut dilinde yayalım.
Edit: Çok fazla mesaj geldi "iş noldu" diye. Bu yazıyı yazdıktan 3 hafta sonra mülakata çağrıldım ama gitmedim. Şaka mı yapıyorum sanıyorsunuz ölüm. Zaten İstanbul aşıklarından da tehdit mesajları alıyorum. Tehdit mesajı değil de, "gelme zaten seni bi daha buralarda görmeyelim delikanlı" diyorlar. Gelmiyorum ölüm zaten. Yerleşmek için değil ama gezmek için gelirim belki de şu saatten sonra beni oraya alırlar mı bilmiyorum. İzmir üzerinden gelenlere kimlik kontrolü yapıyorlarmış, Beni arıyorlarmış. Yakalarlarsa mesai bitimindeki bir metrobüsün içindeki direğe bağlayıp gideceklermiş beni. İstanbul'a gelirsem Kırşehir üzerinden aktarmayla gelcem. Kolay yakalanacak adam değilim bunları hep düşündüm. Sevgiler.
Daha önce yazmış olabilirim,tekrar yazayım. Anadolu yakasında oturup,Avrupa yakasında çalışan ve işe arabayla yalnız seyahat eden kişiler bu trafiğin baş aktörü. Köprü trafiği tüm İstanbul'un trafiğini oluşturuyor.
Adam ve eşi Levent'te çalışıyor, hergün yavserviste ya arabada 3 saat yol çekiyorlar, sonra 300-500TL az kira veriyorum diye akşam 8de gittiği evinde çok mutlu olduğunu iddia ediyorlar.
Bu arkadaşlar basit bir maliyet hesabı yapmaktan aciz malesef.
1)Arabayla gidiyorsan benzin ve aracın yıpranma maliyeti vereceğin kira farkından daha fazla.
2)Servisle gidiyorsan,günde 3,haftada 15,ayda 60 saatin trafikte geçiyor, haftada 40 saat çalıştığını düşünürsen maaşın 1/4ünden fazlasını yola bırakıyorsun (trafikte geçen saat çalışma saati içinde sayılabilir)
3)Anadolu yakasında oturduğun ev senin veya ailenin olabilir, işin Avrupa yakasındaysa o evi kiraya ver, bu tarafta kiraya çık. Akşam 8'de evde olup sabah 7de o evden çıktığında ha Moda'da oturmuşsun ha Şişli'nin arka sokaklarında,ne farkeder?
Özetle, araba alım satımında ne kadar saçmalık varsa günlük hayatta yine aynı insanların saçma karar ve zevkleri doğrultusunda bir toplum şekilleniyor. 5 yaşındaki arabanın tamponunda boya var diye laf eden adam,günde 3 saat trafikte kalırım,yine o evde otururum diyor. Otur kardeşim otur...
Haftaiçi bir akşam,18:30 gibi Leventten Beşiktaşa minibüsle falan gitmeye çalışın,Zincirlikuyu'yu geçene kadar(30-40dk sürebilir) yolda araçlarında tek başına köprü kavşağındaki araç sahiplerine saydırırken bu yazdıklarımı hatırlayan olur belki.
Bende önümüzdeki ay Ümraniyede işe başlayacagım kısmetse hergün Sultangazi-Ümraniye yapacagım
Allahtan servis var diye kendimi avutuyorum
Gecmis olsun diyelim sana simdiden umraniye trafigi yillardir var.
Bugün öğlen saat 2 de. Teorik.olarak herkes işte ve okulda oldugu saatler. trafiksiz 14dk süren rotayi (Eyüp acibadem) 2 saat.41 dk sürede aldım. Eve girince okula 5 dk.mesafede olan arkadaşım aradı.
adam evini supurmus, yemek yapmış yemiş bide üstüne 1 bölüm dizi izlemiş. Bende eve geldim işte..
Yazar belli ki kırşehirli :) O değil bizim kırşehir bile bozuldu, saçma sapan konutlar yaptılar her yere ve hepsinin otoparkı olması gerekirken ne hikmetse hiçbirinin yok. 30 sene önceki yapıların otoparkı var otoparkı.
İstanbulda yaşayanlara gerçekten Allah sabır versin. Burda heryer yürüyerek 10 dk. ama burda iş yok, misal ben işsizim. Şimdi herkes İstanbula git diyor, birkaç arkadaş gel yanımda çalış gözümüz kapalı güveneceğimiz biri lazım diyo meğersem yanlarında çalışan geçen ay 30-40 bincik takmış. Tabi farklı sebeplerden dolayı gidemem, gitmekte istemiyorum. Çünkü herkes birbirini tanıyor, ben burda açta olsam karnım doyar. Ama hayat boğazımıza sarılırsa bizede istanbul yolları taştan.
işte bu yüzden istanbulun boku çıktı. neymiş taşı toprağı altınmış he altın.
Bunda gelenlerin suçu yok her seyi istanbulda birleştirenlerin suçu var. İstanbul yerine izmir eskişehir bursa izmit vs gidin oralarda buyuk ve imkanlı şehir dicem ama oralarında cılkı cıkmasın. günden güne hepsi boka sarıyo zaten.