User Tag List

Sayfa 35/77 İlkİlk ... 25333435363745 ... SonSon
1447 sonuçtan 647 ile 665 arası

Konu: Istanbul trafik "şu rezilliğe bak"

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Tek kişi muhabbetini unutun, seyahat özgürlüğü var, serbest çalışanı var, çocuğu olan var, var oğlu var. Ha ama 100 tane plazayı aynı yere koymazsın, aynı anda da dışarı servisler fışkırmaz trafik biraz rahatlar. Bu servis muhabbeti sanırım sadece TR'de var (yanlışım varsa düzeltin). İş günü herhangi bir avrupa ülkesinde ve asyada ben böyle birşeye hiç denk gelmedim. Plazadan çıkan adam metroya biniyor evinin yolunu tutuyor. Tabi bizdeki gibi elin adamınad tek hat giden metro yok, örümcek ağı gibi metroları var ama onlar o metroyu 3 sene önce yapmadılar haliyle, bilen bilir Moskova ve St. Petersburg metroları bilmem kaç sene önce yapılmış ve nehrin altından dahi geçiyor.
    Öyle biz belediyeciliği iyi biliriz diye tarzan gibi göğsüne göğsüne yumruklar vurup meydanlarda bas bas bağırmakla olmuyor bu işler. Cepler dolsun diye Allah'ın unuttuğu yerlere Toki konut yapıyor, kimse demiyor ki site içine cami, kreş, okul koydun ama iş yeri niye koymadın. Cepler dolsun diye olmadık yerlere konutlar dikiliyor, olmadık yerlere imar izinleri veriliyor. Otoparkı olmayan envayi çeşit konut var. Doymuyorlar, askeriyenin yerlerine de göz dikiyorlar, koskoca arsa kim istemez oraya konut dikip cebini doldursun değil mi?
    Madem belediyeciliği, şehirciliği biliyorsun kimseden akıl almak istemiyorsun o zaman önce şehrin altyapısını geliştireceksin, ulaşım ağını genişleteceksin sonra ihtiyaç varsa konut dikersin. Metronun geçtiği ana arterden minibüsleri kaldıracaksın ki öyle her elini kaldıranı her canı isteyeni istediği yerden alıp indirmeyeceksin. 10m ötede biri iniyor adam 10mt sonra şoföre sesleniyor herif tam minibüsü kaldırmış gazlayacak hoop olmadık yerde bir daha duruyor.

Koskoca deniz şehrinde deniz yolu doğru düzgün işlemiyor, Beylikdüzü'ne gitmek istesen toplu taşımada tek hızlı yol metrobüs, koysana sahile bir iskele çalıştırsana deniz otobüsünü, sahilden de koy birkaç tane otobüs, isteyen istediği yere gitsin. Bilmem kaç milyon euro yokuş çıkmayan metrobüslere gömmek yerine daha akıllıca çözüm yolları da bulabilirler elbetteki ama söz konusu rant olunca kimse umursamıyor. İnançlı insanlar olduklarını bas bas söylüyorlar, kefenin cebi var mı yok mu bilirler, doymak bilmeden bu kadar para para diye geziniyorlar, ne yapacaklar öteki tarafta yatarım mı yapacaklar.

Kanal İstanbul diye yine sızlanmaya başlarlar, demiyorlar ki ya hakikaten deli saçması ve başka birinin işine yarayacak bir proje, biz bu deli saçması yerine İstanbul'un her yerine metro yapacağız. Hızlı tren diye tutturdular şu an sefer yok zaten şehrin içinde istasyonları dağıttılar, sığdıracaklar ya o treni... Adam istemez mi Pendik'ten binip Kadıköy'de inmeyi. İster çünkü istasyonlar metro ve metrobüs durakları gibi anasının öreksinde konumlanmamış. Eski evler, tren yolu ve deniz yolu etrafına konumlanmış. Rahmetli dedemi Altur kapısından alıp iş yerine götürmüyordu adamcağız biniyordu trene oradan vapura biniyordu işine gidiyordu, eve de aynı şekilde dönüyordu, saati şaşmazdı şak diye dakikasına eve gelirdi. Ha tabi evi de biriktirdiği maaşı ile almıştı, bakın bu da araya not olsun, şimdi kaçımız çalışarak biriktirdiği maaşı ile gidip şehrin içinde daire sahibi olabilir? Dolayısıyla kapının önünde yatan otomobil anca yazlığa giderken işe yarıyordu ya da acil durumlarda yani hastane postane işi çıktığında veya şehir dışında bir akrabaya gidileceği zaman işe yarıyordu. Şimdi maşallah herkesin altında otomobil, utanmasak köşedeki bakkala bile marş basacağız.

Vurdumduymaz olmaya, gereksiz tüketmeye, trafikte saatleri geçirmeye, avmlerde boş boş dolanmaya, fahiş daire fiyatlarına, bir anda köşeyi dönebilme fikrine yani ranta...vs vs alıştırdılar o yüzden bu işte hepimizin parmağı var, bu saatten sonrada feriştahı gelse bu iş düzelmez.

Sorarım size, hangi minibüs şoförü veya hat sahibi metronun geçtiği yerde senin işin yok dese kabullenir, hangi servis firması bundan sonra toplu taşıma kullanılacak dese kabullenir, hangi müteahhit yol kenarına avm veya plaza dikme fikrinden vazgeçebilir, yapı ruhsatı vermek için bizi de gör demeyen belediye var mı ya da olmayan otoparkın parasını peşin peşin hangi belediyeler alıyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sabah seyrantepedeki kazadan dolayı daha Ataköy'de sitelerin içinden gitmek zorunda kaldım ,öğlen 3 gibi Bakırköy-Sirkeci scooterla 25dkda gittiğim yolu şeritte nasıl durulur bilmeyenlerden ve 3 araçlık kazadan dolayı 1saat 10dkda gittim. 22.00de mecidiyeköyden çıktım haliç köprüsünde yine kaza bu sefer 4 araç zincirleme.. 2 araç için çekici gelmişti.
    15 milyonluk şehir böyle olmaz olmamalı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaş bu Halkalı-Sirkeci (yeni adıyla Marmaray) tren hattı neden yapılmaz? Ülke mi battı? Katarlılar mı kaçtı gitti ne oldu arkadaş Limak Cengiz nerde gelsinde bi a'sına koysun şu hattın bitirsin a'sına koyim ya!

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler bence fazla abartıyorsunuz iş çıkış saatleri hariç trafik fazla olmuyor ben sabah B.evler Şişli yarım saatte gidiyorum gayet normal akıyor fazla hız yapamasanda, eskiden haliçten geçmeye korkardık kokudan herşey zamanla oturacak çöpler bile toplanmıyordu eskiden
    25 yaşındasın.. eskiden dediğin ne kadar eski mesela? o haliç'in koktuğu yıllar?? çöplerin bile toplanmadığı zamanlar??
    aç da bir bak yaşadığın şehrin belediye başkanlığı kimler ne zamandır yapıyor?
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onların metroları kaç sene önce yapılmış diyorsunuzda ozaman bize zamanında yapmayanlara söveceksin.he ozaman o günlerde ülkenin başı dertten kurtuluyormuydu hayır orasıda var

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onların metroları kaç sene önce yapılmış diyorsunuzda ozaman bize zamanında yapmayanlara söveceksin.he ozaman o günlerde ülkenin başı dertten kurtuluyormuydu hayır orasıda var
    Yapmayanlara söveceksin diyorsun da 1923 -1940 arası savaştan çıkan bir ülke olarak 3.208 kilometre demir yolu yapılmış bu ülkede.

Teknolojik imkanların kısıtlı olmasını saymıyorum bile.

13 yıldır tek başına iktidar olan bir parti var ve elinde her imkan mevcut çatır çatır yasaları geçirip at oynatacak mv vardı.

Bilim insanlarının bas bas bağırmasına rağmen karadeniz sahil yolu yaptılar ne oldu ?

Az tarafsız olun.

http://www.imo.org.tr/resimler/dosya....pdf?dergi=154

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Trafik rahatlayack diye hayal kuran ve istikrar için oy vermis kişilere duyurulur bu trafik rahatlamaz.

Boşuna avutma mesajlari atmayin.

Sehir planlamasindan bir haber bir baskan secmissiniz metrobus bas tacı etmissiniz.

Sehrin icine etmis bir toki varken o trafik her gecen gun b.ka saracak

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazık valla size
    İstanbuldan iş teklifi almıştım geçen yıl maddi olarak çok daha iyi bi teklifti ama kabul etmedim
    Şimdi ne kadar doğru bi karar verdiğimi bir kez daha anlıyorum
    Everyday I ** çapuling...

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çok sevgili padişahlara kadar gidelim ozaman:

Allah ünalan duragından metroya bindirmek zorunda bırakmasın

Londra metrosu 1863 yılında kullanıma giren metro, dünyanın en eski yeraltı ulaşım sistemi olarak bilinmektedir. Londra metrosu ayrıca dünyada elektrikli trenin kullanıldığı ilk hattır.

Ana demiryolu hatlarının yanı sıra, 1933 yılında toplu ulaşımın bir parçası olarak kullanılmaya başlandı. Metronun genelinde toplam 270 istasyon vardır. Tüm hatların toplam uzunluğu 400 kilometredir. Bu uzunlukla Şangay metrosu'ndan sonra dünyanın en uzun ikinci metrosudur. En çok sayıda istasyona sahip metrolardan biridir.

Paris metrosu dünyanın en eski ve büyük metrolarından biridir. İlk hatı 1900 yılında inşa edilen Paris metrosunda bugün 16 hat mevcuttur ve toplam 214km hat uzunluğuna sahiptir. Paris şehrin sembolü olarak gösterilir

İlk hatı 1900 yılında gerçekleşen Exposition universelle etkinliği için inşa edilmiştir.

Şangay metrosu hafif raylı sistemden oluşmaktadır. Sistem ilk kez 1993 yılında açılmıştır. Şangay Pekin ve Tianjin'in ardından Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki üçüncü metroya sahip olan şehir olmuştur. Bu tarihten sonra Şangay metrosu dünyada yeni ve en hızlı büyüyen metrolarından biri olmuştur. Bugün, 12 metro hattı, 289 istasyonu 439 kilometrelik uzunluğuyla dünyadaki en uzun metro ağı hâline gelmiştir. Günlük yolcu sayısı 6,7 milyon olarak hesaplanmıştır. Yolcu sayısında rekor 9 Mart 2013'da 8,486 milyon ile kırılmıştır

Josef Stalin tarafından 1931'de inşaası başlatılan Moskova Metrosu, Moskova Metrosu kuşkusuz dünyanın en çok yolcu taşıyan metrosudur. Her biri sanat harikası olarak kabul edilen 182 istasyonda her gün yaklaşık 9.2 milyon kadar kişi yolculuk etmektedir. Moskova Metrosu devlet tarafından işletilmektedir.

Saat sabah 05.30 ile gece 01.00 arasında toplam 19,5 saat aralıksız çalışan Moskova metrosu, yoğun saatlerde 90 saniye aralıklı seferler yapmaktadır

New York Metrosu, 468 istasyonuyla dünyanın en geniş metro ağıdır. Hizmet tarihi 27 Ekim 1904
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sabah sabah gene sinir stress. İs yerimle ev yürüyerek 20 dakika. Ama arabayla sabah 34 dakika sürdü. Neden? Çünkü sokak arasında 20 dakika hareket edemedik. Bir tane sığır ev taşıma kamyonu daracık sokağın köşesine kamyonu koymuş. Aynı apartmandan başka taşınanda var heralde başka bir kamyonda gelmiş karşısına koymuş. Aradan bir araba zor geçer ama az ileride ilkokul var yani okul servis güzergahı. Servis geldi kaldı. Arkamız Bayar Caddesi oradan da girenler oldu. Orasıda tıkandı. Öyle kaldık. 34 dakika sonra tükkana vardım. Kapıda tanımadığım bir araba bırakmış gitmiş. Bizim oto yıkamanın girişini kapamış. Genelde bu tip öküzler karşıdaki ATM ye para çekmeye gidio. ATM de insan yok. Herif 8:30 da geldi. Allahtan o gelene kadar araba gelmedi. Nereye koyduğuna bakmıo musun diosun? Noolcak ki bu saatte araba mı yıkıosun dio. Sana ne lan senin gibi öküzleri yıkıyorum içeride biraz sonra bi kamyon gelecek bir sürü sığır gelecek dedim. Aptal aptal suratıma bakıo. Dedim çek git başımı belaya sokma. Hala söylene söylene bindi gitti.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Shangay daki Pekindeki metro sistemi buraya gelmeden burası adam olmaz arkadaşlar. Shangay da 12 hat var. Heryere istediğin gibi gidiosun. Yani istanbuldaki gibi taksim sarıyer hattı ya da kadıköy kartal hattı gibi değil. Lan banliyo trenleri vardı bu mallar onları da kaldırdı. Onu geçtim heriflerde yollarda motorbisiklet şeritlerine benzinli motor bile girmiyor bizde kamyonlar kapatır o yolu.
    IN BOOST WE TRUST

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ imprezaWRC dediği gibi deniz yolu mutlaka kullanılmalı,fahiş fıyatlar olmadan yuksek yolcu kapasıtelı ( turyolun araçları tarzında) 70 80 km hız yapabılıyorlar 150 ile 700 yolcu kapasıtelı olanları var bunların,sahılı boydan boya hatlar uzerınden kullanamıyorlar sene olmus 2016

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayat standardı ve refahı ne kadar artarsa o kadar daha fazla insan gelir , 15 sene once cekmekoy diye biryer yoktu şimdi trafikten ümraniyeye varamıyoruz.devlet bu şehri daha fazla büyütüp rant saglamaya calısacagına başka yerlere imkan götürsün , ankara sakarya arası otoyolda giderken sıkılıyorum kur yeni bi şehir oraya koy fabrikayı tesisleri harbiden kimse gelmesin artık bu şehre birbirimizi öldürecek hale geldik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok sevgili padişahlara kadar gidelim ozaman:

Allah ünalan duragından metroya bindirmek zorunda bırakmasın
    padişaha kadar gitsekte adamlar savaştan dolayı metro yapabilmeleri rüya gibi bir şey olurdu. bizim türk milletinde var bu kafa.
    ayrıca karadeniz sahil yolu yapıldı ne oldu daha rahat memleketime gidiyor. eski halini bilmiyosun herhalde 2 otobüs yan yana zor geçerdi. bunları trafiği azalttı diye yazmıyorum bu ayrı olay. şehir planlaması ayrı olay.
    istanbulda şehir planlaması yok olmamaya da devam edecek. büyük büyük binaları yaparken onların yolunuda düşüneceksin .düşünmedikleri için böyle devam eder

optimus_prime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ÇÖZÜMÜ BULDUM

5 de yola çıkın in cin top oynuyor

dünkü trafikten sonra 6.15 de avcılardan evden çıktım temden geldim 7 de harbiyedeydim. 1 saat arabada bekleyeceğime ofiste kahvaltı yaptım traş oldum mis

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten 15 dakka yada 10 dakka geç kaldığında oluyor herşey. yoksa 15 dakka erken çıktığında trafikte hiç bir şey yok. millet bir anda çullanıyor.
    bence çalışma saatlerinin esnetilmesi çözüm olabilir. herkes aynı anda mesai ye başlamıcak. ama bu seferde bir kurumun diğer kurumla işi varsa bekle babam bekle olur.yine güldürmedi

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    [QUOTE=johnie;7980464]
    Alıntı Bring Out Gimp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

abi aklımın ermediği en büyük konu, köprüyü Bayramlarda " BEDAVA " yapmalarına rağmen nasıl trafik oluyor onu çözmüş değilim ben.
    Hele ki HGS ve OGS diye saçma sapan 2 tane geçiş sisteminin olması.
    2. Köprü de ki sistemi 1. köprüye 2025 de falan yaparlar herhalde..
    Kendi arabamda denedim test ettim 1. köprü OGS sini 170 le 2. köprü OGS ini 160 la 6 ay kada roldu geçeli ceza falanda gelmedi.

Bence şehir içi hızlı limitlerini yükseltmeleri lazım. Şehir için 120 şehir dışı 210 falan olsa süper olacak.

Hem trafik azalcak hemde nüfüs azalacak

yağmur olayını bende anlamış değilim nasıl beceriyorlar acaba. bence sebebi trafikte aşırı acemi sürücü var ve aşırıda kendine güvenen sürücü var.
    bununla ilgili bi video vardı. en öndeki frene basında herkes basıyodu sonra böyle bi kaç kere tekrar edince arka taraf nerdeyse durma noktasına geliyodu

onun gibi bişey bu ayrıca adam yolda basıyo basıyo ama viraja görsen minnoş kedi düz yolda kullanmayı öğrenmiş ama yağmurda ve virajda napcağını bilmiyo oturuyo frene bunlara da ayrı ayarım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    padişaha kadar gitsekte adamlar savaştan dolayı metro yapabilmeleri rüya gibi bir şey olurdu. bizim türk milletinde var bu kafa.
    ayrıca karadeniz sahil yolu yapıldı ne oldu daha rahat memleketime gidiyor. eski halini bilmiyosun herhalde 2 otobüs yan yana zor geçerdi. bunları trafiği azalttı diye yazmıyorum bu ayrı olay. şehir planlaması ayrı olay.
    istanbulda şehir planlaması yok olmamaya da devam edecek. büyük büyük binaları yaparken onların yolunuda düşüneceksin .düşünmedikleri için böyle devam eder
    Kadir dünyanın gelişmiş hiç bir ülkesinde insanlar şehirlerarası yollardan memleketime daha rahat gidiyorum diye sevinmezler tam tersine neden benim şehrime gerçek hızlı tren ya da uçak seferi yok diye tepki gösterirler. Gelişmişlik budur. Adamlar karayolundan sadece yük taşımacılığı yapıyorlar. İnsanlar yol gezisi yapmak istediği zaman o yolları kullanıyor kimse yazın tatile gitmek için uçaklara otel parası kadar uçak biletine ödemiyor o yüzden uçakla seyehat edio. Sen tatile gideceğin zaman uçak biletleri uçuk olduğu için 4 kişi bi arabaya doluşup oradan oraya gidiyorsun.
    IN BOOST WE TRUST

Mert Safa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=Day Walker;7981008]
    Alıntı johnie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kendi arabamda denedim test ettim 1. köprü OGS sini 170 le 2. köprü OGS ini 160 la 6 ay kada roldu geçeli ceza falanda gelmedi.

Bence şehir içi hızlı limitlerini yükseltmeleri lazım. Şehir için 120 şehir dışı 210 falan olsa süper olacak.

Hem trafik azalcak hemde nüfüs azalacak

Ahahahah abi kesinlikle en mantıklı öneri

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)